• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdime bir çare KK

Bak yine yanlış anlaşılma genç kızımız abisi gitsin dedikten sonra yukarda yemek yemeğe başlıyor ...
Onu biliyorum ne icin olursa olsun şuan aşagi inmiyor degil mi? Bunlarin istedikleri de bu degil mi? Kadin asagi inmiyorum diyor suan burda bunun sebebi onemli degil, abisi yengesi belki bilmiyor bile sebebi zaten

hah bu kısım böyle değil işte.
abisi köye giderken bunuda götürün dedikten sonra konu sahibesi evinde yiyip içmeye başlamış.
Ay iyice beynim yandi ya
Kimin eli kimin cebinde belli degil :)
Sonuc olarak su konuda fikrim sabit, ortada enayi hakkini aramayan bir yenge, karisini ezdiren bir abi, ailesini ikna edemeyen bir gorumce, cok gelenekci sacma bir aile yapisi var
Ben sizle bir konu haric her dediginizle ayni fikirdeyim, siz yengeye uzuluyorsunuz ben uzulmuyorum ah kiyamam yazik diyemiyorum kendi etmis kendi bulmus hic de sesini cikarmamis ben de koca kadina uzulemicem suan :)

Ay iyice beynim yandi ya
Sonuc olarak su konuda fikrim sabit, ortada enayi hakkini aramayan bir yenge, karisini ezdiren bir abi, ailesini ikna edemeyen bir gorumce, cok gelenekci sacma bir aile yapisi var
Ben sizle bir konu haric her dediginizle ayni fikirdeyim, siz yengeye uzuluyorsunuz ben uzulmuyorum ah kiyamam yazik diyemiyorum kendi etmis kendi bulmus hic de sesini cikarmamis ben de koca kadina uzulemicem suan :)
Hayatta bazen insanlar zorunluluktan , sevgiden , çoluktan çocuktan dolayı asla yapmayacağım dediği şeyleri hayretler içerisinde yapabiliyor ..

Asla , asla deme .. :)

10 yildir sesini cikarmayan ya saftir ya da halinden memnundur
Hakkini arayamayan koca kadina ben vicdan yapacak degilim
Yazik kadina 10 yildir bi kere basbasa yemek yiyememis kocasina romantik sofra kuramamis diye durumu ajite edemiyorum
Akli varsa fikri varsa ses cikarsaydi niye cikarmamis diyorum
Her seyin bi yolu yordami var ne diye boyle bi seyi kabul etmis ya bi durun siz napiyosunuz diye kocasina rest cekmemis diyorum
Konu sahibini hakli buluyorum ayy kiyamam evinden gondermeye calisiyolar demiyorum
Neden bunun baska yollari daha kolay yollari varken kadini evden gondermeyi seciyolar diyorum
Ortada madur goremiyorum herkes birbirinden beter herkes birbirinden suclu
10 yildir mutfagini yaptirmayan anne baba, buna ses cikarmayan gorumce, herkesin hizmetini yapan gelin, karisiyla ailesi arasinda dengeyi kuramayip karisini hizmetci gibi kullandiran, ayri ev acamayip evlenmeyi bilen abi
Eşimin ailesi memleketlerinde yaşıyor. Biz sevgiliyken Senenin 3 4 ayı gelip çocuklarında kalırmış. Önce büyük gelinde, sonra ortancada. Eşim dedi ki evlenince sıra bizde. Asla kabul etmedim. Banane kalmasaydı diğer gelinler, ben mi dedim kabul edin diye, ben hayatınızda yokken yaptığınız sırayı ben kabul etmiyorum, misafir olarak kabul ederim tabi, hepimizde kalırlar eşit şekilde isterlerse, diye kabul etmedim. Ayrılığı göze aldım, sonradan mutsuz olacağıma 3 gün ağlarım dedim kendime. Neyse benim dediğim gibi oldu her şey. Kabul etseydim en az bunu teklif eden eşim kadar benim de hatam olurdu. Yok öyle iyi gelin gibi gözükeyim hem de mağdur gibi olayım.

Onu biliyorum ne icin olursa olsun şuan aşagi inmiyor degil mi? Bunlarin istedikleri de bu degil mi? Kadin asagi inmiyorum diyor suan burda bunun sebebi onemli degil, abisi yengesi belki bilmiyor bile sebebi zaten
Yahu 3-5 gündür inmiyo diye gün mü doğdu anne baba taşınınca mutfak yok bahanesiyle inmek zorundayım deyip inecek bal gibi.

Gelini nasıl haksız bulabiliyorsun? Konu sahibi benim diyor her konuda kendi haklı. Belki evin yükü abide ya da evin borcunu ödedi de alındı ev kadın bu yüzden ses etmedi 3 çocuk bi de onlar her gün 8 kişiye yemek yapmayı işini görmeyi kim ister ki belki kimsesi yok maddi güç yok ayrı eve vs vs durum bunu gerektirmiş.

Evli çocuklu evlada ev imkanı sunabilmek tabi ki öncelikli konu sahibi bekar henüz onu düşünerek çizemezlerdi yollarını.

Ay iyice beynim yandi ya

ahaha kaç kişiyle cebelleştin yanar tabi beynin:))

Burda kalamazdan kastını o yanlıs anlatmıs ama öz abın sonucta bende bı art nıyet goremedım. Abın sonucta canı cıgerısınız bırbırınızın. Dogru olanda ya aılenle gıtmen ya da kendı daırende yasamını surdurmen zaten. Insanın her durumu olabılır. Ne kadar ıyı olursa olsun sonucta ınsan bı sure sonra bırazda basbasa kalmak ıstıyo. Evlı degılsın anladıgım kadarıyla. Ama ınan evlenınce burda anlatılmak ıstenılenı cok ıyı anlarsın.

Hic mutfaksiz ev oldugunu duymamistim , bunu da bdv 'de duydum ilk defa
Koskoca bir aile 10 sene mutfaksiz nasil yasar yahu???
Hic mi arkadasiniz gelmiyor evinize , hic mi caniniz bir kahve yapip icmek istemiyor , ne biliyim en azindan insan yaz gecesi susayinca soguk su icmek ister , gecenin bi vakti alt kata mi iniyorsunuz su icmeye
Aklim basmadi
Insanlar evrimleseli cok uzun zaman oldu yahu
Bazı ailelerde birlikte yaşamanın farklı yolu bu. Kendi evlerini yalnızca uyumak için kullanırlar. Sabah kalkıp gelinin evine gidiyorlar ve akşama kadar beraberler sonra uyumaya herkes evine gidiyor. Yoksa tadilatta olan bir mutfak 10 yıldır yapılmıyor değil aslında. Mutfak olsa bile bir evde yiyip içtikleri için gerek duymamışlar. Ne kadar kötü. Ayrı ev varken herkes kendi düzeninde yaşasa ne olur sanki.

yahu zaten ben annemler koye gıttıgınde yukarda tek yaşayacam onların yanında rahatsız olurum ama şuan ki duruma göre değerlendirme yapın lütfen annem ve babam şuan burda ve ben hepsinden uzaklaştım yukarda tek takılıyorum bunun doğru olup olmadıgından bahsediyorum
Doğru degil tabi kii bırak uzak durmayı yaptığın çocukça. Sana kötübişey diyen yok olayı kafanda büyütüp sadece kendini mutsuz,ediyosun.

Sakin olun, üsluplara dikkat edin, tartışmaya girmeyin, aman hanımlar valla banlanmayın sakın, toplu katliamcı gibi hissediyorum sonra kendimi.

Bu arada konu sahibesi, sanırım size başlıklar konusunda açıklama yapmıştım, yine açıklama yapayım, lütfen başlıkları O-ku A-li O-ku ilkokul fişleri gibi heceleyerek yazmayın, başlıklar konu içeriğini özetleyen türden olsa yeterli, zaten dikkat çeker ve okunur.

Bazı ailelerde birlikte yaşamanın farklı yolu bu. Kendi evlerini yalnızca uyumak için kullanırlar. Sabah kalkıp gelinin evine gidiyorlar ve akşama kadar beraberler sonra uyumaya herkes evine gidiyor. Yoksa tadilatta olan bir mutfak 10 yıldır yapılmıyor değil aslında. Mutfak olsa bile bir evde yiyip içtikleri için gerek duymamışlar. Ne kadar kötü. Ayrı ev varken herkes kendi düzeninde yaşasa ne olur sanki.
Asla anlayamayacagim bir yasam sekli

Yukarısı aşağısı diye tabir edilen ev(ler) ayrı ayrı 2 daire mi, yoksa dubleksi olan 1 daire mi sadece?? Konunun en başından beri bunu merak ettim. Umarım dublekstir. İki ayrı daireyse 10 yıldır kullanılmayan bir mutfak düşünemiyorum. Gece acıkınca aşağıya abisine/oğullarına mı iniyormuş bunlar ?

Sen kendini gelinin yerine koy böyle bir hayat ister miydiniz?Ev babanın sanırım ve sizin kültürünüzde tek erkek onun evi gibi düşünülüyor sanirim.Bence ilk başta farklı bir ev kurulsaymis abinlere daha iyi olurmuş ama muhtemelen onu da ailen kabul etmezdi.Yorumlardan anladığım kadarıyla 25 yaşındaymışsin üst katta kendine yetebilecek bir düzen kurabilirsin.Bunu güzellikle abinle konuş.40 yıl sırtında taşımış bir gün of demiş ondan kötüsü olmamış.bu durum gibi olmuş tavrıniz güzelce konusup halledin derim.Annenle de kaç yaşına geldim üst katta yeemek yapıp yalnız kalabilirim diye güzelce konuş

Yok derdi o degil, derdi annem arada kaliyor bahanesiyle asagida yeyip icmeye devam etmek.. dikkat cekmek icin de kendi kendine eylem yapiyor da sallayan yok :27:

Back