- 10 Eylül 2011
- 4.606
- 7
kuzeylen günaydeki badeyide ben çok beğeniyorummm
yüzü çok güzelll
bide kuzeyimi tabii
kuzey kıvanç olandıdemi kıı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kuzeylen günaydeki badeyide ben çok beğeniyorummm
yüzü çok güzelll
bide kuzeyimi tabii
kuzey kıvanç olandıdemi kıı
naber bacılar????
naber bacılar????
hoşgeldin cnm iyiz sen nasılsın
ben acıktım yemeğe gidiyorum..ondan sonrada çıkıp eve gidicemmm
yemekhanedeki ablayla sohbet edeyim acıkın
hoşbuldum terra bacım..nemi yaptım,heçç...kociş gitti,oğluş kalktı,daha kayfaltı yuapmadım emmee karnım acıktı..nursena hatun hoş geldinnnnn neler yaptın bu saate kadar
hoşbuldum canım..efiyet olsun,ben de acıktıımmm...hoşgeldin cnm iyiz sen nasılsın
ben acıktım yemeğe gidiyorum..ondan sonrada çıkıp eve gidicemmm
yemekhanedeki ablayla sohbet edeyim acıkın
hoşbuldum terra bacım..nemi yaptım,heçç...kociş gitti,oğluş kalktı,daha kayfaltı yuapmadım emmee karnım acıktı..
senden ne haber..
o camdan vuran güneş çok ısıtıyo insanı..iyiyim canım bende,camdan güneş vuruyo nasıl ısındım var ya
ohh içime işledi....
kız geç olmuş bir yudum bişi ye....
o camdan vuran güneş çok ısıtıyo insanı..
karın gurultularımı duymadan iki lokma yiyeyim,oğlanada yedirem,ben kaçar...
slm kızlar ;
ben geldım .benı de alın aranıza
benı de benı de alın
Bence sadece halı şampuanıyla sildim de 7511im
Adama şarabı döktüğünü söle baska bişi sorarsa sarhoştum hatırlamıyorum dersin
Halıdaki şarap lekesi yerleşmeden önce lekeyi çıkarmaya koyulmanız halıya dökülen içecekler (şarap, bira, çay, kahve, vb.) için belki de yapacağınız en iyi şey olacaktır. Lekeye neden olan şarap sıvısını dikkatlice beyaz ve temiz bir beze, kağıt havluya veya süngere bastırarak emdirin.
Şarabı emdirirken lekeli alanı ovmamaya gayret gösterin, aksi taktirde şarap lekesinin yayılmasına ve daha derine işlemesine neden olabilirsiniz. Şarap lekesi, halı elyafının derinine işleyip çıkmış gibi görünse bile belli bir süre sonra tekrar ortaya çıkacaktır.
Sonra bir çay kaşığı alkali olmayan ve ağartıcı içermeyen deterjanı bir bardak ılık suyla karıştırın.
Hazırladığınız karışımı, bir bez veya kâğıt havluya emdirdikten sonra halıdaki şarap lekesi üzerinde ovalamadan bastırarak şarap lekesinin emilmesini sağlayın.
Şarap lekesi, bez veya kağıt havluya geçmeyinceye kadar bu işlemi birkaç kere tekrarlamanız gerekebilir. İşlem sırasında şarap lekesi geçen bez veya kağıt havluyu arada bir değiştirmeniz de gerekebilir.
Daha sonra, olabilecek en az temiz ve ılık suyla halıyı durulayın ve kalan nemi, kuru ve temiz bir beyaz bezle bastırarak alın.
Şarap Lekesi Çıkarılırken Kullanılabilecek Alternatif Yöntemler
Yukarıdaki işlemlerden sonra şarap lekesi halıdan veya koltuktan çıkarılamazsa, profesyonel destek almanız yararlı olacaktır.
Riski olmasına rağmen kendiniz uğraşmaya devam edecekseniz aşağıdaki yöntemi de kullanabilirsiniz:
Halıya kırmızı şarap döküldüğünde, beyaz şarap bazen çare olabilir. Beyaz şarap, bazı durumlarda kırmızı şarabı nötralize ederek halıdaki şarap lekesinin kaldırılmasını kolaylaştırabilir.
Şarap lekesi olan bölgenin üzerine biraz beyaz şarap dökün.
Beyaz ve temiz bir havluya, döktüğünüz şarabı emdirin.
Beyaz şarabın büyük bölümünü emdirdikten sonra, yeni ve ıslak bir havlu kullanarak şarap lekesini, halı üzerindeki küçük bir lekeyi temizlermiş gibi bastırarak temizleyin.
Daha sonra halıyı kurulamak için kuru ve temiz bir havlu kullanın.
Son olarak, halıyı eski formuna gelebilmesi için süpürebilirsiniz.
bende netten böyle bi yazı buldum işine yararmı bilmiyorum