Dert değil ama...

Sirin06

ay parçam benim
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2007
1.140
0
116
45
Sakarya
arkadaşlar önerilerinize ihtiyacım var
biz ev almaya karar verdik eşimle
bir tanede uygun bir ev
sıfır kaloriferli
peşin parayı falanda ayarladık
gerisinide kredi çekeceğiz
kira ödeyeceğimize kendi evimizi öderiz dedik
ama bugün gittim eve baktım 105m2 ev ama bana çok küçük geldi
kararsız kaldım 2 oda bir salon
şu anda oturduğum ev 3 oda bir salon
eşimde 1 saat içinde karar ver
gönülsüzsen girmeyelim dedi
siz ne dersiniz

canım maddi imkanlarınız yeterli olursa daha büyük bir ev düşün derim bizde almıştık öyle 105 m bir ev sonra cok sıkıntı oldu satamadık bile küçük olduğu için kimse beğenmemişti gelen burun kıvırıp geri gidiyordu geçenlerde zar zor sattık 0 daireydi bizimkide küçük ev başa bela oluyor eğer sonuna kadar oturacaksan al ama bi yerden sonrada sıkılırsın eşya sığdıramazsın dert olur falan filan...yaşınız gençse biraz daha bekleyin büyük ev alın derim ben

walla kredi çekeceksin 4 odalı için çek zor 3 odalı ev benimki öle 3 odalı ve ben sıkıntı yaşıyorum hah dersenki az benim olsun senin bilecen iş ama bence güzel 4 odalı evde bulabilirsin çock için ayrı oda isteyeceksin mesela bilmiyorum misafir odan ve oturma odan ayrıysa çok zorr oluyo benimki ayrııı ben zorlanııyrum madem kredi çekeceksiniz bence 4 odalı olsun derim ben

bizde 5 sene krediyi ödeyip satmayı düşünüyoruz
devamlı oturmayı düşünmüyorum
ama arada 20 milyar falan fark oluyor
onu ödeyemeyiz gibime geliyor

canım o zaman sakın sakın bulaşmayın derim ben oturmayı bile düşünmüyormuşsunuz...satmak çok zor oluyor inanki 105 m evi düşün Sivas gibi geliri düşük olan bi yerde bile herkes burun kıvırdı aylar sonra mecburen nerdeyse zararına verdik evi diyebilirim...

yaa bence hiç uğraşma yaşımız genç alacaksan eğer 4 odalı al bak ben diyorum sana iyi olmuyor haa temizliği diyosan çok kolay da yok yapma 4 odalı alın siz başına geçiyosanız bu işin derim ben

Arkadaşım bence ev almanın bu kadar zor olduğu bir zamanda göz bastırıp alabiliyorsanız alın derim ben..
Tamam,daha büyük bir ev olsa daha iyi olur ama en azından benim evim dersiniz.
Her ay kiralar ödenirken paralar havaya savruluyormuş gibi geliyor.
Kirayı öde öde bunun bir sonu yok ki..
İnş. bu evi alınca biriktirip daha iyisini alırsnz..
Çocuğun var mı bilmiyorum ama becerikli bir ev düzenlemesiyle 2+1 ev de çok kullanışlı hale getirilebilir..
Benim evim de 3+1,kullanılan bölümlerse yalnızca mutfak,yatak odası,çalışma odası..
Salon ve oturma odasını hiç kulanmıyoruz diyebilirim..
Kendi evimiz diye büyük istedik ama 2+1 de olsa olurmuş.
Ayrıca kimi evin metrekaresi büyük olsa da kullanışsız olur.
Mesela 125 mk bir evin neredeyse bir oda büyüklüğünde antreleri veya banyoları olur ki burada ne oturulur ne de yatılır.
Dediğim gibi büyüklük kada önemli olan bir başka şey de kullanışlılıktır.
Bu fırsat her zaman yakalanmaz arkadaşım hem 20 milyar az bir fark değil,yine de siz bilirsiniz..

eşim evi ölçtü geldi net 83 çıkıyormuş
büyük ihtimalle vazgececegiz
çok küçük geldi
sagolun

dediklerin çok dogru bizde onları düşünüyoruz
her ay 300 milyon kira vereceğime kendi evime öderim diyorum
ailem de öyle diyor al ödeyince satarsın diye
ya satamazsam
bende onu düşünüyorum

ya satamazsan da kiraya verirsin neticede bi yer mutlaka gelir demektir
evin icerisi nasil kullanisli mi mutfak banyo iyi durumda mi? bence bunlar onemli
buyuk ev her zaman rahatlik demek degildir.

eşim evi ölçtü geldi net 83 çıkıyormuş
büyük ihtimalle vazgececegiz
çok küçük geldi
sagolun

Net 83 de çok küçükmüş arkadaşım..
Ama evlerin büyüklüğü her zaman dıştan ölçümle hesaplanır.
İçi her zaman daha küçüktür..
Benim evim tapuda 150 mk yazıyor ama net hali 150 değil,bu hep böyledir.
Yine de siz bilirsiniz..

eğer kredi çekecekseniz hiç olmazsa 3+1 için çekin. 105 metre kare küçük ev için.sonuçta herzaman ev alınmıyor

Canım benim bence kredi çekip ev alacaksanız daha büyük ev alabilirsiniz ve satmak istediğinizde daha kolay satarsanız. Bu aralar zaten kredi oranlarıda düştü. Şuan çalıştığım işyeri hem sigorta hemde gayrimenkul ofisi yani bende işin içinde sayılan biri olarak söylüyorum.

ne kadar zormuş kafam iyicene karıştı
eşyam fazla olmasa dert etmezdim
şimdiki ev bile küçük geliyor
bende onu düşünüyorum

o kadar küçük bir eve para bağlamayın. biz de kiracıyız şuan 145 m2 ev almayı bizde düşünüyoruz ama küçük olmasını istemediğim için baktıklarımızı hep eledim. kira yerine kredi ödemek daha mantıklı ama içime sinmeyen evi alıp düzeni bozmakda zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…