Teşekkür Ederim İnş. bugün kontrole gittim herşey yolunda ve korunmama gerek kalmadığını söyledi doktor bakalım gerisi allaha kaldı inş. allahım herkesin gönlüne göre verir...
Güzel haberlerinizi bekliyoruz ozaman :)
İnş. İnş.Sizin var mı çocuqunuz yani evlimisiniz
Yeni evliyiz biz 8 ay oldu. Çocuğumuz yok, ilk iki sene düşünmüyorduk ama dermoid kist ameliyatımdan dolayı genel bi kontrole gittim ve doktor mümkün olduğunca kısa zamanda hamile kalmamı söyledikistin yapışıklık yapıp yapmadığını bilmiyoruz şuan herhangi bi sıkıntı görünmüyor ancak ne kadar kısa sürede hamile kalırsan o kadar iyi olur dedi. Bakalım bikaç ay sonra düşünüyoruz..(Öncesinde bikaç kilo vericem :)
Anladım bana da öyle dediler ama bizimde bi senemiz geçti :) herşey Allahtan kafana bir şey takmabenim en yakın destekçim eşim yoksa bende çok takıntılıyımdır hep o beni rahatlatıyor sağolsun :)
Aynen takmamak lazım, hayırlısı olsun.. :)
Merhaba ben de de dermoid kist var merak ediyorum ameliyat oldunuz mu nasıl geçti. Tekrar gebelik yaşadınız mı?MERHABA dermoid kistten ameliyat olmuşsun sende şimdide bebişin olacakmış,rabbim hayırlı ile kucağına almayı nasip etsin ama sezeyandan sakın korkma benim ablam 40 yaşında sezeryanla doğum yaptı en fazla 2 gün azcık ağrın oluyormuş okadar gözünde büyütme sakın, benimde sol yumurtalığımda 3 cm sağda 5 cm dermoid kist çıktı, smear testi filan yaptılar sonuçlarını almadım daha yalnız dr bana yumurtalığımın yarısından fazlasının alınabileceğini söyledi,idünyam başıma yıkıldı, fakat başka bir dr.da yumurtalığımın yarısı alınsa bile yumurtalığın kendini yenileyeceğini söyledi benim sorum bu ameliyat süreci nasıl işliyor,gebe kalmama olasılığım var mı ve bu kistler iyi huylumu? bu kistler hemen hızla mı büyüyor ,kusura bakma rahatsız ettim seni ama tecrübeli olduğun için senden yardım istiyorumbu arada yaşım 35
Merhaba ablanıznın hangi yumurtalığında kist vardı. Ameliyattan sonraki bebeğinin cinsiyetini öğrenebilir miyim?ablam 10 yıl önce tek yumurtasını aldırdı.. doktor diğer yumurtada da olma ihtimaline karşı hamileliği çok ertelememesini söylemişti.. 10 yıl geçti bi sorun çıkmadı.. çocuk sahibi olma ihtimalini etkilemiyor demişti.. bir arkadaşım aynı durumda ikiz annesi:) allah her isteyene tez vakitte verir bebeğini inşallah..
Merhaba ablanıznın hangi yumurtalığında kist vardı. Ameliyattan sonraki bebeğinin cinsiyetini öğrenebilir miyim?
Tmm cnm çok sağol.Hangi yumurtalık bilmiyorum maalesef
2. Oğluna hamile şu an..
Bende de neredeyse 2 senedir var. Soğan kürü ben de içtim ama daha bugün muayene oldum hala yerinde.Mrb, bende de iki tane kist görüldü 4.5 cm ve 7cm 4,5 olanın dermoid olduğundan şüpheleniyor doktor mr istedi ama bı ay sonra randevum. Kan değerlerinde c19-9 aşırı yüksek çıktı. Büyük ihtimal dermoid kistten kaynaklanıyor.
Soğan Suyu içiyorum belki faydası olur diye ama ameliyattan bahsediyorsunuz başka imkanım yok mu
Daha önceki değerler hep normaldi. Yarın bidaha tahlil yaptırıcam öğrenince söylerimBtRt sizin kan değerleriniz nasılmış peki
Benimde 2 yumurtaligimda dermoid kist var bazı doktorlar çocuk düşünemem gerektiğini bazısı ameliyat olmam gerektiğini söylüyor ne yapmalıyım lütfen deneyimlerinizi paylaşınArkadaslar 32 yasindayim 12 yıl önce 14 cm.lik dermoit kist sebebiyle sağ yumurtaligimi kaybettim.digerinde de vardı ama kucuktu.dr.um hemen evlen çocuk yap dedi fakat 3.siniftaydim henuz. Cok şükür 3 ay önce 2 . kızımı kucagima aldim ama dogumda diger yumurtaligim 13 cm.lik dermoitle beraber alindi. Hamilelikte büyüme yapmis iyice. Tek yumurtalikla 2 çocuk sahibi oldum ama cok erken menopoza girmis oldum.bebegimi emziriyorum su an tek dilegim menopoz sıkıntılarinin başlamaması.
Benimde 2 yumurtaligimda dermoid kist var bazı doktorlar çocuk düşünemem gerektiğini bazısı ameliyat olmam gerektiğini söylüyor ne yapmalıyım lütfen deneyimlerinizi paylaşın
Hamilelik istiyorum bende ama hamilik sırasında dha da büyüyüp hamile iken ameliyat olmak zorunda olanlar oluyormuş o kadar tedirginim ki. Bu arada dönüş yaptığın için çok tsk ederimEvliysen hemen çocuk yap derim, ben iki yumurtaligimi da çok genç yaşta kaybettim fakat çok şükür ki iki evladım var. Ameliyatı son çare olarak düşün cunku öyle illet bir kist çeşidi ki yumurtaligi kurtarmak çok zor oluyor. Yeni aklima geldi ben Saraçoğlu nun sogan kurunu yapmıştım ve kisti kucultmustu iki çocuğu yapmama fursaf verdi. Sen de dene bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?