Derdime bir çare KK

muhtemelen konuşulmuş zaten. abi o yüzden annesine köye giderken burada bırakmayın demiş.
yetti gari bizi bize bırakın artık demek istemiş bence:)
E anne baba gitmeseydi hadi gidin diyebilecek miydi?
Abi bu durumda sorun cozmus olmuyor ki
Anneye babaya bi sey diyememis 10 yildir, simdi hazir gidiyoken şunu da alin bari tarzinda iş yapiyor
Bu konusmak, sorun cozmek degildir ki
Sorun gorumcenin alt kata inmesi degil ki sorun ailecek alt katta yasamalari
Anne baba inmiyor sadece gorumce iniyor olsaydi tamam hakliydiniz da durum o degil

Tamam bu konuda haklisiniz ben burayi atlamişim arkadaslar da uyarmis
Ama hala fikrim degismedi, diger yorumlarima da goz atarsaniz cok sevinirim bi daha bi daha yazmak yordu epey :)
Gorumce suclu ayy yazik kiyamam geline diyemiyorum
Herkes suclu herkes bi garip

44 sayfa niye uzadi bu konu yav? Ailecek haksizsiniz iste. Aile bir garip. Ev verdiler diye hayatlarina coreklenmisler üstte ayri daire olmasina ragmen mutfak bile aktif degil ( o nasil oluyorsa). Yapman gereken aileni de kendini cektigin gibi ust kata kendi dairenize cekmen. Insanlar artik rahat bir nefes alsin.

Öncelikle çok haklısınız, sonralıkla konu sahibinin yengesi misiniz?

Iyi de durumu olan her aile cocuguna oturmasi icin bir evini acabilir. Sirf buyuzden kole gibi yemeklerine, caylarina, misafirlerine kadar hizmet etmek zorunda degil ki gelin. 2 ayri ev var sonucta. Herkesin kapisi ayri. Ayrica konu sahibin yasi ufak daha. Abisi belli ki o evi almak icin maddi olarak destekte bulundu. Gelin belki altli ustu oturacagiz diye kabul etti. Ama bunlar kendi evlerine 10 sene de bir ocak bile alamadan gelinin evine dolusmuslar. Kendi evlerini otel diye yatmadan yatmaya kullaniyorlar. Belki abisi tum kazancini bu evin alimi icin harcadi oyuzden daha cok hak sahibi. Konu sahibi 25 yasinda hala kendine yemek yapmaktan aciz. Asagida yiyemiyorum derdinde. Anne babasi kizim yukarda aç ve yanliz deyip keyiflerini bozup evlerine donmuyorlar. 1.5 aydir konu sahibi bir tup alip yemek yapamamis. Disardan yiyorum acim, kimseyle gorusmuyorum diye acitasyon yapiyor. Mantikli mi bu durum? Alismis gelinin yapip yedirmesine anneleri koye gittiginde de kendi basina kalmayacagi acikca belli. Yine ac kaldim bir yemek yapmadi derdine dusecek suanki durumuna bakilinca.

Bence anlayışlı olmalısın bırak abinlerde kendi baslarina kalsınlar mutfaginiz henuz olmadigi icin sizi agirlamislar ellerinden gelenide yapiyorlar anneniz ile babaniz koye gidince artik sizde surekli oraya gidip durmazsiniz olur biter ...
Demekki artik kendi baslarina kalmak istiyorlar birazcik anlayış lütfen

Dedijlerinizde haklısınjz ama o gelin daha ağzını açmadan kötü ilan ediliyor açsa daha beteri olacak belki

Öğretilmiş çaresizlik diyorum net!!

Herkes sizin bizim gibi sesini çıkaramıyor işte
görümce bu kadar laf ettiği için ben hatalı buluyorum

Neden bunun baska yollari daha kolay yollari varken kadini evden gondermeyi seciyolar diyorum

10 yildir mutfagini yaptirmayan anne baba, buna ses cikarmayan gorumce, herkesin hizmetini yapan gelin, karisiyla ailesi arasinda dengeyi kuramayip karisini hizmetci gibi kullandiran, ayri ev acamayip evlenmeyi bilen abi

iyide evler ayrı..
daha öncede yazdım aynı ev olsa abi o lafı etmekte hatalı olurdu.
kapı ayrı yeme içme bir sadece.
kadın kalsın evinde yapsın yemeğini bulaşığını çamaşırını vs vs.
ayrı ev açmayı becerememiş durumu da yok yani.

Hadi en iyi ihtimalle yiyip içip evlerine çıksalar neyse o da yok

. Sirf buyuzden kole gibi yemeklerine, caylarina, misafirlerine kadar hizmet etmek etmek zorunda degil ki gelin
Butun yazdiklarinizda hem fikiriz inanin :)
Benim sizden farkli baktigim konu tam olarak alintiladigim kisim.
Kimse bunu yapmak zorunda degil, neden yapmiş? Neden hakkini aramamiş, takildigim nokta bu.
Neden kocasina ses cikarmamis 10 sene bunu cekmis.
Ben gorumceyi şeytan gelini melek goremiyorum malesef. Ah kiyamam yazik geline diyemiyorum.
Hakkini aramamis zorunda olmadigi seyler yapmis mantikli sebep bulamiyorum

Abinizin yuvası bozulsun istemiyorsanız siz de dönün bence. Ayrıca 25 yaşındaki kadın tüp alıp neden yemek yapmıyorsunuz alışmışsınız hazır sofraya yemeğe tabi

Son düzenleme:

bir mesajında yazmıştı konu sahibesi.
gelenekleri böyleymiş ve annesi tek erkek çocuk olduğundan ayrılmak istememiş..
aile yapısını bilemiyoruz tabi. ama burada da çokça görüyoruz baştan kabul edip tecrübe edince katlanamayanları.
köydeki ev vaadi ne zamandır gündemde onu da bilmiyoruz tabi.

Aayyy icim sisti yemin olsun :)
Yahu ben konu sahibinin konuda yazdigi seye gore yorum yapiyorum.
Konuda demis ki ben suan kendi evimde yiyip iciyorum asagiya inmiyorum. Ona ragmen abim koye giderken bunu da alin gidin demis diyor.
Ben de diyorum ki zaten suan asagi inmiyorsa onu evden gonderemez.
Ha asagiya iniyor biz rahatsiz oluyoruz anne diyorsan o zaman da tum ailene de evleri mutfaklari ayiralim diye ben de helal olsun diyim

İlerde evlenmek istediğiniz de ve eşinizin kardeşi sizin gibi yanınızda kalmak istese buraya "görümcem bizimle kalmak istiyor yardım edin" diye konu açacağınızı garanti ederim. Elbette aile olunca zorda darda birbirine bakmalı, evinde de ağırlamalı, bakmalı, hoşgörülü olmalı ama bu bahsettiğim sizin durumunuz için geçerli değil. Sizin zamanında ailenizi uyarmanız gerekirdi bu durumun yanlış olduğu konusunda.İşiniz var gücünüz var eviniz var kendi evinizde kalın işte. Abim /ablam yalvarsalar bile gidip kalmam temelli. Onların da bir hayatı var sonuçta. Lütfen bunu hatırlayın.

Bir kaç sayfa önce bir üye "gelin sevinmiştir" yazmış, sizde "kına yaksın" gibi bir tabir de bulunmuşsunuz.Daha öz abiniz durumu haklı olarak kabul etmiyorken yengenizden ne istiyorsunuz onu anlamadım. Yengeniz iyi biridir kötü biridir onu bilemem ama bu durumda bir şey diyorsa da gayet haklı. İstenmiyor gibi olduğunuzu düşünüp kırılmışsınız belli ki ama maalesef bu duruma siz getirmişsiniz.Önce kendinizi düşünün, ortada zor bir durum yokken ev varken , okumuş etmiş işi gücü olan birinin sizin evinizde kalmasını ne kadar içten kabul edersiniz onu düşünün sonra insanlara küsün. Biraz zor insanız allah abinizin eşine yardım etsin. Böyle haksızlıklara çok kızıyorum o yüzden uzun uzun anlamanız için anlattım. Umarım artık diğer üyelerin de ne demek istediğini anlamışsınızdır

Son düzenleme:
Bak yine yanlış anlaşılma genç kızımız abisi gitsin dedikten sonra yukarda yemek yemeğe başlıyor ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…