Merhaba 25 yaşında ve yeni evliyim. 2002 yılında geçirdiğim bir operasyonla dermoid kistin sebep olduğu yumurtalık burkulması ve kanın yumurtalığa gitmemesi neticesinde yumurtalığımın tekini aldılar. Sonraki kontrollerimde diğer yumurtalığımda hiçbir sıkıntı olmadığı ve sıkıntısız çocuk sahibi olabileceğim söylendi. Geçenlerde ilerde hamile kalmak istediğimde sıkıntı olma ihtimalini öğrenmek adına bir profosöre muayene oldum ve şuan hiçbi sıkıntı olmadığını ancak kistin yapışıklık yapıp yapmadığını bilemediğini, acilen bikaç kilo verip hamile kalmam gerektiğini söyledi. Henüz çok yeni evli olmamız sebebiyle düşünmediğimiz bir dönemdi ve çok şaşırdık.benim sorum şudur tek yumurtalık ile gebe kalma ihtimali düşük müdür? şuan hiçbi problem olmamasına rağmen neden acilen çocuk sahibi olmalıyım? Etrafınızda veya sizlerden bu problemi yaşayan var mıdır? Bilgilendirirseniz çok sevinirim
tek yumurtalıkla rahatlıkla hamile kalabilirsiniz benim bir yakınımın da dış gebelikte kese yumurtalığına yapıştığı için tekini aldılar ve tek yumurtalıkla bir kaç ay sonra tekrardan hamile kaldı önemli olan o yumurtalığınızın çalışıyo olması
Merhaba 25 yaşında ve yeni evliyim. 2002 yılında geçirdiğim bir operasyonla dermoid kistin sebep olduğu yumurtalık burkulması ve kanın yumurtalığa gitmemesi neticesinde yumurtalığımın tekini aldılar. Sonraki kontrollerimde diğer yumurtalığımda hiçbir sıkıntı olmadığı ve sıkıntısız çocuk sahibi olabileceğim söylendi. Geçenlerde ilerde hamile kalmak istediğimde sıkıntı olma ihtimalini öğrenmek adına bir profosöre muayene oldum ve şuan hiçbi sıkıntı olmadığını ancak kistin yapışıklık yapıp yapmadığını bilemediğini, acilen bikaç kilo verip hamile kalmam gerektiğini söyledi. Henüz çok yeni evli olmamız sebebiyle düşünmediğimiz bir dönemdi ve çok şaşırdık.benim sorum şudur tek yumurtalık ile gebe kalma ihtimali düşük müdür? şuan hiçbi problem olmamasına rağmen neden acilen çocuk sahibi olmalıyım? Etrafınızda veya sizlerden bu problemi yaşayan var mıdır? Bilgilendirirseniz çok sevinirim
Merhaba bende 1 sene önce yumurtalığımdan ameliyat oldum 9 cm. büyüklüğünde bir dermoid kist aldılar bana da aynı şeyi söylüyorlardı tek yumurtalıkla hamile kalınır fakat dermoid kist kendini yenilediği için riske atmamanız açısından öle söylüyorlardır bizde yeni yeni çocuk yapmaya karar verdik tamam dr.a güven ama herşey Allahtan bana eşim hep söylüyor alanda allah verende allah kedini sıkma hersey yoluna girer umarım
benmde vardı 5cm idi alındı kapalı ameliyatla ama yumurtamı almadılar ii huylu çıktı
benmde vardı 5cm idi alındı kapalı ameliyatla ama yumurtamı almadılar ii huylu çıktı
MERHABA dermoid kistten ameliyat olmuşsun sende şimdide bebişin olacakmış,rabbim hayırlı ile kucağına almayı nasip etsin ama sezeyandan sakın korkma benim ablam 40 yaşında sezeryanla doğum yaptı en fazla 2 gün azcık ağrın oluyormuş okadar gözünde büyütme sakın, benimde sol yumurtalığımda 3 cm sağda 5 cm dermoid kist çıktı, smear testi filan yaptılar sonuçlarını almadım daha yalnız dr bana yumurtalığımın yarısından fazlasının alınabileceğini söyledi,idünyam başıma yıkıldı, fakat başka bir dr.da yumurtalığımın yarısı alınsa bile yumurtalığın kendini yenileyeceğini söyledi benim sorum bu ameliyat süreci nasıl işliyor,gebe kalmama olasılığım var mı ve bu kistler iyi huylumu? bu kistler hemen hızla mı büyüyor ,kusura bakma rahatsız ettim seni ama tecrübeli olduğun için senden yardım istiyorumbu arada yaşım 35
Canım kişiden kişie değişiomş iyileşme süresi ben çıt kırıldı biriyim bakalım korkuorum . Normal doğurma ihtimalimde var ama gel gelelm o irade yok bende . Canım biliosunli bu tür kis taaa ana karnımdayken mevcut bizde . Bnimki solda ve 5cm idi . Fakat senin anlattığında bana sçma gelen kısmı yumurralığın yarısı vea tamamı farketmez alnması saçma geldi bana . Bana böle bi teklif hiç sunulmadı . Doktorum kisimi gördü türünü öğrenmek içim mr çektirdi . Dermoid olduğunu kesinleştrdk 15 gün sonraya randevu aldk ve ameliyat oldum çok kolay geçti bunda iii doktor ve iii hastanenin de payı var. Nese 6 saat bişi yemiosun o ğün benmki 2bucuk saat sürmüş genel anestezi yapıolar eger iii huyluysa laporoskopi kötüyse açık ameliyat yapıolar . O an herşey değişebiliomuş .nese ameliyattan çıktıktan sonra ayılıon karnından delindi ği içim azcık ağrıo hemen iğne vuruolar saniede ağrın gidio . Bnmki çok kolay geçti. Ertesi gün gaz çıkardıysan ewe yolluolar 10günde dikş mikş hiçç bişi kalmıo ağrıda. Ben düzenli adet göremiodum kis yüzünden. Adetlerim düzeldi en çokta ona sevindim 5 6 ay sonrada hamile kaldım zten çok şükür . Bu arada ameliyattan sonra 1 ay doum kontrol hapı kullandırdı kisin kalıntıları iyice gitsin die canım
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
verdiğin bilgiler için çokk teşekkür ederim canım rahatladım biraz,rabbim seninde evladını ağrısız sızısız ve sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Amin canım inan çok kolay oluo bu hamilelikteki ameliyat gibi değil 3 küçük delikhayrlısı olsun ama iyi bi doktor bul yumurtanı aldırtma sakın kolayına kaçıolar
Canım kişiden kişie değişiomş iyileşme süresi ben çıt kırıldı biriyim bakalım korkuorum . Normal doğurma ihtimalimde var ama gel gelelm o irade yok bende . Canım biliosunli bu tür kis taaa ana karnımdayken mevcut bizde . Bnimki solda ve 5cm idi . Fakat senin anlattığında bana sçma gelen kısmı yumurralığın yarısı vea tamamı farketmez alnması saçma geldi bana . Bana böle bi teklif hiç sunulmadı . Doktorum kisimi gördü türünü öğrenmek içim mr çektirdi . Dermoid olduğunu kesinleştrdk 15 gün sonraya randevu aldk ve ameliyat oldum çok kolay geçti bunda iii doktor ve iii hastanenin de payı var. Nese 6 saat bişi yemiosun o ğün benmki 2bucuk saat sürmüş genel anestezi yapıolar eger iii huyluysa laporoskopi kötüyse açık ameliyat yapıolar . O an herşey değişebiliomuş .nese ameliyattan çıktıktan sonra ayılıon karnından delindi ği içim azcık ağrıo hemen iğne vuruolar saniede ağrın gidio . Bnmki çok kolay geçti. Ertesi gün gaz çıkardıysan ewe yolluolar 10günde dikş mikş hiçç bişi kalmıo ağrıda. Ben düzenli adet göremiodum kis yüzünden. Adetlerim düzeldi en çokta ona sevindim 5 6 ay sonrada hamile kaldım zten çok şükür . Bu arada ameliyattan sonra 1 ay doum kontrol hapı kullandırdı kisin kalıntıları iyice gitsin die canım
maşallah senin ameliyat epey kolay geçmiş benim açık oldu ve baya uzun sürmüş 4 gün yattım hastanede gaz olayı zaten ameliyat yarasından beterdi nerdeyse 2 gün bişey yedirmediler 5 yıl geçmesine rağmen hala ağrım bile olur zaman zaman.Ameliyattan sonra adetlerim yine düzenli oldu çok şükür bi sorun yaşamadım o konuda
Çok teşekkür ederim. Biz 7 aylık evliyiz. En az 2 yıl bekleyelim diyorduk ama böyle bişi çıkınca mecbur artık bikaç ay sonra düşünücez. Öncesinde diyet vs. ile biraz zayıflayıp hazırlanıcam. Doktor da öyle dedi zaten. Bakalım hayırlısı artık. Evet haklısınız herşey Allah'tan. Umarım hepimiz için en hayırlısı olur ve bi sıkıntı olmadan bebeklerimizi kucağımıza alırız.
İnş. Alırız benim bu ay adetim 18gün geçti iki ay öncesindede böyle birşey olmuştu ama negatifti sonuç o yüzden bu sefer gitmedim Dr.a ama geceleri ağlayarak kalkıyordum sancıdan bende bunu hasta olamadığıma bağlıyordum meğerse hamilemişim ve düşük yapıyormuşumokadar istiyordum ama maalesef olmadı Dr. Buna sevinmem gerektiğini söyledi Allah büyük kist ameliyatı olduğum için hamile kalırmışım diye düşünüyordum demek ki kalabiliyomuşum 3 ay korunacağım inş. Allahım ondan sonra tekrardan nasip eder allahım herkese çocuk versin ve düşmanımı bile çocukla sınamasın.
Geçmişolsun..üzüldüm, umarım istediğiniz gibi olur herşey.. Belkide sevinmek gerek evet. Her işte bi hayır vardır, hayırlısını dileyelim inşallah çok güzel olucak herşey..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?