• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert edip kıskançlık yapayım mı bilemedim?

Ben de ilk eşimi kaybettim ve hala fotoğraf lari var elbette. .cuzdanimda tasimam ama atmam da..o benim de yasanmisligim nihayetinde. ..ama bilen biri yaşayan biri olqrak söylemeliyim olum başka birşey ...bosaninca çok kolay bir tercih sonuçta ...ölüm çok acı. ..eminim eşiniz de çok hatırlıyordur ama yapacak birsey yok...ayrıca emin olun eşini kaybetmiş biri boşanmış olandan çok daha farklı sever ...ölümü tatmistir çünkü. ..o alana dokunmayın derim...ben benim gibi eşi ölmüş biriyle cesaret edemezdim ama inanin arada olacak sadexe zamanla duraganlasacak. ..hiç desmeyin. ..Eşim bana rahmetli eşimi hatırlatacak hicbirsey sormaz ben aynı durumda olsam kesin didiklerdim ☺ sormadikca daha iyi. ..boşuna desmeyin. .ama o fotoğraf ordayken dexrahar edemezsiniz bence...apaçık söyleyin ...kenara bir yere koy atma ama lütfen cüzdanına da koyma diye..nacizane ☺
Allah rahmet etsin. Doğrudur iyi kötü yaşanan hiç bir şey unutulmaz. Ben de onu üzecek hiç bir şey sormuyorum. Oda sağolsun beni kuracak üzecek hiçbir şey söylemedi ilk evliliğimle alakalı. Sadece tanışma aşamasında bir kez konuştuk o kadar. Sonra önümüze baktıK. Fotoğraf olayının da üzerinde durmamaya karar verdim.

Katılıyorum. Size bir şey olsa, fotoğrafınızı bile taşımasa düşünün zorunuza gitmez mi?
Fotoğraf benim için mühim bi ölçü değil aslında sonuçta bana bi şey olsa eşim fotoğrafımı cüzdanında taşımasa da beni kalbinde taşımaya illaki devam edecektir. Elbette hayat devam ediyor bir şekilde yeni bir hayat kuracaktır ama bu bir zamanlar hayatının bir kısmında da benim olduğum gerçeğini değiştirmez.

Konu sahibinin yerinde olsam bunu söz konusu ederek hem eşime merhum eski eşini hatırlatarak üzmek istemezdim hem de hayatta olmayan bir kadını kendime dert etmezdim 😊

Arkadaşlar iyi akşamlar hepinize. Aslında dert değil gibi ama akşamdan beri kafama takılıyor. Ben üç ay önce ikinci evliliğimi yaptım. Çok şükür bir sorunumuz yok iyi anlaşıyoruz. Ben altı yıl önce boşandım eşiminde altı yıl önce eşi vefat etmiş. Akşam bişey lazım oldu eşimin cüzdanına baktım. Benim fotoğrafım vardı. Sevindim mutlu oldum. Sonra arkada bir fotoğraf daha gördüm rahmetli eşinin fotoğrafı. Bi garip oldum görünce. Ne düşüneceğimi bilemedim. Allah var tanıştığımız günden beri bana karşı tavrı sevgisi aynı. Hatta evlenince daha güzel oldu her şey. Hiç bir zaman eski eşlerimizle ilgili bir tartışma sorun yaşamadık. Ama akşam akşam bu konu dert oldu bana. Söylesem mi ki cüzdanında eski eşinin fotoğrafını gördüm diye yoksa hiç görmemiş gibi mi yapayım
Özgüveninize hayran oldum ölüyü kiskaniyorsunuz 😁

Eşinizi takdir ettim.

Allah korusun siz vefat etseniz, eşiniz evlense, fotoğrafınızi eşinin sözüyle cüzdanından atmasını ister miydiniz. Saçma ve asiri bir örnek oldu ama empati için dedim.

Dert etmeyin bence hatta eşinize takdir bile edebilirsiniz. Vefa duygusu bu, kıskanılacak bir duygu olduğunu sanmıyorum. Mutluluklar dilerim evliliginizde

Arkadaşlar iyi akşamlar hepinize. Aslında dert değil gibi ama akşamdan beri kafama takılıyor. Ben üç ay önce ikinci evliliğimi yaptım. Çok şükür bir sorunumuz yok iyi anlaşıyoruz. Ben altı yıl önce boşandım eşiminde altı yıl önce eşi vefat etmiş. Akşam bişey lazım oldu eşimin cüzdanına baktım. Benim fotoğrafım vardı. Sevindim mutlu oldum. Sonra arkada bir fotoğraf daha gördüm rahmetli eşinin fotoğrafı. Bi garip oldum görünce. Ne düşüneceğimi bilemedim. Allah var tanıştığımız günden beri bana karşı tavrı sevgisi aynı. Hatta evlenince daha güzel oldu her şey. Hiç bir zaman eski eşlerimizle ilgili bir tartışma sorun yaşamadık. Ama akşam akşam bu konu dert oldu bana. Söylesem mi ki cüzdanında eski eşinin fotoğrafını gördüm diye yoksa hiç görmemiş gibi mi yapayım
Bence eşiniz çok iyı bir insan kıymetini bilin derim

Teyzemin vefatından bir süre sonra eniştem evlendi.Evlendiği kadın anneanneme "anne" rahmetli dedeme de "baba" diyor.Her bayram anneanneme ziyarete gitmeden önce teyzemin mezarına uğrarlar anneler gününde anneanneme hediye alırlar.Ailecek görüşürüz çok da severiz o da bizi öyle.Kıskansaydı o abla kıskanırdı ölü biri kıskanılmaz ki..

Boşanmış olsa tabi sorun olurdu ama vefat etmiş kadincagiz. Ben görsem seve seve taşısın isterdim. Sonuçta geçmişi ile var o adam. Vefat eden eşi ile bir sürü anısı var. Lütfen böyle şeyleri problem etmeyin adamı incitmeyin. Ölüm yeterince zor ve ağır bir şey zaten. Anılarına saygı duyun. Ben olsam çok duygulanirdim

Kıskanacak bı durum yok bosanmamıs sonucta ve o ınsan artık yok. Nekadar ıyı bı adam denk gelmıssınız bence buna sevın olen esını 6 yıl gecmesıne ragmen unutmamıs ve sızıde ayırmamıs ıkısınıde koymus vefalı adammıs helal olsun cogu erkek bır ayda hıc olmamıs gıbı davranıyor. Esıne guvenın tam olması gerekır bu durumda

Fotoğraf benim için mühim bi ölçü değil aslında sonuçta bana bi şey olsa eşim fotoğrafımı cüzdanında taşımasa da beni kalbinde taşımaya illaki devam edecektir. Elbette hayat devam ediyor bir şekilde yeni bir hayat kuracaktır ama bu bir zamanlar hayatının bir kısmında da benim olduğum gerçeğini değiştirmez.

Konu sahibinin yerinde olsam bunu söz konusu ederek hem eşime merhum eski eşini hatırlatarak üzmek istemezdim hem de hayatta olmayan bir kadını kendime dert etmezdim 😊
Öyle tabi ama görünen izler de önemli bence. Bilemiyorum. Düşünüyorum da bana bir şey olsa yani bir fotoğrafımı bile saklamayacak olması üzücü. Diyorum ne kotu hic yasamamissin gibi.Ha giden gittikten sonra bunların bir önemi olur mu bilmem.

Öyle tabi ama görünen izler de önemli bence. Bilemiyorum. Düşünüyorum da bana bir şey olsa yani bir fotoğrafımı bile saklamayacak olması üzücü. Diyorum ne kotu hic yasamamissin gibi.Ha giden gittikten sonra bunların bir önemi olur mu bilmem.
Bilemiyoruz işte öldükten sonra arkamızda neler olur biter. Allah hayırlı ömürler versin iyilerle karşılaştırsın hepimizi😊

Adam gözünüze sokmamış ki. Cüzdanının bi köşesinde saklamış. Ben de olsam asla atmazdım ve saklardım. Buna da kimseyi karıştırmazdım. Ölüm bambaşka bişey. Allah rahmet eylesin.

Beni çok etkiledi. Belki vefa, belki verilen bir söz... Bence eşiniz çok iyi bir insan. Yaşanmışlık var, ölüm var. Saygıyı sonuna kadar hak ediyor. Boşanmış olsaydı bambaşka konuşurdum. Ama ölüm bilmiyorum ben göremezlikten gelir eğer bir gün yanımda söyler, gösterirsede tepki vermezdim. Çok anlayışlı davranırdım.

Kiskanmazdim ben olsam, saygi duyardim. Ne kadsr ince ruhlu biriyle evliyim diye dusunurdum. Hayatini devam ettiriyor ama hayatinda onceden var olan kisiye de vefali. Bu size de vefali olacaginin bir gostergesi. Bosanmakla bir tutmayin. Eski esiniz sizin resminizi tasisaydi zaten bosanmazdiniz eminim. Cunku resim tasiyan bir insan esiyle evliligi surdurnek icin caba sarfederdi. Bence sanslisiniz. Boyle insanlar kaldi mi ya?Mutluluklar dilerim.

Back