- 13 Nisan 2018
- 3.125
- 10.534
- 208
- Konu Sahibi umutsuzvaka01
Ee yani ? Yengesi hizmetcilige devam mi etsin ?ev ev konu sahibinin annesinin babasının yalnız abiye ait değil
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ee yani ? Yengesi hizmetcilige devam mi etsin ?ev ev konu sahibinin annesinin babasının yalnız abiye ait değil
Kına yaksın bi tarafına
Cok vicdansizsin ya. Vallahi kanim dondu yorumunu okurken. Burda sadece konu sahibini dinliyoruz. Yengeyi hic dinlemedik. Onun kendince sebepleri neydi bu sekilde yasamayi kabul etmek icin hic bilmiyoruz. Buna ragmen kalkip kadina, enayi diyebiliyorsun. Ve asla üzülmeyecegini dile getiriyorsun. Demek ki benzer durumda ses cikarmayan insanlara firsatini bulsan her turlu kotu muameleyi yapacaksin. Yorumlarini begendigim bir uyeydin. Ama yalnizca bilincli olmak yetmiyor. Insana biraz da merhamet şart. Allah senin de gönlune gore versin.Ay iyice beynim yandi ya
Kimin eli kimin cebinde belli degil :)
Sonuc olarak su konuda fikrim sabit, ortada enayi hakkini aramayan bir yenge, karisini ezdiren bir abi, ailesini ikna edemeyen bir gorumce, cok gelenekci sacma bir aile yapisi var
Ben sizle bir konu haric her dediginizle ayni fikirdeyim, siz yengeye uzuluyorsunuz ben uzulmuyorum ah kiyamam yazik diyemiyorum kendi etmis kendi bulmus hic de sesini cikarmamis ben de koca kadina uzulemicem suan :)
Bence burada yanlis anladiginiz birsey var. Konu sahibi altta yiyormus hep, abisi annesine onu da götürün deyince küsüp ust katta takilmaya baslamis. Ust katta kendi halinde yasamaya basladiktan sonra soylenmis bir söz degil ki buBen konu sahibinin bu zamana kadar yaptiklarina dogru demedim ki. Konu bu da degil zaten.
Ben okuduguma gore yorum yapiyorum. Konu sahibi diyor ki ben zaten uzun zamandir ustte yemek yiyorum asagi inmiyorum. Buna ragmen birlikte yasayacaklarini dusunup evden gonderilmeye calisiliyor, konu bu.
Konu gelinin ses cikarmamasi, hicbir sey dememesi kolay yolu secip gorumceyi gondermek istemesi. Hoş bu da bi varsayim, lafi abi soylemiş belki gelin o kadar saf ki bu durumdan memnun bile, hicbi sey bilmiyoruz
2 ev var ortada. Evler babanin olabilir ama yasama alani abi ve geline ait. Ustelik abisi evlendiginde konu sahibi daha 15 yasindaymis. O eve abinin yaptigi katkiyi bilmiyoruz. Ama soylede bir gercek var baba tek maasla hem kizini okutup hem 2 ev yapamayacagina gore belliki abi katki saglamis. Sirf evlerinde oturtuyorlar diye bukadar sömürmeye haklari yok. Konu sahibi ve ailesi kendi yasam alanlarinda kalmiyorlar ki diger alani resmen gasp ediyorlar. Ustelik konu sahibinin ailesi okadar dusuncesiz ki sozde yukarda kizlari tum gun aç ama onlar asagida karinlarini doyurmaya devam ediyorlar.Ben konu sahibinin yengesini ve abisini haksız buldum. Ev babanın evi, abinin hakkı olduğu kadar konu sahibinin de hakkı o ev. Eğer ki karısı ile baş başa yaşamak istiyor ise alsın karısını gitsin başka eve bunun çözümü budur. Babasının evinden kardeşini kovmak çözüm değildir. Konu sahibinin orada işi varmış, babasının evini bırakıp işini bırakıp köye gitmek zorunda değil. Memnun olmayan ayrı eve çıkar. Eğer ki abinin evi olsaydı ve konu sahibi onlarda kalmaya çalışsaydı o zaman hak verirdim yengeye de abisine de.
Çünkü tek oğluş var :)2 ev var ortada. Evler babanin olabilir ama yasama alani abi ve geline ait. Ustelik abisi evlendiginde konu sahibi daha 15 yasindaymis. O eve abinin yaptigi katkiyi bilmiyoruz. Ama soylede bir gercek var baba tek maasla hem kizini okutup hem 2 ev yapamayacagina gore belliki abi katki saglamis. Sirf evlerinde oturtuyorlar diye bukadar sömürmeye haklari yok. Konu sahibi ve ailesi kendi yasam alanlarinda kalmiyorlar ki diger alani resmen gasp ediyorlar. Ustelik konu sahibinin ailesi okadar dusuncesiz ki sozde yukarda kizlari tum gun aç ama onlar asagida karinlarini doyurmaya devam ediyorlar.
Beğenmeyen abi de eşi de buyurur başka eve gider. Orası sonuçta babanın evi. Abi katkı sağladı ise de babasına katkı sağlamış oldu , her evladın yapması gereken şey. Elinde varsa yardım edersin ailene. Ben sizin evinize katkı sagladim sizi evinizden yollarım, burası benim evim tarzında düşünemez. En başında abi de yenge de girmeyecekti o eve, madem girdiler kabul etmiş oluyorlar anneyi de babayı da kardeşi de bu kadar basit. Dağdan gelip bagdakini kovmak demiş atalarımız buna.2 ev var ortada. Evler babanin olabilir ama yasama alani abi ve geline ait. Ustelik abisi evlendiginde konu sahibi daha 15 yasindaymis. O eve abinin yaptigi katkiyi bilmiyoruz. Ama soylede bir gercek var baba tek maasla hem kizini okutup hem 2 ev yapamayacagina gore belliki abi katki saglamis. Sirf evlerinde oturtuyorlar diye bukadar sömürmeye haklari yok. Konu sahibi ve ailesi kendi yasam alanlarinda kalmiyorlar ki diger alani resmen gasp ediyorlar. Ustelik konu sahibinin ailesi okadar dusuncesiz ki sozde yukarda kizlari tum gun aç ama onlar asagida karinlarini doyurmaya devam ediyorlar.
Siz konunun hepsini 49 sayfayida okudunuz mu? Zaten 2 ayri ev var. Yani abinin evi ayri. Ama o eve cöreklenen konu sahibi ve ailesi. Altli ustlu oturan bir suru aile var ama herkes kapisini kapatir olur biter. Burda oyle bir durum yok. Insanlari evlerinde rahat birakmiyorlar ki. Abinin ayri bir eve cikma ihtimali yok cunku aile gelenekciymis. Tek ogul oldugu icin asla izin vermezlermis. Yani kimse keyfi katlanmiyor. Konu sahibini yollamak istemelerinin sebebi 25 yasinda 1.5 aydir evinde kendine bir yemek pisirmekten aciz, ac geziyor.Bekliyor gelin yapsin. Dolayisiyla gitmesini istemeleri normal. Cunku aile yine gelenekci oldugu icin kizin tek yasamasina musade etmiyor.Aboooo.. yaw adam evlenmeyi biliyorsa ayrı eve çıkmayı da bilecek kusura bakmayın babamın evi var oh yerleseyim demis evdekini istemiyor bi de.. gelin hanım neye sabretmiş afedersiniz de kocasinda iş yok kocası kira vermeyelim babamın evimde yasayayim kafasında bi de görümceyi istemiyorlar oldu.. çok istemeyen alsin karısını çıksın başka eve ha ayrı eve çıkmamış 10 yil durmuş şimdi anne baba gidiyor ev bana kalacak kardeşini de istemiyor konu sahibi zaten belirtmiş mutfak aktif değil diğer evde yani orda yerleşik düzeni bırakıp neden köye gitsin ki sırf abisi yengesi rahatı bozulmasın die diğer eve geçsin mutfağı halletsin kapatsin kapısını oldu bitti. Yani yorumlar beni dehşete düşürüyor her seferinde bi de konu sahibi zaten annemler olmayınca bende yaşamak istemem demis herkesin ozel hayati var demis ama herkes konu sahibine yüklenmiş galiba benim algilarimda sorun var
Evet dediginiz gibi sebeplerini bilmeden sadece konu sahibinin yazdiklarindan yola cikarak yapiyorum yorumumu. 5 cocugum var maddi durumum yok tehdit altindayim bosanamiyorum annem soyle babam boyle dese herhalde ki uzulcem. Ama suan bu sartlarda yengenin ne yasadigini bilmiyorum en basindan kabul etmis 10 senedir de sesi cikmiyor halinden memnun oldugu canlaniyor gozumde. Sinirleniyorum bir kadinin kendini 10 sene hizmetci olarak kullandirmasina gerek bi bahane goremiyorum, bulamiyorum. Her seyin bir kolay yolu bulunur kimse 10 sene bi ailenin yemegini pisirip onla birlikte oturmak zorunda degil benim boyle bi seyi kabul etmem icin bir gerekcem yok mesela aksi ihtimal gelmiyor aklima o nedenle.Cok vicdansizsin ya. Vallahi kanim dondu yorumunu okurken. Burda sadece konu sahibini dinliyoruz. Yengeyi hic dinlemedik. Onun kendince sebepleri neydi bu sekilde yasamayi kabul etmek icin hic bilmiyoruz. Buna ragmen kalkip kadina, enayi diyebiliyorsun. Ve asla üzülmeyecegini dile getiriyorsun. Demek ki benzer durumda ses cikarmayan insanlara firsatini bulsan her turlu kotu muameleyi yapacaksin. Yorumlarini begendigim bir uyeydin. Ama yalnizca bilincli olmak yetmiyor. Insana biraz da merhamet şart. Allah senin de gönlune gore versin.
Evet bunu yanlis anlamisim arkadaslar da uyardi sagolsunlar o sekilde farkettimBence burada yanlis anladiginiz birsey var. Konu sahibi altta yiyormus hep, abisi annesine onu da götürün deyince küsüp ust katta takilmaya baslamis. Ust katta kendi halinde yasamaya basladiktan sonra soylenmis bir söz degil ki bu
Kendi evlerinde yiyip icmeleri bukadar mi zor? Camasirini, bulasigini, yemegini herseyi geline yaptirmak vicdan midir? Aile gelenekci zaten ogullarini yollamiyorlar ki hicbiryere. Birdaha okuyun isterseniz. Hem yollamiyorlar, hem herturlu hizmetlerini yaptiriyorlar. Bu vicdansizlik degilde ne? Kendilerine gelin degil hizmetci almislar.Beğenmeyen abi de eşi de buyurur başka eve gider. Orası sonuçta babanın evi. Abi katkı sağladı ise de babasına katkı sağlamış oldu , her evladın yapması gereken şey. Elinde varsa yardım edersin ailene. Ben sizin evinize katkı sagladim sizi evinizden yollarım, burası benim evim tarzında düşünemez. En başında abi de yenge de girmeyecekti o eve, madem girdiler kabul etmiş oluyorlar anneyi de babayı da kardeşi de bu kadar basit. Dağdan gelip bagdakini kovmak demiş atalarımız buna.
Ben ara sayfaları okumadım iki katlı tek ev değil mi? İki ayrı evse tabiki de kendi evlerinde yemeleri lazım, kendi evlerinin işlerini yapmaları lazım, herkesin özel hayatı olmalı. Tek evse de iş bölümü olması lazım her şeyle sadece gelin ilgilenmez. Ben konunun oralarına deginmiyorum. Şimdi abi ve yengenin konu sahibini evden göndermeye hakkı yok onu diyorum çünkü babasının evi . Aile gelenekçi göndermiyoru da anlamadım. On senelik evli koca adam , memnun değilse alsın eşini gitsin ezdirmesin eşini.Kendi evlerinde yiyip icmeleri bukadar mi zor? Camasirini, bulasigini, yemegini herseyi geline yaptirmak vicdan midir? Aile gelenekci zaten ogullarini yollamiyorlar ki hicbiryere. Birdaha okuyun isterseniz. Hem yollamiyorlar, hem herturlu hizmetlerini yaptiriyorlar. Bu vicdansizlik degilde ne? Kendilerine gelin degil hizmetci almislar.
Malesef aile gelenekleri oyle uygun gordugu icin ve erkek cocuk oldugu icin asla izin vermiyormus. Kapisi ayri 2 ayri ev var. Ama konu sahibu ve ailesi kendi evinde kalmayip gelinin evine asagi kata iniyorlar surekli. Dublex degil ev. Bildigimiz 2 daire. Ayrica aile yine gelenekci oldugu icin konu sahibinin tek kalmasina da izin vermiyorlar. Bu durumda kendileri gitse de konu sahibi yine abilerinde yiyip icmeye devam edecek. Abisi de belki kendince boyle cozum buldu. Madem oyle izin yok alin goturun demis olabilir. Hala boylr aileler olmasi da cok uzucu. Eger ayni evin icine gelin gelmis olsaydi yani soz konusu 1 ev olsaydi ozaman bende sizin gibi dusunurdum. Ama durum farkli malesef.Ben ara sayfaları okumadım iki katlı tek ev değil mi? İki ayrı evse tabiki de kendi evlerinde yemeleri lazım, kendi evlerinin işlerini yapmaları lazım, herkesin özel hayatı olmalı. Tek evse de iş bölümü olması lazım her şeyle sadece gelin ilgilenmez. Ben konunun oralarına deginmiyorum. Şimdi abi ve yengenin konu sahibini evden göndermeye hakkı yok onu diyorum çünkü babasının evi . Aile gelenekçi göndermiyoru da anlamadım. On senelik evli koca adam , memnun değilse alsın eşini gitsin ezdirmesin eşini.
Hmmm şimdi daha iyi anladım. İki ayrı ev ola ola da tüm işleri kadına yuklemeleri , her zaman onların yanına gitmeleri doğru değil tabiki de. Konu sahibi yalnız kalmayacak ki üst katta kendi duzenini kursun, bir şeye ihtiyacı olursa abisine haber verir zaten. Yoksa insanların hayatına karışmasın tabiki de. Hem insan rahat edemez baskasinin evinde.Bunca zaman üst katta kendi düzenlerini kurmaları lazımdı, geline de yazık. Bu kadar gelenekçi olmaya ne gerek var bu zamanda onu da anlamadım.Malesef aile gelenekleri oyle uygun gordugu icin ve erkek cocuk oldugu icin asla izin vermiyormus. Kapisi ayri 2 ayri ev var. Ama konu sahibu ve ailesi kendi evinde kalmayip gelinin evine asagi kata iniyorlar surekli. Dublex degil ev. Bildigimiz 2 daire. Ayrica aile yine gelenekci oldugu icin konu sahibinin tek kalmasina da izin vermiyorlar. Bu durumda kendileri gitse de konu sahibi yine abilerinde yiyip icmeye devam edecek. Abisi de belki kendince boyle cozum buldu. Madem oyle izin yok alin goturun demis olabilir. Hala boylr aileler olmasi da cok uzucu. Eger ayni evin icine gelin gelmis olsaydi yani soz konusu 1 ev olsaydi ozaman bende sizin gibi dusunurdum. Ama durum farkli malesef.