• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdime bir çare KK

Her başlığı “der-di-me-bir-ça-re” diye açarak , hatta Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. nin daha önce yapmış olduğu uyarılara rağmen hala konu başlığını bu şekilde açan biri , bence hala ve hala o evde aynı düzen devam etsin diye şu an surat yapmıyorsa bende bir şey bilmiyorum !

Öteki türlü de evine çağırıp her işini yaptırır. Aileye yakın olmak pekte iyi bişi değil yani.
Zaten her işi gelin yapıyor gibi görünüyor . Üstelik evden insan eksik olmuyor evi kirlenen eşyaları eskiyen hep aynı kişi. Ama bu konuda hemfikiriz kesinlikle bu kadar yakın olmak ıyi değil gelinin cahilliğine gelmiş diyelim

Klasik yapıda bir ailem var ama bizde yemekler kayınvalidede yenir etrafımda bu yapıdaki bütün ailelerde böyle gelinin evinde yenmesi bana çok garip geldi yani.

Konu sahibi ve ailesi epey uyanık :)
Mutfağı yapılı daireyi geline verdiler ki, kadının özel alanı asla olamasın. Sabah uyanıp kahvaltıya diye insinler yatana kadar orada... sorsan da ev verdik geline/oğlana derler.
Hizmetçi aldık dese daha doğru... o eve arkadaşlarını davet edebilir mi? Ailesi gelse yatıya kalabilir mi?
kaç kişi aynı evde, bütün gün, o ev kullanılıyor, o evi, tuvaleti arkalarından gelin temizliyor, hanım kızımız da akşam işten gelip yemeğini yiyip iki tabağın ucundan tutunca zannediyor ki yardım ediyorum daha ne.
Şimdi eve gelip yemek yapması gerekecek, kendi başının çaresine bakması gerekecek, akşam kahvesini yapan olmayacak, abimler bana bakmıyor diye ağlayacak şımarıklıkta olacak, bir de üzerine burada tuuuu abine, nasıl sana bunu yapar, orası babanın evi terbiyesizler diyeceğiz, o da kendini haklı zannedecek.
Hayat çok garip :)

Kadın evlenince kocasının evine çökmüş mü oluyor. Ne alaka
Gelin eğer anne baba sağsa neden görümceye bakmak zorunda
Tıpış tıpış annenlerle gideceksin. bende gelinim bir sağlık sorunu olmadıgı sürece görümcemle aynı evi paylaşmam. Siz gelin almamışsınız ki mutfakta aşçı temizlikte hizmetçi almıssınız.
Abiniz kalamaz bizde diye az bile demiş.

Bence sen konu sahibini anlayamamissin. 10 yildir o evde yiyip ictigi icin, anne babasi tasininca ayni duzeni kizin devam ettirecegini bildigi icin, annesine "giderken kizini da gotur demis abisi. Hakli da. Bu kiz 10 yildir yemegini kendi katinda yeseydi, anne babasinin cahilligine istirak etmeseydi, o zaman abi haksiz olurdu. Ust kattaki mutfagin sorunu her ne ise 10 yildir halledilemez miydi yani? Ayni binada oturmak demek, kv-kp-gorumce kisisine omur boyu gebe kalmak degildir kusura bakma. Yanlis fikrini bir de burda israrla savunuyorsun konu sahibi gibi.
Bence de siz konu sahibini anlayamamissiniz, ve sizin israrla savundugunuz fikirleriniz yanliş. Ne olcak simdi peki, hangimiz dogru hangimiz yanlis?
Burda herkes bi yorum yapip fikir paylasiyo boylayken boyle diye siz de cikip yanlis fikrimi savundugumu soyluyorsunuz.

Taşinmak, mutfaklari ayirmak gibi bi yontem varken kimse ust dairede oturan kadini kovamaz duzenini bozup koye gonderemez.
Ben kimse kimsenin 10 sene yemegini yapmak zorundadir demiyorum. En nefret ettigim ve hic cevremde ailemde gormedigim bi geleneksellik bu. Ben de buna kiziyorum zaten. Sirf evlenmek ugruna milletin hizmetciligini kabul ediyorsun 10 yil sesini cikarmiyorsun. Sonra kayinvaliden gittiginde sen de bu duzenden kurtulmak icin gorumceyi de postalamayi seciyorsun. Yahu bunun yontemi bu degil ki. Al karsina konus, ben artik birlikte yemek icmek yasamak istemiyorum de. Ama kadini ust daireden kovup koye gondermeye calisma.

Gorumcenin oyle bir niyeti olsa buraya konu acar mıydı sanıyorsunuz? Kızın derdi gelin bana baksın yemeğimi yapsın eskisi gibi. Gelin kv kp bir yere kadar idare eder eşimin anne babası diye de görümceye laf düşmez bu konuda .
Ben konu sahibinin yazdiklari ve soylediklerini esas alarak yorum yapiyorum siz varsayim ve ic gudulerinize gore. O yuzden daha fazla konusmayacagim icim sisti gercekten.

Bence de siz konu sahibini anlayamamissiniz, ve sizin israrla savundugunuz fikirleriniz yanliş. Ne olcak simdi peki, hangimiz dogru hangimiz yanlis?
Burda herkes bi yorum yapip fikir paylasiyo boylayken boyle diye siz de cikip yanlis fikrimi savundugumu soyluyorsunuz.

Taşinmak, mutfaklari ayirmak gibi bi yontem varken kimse ust dairede oturan kadini kovamaz duzenini bozup koye gonderemez.
Ben kimse kimsenin 10 sene yemegini yapmak zorundadir demiyorum. En nefret ettigim ve hic cevremde ailemde gormedigim bi geleneksellik bu. Ben de buna kiziyorum zaten. Sirf evlenmek ugruna milletin hizmetciligini kabul ediyorsun 10 yil sesini cikarmiyorsun. Sonra kayinvaliden gittiginde sen de bu duzenden kurtulmak icin gorumceyi de postalamayi seciyorsun. Yahu bunun yontemi bu degil ki. Al karsina konus, ben artik birlikte yemek icmek yasamak istemiyorum de. Ama kadini ust daireden kovup koye gondermeye calisma.

Sen konu sahibi olsan, üst katta bir daire varken 10 yıl boyunca babanın abine verdiği evde yaşayıp yatmadan yatmaya mı kendi evine çıkardın?

Aslında soru bu.
Evet bu gelinin yerinde olsan bu durum için yapacaklarını söyledin, eyvallah. Peki okumuş etmiş, çalışan kadınsın, şu düzene destek çıkmak yerine, anneni babanı ikna edemesen bile,
Kendince yukarıda kendine bir duzen kurmaz mıydın?

Mutfağı yapılı daireyi geline verdiler ki, kadının özel alanı asla olamasın. Sabah uyanıp kahvaltıya diye insinler yatana kadar orada... sorsan da ev verdik geline/oğlana derler.
Hizmetçi aldık dese daha doğru... o eve arkadaşlarını davet edebilir mi? Ailesi gelse yatıya kalabilir mi?
kaç kişi aynı evde, bütün gün, o ev kullanılıyor, o evi, tuvaleti arkalarından gelin temizliyor, hanım kızımız da akşam işten gelip yemeğini yiyip iki tabağın ucundan tutunca zannediyor ki yardım ediyorum daha ne.
Şimdi eve gelip yemek yapması gerekecek, kendi başının çaresine bakması gerekecek, akşam kahvesini yapan olmayacak, abimler bana bakmıyor diye ağlayacak şımarıklıkta olacak, bir de üzerine burada tuuuu abine, nasıl sana bunu yapar, orası babanın evi terbiyesizler diyeceğiz, o da kendini haklı zannedecek.
Kendileri mutfaklı evde otursa da değişmezdi gelin her işi yapardı yine (ablamdan biliyorum kendisi aynen böyle . Üstelik elti ve görümcesi de gelir yaptığı kışlık erzaklardan alır huzurlu evlerine döner) . Abide akıl yok böyle evde oturulur mu arkadaş .

Yahu gelin de kendine kitletmeseymiş?
Yani gercekten anlamiyorum suan sizi. Ben mutfagi ayirmak istiyorum demek gorumceyi kovmaya calismaktan daha insani ve daha normal olani degil mi yani?
Ben gorumce gitsin onlarda yasasin mi diyorum.
Ama evi mutfagi ayirmak gibi bi ihtimal varken kimse kimseyi oturdugu evden cikaramaz

Tavsan ne evden çıkarmasından bahsediyorsunuz anlamadım gerçekten.Konu sahibinin abisi gitsin demiş,çünkü adam kardeşini biliyor büyük ihtimalle burada tek yapamayacağının farkında.Ee abisi bakmak zorunda mı ? Hayır.Konu sahibi ''ben tek yapabilirim bunu da kanıtlayacağım'' desin ailesine anlatsın kalsın evde,ama tek yapabilecekse.Diğer türlü abisinin neden göndermek istediğini haklı çıkarmış olacak başka bir durum yok.Mutfak mı gerekiyor,anlatsın ailesine yaptırsın bir mutfak.Hem ben kendi keyfim için kalacağım hem yengeme yemek yaptıracağım.Çok komik bir durum.Yorumlarınızda ''o zaman evlenmeseymiş'' diyorsunuz.10 senede belki o kadın da bunaldı kendine özel bir zaman istiyor ? Onun hakkı yok mu ?

Konu sahibinin yorumlarında da ''ev babamın evi tabii ki de bize yemek yapacak'' anlayışı var.Yani çok da şaşırmadım bir abi lafıyla hareket etmek zorunda kalmasına ya da kendisini böyle şartlamasına diyeyim.

Ben konu sahibinin yazdiklari ve soylediklerini esas alarak yorum yapiyorum siz varsayim ve ic gudulerinize gore. O yuzden daha fazla konusmayacagim icim sisti gercekten.
Hic kimseye mutfak yaptiricaktik bizi istemedi yazmamis . Hep söylediği biz onda yiyip içiyorduk ben artık onda yemiyorum abime trip atıyorum iş yapmıyorum bütün işler ona kalıyor vs vs. Bir tane cümlesinde sizin düşündüğünüz şey var mı? Tam tersi benim yorumlarından anladığım aynı düzen devam etmediği için triplerde

Iyi de kimi karsina alip konusuyorsun? Azicik anlayis sahibi bir insani karsina alip konusabilirsin. Sifir anlayista birini karsina alip konusur musun? Bu insanlarda azicik anlayis olsa on sene birilerinin uzerinden asalak gibi yasarlar miydi? Saclarina bit bulastiginda karsina alip konusuyor musun? "Lutfen artik git kafamdan, kendine yeni bir yer bul, en azindan yatmaya baska yere git :KK70:" diyor musun? Demiyorsun. Bunlar da asalak. Bitten ne farki var bunlarin. Birak Allah askina ya.

Abi istemiş ama kardeşinin gitmesini .. belki de gelin hiç bir şey demedi .. hatta böyle bir aile tutumuna karşı “ağzını Açıp tek laf etme “ yetkisi bile yoktur ..

Abi anne babasıyla kendi evlerinden çıkmayan kardeşinin , anne baba gidince temelli o evde kalacağından emin .. demek ki abi de çekirdek aile tarzında yaşamak istiyor artık

Sen konu sahibi olsan, üst katta bir daire varken 10 yıl boyunca babanın abine verdiği evde yaşayıp yatmadan yatmaya mı kendi evine çıkardın?

Aslında soru bu.
Evet bu gelinin yerinde olsan bu durum için yapacaklarını söyledin, eyvallah. Peki okumuş etmiş, çalışan kadınsın, şu düzene destek çıkmak yerine, anneni babanı ikna edemesen bile,
Kendince yukarıda kendine bir duzen kurmaz mıydın?
Ben konu sahibinin bu zamana kadar yaptiklarina dogru demedim ki. Konu bu da degil zaten.
Ben okuduguma gore yorum yapiyorum. Konu sahibi diyor ki ben zaten uzun zamandir ustte yemek yiyorum asagi inmiyorum. Buna ragmen birlikte yasayacaklarini dusunup evden gonderilmeye calisiliyor, konu bu.
Konu gelinin ses cikarmamasi, hicbir sey dememesi kolay yolu secip gorumceyi gondermek istemesi. Hoş bu da bi varsayim, lafi abi soylemiş belki gelin o kadar saf ki bu durumdan memnun bile, hicbi sey bilmiyoruz

Konu sahibi hatalı da olsa 25 yaşında gencecik köyde ne yapacak ya...ben köyümde 1 hafta kalınca sıkılıyorum anne babası yaşlı ınsanlar onlara temiz hava iyi gelir ama gencecik kız köyde kalamaz alışık değilse , abin sana ayıp etmiş başka çözüm bulmalıydı konuşmamakta haklısın.

yahu nasıl çöreklendilerse annesi konu sahibesinin yüzünü göremiyorum diye üzülüyormuş..
e ye yemeğini çık yukarı özlüyorsan kızını o kadar.
ama yok yatana kadar gelinin her türlü hizmetinden aile boyu faydalanıp öyle yukarı çıkılıyormuş..

Ben konu sahibinin bu zamana kadar yaptiklarina dogru demedim ki. Konu bu da degil zaten.
Ben okuduguma gore yorum yapiyorum. Konu sahibi diyor ki ben zaten uzun zamandir ustte yemek yiyorum asagi inmiyorum. Buna ragmen birlikte yasayacaklarini dusunup evden gonderilmeye calisiliyor, konu bu.
Konu gelinin ses cikarmamasi, hicbir sey dememesi kolay yolu secip gorumceyi gondermek istemesi. Hoş bu da bi varsayim, lafi abi soylemiş belki gelin o kadar saf ki bu durumdan memnun bile, hicbi sey bilmiyoruz
Konu sahibi istenmedigini anlayinca trip atmak icin ust katta yemeye başlamış

Yahu farkli binadan bahsetmiyoruz alt ustten bahsediyoruz. Eve kurulan kisi gorumce degil gelin once bunu kabul edin. Duzenin boyle oldugunu en basindan biliyomus niye evlenmis? Ben bu duzene normal demiyorum bakin, asla normal kabul etmem ama boyle biriyle evlenirsem de (ki mumkun degil) o zaman agzimi acip laf etmem.
Konu sahibi ille de asagi incem bana hizmet etcek mi diyor lutfen bi daha okuyun

Burdaki kadinlarin problemi konuyu oldugu gibi anlamak degil de kendi yasadiklarini ekleyerek sekillendirip hirs cikarmaya calismak bence.
Yaşadıklarımdan şekillendirip hırs yapmıyorum!!
Bekar veya evli herkes bir arada yaşıyor
Ve tek kişi bütün yükü omuzluyor pasif kalıyor
Konu sahibinin tek derdi aşağı inip inmemek kırgınlık olsaydı ocak al buzdolabı al dediğimiz mesajlara cevap verir geçicide olsa çözüm bulmaya çalışırdı

Valla onu bunu bilmemde kız okutup çalışmasına izin veriliyor(olması gerejen bu zaten), ama gelin dibinde olacak diyor aile..
Gelin acaba evden rahatça bi markete gidebiliyor mu acaba

Düzeni böyle kabul etmesi, onların evinde oturyor olması geline müstehak yani öyle mi

Iyi de kimi karsina alip konusuyorsun? Azicik anlayis sahibi bir insani karsina alip konusabilirsin. Sifir ablayista birini karsina alip konusur musun? Bu insanlarda azicik anlayis olsa on sene birilerinin uzerinden asalak gibi yasarlar miydi? Saclarina bit bulastiginda karsina alip konusuyor musun? "Lutfen artik git kafamdan, kendine yeni bir yer bul, en azindan yatmaya baska yere git :KK70:" diyor musun? Demiyorsun. R bunlar da asalak. Bitten ne farki var bunlarin. Birak Allah askina ya.
Kocasiyla konusacak. Kocasi bunu dusunmuyor mu? Benim karim 10yildir hizmetcilik yapiyor demiyor mu? Annesine babasina ses cikarmiyor mu? Hooopp geldik mi yine ayni konuya? Bu adamla niye evli o zaman hala.
Benim demek istedigim bu konuda tek suclu gorumce degil. Her seyin bi yolu yordami varken bu isin dogrusu boyle yapilmaz.

Hata en başta yemeği birlikte yemeye başlamakla yapılmış. Anlam veremiyorum veremeyeceğim de sanırım. Her gün 5-6 kişilik yemek yapsam kafayı yerim heralde. Yaşınız kaç bilmiyorum ama eğer kendinize bakabilecek kadar büyükseniz aileniz mutfağı aktif hale getirsin. Siz de kendi yemeğinizi yaparsınız aşağı inme durumu kalmaz. İnsanların da özeli var. Evet anne baba kardeş ama demek ki onlar da bıkmış artık yalnız kalmak istiyor.

Abi git dediği için uzun zamandır yemeğini yukarda yiyor , bu olaylardan önce değil .. şuan kendince triplerde

Back