dert değil belki ama utanıyorum akıl verin kızlar

ben karakter olarak kimseden iğne bile kabul edebılen biri değilim. aşırı gururluyumdur. ne bir işim için yardım isterim nede maddi...uzun zamandır iphone 6s almak istiyorum hayalimdeee rose gold rüyama bile giriyor canım o benım yaaa :KK70: sorunum şu ki eşiminde benimde kredi kartı limitlerimiz biraz düşük iphone taksit bütcemizi asıyor nakitte alamıyoruz birden almak zorlamasın diye.. eşimde böyle bir teklif sundu kayınvalidem calısıyor maddi sorunsalı yok annemin karttan çekelim ben her ay ona öderim dedi bende dedim nasıl diyeceksın öyle diyince annen yanlıs anlar sanki ona aldırmak istiyoruz gibi olur ben alırım der bu sefer, ödemenize gerek yok der bende altında ezilirim dedim kullanamam gönül rahatlıgıyla dedim ki kayınvalidemi biliyorsam kesinlikle her ay para kabul etmez.eşimde ozaman birşey yapamam yine sıfır 5s alalım dedi 3 yıldır 5s kullanıyorum sıkıldımm:110: tamam tel degısmemın neden bozuk bir telefon kullanmam ama yine 3 yıl kullandıgım telden almak işime gelmedi bana akıl verebılırmısınız kızlar ne yapabılırım? evkur artık iphone satısı yapmıyormus ordan taksıt yapsam dedim. arcelik bekolar iphone satısına baslamıs onlarda kartsız taksıt varmıdır acaba fikriniz varmı?

Tuketici kredisi cek istedigin gibi taksitlendir. Ne birine muhtac kalirsin ne de baska bir sey. Ben zamaninda subesiz banka (hani su bi bankanin baska bi uygulamasi, herhangi bi ucret talep etmeyen, reklaminda adamin cay ictigi) dan tuketici kredisi aldim. Diger bankalara oranla cok daha uygundu geri odemesi. Hatta erken kapattim, adamlar bana gulucuklu tesekkur mesaji falan attilar. Tavsiye ederim. Bu arada ben de 6s kullaniyorum, esimde 6 var. Arada hic fark yok desem yeridir. 6 almak daha mantikli.

Teknosalarda kredi verme gibi bir mantıkları oluyor. Senin yerine bankadan onlar kredi çekiyor yani, aldığın tutara göre de vade farkı değişiyor. Bizim toplam 1500 lira tutmuştu aldıklarımız sanırım 1700 civarı biz ödememiz olacak. Sizin de maksimum 400 lira vade farkı olur diye düşünüyorum.

eğer iyi okursanız gorebılırdınız detayı buyrun ben yardımcı olayım:
'' tel degısmemın neden bozuk bir telefon kullanmam ama yine 3 yıl kullandıgım telden'' bu paragraftan baslayın okumaya cımbızlayıp cekmeyın ortaya ıddıa atıyorsanız bır bakının

ayrıca sıkıldım derken 3 yıl kullandıgım bır cıhazın sıfırını almaktan bahsedıyorum aynı modelden sıkıldıgımı soyluyorum nasılsa bır sıfır cıhaz alınacak cunku...

Yoo gayet iyi okumusum. Esiniz kayinvalidenizden para almazsa simdiki telefonun sifirini alabilirmis. Ama siz "alti es roz gold olandan" istediginiz icin kaynana fikri cikmis... Simdiye kadar kimseye minnet etmemis biri olarak dusuncem sudur ki, hayat memat meselesi olmayan seyleri butceniz neyse ona gore alin.

Bu arada gecenlerde sebeke sirketimle bir isim vardi. Dediler ki faturaniza telefon alin, faturaya ek olarak belli bir miktar odeyin. Sirf meraktan sorgulatin bakalim dedim, uzun zamandir faturali musteri oldugumdan piyasadaki her telefonu alabiliyormusum. Telefonunuz faturaliysa deneyin derim.

tekno kredi kullanın, teknoloji marketlerinden aldığınızda bu imkan var.

Ben seyi merak ediyorum uzay mekiği teknolojili telefon alip ne yapıyorsunuz? Kkya giriyor, wpye giriyor instagrama fotograf atmıyot musunuz. He bi de 3310larn bile yaptığı arama özelliği var.

Ben de zamanında aldım ve simdi bin pişmanım. Bundan sonra kamerası iyi olan yani en azından tost makinesiyle fotoğraf cekme hissi yaratmayan bir telefon alıp yoluma gidicem. Telefonun icindeki uygulamalardan haberimiz olmadan eskiyor telefon. Mutluluğunuzu maddi bitakım konulara endekslemeyin bence.

Tabi yine de siz bilirsiniz

aynı sıkıntısı geçen ay şu "muhteşem cuma" da baya baya indirim olduğunda ben de yaşadım. 5.5 milyarlık laptop 3.5a düşmüştü, biz de kart kullanan bir çift değiliz tek bir kredi kartı ve limiti 500 lira vardı elimizde netten ıvır zıvır almak için çıkardığımız. nakit de çıkmadı 3.5.. annemi aradım ne kadar kredi kartı varsa tek tek internet alışverişine açtırdık , denedik ama maalesef limiti 2 den yüksek olan yoktu :KK43: alamadım laptopu.. şimdi yine 5.5 milyar.. çok içime oturdu ondan sonra kart çıkardım ben de 5 milyar limitli ama korkudan elimi sürmüyorum karta. açılışı yapınca gerisi fena geliyor çünkü.. nişan dönemi 10 milyar kadar yüklenince karta artık üfleyip elime alıyorum :KK70:

çözüm kvne aynen bu şekilde söylemen olabilir. hatta ne yaparsın biliyor musun? kart bilgilerini sana göndersin yada kartla sen al telefonu, sonra da internet bankacılığından her ay taksidi yatırırsın kart numarasından.

Ben seyi merak ediyorum uzay mekiği teknolojili telefon alip ne yapıyorsunuz? Kkya giriyor, wpye giriyor instagrama fotograf atmıyot musunuz. He bi de 3310larn bile yaptığı arama özelliği var.

Ben de zamanında aldım ve simdi bin pişmanım. Bundan sonra kamerası iyi olan yani en azından tost makinesiyle fotoğraf cekme hissi yaratmayan bir telefon alıp yoluma gidicem. Telefonun icindeki uygulamalardan haberimiz olmadan eskiyor telefon. Mutluluğunuzu maddi bitakım konulara endekslemeyin bence.

Tabi yine de siz bilirsiniz

Ben de ayni seyi dusunuyorum. Seneler once note3 aldim. Ilk aldigimda ozelliklerine bayildim. Kalemle resim cizebilirdim, kosarken yaktigim kaloriyi hesaplayabilirdi, bir sey okurken goz hareketime gore ekran kayabilirdi, arama geldiginde sallayarak acabilecektim, fotograf cekerken ekrana tiklamadan sesle cekebilridim vs. bir suru ozellik. Hangisini kullandim? Hicbirini...

maddı durumumun yetersiz oldugunu nerden cıkardınız ki ? kredi kartımızın limiti uymuyor cunku karta abanan bir çift degılız. taksıtle odemek daha mantıklı birden 2800 vermek yerıne taksıt ödemek daha mantıklı gelıyor

yazıldı mı bilmiyorum vatan bilg. taksit yapıyor kendi çalıştıkları banka ile üstelik gsm şirketleri gibi soyguncu mantığıyla fahiş faiz yok..

ben olsam kenarda 3000 liram yokken 3000 liralık telefon almazdım, alacak olsam bile bunu kendi annem de olsa birine minnet ederek yapmazdım. zaruri ihtiyaç değil sonuçta, eğer "6s kullanmazsa ölecek" hastalığına da yakalanmadıysam, kartımın limitini arttırma ya da kredi çekme şansım da yoksa (önceliğim limit arttırma olur tabi ki) ya biraz para biriktirir onu alırım, ya başka telefona bakarım.

Ben de ayni seyi dusunuyorum. Seneler once note3 aldim. Ilk aldigimda ozelliklerine bayildim. Kalemle resim cizebilirdim, kosarken yaktigim kaloriyi hesaplayabilirdi, bir sey okurken goz hareketime gore ekran kayabilirdi, arama geldiginde sallayarak acabilecektim, fotograf cekerken ekrana tiklamadan sesle cekebilridim vs. bir suru ozellik. Hangisini kullandim? Hicbirini...
özelliklerden ziyade telefonlarda hafıza artık artıyor ben de ona sinir oluyorum. bir de şarj gitmiyor çıldırtıyor gün içinde 2-3 kere şarja takmam gerekiyor. eski tlfumu nişanlı iken almıştım, ben bir de bağ kurarım eşyalarla,4.5 senedir nasıl severek kullanıyordum nasıl... sonra hafıza yetersiz demeye başladı. resim ve videoların yarısını temizledim önce, gereksiz uygulamaları sildim , yok bir hafta sonra yine hafıza yetersiz demeye başladı. hafıza kartı taktım sadece foto ve vidoları attı ona 1 hafta sonra yine hafıza yetersiz... derken batarya sürekli bitmeye başladı. bataryası da çıkmıyor sony nin arkası kapalı. açılınca da su geçirmemezlik özelliği kayboluyormuş. ben bunlarla cebelleşirken eşim evlilik yıldönümünde tlf almış. eskiyi anneme verdim. daha 4 ay olmadı yenisini kullanalı gün içinde 2 kere şarja takmam gerekiyor, değişen birşey olmadı :KK43: neyse ki bunda hızlı şarj aparatı var yarım saatte doluyor.. işte bir hafıza yetersiz olayından kurtuldum...

Eger ticari kredi kartiniz varsa 9a kadar taksit yapiyolar yani isyeri sahiplerinin aldigi kredi kartlari. Ayrica bu kadar parasi yokken bu kadar lux yasamak zorhnda hissedenleri ben de anlamiyorum. Sosyal hayatin bir dayatmasi sanirim.

ben karakter olarak kimseden iğne bile kabul edebılen biri değilim. aşırı gururluyumdur. ne bir işim için yardım isterim nede maddi...uzun zamandır iphone 6s almak istiyorum hayalimdeee rose gold rüyama bile giriyor canım o benım yaaa :KK70: sorunum şu ki eşiminde benimde kredi kartı limitlerimiz biraz düşük iphone taksit bütcemizi asıyor nakitte alamıyoruz birden almak zorlamasın diye.. eşimde böyle bir teklif sundu kayınvalidem calısıyor maddi sorunsalı yok annemin karttan çekelim ben her ay ona öderim dedi bende dedim nasıl diyeceksın öyle diyince annen yanlıs anlar sanki ona aldırmak istiyoruz gibi olur ben alırım der bu sefer, ödemenize gerek yok der bende altında ezilirim dedim kullanamam gönül rahatlıgıyla dedim ki kayınvalidemi biliyorsam kesinlikle her ay para kabul etmez.eşimde ozaman birşey yapamam yine sıfır 5s alalım dedi 3 yıldır 5s kullanıyorum sıkıldımm:110: tamam tel degısmemın neden bozuk bir telefon kullanmam ama yine 3 yıl kullandıgım telden almak işime gelmedi bana akıl verebılırmısınız kızlar ne yapabılırım? evkur artık iphone satısı yapmıyormus ordan taksıt yapsam dedim. arcelik bekolar iphone satısına baslamıs onlarda kartsız taksıt varmıdır acaba fikriniz varmı?

Bu kadar düşünmeye ne gerek var, limit artırabiliyorsunuz online bile yapılıyor artık bankalardan bu işlem. Limitini artır alışverişini yap, taksitlerin bitince geri düşür. Ben de kredi kartı kullanmayı çok tercih etmiyorum, 300TL limitli bir kartım var tatile giderken yükseltip otel vs.. oradan ödüyorum dönünce hop limit düşürmeye :)

arkadasım vatan dan aldı orada hemen kredi çıkarıp taksitle ödeme yapabilirsin ,
10 dk işlemleri bitirip tlf teslim ediyorlar ,
kimseyede mınnet etmemmiş olursun

özelliklerden ziyade telefonlarda hafıza artık artıyor ben de ona sinir oluyorum. bir de şarj gitmiyor çıldırtıyor gün içinde 2-3 kere şarja takmam gerekiyor. eski tlfumu nişanlı iken almıştım, ben bir de bağ kurarım eşyalarla,4.5 senedir nasıl severek kullanıyordum nasıl... sonra hafıza yetersiz demeye başladı. resim ve videoların yarısını temizledim önce, gereksiz uygulamaları sildim , yok bir hafta sonra yine hafıza yetersiz demeye başladı. hafıza kartı taktım sadece foto ve vidoları attı ona 1 hafta sonra yine hafıza yetersiz... derken batarya sürekli bitmeye başladı. bataryası da çıkmıyor sony nin arkası kapalı. açılınca da su geçirmemezlik özelliği kayboluyormuş. ben bunlarla cebelleşirken eşim evlilik yıldönümünde tlf almış. eskiyi anneme verdim. daha 4 ay olmadı yenisini kullanalı gün içinde 2 kere şarja takmam gerekiyor, değişen birşey olmadı :KK43: neyse ki bunda hızlı şarj aparatı var yarım saatte doluyor.. işte bir hafıza yetersiz olayından kurtuldum...

Ozellik cogaldikca sarj yetmiyor zaten.

telefonda kredi kartına taksit yok biliyosunuz değil mi?

nakit avans çekip iki karttan onu taksitle ödeyebilirsiniz.

ben olsam asla istemem. yazık kadıncağız sizin keyfiniz için o kadar para ödemek zorunda kalacak ki. çok gereksiz yere kadın için yani.
hattınızın üzerine 2 katı falan olmuyor. eşim samsun 7edge aldı. arada 300 lira falan fark attı.

maddı durumumun yetersiz oldugunu nerden cıkardınız ki ? kredi kartımızın limiti uymuyor cunku karta abanan bir çift degılız. taksıtle odemek daha mantıklı birden 2800 vermek yerıne taksıt ödemek daha mantıklı gelıyor

maddi durumu yeterli olan insan 2800 liralik parayi hemen cikartip verir baska alternatif dusunmez. Demekki yeterli degil. Neyse kendiniz bilirsiniz .

X