Derdime bir çare KK

Kendin diyorsun gozumde soyle canlandi boyle canlandi diye. Gozunde canlandigi sekliyle yorum yapiyorsun. Kusura bakma ama bunu dogru bulmuyorum ve soylemekten de cekinmiyorum. Senin gozunde canlananla gercekte olan ayni mi yani? Kk yi biz de okuyoruz. Ama ben kk yi okudukca, kadinlarin erkekler ve erkek aileleri tarafindan hep magdur edildigini gordum. Bi evleneyim de nasilsa sonra hallederim ben diyeni gormedim, boyle bir algi da yaratmadi bende kk. Kadinlara hak vermedigimiz nadiren konular oluyor burda. Konu sahibinin konusu da bunlardan biri. Burda da baska bir kadina hak vermis olduk gerci. O da konu sahibinin yengesine. Yengesinin 3 cocugu varmis zaten. Hangi vaatlerle evlendi bilemeyiz. Zaten evler ayriymis ama evlendikten sonra belki de kv kisisi ayni evde durup ayni sofrada yemeyi dayatti. Bu koye ev yapma meselesi eminim en basindan soylenmistir. Biz nasilsa ev yapip gidecegiz o zamana kadar bir yiyip icelim demislerdir. Hep boyle yapiyorlar ya erkek aileleri. Burda okuyoruz sik sik boyle konular. Kocasi pisirikti belki. Ailesine karsi pisirik,evde karisina aslan kesilen erkekler yok mu? Burda hergun bu tarz konular okumuyor muyuz? Kadin calismiyor belli ki. Ekonomik ozgurlugu yok, ailesi arkasinda duruyor mu bilmiyoruz. Nasil rest cekecek bu kadin? Demekki yapamamis. Kimse ayila bayila bu duruma sessiz kalmaz. Demekki kadin caresiz kalmis. Ne olursa olsun, boyle bir kadina enayi diyemem. Acimasizlik yapamam.

en basindan boyle soylenmemis olabilir, kadin oyalanmis olabilir ama yahu 10 sene 10 koca sene. Ben de bundan bahsediyorum iste, kocasi pisiriksa, kadina boyle bi sey dayatildiysa neden bunu cekti? Bosanmak mutsuz bi evlilik yapmaktan daha mi zordu? Neden ekonomik ozgurlugunu eline almadi? Neden boyle bi evlilikten bir degil iki degil uc tane cocuk yapti?
Hepsi kendi secimi degil mi bunlarin?
Bile bile atese yurumek degil mi yahu bu? Hangi mantikli insan boyle bi evlilikte cumbur cemaat yasiyorken kendisi de mutsuz ve hizmetci gibi kullaniliyorken 3 cocuk yapar

Ablanız da mı mesafeli acaba size, siz aşağıya inmeseniz de onun buralarda bir kardeşim vardı deyip yukarı çıkması gerekirdi sanki normalde.

Keske bosanabilseymis. Keske 3 cocuk yapmasaymis. Tabiki 3 cocuk yaparak kendi elini ayagini baglamis iyice. Neden bosanmadi ya da bosanamadi bilemem. Ailesi arkasinda duruyor mu bilemem. Egitim durumu nedir, nasil bir is bulabilirdi bilemem. Tabiki bir sekilde ekonomik ozgurlugunu eline alsaydi cok iyi olurdu. Ama hic calismamis bir kadin icin de calisma hayatina atilmak kolay olmuyor onu biliyorum. Ha yapan yok mu? Bir suru. Keske bu kadin da yapabilseydi. Ama yapamadi diye bu muamele revadir diyemem, vicdanim asla el vermez. 5 tane yengem var. Hic birine bu muameleyi hak goremem. Ben de evliyim. Bana Yapilmasini istemedigim bir seyi yemgemlere layik goremem. Kimsenin de yapmasina izin veremem. Bizim ailede gelinler degerlidir. Ailede bir sorun cikarsa, cekeriz abilerimizi bir koseye, veririz ayari.

Bnce abin hakli bnde bir gelinim ve evle birlik gldm ilk basda ve gorumcem 4 cocuguyla berber iki gunde bir geliyodu kldramiyodm ya bnm ailemin basina glse naparim diyexe bazen dusundum ama hyr. Insan kocasiyla basbasa klmak istyr bazen bas basa yemek yemek istiyor belki ozel biai konusmk emin ol her kadin kocasiyla tek yasamayi iater bunca zaman eger abinlerde yiyip ictiysenz ve yengen buna katlandiysa senin sirf o iyilige karsilik bile abine alinmaman lazim yanlis yapiyorsun haklilar nereye kdr orda klicksn sncda sende bir kadin olucksin evinde yap yemegni calis yaptr mutfagnu kimseye muhtac olma kimse kimsenin derdini cekmez evlenmexen anliyamassn herkez rahatlik ister alinarak hatayi sen yapiyorsun bence haklilar

Fakat iyi salladın he forumu, çoğu cevaba da karşılık şu "" soru soruluyor cevap yok :) Hiçbir şey anlatmadan bu kadar büyük konu sahibi olmak da meziyet, kutlarım

Eğer bir oturmayı kabul ettiyseniz evin kızı geldiğinde bişey diyemezsiniz ki. Gelin ailemle yaşasa ben anneme gitmek için gelinden mi izin alacağım

Neden birlik oturuyorlar sorusuna sürekli “ailem geleneksel” diyip duruyorsunuz ama maaşallah aileniz sizi üniversitede okutacak kadar da ileri görüşlü, demek ki işlerine geldiği gibi davranıyorlar. Bir de ara ara mesajlarınızda “hep yardım ediyordum, şimdi başının çaresine baksın” diyip duruyorsunuz. Zaten siz 3 nüfus kadının başına toplanıp duruyorsunuz tabii ki yardım edeceksiniz, bunun içinde bir de madalya mı verelim?

Ev verdiniz diye kimsenin sahibi olmuyorsunuz. Benim ailem de her birimize ev verdi, 5 sene büyük abimle altlı üstlü oturdu. 10 senedir de küçük abimle oturuyor. Annemin 1 kere bile abimlerin evine davetsiz girdiğini bilmem. Gittiği zaman da köşe minderi gibi hizmet beklemez. Mutfağı toplar, çamaşır varsa asar, katlar aynı şekilde bende yengem yemeğe davet etse mutfağını toplar, evi süpürür iyi akşamlar der evime gelirim. Hiçbir zaman da babam ev vermiş mecburlar yapmaya diye de düşünmedim düşünmem de.

Eğer bir oturmayı kabul ettiyseniz evin kızı geldiğinde bişey diyemezsiniz ki. Gelin ailemle yaşasa ben anneme gitmek için gelinden mi izin alacağım
Bakın konu değişmiş artık, 10 senedir o şekilde yaşamışlar şimdi konu sahibinin annesi ve babası köylerine yerleşeceklermiş. Abisi de kardeşinin onlarla kalmasını kabul etmemiş olay bu. Gayet doğal bir istek. O zaman ne yaparsınız küsmek yerine, anne tamam siz gidin dersin ben sonuçta burada çalışıyorum. Üst kattaki mutfağı yaptırırsınız idareten illaki çok lüks olması gerekmiyor. Ki konu sahibi zaten çalışıyor anne-babası da yardımcı olabilir orasını bilemeyiz artık. Bu şekilde evler de ayrılmış olur. Abinin söylemesi de garip değil 10 senedir beraberler zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…