Dert asla değil fikirlere ihtiyacım var..?

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.792
15.481
Merhaba arkadaşlar..
Konuya nerden başlasam bilemiyorum ama çok tereddüt de kaldım açsam mı açmasam mı konu diye..
Öncelikle asla şikayetci degilim..
Sadece bilgi ve fikirlere ihtiyacım var..
11 yıllık evliyim 10 yıl sonra 4. Tüp bebek de kızım oldu.. ilk 3 ay kolay geçti ve şuan 5 aylık kızım..
Hiç ama hiç durmuyor..
Yalnızım kimsesizim ve derdi mi var anlayamıyorum..
Bazen kızım ağlıyor ben ağlıyorum çok çaresiz hissediyorum kendimi bazen..
Güçsüz hissediyorum oysa onu ne çok bekledim istedim.. onu çok çok seviyorum..
Son zamanda gerçekten hiç durmuyor.. durmuyor kelimesinin vücut bulmuş hali..
Doktora da gittik herhangi bir sorun yok..
Sürekli kucak ve oynamak istiyor..
Ve sürekli mız mız niye ağladığını anlayamadigim için kendimi yetersiz hissediyorum.. bugün 3 saatlik uyku ile duruyorum her saat uyanıp meme istedi verdim.. sonra geri uyuyamadım zaten..
Yorgunum çok.. yardım edecek kimsem de yok
Bazen tv açıp oturtuyorum yemek yapıp namazımı kılıyorum yoksa katiyen durmuyor.. biliyorum yanlış kendimi suçlu hissediyorum..
eşim bütün gün işte akşam geliyor..
Bir iki sevip uyuyor yani.. hafta sonu da öyle böyle geçip gidiyor.. RABBİM canını sağ etsin bize bağışlasın.. bilmek istediğim bütün bebekler mi.boyle yani normali mi bu.. Sürekli ağlamaklı.. gece de gündüz de doğru düzgün uyumuyor son zaman da..
Onu anlayamadigim için çok üzülüyorum ve kızıyorum kendime.. fikirlerinize tecrübelerinize çok ihtiyacım var..

Merhaba arkadaşlar..
Konuya nerden başlasam bilemiyorum ama çok tereddüt de kaldım açsam mı açmasam mı konu diye..
11 yıllık evliyim 10 yıl sonra 4. Tüp bebek de kızım oldu.. ilk 3 ay kolay geçti ve şuan 5 aylık kızım..
Hiç ama hiç durmuyor..
Ve sürekli mız mız niye ağladığını anlayamadigim için kendimi yetersiz hissediyorum.. bugün 3 saatlik uyku ile duruyorum her saat uyanıp meme istedi verdim.. sonra geri uyuyamadım zaten..
Bazen tv açıp oturtuyorum yemek yapıp namazımı kılıyorum yoksa katiyen durmuyor.. biliyorum yanlış kendimi suçlu hissediyorum..
Bir iki sevip uyuyor yani.. hafta sonu da öyle böyle geçip gidiyor.. RABBİM canını sağ etsin bize bağışlasın.. bilmek istediğim bütün bebekler mi.boyle yani normali mi bu.. Sürekli ağlamaklı.. gece de gündüz de doğru düzgün uyumuyor son zaman da..
Onu anlayamadigim için çok üzülüyorum ve kızıyorum kendime.. fikirlerinize tecrübelerinize çok ihtiyacım var..

Diş çıkarma ya da atak zamanındadır. Bebeklerin dönem dönem düzenleri bozuluyor. Büyüdükçe bir nebze daha kolaylaşıyor ama hiç bir zaman çok iyi olmuyor. Bulunduğun duruma kendini adapte edersen biraz daha katlanması kolay oluyor .

Mesela benim oğlum 2 aylıkken nasılsa 5 yaşındayken de aynı. Benim çocuğum böyle yapacak bir şey yok deyip durumu kabullendim

bebeklerin çeşitli sebeplerle bu gibi durumları oluyor. ilk bebekler de ziyadesiyle deneyimsiz yanımıza denk geliyor ve biz kendimizi yetersiz hissediyoruz.

hiç kendini yetersiz hisseden baba da görmedim bu arada.

atak dönemlerinde durum değişebilir.

bazı yiyecekler yediğinizde artıyor olabilir.

işin özü de keyfini çıkarın. çok özlüyorsunuz.

Hayırlı olsun. Üzülmeyin belirli dönemlerde ağlar çocuklar. Doktor sorun yok dedi ise yokturdur. Ailenizden birinden yardım isteseniz anne kayınvalide görümce kız kardeş veya yakın biri. En azından bir kaç gün dinlenirsiniz

Ay benim yeğenim de öyle. Yaşına gelecek minnoş, hala kucak kucak gezme peşinde. Oturuyor olsa, zorla yılışıp eline koluna sarılıp kendini kucağa aldırıyor. Yok böyle bir şey. :KK53: Kendi kendine şirinlik yapıp istediğini yaptırmayı öğrenmiş. Erkek değil mi hepsi aynı bunların. :deli:
Bir de emekliyor şimdi, ev terliklerini ağzıma sokam, kafamı duvara vuram derdinde. :olamaz: Bir dakika gözünü ayırsan bir iş çeviriyor kesin. Aşırı yorucu ama çok da tatlı.
Benim şahsi fikrim bu bir süreç, illa ki geçecek.
Biz de ilkin emeklemezken kucaktan inmiyor, ne olacak diyorduk. Şimdi emekliyor, kendine zarar vermesin diyoruz. Yarın yürüyecek, daha da büyüyecek. Elbet bağımsızlığını kazanacak. Sizin kızınız da öyle olacak. Kendi yemeğini yiyip, tuvaletini kendi yaptığı günleri hayal edin. :KK25:

Öncelikle kendinizi suclamayin. Cocugunuza oöan sevginizden süphem yok. Ilk sene zor oluyor uykusuzluktan ve beslenme eksikliginden. Size tek tavsiyem: Herseye 4/4 lük yetismeye calismayin. Önceliginiz siz ve cocugunuz olmali. Beslenmenize dikkat edin. Cocugunuzun gaz sorunu var mi? Bebeginizi bol ciplak teninize yatirin. Ben oglumu sadece bezi ile ciplak gögüsüme yatirir üstünü hafif örterdim. Bir güzel rahatlardi. Ilk zamanlar zordur. Ama sonra uyku düzeni felan otursa daha rahat edeceksiniz. Esiniz hafta sonlari bebekle ilgilensin sizin biraz da uyku almaniz lazim. Allah kolayliklar versin

birazcık sabredin, bu dönemler hiç eve hatta kendime bakamadığım zamanlar olmuştu, en zor zamanlarımız o dönemlerdi sanki. azıcık büyüyüp oyuncaklarla takılmaya başladığı zaman biraz daha rahat etmeye başlıyor insan.

Her bebek huyu ile doğuyor.
Kızım şu an 3,5 yaşında, bebekken o kadar rahat mutlu bir bebekti ki , ne birşey kaldırdım, ne sıkıntı yaşadım. Prizlere gittiğini görmedim, dolapları açtığını görmedim… sonra ikizlerim oldu , ilk 4 ay gece gündüz durmaksızın ağladılar.. sonra zamanla azaldı ama hala ağlamayı çok seviyorlar , çok ağlıyorlar . Kucak istiyorlar alıyorsun neden aldın der gibi ağlıyorlar tırmalıyorlar , yere koyuyorsun vay efendim neden yere koydun katıla katıla ağlıyorlar .
Oyun oynayalım oturuyorum yere biri saçımı çeker, diğeri oyuncakları fırlatır …
1 yaşına girecekler şimdi ömrümden ömür gitti, tuvalet fırçaları yukarlarda , prizlerde koruma var , korumaları söküyorlar , robot süpürgeyi bozdular , bütün gün dolapları açmaya çalışıyorlar . Bide daha yürümüyorlar bakalım yürüyünce ne olacak .

Demem o ki bence herşey normal … bu da bir süreç, geçecek . Kendinizi böyle rahatlatmaya çalışın ☘️

Gün içinde dışarı çıkartıyor musunuz. Uzun zamandır çocuk sıkılmış kimseyi görmemiş gibi hissettim niyeyse

Merhaba arkadaşlar..
Hiç ama hiç durmuyor..
Çok normal benim kızda tam böyleydi bizde birde kabızlık sorunu vardı sadece anne sütü aldıgı halde 😵‍💫çok şükür çok geride kaldı o günler

Bazı geçici dönemler olacak hiç gece uyumazdı iki üç ay düzenli uyudu sonra gene bozuldu

Yorucu ama geçecek

2 yasina kdr hep kucagimda idi bir kere bile of demedim. dur hele 5 aylik olmus lohusalık var 1 2 aya gecer .herseyi beraber yaptik merak ediyordu yukarda neler oluyor diye. mesela herkes kucak delisi diyordu .ama benim gozlemledigim dunyayi biraz daha yukardan görmek hosuna gidiyordu kucağıma alinca etrafi daha dikkatli gozlemliyordu fark ediyordum bebemin gözü yükseklerde tepeden asagi bakmak istiyordu 🤣🤣yurumeye baslayinca merdivenler var iki basamakli arkasi korumalı onlardan alin murfakta tezgahta banyoda neler yapiyoruz birlikte öğrenin gozetimle tabi

Yapma ISSIZZ ISSIZZ cım.

Lütfen televizyon açma.

Biliyorum canım çok zorlanıyorsun ama inan hepimiz aynı durumdayız.
Bak benim kocam 3 gündür yok ve ben tek başıma aşağı bile inemiyorum. Salon,yatak odası,mutfak ve bebe odasında şimdi yeni bitirdik turumuzu.

Varlıklarına sonsuz şükürler olsun sağlıkla mutlulukla büyüsünler inşallah.

Buyudukce kolaylasacak o duzelecek etrafa oyuncaklara yonelecek ve siz onun dilinden daha iyi anlayacaksiniz uzulmeyin hersey oldugu kadar babasina sorumluluk verin adam oyle uzaktan bebek sevmeye alismasin. Surekli kucak istese bile yere bisey serin uzerine oyuncak falan koyun 5 10 dk oyalanmayi ogrensin.

Diş çıkaracak annesi.. Her gün huyu değişir bu dönemde.. sabırlı ol. Koşulsuz sev. Sağlıkla büyüt.. Allah seni bebeğinin başından eksik etmesin..

5 aylık olmuş diş çıkarma evresine giirmiş o yüzden gece sık uyanıp meme istiyordur.
duran bebek vardır illa ki.
bana da denk gelmedi yapacak birşey yok büyüdükçe düzene giriyor stres yapmayın doğalı bu.

Üç yaştan önce sıfır ekran deniyor. Evet zor ama çocuğu hipnotize ediyorsunuz. Açmayın sakın televizyon. Otizmin en büyük sebebi ekran. Gele bir yaş altı için zehir.
Yere kalın örtü serin oyuncaklar, içine kaşık konmuş şey şişe gibi şıkırddayan şeyler atın ilgilenir bir süre. Ağlaması bile inanın tv den daha iyi.

İçinde bulunduğunuz süreçte hiç büyümeyecek hiç susmayacak gibi hisler oluşuyor ama hepsi geçecek uyuyacak büyüyecek çok çok rahatlayacaksınız iki çocuğumda da beni en çok zorlayan yenidoğan dönemleri oldu büyüdükçe işler biraz daha kolaylaşıyor o size siz ona gereken adaptasyonu sağlamış oluyorsunuz

X