• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdime bir çare KK

10 yıl hergün aynı evde kv,kp,görümce çekilir dert değil.Hem de üstte ayrı daire varken.Anne baba muhtaç olsa çok yaşlı olsa engelli olsa pekala kaderlerine kimse terketmez.Birde gelinin evinde yaşamak nedir yaaaa.Birde uzerine gorumce bonusu.En azından kaynananın evinde akşam yemeği yenilip gelin evine inse eh bi nebze diycem.Yemek yap,temizlik yap,bulaşık yıka.Aksama kadar hizmet et.Evin otel gibi kullanılsın.Ufacik bir empati yapsalar anlaşılır.Abiye değil anneye trip atması lazım.Konu sahibinin.Koskoca kadınım ben ne işim var abimin yanında diye.Hatta o mutfak yaptırılır yaza kadar anne baba gitmeden evinde yer herkes.Ayriligin ve alışma sürecinin provası olur.Yaziktir yahu bırakın artık insanları basbasa ikinci baharlarıni yasasinlar.

Iki ayrı daireyse, yukarıda mutfak niye yok? Anladığım kadarıyla, Geline güvendikleri için yukardaki mutfağı yapmaya gerek bile duymamışlar senelerdir.
Yoksa dublex dairemi? Eğer dublex daireyse, gelinde haklı görümcede haklı. Abisi evini ayırması lazım.

Yok yukarıdaki mutfak onarılamaz derseniz, ozaman siz gelinin mutfağını kullandıgınız icin geline her türlü yardım etmeniz lazım. Mesela yemek yapip, bulasiklari yikamalısınız.

Şahsen ben olsam, yardım bile edilse hergün hergün istemezdim, çünkü esimle başbaşa romantik yemek yemek isterdim.

Merhaba KK nın birbirinden zeki hanımları,
Biz abimlerle altlı üstlü oturuyoruz abim evli gündüz abimlere iniyoruz hep yeme içme bir sadece yatmaya yukarı çıkıyoruz annem babam ve ben
Sorunum şu ki babamın emekliliğine az kaldı emekli olunca annemle babam köye yerleşecekler
Arada da köydeki evi tadilat yaptırmak için gidip geliyolar
Abim anneme 1 ay önce benim için burda kalamaz al onuda köye götür demiş bunu annem bana söyledi
Nasıl zoruma gitti anlatamam
O günden beri aşağıya inmiyorum hep yukardayım acıktıgım zaman dışardan yiyorum yukarda mutfak faaliyette değil çünkü
Anneme benim artık abim yok bundan sonra kesinlikle muhatap olmam alsın evi başlarına çalsınlar dedim yengem ve abim için
Aşağıya inmemem annemi çok üzüyor dert ediyor hep ama benim kararımdan cayma gibi bi niyetım yok
Abimede bişey demiyor benide ikna etmeye çalışıyor.
Abim gelip dediği laftan dolayı pişman olduğunu söylese affedebilirdim ama öyle bişeyde olmadı demek ki halinden memnun
Annem üzüldüğü için arada kaldım ama
Zaten bende annemler köye gittiğinde abimlerle yaşamaya yanaşmıyorum yukarda yemegimi yapıp yerim olur biter herkesin özel hayatı var sonucta
Ama annemle babam yaza kadar burdalar ve aşağıya inmiyorum herkesten uzaklaştım diye yakınıyorlar bana yükleniyorlar sürekli
Sizce ne yapmalıyım?
Ev babanin diye normal de Orda mi ksalmsan gerekiyor. Ay cok guldum ya. Vallahi geline yazik. One ya sabah tan aksama kadar kv kp gorumce ayni evde her gun. Insanim ozel hayati var yahu. Rahat biraksaniza Abinle yengeni. Arti ayda yilda bir gidiyor lar Bi zahmer Sende git de kizcagizda yasayamadigi evliligi AZ da olsa yasasin. Valla ha Ben olsam cekemezdim ya

Gelinler sizin hayatınıza uymak zorunda değil. Kimse sürekli yanında görümcesini istemez. Melek olsa çok iyi anlaşsa vs vs... yine istemez.
Herkesin özel hayatı var. Abininde açıklayamadıgı özeli olabilir. Bırakında karısıyla bi baş başa kalsın yani. Alınma boşuna. Sende olsan sende istemezsin.
Ki zaten sende rahat edemezsin.

Bazı ailelerde birlikte yaşamanın farklı yolu bu. Kendi evlerini yalnızca uyumak için kullanırlar. Sabah kalkıp gelinin evine gidiyorlar ve akşama kadar beraberler sonra uyumaya herkes evine gidiyor. Yoksa tadilatta olan bir mutfak 10 yıldır yapılmıyor değil aslında. Mutfak olsa bile bir evde yiyip içtikleri için gerek duymamışlar. Ne kadar kötü. Ayrı ev varken herkes kendi düzeninde yaşasa ne olur sanki.
Cimrilikten herhalde .2 eve yemek yapilsa mazallah ac acikta kalirlar :-)

Ben bu birlik yeme icme isine de kil oluyorum
Herkesin kapdi bacasi ayri mali gelinde el kizi nihayetinde
Olmaz bencede annen baban neredeyse sende orada olmalisin yada dedigin gibi ust kattz hayatini kurmalısın kusucek bisey uok olabilecek seyler bunlar anlayisli olmak lazim

Ben bu birlik yeme icme isine de kil oluyorum
Herkesin kapdi bacasi ayri mali gelinde el kizi nihayetinde
Olmaz bencede annen baban neredeyse sende orada olmalisin yada dedigin gibi ust kattz hayatini kurmalısın kusucek bisey uok olabilecek seyler bunlar anlayisli olmak lazim
Aynen ya koskoca kadın çocuk gibi küsmüş istenmiyorum aç kaldım tiplerine girmis resmen yengesi evlendiğinde belki de şuan bu kızdan küçüktü bir sürü sorumluluk binmiş sırtına konu sahibi hala evin küçük kızı triplerinde

Gelin çok iyi dayanmış..
Tanısam tebrik ederdim..

Şaka gibisiniz!
Bir zahmet alının tabi hatta küsün. ailenizle köye gidin ya da başınızın çaresine bakın. Uzak durun yengenizin evinden artık. Abiniz kibar bir şekilde söylemiş işte. Bırakın insanların bir özel hayatı olsun..

Hergün ne pişirsem derdi beni öldürc2k zaten ayyy bide hergün gelen kv kp görümce cinnet geçirirdim kesin
Anlamadığım bi evin mutfağı nasıl aktif olmaz annem dedemlere baktı ki yemek yapamazlar alzaimer falan zordu yinede mutfakta bişey bulundururdu ani bi gelen olur evde olmam gibi her ihtimale karşı
Ayrıca 3sayfa falan okudum da dememişsiniz arada inip ben de yemek yaparım annem yapar falan tamam ev annenlerin diye de köle değil

Bu arada 6 yıl kpnin evinde kaldık hergün yemeğe davet etmeyle getiremezdik kendi evi köyde iş için de burda çalışıyo kolay kolay gelmez dışardan yer kamyonunda yatar gün aşırı 45dk mesafe köye gider delir çok nadir gelir
Şu anda da görümcemle aynı apartmandayız kardeş gibiyiz ama sürekli de gitgel yapmayız görüşürüz o ayrı ama hergün kimse kimseye yemek hazırlamak zorunda değil yani

Abin doğru demiş ne özel hayatları var ne bişey başbaşa yemek yemek ister romantik şeyler ister ama sonuç ya annemler gelirse ayıp olur

Şunu da ekleyeyim kahvaltısı öğlesi akşamı çayı çorbası tatlısı yengen cennetlik bu kadar şeyi kimseye yapmam hergün hergün bide sağlıklısınız eliniz armut mu topluyo yapın bi çorba yiyin canım hadi hasta falan oöup yapamıcak durumda olsanız neyse deriz de yazık geline gençliği gidiyo elden

Son düzenleme:
Senin de onlarla gitmeni istemesinin sebebi sorumluluk almak istememesi olabilir. Ben art niyet goremedim acikcasi. Abinize küsmeniz darilmaniz gereksiz olmuş.

Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama küçük bir çocuk hareketi yaptığınız. Evlenip kendinize bir yuva kurmayı düşünmüyorsunuz heralde ileride ?

evliliğimin en güzel ilk günlerini mahveden ve sonrasındaki tartışmaların ana kaynağı bir görümce,sadece onu evlattan sayıp aman kızımız da kızımız diye ağzına bakan kv kp e sahip bir kadın olarak buradan yengenize hürmetlerimi sunuyorum.insanların bir şeyleri kabul etmesi(kendi beraber yaşamayı kabul etti demişsiniz ya) yada sesini çıkaramaması size onu sömürme,köle gibi kullanma hakkı vermez.inşallah ev bir yemek bir falan derken işleri de bir yapıp kadını hizmetçi gibi kullanmamışsınızdır,aksi halde ilerideki evlilik hayatınızda başarılar!biraz gelenek adet bilen insan evli insanların kendine ait özel bir hayat yaşamak isteyeceğinide düşünür,vallahi on sene diyor taş olsa çatlar.eşim bana nişanlıyken memleketime gelir misin demişti bulutlar üstünde oturan bende o vakit insanını sevdikten sonra şehir sıkıntı değil falan demiştim Allahtan ortak yaşama planları yaptığımız insanlar kendini erkenden tanıttı da şimdi senede bir belki giderim belki gitmem.Abinize kırılmayın aksine teşekkür edin oturun konuşun gerekirse.sizi köye yollayamaz böyle bir hakkı yok sizin orada zaten işiniz gücünüz bir hayatınız var kendi üst katınızda düzeninizi kurup yaşamaya devam edin,aynı şekilde onlarında içinde sizin olmadığınız kendine ait bir hayatları olmalıydı.bugüne kadar olamamış triplerle birde karı koca arasını açmak yerine sessizce uzaklaşın madem de onlarda azıcık karı koca olmanın,sadece eş için kahvaltı hazırlamanın,azıcık haftasonu keyfi yapmanın tadına varsınlar,birazcık yengenizin yerine koyun kendinizi böyle bir hayat yaşamak istermiydiniz?evlilik bu değil,ana baba kardeş ayrı eş,çocuk ayrıdır.bunu ayıramayan adamları kendine getirmek için üç beş cinnet şart.
sizide kırmak istemiyorum aslında ama kına yaksın yorumunada yazmadan geçemicem,bir insanı yokluğunuzla bu kadar mutlu olabilecek kadar nasıl bunalttınız ki gidişiniz bir düğün olacak,kına olursa katılmak isterim :) siz kıymet bilmesenizde inşallah Rabbim onun emeklerinin karşılığını size muhtaç olmayacağı,üzerinde hak iddaa edemeyeceğiniz güzel bir ev,kendisine hakkıyla değer veren bir eş,bol muhabbetli bir yuva olarak versin :KK9:

abinize bozulmanız manasız bende evimde 7/24 eşimin kardeşini istemezdim. Bozulmayı bırakıp kendi imkanlarınızı oluşturmalısınız bence

Kadın 10 senedir sizle beraber diye bundan sonra da olmak zorunda olduğu anlamına gelmez. 10 senedir yaşıyorduk, şimdi de bana baksına getiriyorsun lafı. Sana kapıyı göstermişler boşa kendini aç bırakma. Köye dönmeye hazıtla kendini bence.

evliliğimin en güzel ilk günlerini mahveden ve sonrasındaki tartışmaların ana kaynağı bir görümce,sadece onu evlattan sayıp aman kızımız da kızımız diye ağzına bakan kv kp e sahip bir kadın olarak buradan yengenize hürmetlerimi sunuyorum.insanların bir şeyleri kabul etmesi(kendi beraber yaşamayı kabul etti demişsiniz ya) yada sesini çıkaramaması size onu sömürme,köle gibi kullanma hakkı vermez.inşallah ev bir yemek bir falan derken işleri de bir yapıp kadını hizmetçi gibi kullanmamışsınızdır,aksi halde ilerideki evlilik hayatınızda başarılar!biraz gelenek adet bilen insan evli insanların kendine ait özel bir hayat yaşamak isteyeceğinide düşünür,vallahi on sene diyor taş olsa çatlar.eşim bana nişanlıyken memleketime gelir misin demişti bulutlar üstünde oturan bende o vakit insanını sevdikten sonra şehir sıkıntı değil falan demiştim Allahtan ortak yaşama planları yaptığımız insanlar kendini erkenden tanıttı da şimdi senede bir belki giderim belki gitmem.Abinize kırılmayın aksine teşekkür edin oturun konuşun gerekirse.sizi köye yollayamaz böyle bir hakkı yok sizin orada zaten işiniz gücünüz bir hayatınız var kendi üst katınızda düzeninizi kurup yaşamaya devam edin,aynı şekilde onlarında içinde sizin olmadığınız kendine ait bir hayatları olmalıydı.bugüne kadar olamamış triplerle birde karı koca arasını açmak yerine sessizce uzaklaşın madem de onlarda azıcık karı koca olmanın,sadece eş için kahvaltı hazırlamanın,azıcık haftasonu keyfi yapmanın tadına varsınlar,birazcık yengenizin yerine koyun kendinizi böyle bir hayat yaşamak istermiydiniz?evlilik bu değil,ana baba kardeş ayrı eş,çocuk ayrıdır.bunu ayıramayan adamları kendine getirmek için üç beş cinnet şart.
sizide kırmak istemiyorum aslında ama kına yaksın yorumunada yazmadan geçemicem,bir insanı yokluğunuzla bu kadar mutlu olabilecek kadar nasıl bunalttınız ki gidişiniz bir düğün olacak,kına olursa katılmak isterim :) siz kıymet bilmesenizde inşallah Rabbim onun emeklerinin karşılığını size muhtaç olmayacağı,üzerinde hak iddaa edemeyeceğiniz güzel bir ev,kendisine hakkıyla değer veren bir eş,bol muhabbetli bir yuva olarak versin :KK9:
İyi dedin hoş dedin
Bende bu şekilde yaşama biçimini desteklemiyorum
Annem ve babamın hatasını bana yüklüyorsunuz. Anneme başından beri söylüyorum ama onunda kendine göre doğruları var geleneksel biri oldugundan bu şekilde yaşayış biçimini doğru buluyor
Benim abime küsme nedenim "onuda alın köye götürün demeleri"
Ben çocuk değilim benim kararlarımı o veremez abim dahi olsa ben yetişkin biriyim işim gücüm eğitimim var kimseye minnet etmiyorum kimse bana bakmıyor bize yük olacak kaygısı olmuş resmen
Ki bunu yengem söylese hiç zoruma gitmezdi cevabını verirdim ama en yakınınızın bunu söylemesi ağır geliyo
Birde bu açıdan bakın

İyi dedin hoş dedin
Bende bu şekilde yaşama biçimini desteklemiyorum
Annem ve babamın hatasını bana yüklüyorsunuz. Anneme başından beri söylüyorum ama onunda kendine göre doğruları var geleneksel biri oldugundan bu şekilde yaşayış biçimini doğru buluyor
Benim abime küsme nedenim "onuda alın köye götürün demeleri"
Ben çocuk değilim benim kararlarımı o veremez abim dahi olsa ben yetişkin biriyim işim gücüm eğitimim var kimseye minnet etmiyorum kimse bana bakmıyor bize yük olacak kaygısı olmuş resmen
Ki bunu yengem söylese hiç zoruma gitmezdi cevabını verirdim ama en yakınınızın bunu söylemesi ağır geliyo
Birde bu açıdan bakın
Siz anlaşılamamaktan şikayetçisiniz ama bence siz de yazılanları anlamak istemiyorsunuz

Back