- 3 Ekim 2011
- 196
- 148
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
10 sene boyunca yapışıklıkta kalmamıştı değil miBen 10 sene rahattım ama kistlerm hamilelik beklentisi yüzünden ilaçlarımı bırakınca yenıden oluştu.
O şekilde en ufak bir rahatsızlık hissetmedim, ne zamanki hormon ilaçlarımı bıraktım kist odakları yeniden oluşup büyüdüğü için aynı şeyleri yaşamaya başladım. Sanrıım kesin çözüm çocuklardan sonra rahim ve yumurtalıkları aldırmak.10 sene boyunca yapışıklıkta kalmamıştı değil mi
10 sene doğum kontrol hapı mı kullandınız, benimde bırakınca sancılarım oluyor, günlük ya da üşüttüğünüzde kendini hissettirir mi sizin kistinizde ? Bazıları sadece regl döneminde hissediyormuş,, Benim dr umda yumurtalığı alıp tüpler bağlanmalı rahim kalmalı ilaçla adet olmalısın yoksa yine olacak diyorO şekilde en ufak bir rahatsızlık hissetmedim, ne zamanki hormon ilaçlarımı bıraktım kist odakları yeniden oluşup büyüdüğü için aynı şeyleri yaşamaya başladım. Sanrıım kesin çözüm çocuklardan sonra rahim ve yumurtalıkları aldırmak.
10 yıl boyunca ilk sene menopoza soktu, sonra 5 sene kadar hormon hapları kullandım, bebek düşününce bıraktığım anda hemen tekrarladı. Ne yazık kı bu bizim talihsizliğimiz. Benim sorunum bağırsaklarda ağrı. Sadece adet döneminde gelişiyor. Psikolojmi de bozuyor.. Görümcemde de vardı. 1 çocuğundan sonra ameliyat ettiler, Rahmini ve yumurtalıklarını aldılar ama yine tekrarladı.10 sene doğum kontrol hapı mı kullandınız, benimde bırakınca sancılarım oluyor, günlük ya da üşüttüğünüzde kendini hissettirir mi sizin kistinizde ? Bazıları sadece regl döneminde hissediyormuş,, Benim dr umda yumurtalığı alıp tüpler bağlanmalı rahim kalmalı ilaçla adet olmalısın yoksa yine olacak diyor
rahim ve yumurtalık yokken tekrarlaması çok ilginç, dr ne demişti10 yıl boyunca ilk sene menopoza soktu, sonra 5 sene kadar hormon hapları kullandım, bebek düşününce bıraktığım anda hemen tekrarladı. Ne yazık kı bu bizim talihsizliğimiz. Benim sorunum bağırsaklarda ağrı. Sadece adet döneminde gelişiyor. Psikolojmi de bozuyor.. Görümcemde de vardı. 1 çocuğundan sonra ameliyat ettiler, Rahmini ve yumurtalıklarını aldılar ama yine tekrarladı.
İnstagramda dayanışma grubu var , telegram grubunda tr deki tüm doktorların ismi geçiyor, Adana da hatırlamıyorum ama endo konusunda çok iyi doktorlar Ankara ve İstanbulda var.
Yapışıklıklar iyi temizlendiyse sanırım tekrarlamıyor ama tabi bünyeye göre değişebilir, kimse bunu garanti edemez.
Bağırsağa yapışanlar bütün hayat kalitesini mahvediyor ben şu an sırf tekrarlamasın diye doktorumun da tavsiyesiyle glutensiz besleniyorum 1 aydır, kafeinde almıyorum, karnım hala şiş arada kabız oluyorum. Ameliyatımın üstünden 1 ay geçti bakalım etkilerini zamanla göreceğim.
Bu aslında hormonlarla alakalı bir durum sanırım, bazı insanların başka organlarında bile görülebiliyormuş. Bağırsağa yapışıklık kısmen tedavi edilebiliyor. Önlemını alır, hormon ılacları kullanırsanız tekrarlamayı önlüyor. Ben Denizli'deki doktoruma gideceğim. Kendisi bu konuda çok iyi Prof.Dr. Mehmet Emin Soysal, acılardan kıvranırken ve ben öğrenciyken Allahım bin kere razı olsun beni tedavi etmişti.rahim ve yumurtalık yokken tekrarlaması çok ilginç, dr ne demişti
Merhaba peki diğer markaların faydasını gördünüz mü? Ben de dhea kullanacağım natrol marka baya uygun bir de puritansa pride var ama o o kadar uygun değil. Biosteron istesem de yok zaten bulunmuyorBiosteron hem çok pahalı hemde etkisini şıp diye göstermez hayat boyu bile kullanacaksın diyen doktor var, bence farklı markarın dhea desteğine bakın internetten Biosteron a o parayı vermeyin ben aylarca kullandım etkisini göremedim ama uyku düzeni hormonal dengesizliklere iyi gelmişti ama ben puritans pride, natures bounty gibi markalarınkini aldım belli bir zaman sonra Biosteron un fiyatına yetişemedim artık diye
Ama arı sütü kesinlikle kullanın
Co q10 aktif formunu kullanın
Kac agri kesici aliyorsunuz günde, igne bile etkisni yitirince geri basliyor benim, 5 gunum zehirKendimi bildim bileli regl aşırı ağrılı geçiyo. Sağ taraflı aşırı ağrı. Yoğun kanamalı parça şeklinde. Ağır ağrı kesici haplar alıyorum. Ağrı kesicilermi ağır geliyo gaz sancısımı bilmiyorum mide karın yan kaburga altı boşluklarda aşıtı baskıcı ağrılar oluyo gaz sancısı belli zaten ama çok fazla yaşam kalitemi bozuyor. O kadar doktora gittim hepsi genetik olduğunu söyledi. Doğum kontrol hapı iyi geliyo 1 ay kullanmıştım yasmin ağrılarımı azaltmıştı. Ama bebek istediğim için kullanmadım. En son gittiğim tüp bebek merkezindeki foktorum adenemyosis dedi. Araştırdım çok üzüldüm. Rahmi kastığı için embriyonun tutunmasını engelliyomuş. Ameliyat önermedi. Tüp bebeğe gecelim dedi ama araya pamdemi girince kaldı. 3 aşılama yaptı tabi öncesinde olmadı ama.
Malesef bende deUmudunuzu kaybetmeyin adenemyosis olupta tüp bebekle çocuk sahibi olan arkadaşım var, ben de hem bağırsak tutulumlu endometriosiz ve adenemyosis var.
Ben o asamalara gelemesemde transferden once adenomyozisi almak gerek demisti bana, size nasl bir yol onerdilerDoktor beslenmeme dikkat etmemi önerdi , glutenden fakir , kafeinden uzak bir şekilde ilerliyorum.
Endometrioziste aşılama önerilmiyor, direk tüp bebekle başladım ben, amh düşük zaten bakalım hayırlısı inşallah
Bende de var adenomiyozis. 5 kere denedim tüp bebek.Maalesef hepsi olumsuz. Yaşım 40. Tüplerim bir enfeksiyon yüzünden alındı, o yüzden tüp bebekten başka şansım yok ama yoruldum. Doktorum adenomiyozis için hiç iyi konuşmuyor ama son denemede Lucrin diye bir iğne ile doğal menepoza sokmuştu.Adenomiyozis için yapılıyormuş. Tutmuştu aslında, değerlerim de çok güzeldi ama boş gebelik oldu ne yazıkki Şimdi bilmiyorum tekrar ne zaman başlayacağım. Sizin doktor ne diyor adenomiyozis için?Tutma ve devam etme ihtimali hakkında?Umudunuzu kaybetmeyin adenemyosis olupta tüp bebekle çocuk sahibi olan arkadaşım var, ben de hem bağırsak tutulumlu endometriosiz ve adenemyosis var.
Adenomiyozis rahim zarında olduğu için endometriozis gibi temizlenebilen bir şey değil.Adenomiyozis için , çocuk sahibi olan ve tekrar çocuk yapmak istemeyen 40 yaş üstü kadınlar rahimlerini aldırıyor. O yüzden tüp bebekte bir çözümü yok.Sadece doktorlar transfer öncesi Lucrin diye bir iğne yapıp sonra transfer ediliyorlar.Ben o asamalara gelemesemde transferden once adenomyozisi almak gerek demisti bana, size nasl bir yol onerdiler
Tıraş olayı ne kadar işe yarıyor bilmiyorum, kimdir doktorunuz?Arkadaşınız adına sevindim umarım sizin de olur en kısa zamanda.Parça halinde adenomiyozis nasıl oluyor bilmiyorum ama bu Lucrin iğnesi ile bastırılabiliyor doğal menapoza sokan bir iğne olduğundan.Transfer öncesi adenomiyozis hastalarında çok kullanıyor doktorlar.Benimki parça halinde olduğu için şimdilik adeno için bişey vermedi . Aynı doktora giden arkadaşım var onun yoğun adet kanaması ve ağrılı cinsel ilişkisi var. Tüp bebekle şimdi bir kızı var. Artık Çocuk düşünmüyorsun Rahmi alalım demiş oda en azından 40 yaşını geçmek istiyor. Adeno için kısmı temizleme mümkünse traş yapıyorlar diye biliyorum. İnstagramda endo dayanisma grubu var doktorum orda adeno ile ilgili bilgiler vermişti bi bakın istersiniz.