Derin dondurucuya hiç çilek koydunuzmu ??

Ben bir kere denedim buzdolabının dondurucusuna koyup ama sonuç iyi olmadı.
Çözdürdüğüm zaman hem su salıp mayıştılar hem de tatları bozulmuş gibiydi.

Geçen sene eşimin memleketinden bir kasa çilek geldi.Bir kısmını koydum buzluğa.Buzluktan çıkarıp normal yemeğe çalıştık ama çok iyi olmadı.Buzluk kokusu sinmişti üzerine haliyle yumuşadıda.Daha sonra kalanları değerlendirmek için püre haline getirip pişirdim muhallebinin üzerine koymak için o güzel oldu;hatta yiyenler çok beğendi.Özetle normal yemek için pek iyi olmuyor ama pastalar için kullanılabilir.Umarım faydalı olmuşumdur.

şekerle püre yapıp koyulabiliyor,pişirmeye gerek yok..hatta şimdi dondurma kalıpları da var,gayet güzel oluyor...biz küçükken annem yapar,dondurma istediğimizde kaşıkla top top yapar verirdi bize :21::21:

hoşafını yapıp şekersiz bir şekilde kaynarken kavanozlara koyup kapatırsanız hem uzun süre dayanıyor hemde mükemmel bir tat oluyor açtıktan sonra istediğiniz kadar şeker ekleyebiliyorsunuz tavsiye ederim.

canım blendırda iyice püre yap şekerle sonra at buzluğa dondurma kabıyla beraber pastalara çok güzel olur...yada reçel yap sosta yapabilirsin kolay gelsin...:32:

ben birtelevizyon programında gördüm ve denedim... bir tepsiye yağlı kağıt yayıp üzerine çilekleri diziyorsun sonra o şekil buzluğa atıpbi kaç saat donnduruyorsun iyice sertleşince bir kaba alıyorsun ağzına kapatıp sıkıca o şekil dondurmaya devam ediyorsun çözdüğümde çok fazla yumuşamadı ve sulanmadı gayet güzeldi

Evet kızlar ben çileği çok seven biri olarak dondurucuya atarım bazen pasta yapımında bazen de komposto için kullanıyorum

Biz bahcemizde yetistiriyoruz cilegi guzelce ayiklayip yikiyorum sonrada buzdolabi posetine koyup dobdurucuya atiyorum. Farkli pastalarda sos olarak kullaniyorum cok guzel oluyor.

Back
X