Kendini sürekli rüyada gibi hissetme,etrafındaki tüm insanların ve hatta kendinizin bile gerçekliğinden şüphe duyup sürekli sorgulama.Bu düşündüklerinizden dolayı aklımı kaçırıyorum galiba ,yoksa şizofren mi oluyorum diye korkup panik atak geçirme...Panik atağı atlattıktan sonra bile gerçeklik sorgusuna devam etme...Çok yıpratıcı,yorucu,korkutucu bir ruh hali.Uzun yıllardır kendimde bir bozukluk olduğunu biliyordum ama panik bozukluk ve baş dönmesi olarak kendimi anlatmaya çalışıyordum doktorlara.1 yıl kadar önce korkumu azalmak için internette gezinirken tesadüfen rahatsızlığımın tam olarak bu olduğunu keşfettim.Benimki kronik malesef.Tamamen kurtulamıyorum.Ama en azından gittiğim doktorlara kendimi tam olarak anlatabiliyorum.Nöroloji kontrolleri temiz çıktı.Psikiyatri de anksiyete bozukluğu deyip hap verdi.Ama ben ilaçlara boğulmadan önce terapi denemek istiyorum.İnsanı o kadar korkutuyor ki neredeyse "tansiyon ,şeker gibi fiziksel bir hastalığım olsaydı da psikolojik demeseydi doktorlar" diyorsunuz.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Derealizasyon...Depersanolizasyon!
- Konu Sahibi ramrem
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- derealizasyon
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Geçmiş olsun arkadaşım.bende anksiyete bozukluğu var.2 yıl önce başladı.tam bir yıl yabancılaşma yaşadım.nasıl zordur bilirim.kaygı durumun arttıkça yabancılaşma yaşıyorsun,kaygın azaldıkça yabancılaşman geçecek demişti doktorum.gerçektende öyle oldu.zamanla geçiyor korkma.sorgulamak insanın doğasında var.bizler sadece biraz fazla anlamlar yüklüyoruz.
20 senedir hastamısınız?Tesekkür ederim.Ayni hisleri yasayanlar oldugunu görünce daha iyi hissediyor insan.Benim bazer azaldi bazen cogaldi ama neredeyse 20 yil oldu.Cok yoruldum .Insan korkuyor bu kadar sene beyin yorulur da akildan kopar mi diye...
Aç kalmamaya şekwrinizin düşmemesine ve dengeli beslenmeye çok dikkat edin. Şeker düşüklüğü psikolojik belirtileri başlatabiliyor ve şiddetlendirebiliyor. Ben izzet güllünün (psikolog) videolarından çok fayda görmüştüm isterseniz bir bakın. Adam teknikten ziyade anlaşılabilir bir dil kullanmış.
Merhaba birşey sorucam neden 20 yıl hiç sebepsiz mi çıktı ortaya yoksa bilinen bir rahatszlığınız vrmıydıHaklısınız .Aç kalınca baş dönmesi tetikliyor.İzleyeceğim mutlaka.Her tür tavsiyeye ihtiyacım var.
Merhaba.Çok ciddi bir rahatsızlığım yok.Şekerim düşer bazen ,çok aç kalamam.Birde görsel vertigo var.Salıncakta filan sallanamam mesela.Merhaba birşey sorucam neden 20 yıl hiç sebepsiz mi çıktı ortaya yoksa bilinen bir rahatszlığınız vrmıydı
- 5 Ağustos 2013
- 160
- 57
- 323
Ya ben şunu anlamıyorum geşmio mu bu illet nie bir kişide ben atlattım demiyorMerhaba konu biraz eski ama ben yinede yazmak istedim. Bende yillardir bu rahatsizlikla bas etmeye calisiyorum. Umarim sizler su an iyisinizdir gecmistir hersey
Ne kadardır var acaba ve bir tedavi gördünüz müBende de var..
Ne kadardır var acaba ve bir tedavi gördünüz mü
Lise yillarimda tedavi görmustum ptsd, depresyon, okb, anksiyete icin.. ama dr ve dp gizli gizli gelisti ne oldugunu bilmiyordum ismini koyamiyordum simdiye kadar
Son düzenleme:
Şimdi tedavi görüyormsnz peki o zaman düzelmiş miydinizLise yillarimda tedavi görmustum pstd, depresyon, okb, anksiyete icin.. ama dr ve dp gizli gizli gelisti ne oldugunu bilmiyordum ismini koyamiyordum simdiye kadar
Şimdi tedavi görüyormsnz peki o zaman düzelmiş miydiniz
okb tamamen gitti onu hal ettik ama digerlerinden kalan izler hala var malesef , siz nasilsiniz?
Ben de 6 yıldır panik atak hastasıyım ama annem hastalandı annemin hastalığından sonra bir tuhaf oldum Böyle bir günBir sabah bir baktım her şey birden Yabancı olduk karşımdaki leri görüyorum ne olduğunu biliyorum ama algılayamıyorum çok uğraştım çok çabaladım Hani bir ay böyle devam etti sonra psikiyatri gittim depresyon olduğunu söyledi Bu yabancılamanın da ondan geldiğini söyledi emzirdiğim için ilaç veremedi ama emzirmeyi kestim bu hafta gidip ilacı Başlayacağım inşallahokb tamamen gitti onu hal ettik ama digerlerinden kalan izler hala var malesef , siz nasilsiniz?
Evet anliyorum seni beynin artik panik atagin stresi kaldiramayacak duruma geldigi icin kendini savunma mekanismasina gecmis ... cok fazla stres ve anksiyeteden oldu benimki de... böyle fahriye evcenin arka plani gibi görunuyor bana da her sey:
https://www.instagram.com/p/BZJTqHDFZ3P/?hl=sv&taken-by=evcenf
Off ya bilmiyorum sadece düzeleceğine dair bir ümit arıyorumEvet anliyorum seni beynin artik panik atagin stresi kaldiramayacak duruma geldigi icin kendini savunma mekanismasina gecmis ... cok fazla stres ve anksiyeteden oldu benimki de... böyle fahriye evcenin arka plani gibi görunuyor bana da her sey:
- 29 Aralık 2017
- 541
- 489
- 18