• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derealizasyon...Depersanolizasyon!

ramrem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2016
20
25
38
49
Kendini sürekli rüyada gibi hissetme,etrafındaki tüm insanların ve hatta kendinizin bile gerçekliğinden şüphe duyup sürekli sorgulama.Bu düşündüklerinizden dolayı aklımı kaçırıyorum galiba ,yoksa şizofren mi oluyorum diye korkup panik atak geçirme...Panik atağı atlattıktan sonra bile gerçeklik sorgusuna devam etme...Çok yıpratıcı,yorucu,korkutucu bir ruh hali.Uzun yıllardır kendimde bir bozukluk olduğunu biliyordum ama panik bozukluk ve baş dönmesi olarak kendimi anlatmaya çalışıyordum doktorlara.1 yıl kadar önce korkumu azalmak için internette gezinirken tesadüfen rahatsızlığımın tam olarak bu olduğunu keşfettim.Benimki kronik malesef.Tamamen kurtulamıyorum.Ama en azından gittiğim doktorlara kendimi tam olarak anlatabiliyorum.Nöroloji kontrolleri temiz çıktı.Psikiyatri de anksiyete bozukluğu deyip hap verdi.Ama ben ilaçlara boğulmadan önce terapi denemek istiyorum.İnsanı o kadar korkutuyor ki neredeyse "tansiyon ,şeker gibi fiziksel bir hastalığım olsaydı da psikolojik demeseydi doktorlar" diyorsunuz.

Geçmiş olsun arkadaşım.bende anksiyete bozukluğu var.2 yıl önce başladı.tam bir yıl yabancılaşma yaşadım.nasıl zordur bilirim.kaygı durumun arttıkça yabancılaşma yaşıyorsun,kaygın azaldıkça yabancılaşman geçecek demişti doktorum.gerçektende öyle oldu.zamanla geçiyor korkma.sorgulamak insanın doğasında var.bizler sadece biraz fazla anlamlar yüklüyoruz.

Tesekkür ederim.Ayni hisleri yasayanlar oldugunu görünce daha iyi hissediyor insan.Benim bazer azaldi bazen cogaldi ama neredeyse 20 yil oldu.Cok yoruldum .Insan korkuyor bu kadar sene beyin yorulur da akildan kopar mi diye...

Tesekkür ederim.Ayni hisleri yasayanlar oldugunu görünce daha iyi hissediyor insan.Benim bazer azaldi bazen cogaldi ama neredeyse 20 yil oldu.Cok yoruldum .Insan korkuyor bu kadar sene beyin yorulur da akildan kopar mi diye...
20 senedir hastamısınız?

Evet.20 yıldır bazen azalıyor bazen hastaneye koşmak istiyorum.Kendimi sorgulamalarla yormamak için boş durmamaya çalışıyorum...

Aç kalmamaya şekwrinizin düşmemesine ve dengeli beslenmeye çok dikkat edin. Şeker düşüklüğü psikolojik belirtileri başlatabiliyor ve şiddetlendirebiliyor. Ben izzet güllünün (psikolog) videolarından çok fayda görmüştüm isterseniz bir bakın. Adam teknikten ziyade anlaşılabilir bir dil kullanmış.

Merhaba birşey sorucam neden 20 yıl hiç sebepsiz mi çıktı ortaya yoksa bilinen bir rahatszlığınız vrmıydı
Merhaba.Çok ciddi bir rahatsızlığım yok.Şekerim düşer bazen ,çok aç kalamam.Birde görsel vertigo var.Salıncakta filan sallanamam mesela.

Merhaba konu biraz eski ama ben yinede yazmak istedim. Bende yillardir bu rahatsizlikla bas etmeye calisiyorum. Umarim sizler su an iyisinizdir gecmistir hersey

okb tamamen gitti onu hal ettik ama digerlerinden kalan izler hala var malesef , siz nasilsiniz?
Ben de 6 yıldır panik atak hastasıyım ama annem hastalandı annemin hastalığından sonra bir tuhaf oldum Böyle bir günBir sabah bir baktım her şey birden Yabancı olduk karşımdaki leri görüyorum ne olduğunu biliyorum ama algılayamıyorum çok uğraştım çok çabaladım Hani bir ay böyle devam etti sonra psikiyatri gittim depresyon olduğunu söyledi Bu yabancılamanın da ondan geldiğini söyledi emzirdiğim için ilaç veremedi ama emzirmeyi kestim bu hafta gidip ilacı Başlayacağım inşallah

Hanımlar sizler de hayatı sorguluyor musunuz?Yani neden bu dünyadayız gibisinden?

Back