Derdime bir çare KK

Iste yanlis anlamissin. Abisi annesine "koye giderken kizini da gotur." demis. Konu sahibi buna küsüp ondan sonra ayri yemek yemeye baslamis. O lafi yiyene kadar kendi akliyla kendi vicdaniyla ( yok ki) ben onlara yuk olmayayim ayri yiyeyim yemegimi dememis.

Hayır. Konu sahibi annesi ile köye gitsin dendigi için yukarıda yemeye başladı.
Öncesinde 10 yıldır gayet rahat abisinin evinde yayıla yayıla yaşıyordu...
Bu lafa küsmek yerine, ne münasebet, ailem böyle olduğu için duzen böyle, yoksa ben de bunu onaylamıyorum, yukarıda hallederim merak etmeyin deseydi.
Ama inandırıcı olmazdı degil mi?
Çünkü 10 yıldır bu duzene ses çıkarmamış.
Hadi 15 yaşında bir şey diyemezdi, çocuk aklı.
20-21-22-23-24-25?
Ne kadar buyumeli böyle bir şeyin saçmalık olduğunu anlaması ve en azından kendince duzen kurup ailesine de yahu yaptıralım artık şu mutfağı da biraz da evimizde yiyip içelim demesi için?
Çalışan kadın, her şeyi geçtim, kendi kendine ucundan kenarından Bir şeyler alıp yaptırıp en azından kendi gitmeseydi.

Mini mini 1ler, çalışkan 2ler. umutsuzvaka ile hecelemeyi öğreniyoruz adlı dersimize hoşgeldiniz. Hazır okullar da açılmışken sevgili velilerimiz, umutsuzvaka'nın konuları ile yavrularınıza günlük hayattan örnekler ile heceleme öğretebilir; onları şimdiden kv-elti-görümce muhteşem üçlüsü ile tanıştırarak hayata hazırlayabilirsiniz. ^.^

Konuya yorumum: Sömürgeci devletler Afrika'yı bu kadar sömürmemişlerdir sanırım.

Yalnız yorumların müthiş:) Tecrübe konuşuyor sanırım

Zaten yukarıda yiyor değil,bu laftan sonra yukarıda yemeye başlamış.Aradaki farkı anladınız mı ?

Bu kişi mutfağı ayırmak istiyorum dense onu dert edip konu açardı emin olun
İstemiyor çünkü, niyeti yok
Ayrıca yatma zamanına kadar yemek yemiyorlar herhalde, oturuyorlardır hep birlikte
Yemek olayın büyük bir kısmı ama hepsi değil
Hangi kısmını çözümleyemediniz bilmiyorum

Yazık kadına, alt tarafı bir evin bedelini hayatının 10 yılı ile ödedi.
Ve ödemeye devam etmediği için yinebir kadın tarafından zor durumda bırakılıyor.
Kendi annem gelinimize şunun 100 de 1 ini yapsa karşısında beni bulur.
Evlerini de ailem verdi, kardeşimin işi de ailemin verdikleri ile kuruldu. Ama verilen şeyler yüzünden klmse kimseye prangalar takmadı.
Sorsan annelik babalık vazifemiz, oğlumuza ev verdik diyecekler.

Bence abinizle konuşun belkide annenize kız başına burda (üst katta) kalamaz demek istemiştir. Eski düşünceli insanlar dyrsn namus dyerek abin bu sorumluluğu almak istememik olabiler. Zaten kendi ailesi işi ona yetiyordur. Mutfağınızı kurup kendi hayatınızı sürdüreceğinizi söyelyin.
Ve gelini suçlayanlar olmuş. Kadın evet başta kabul etmiş ama aralarındaki konuşmayı konu sahibide dahil hiç birimiz bilemeyiz. Belkide abisi ev alacak durumum yok bir iki sene kendimi toplayana kadar demiş olabilr. Kadın nerden bilsin 10 sene hazıra konup çökeceklerini. Ve eski insanlar kendi gelin olduklarında bunu görmüşler. Gelin aldın mı sanki o kız bütün aile ile evleniyor. Bekarsınız bir düşünsenize 10 yıl hiç bir özel baş başa bir gününüz geceniz doğum günü yıl dönümü olmamış. Kocası için süslenip kıyafet bile giyememiş. Belki o gün yemek yapmayıp dışarda yiyecekler, belki o gün yengeniz geç kalkmak uyamak istiyor vs herşey ...Diyenler olmuş gelin eve çökmüş görümceyi evden atıyor. Kadının ne suçu var evlenirken bu evde oturucan denmiş kadında senelerdir köle . Ve konu sahibinin dediğini göz önünde bulundurun tek erkek annesi ayrılmak istemir. Miras durumu olsa zaten o ev kesin abinin. Siz de okuyan çalışan bir bayan olarak bu birlik oturmanın yanlış olduğunun farkındasınız. Lütfen ailenize de bu bilinci verip düzeni bozun

Ohh ne güzel dünya ya...
Evinizde oturuyor olmaları 10 yıl boyunca kadıncağıza yüklenmenizi haklı çıkarmaz. Yazık ya acıdım. Bir de tripleniyor. Her akşam inip yemek nasıl bir düşüncesizlik. Acıdım kadına ya. Koskoca bir 10 yıl, en güzel zamanlar yok olmuş gitmiş. Abin de umarım aklını başına almıştır. Bir de ailesi köye gisince sizden çekmesin kadın. Aynısını siz de yaşayın da ailen de anlasın sen de.

Allaha sukur vicdanim var ve vicdanimla yaziyorum. Ses cikarmayana her sey mubah diyecek kadar vicdansiz degilim. Burdaki haksizligi gormek icin tecrubeye de gerek yok. Azicik vicdan yeter.
O konuda kesinlikle haklısınız ; ama bekar olanlar bu ikili ilişkileri bilmedikleri için yorum yapıyorlar . Evlenmeden önceki halimle şu anki halim arasında bile düşünce farkım var ki daha 3 aylık evliyim

Bir de hayatta şöyle bir şey var ..

Bazı şeyleri eşin için , huzur için , mecburiyet için yaparsın .. yaparsın ... yaparsın .. 10 yıl olur yine yaparsın .. sonra bir gün her şey olması gereken hale dönüşür ve dünyanın en kötü insanı sen olursun ...

Çünkü o yaptıkların o 10 sene de senin görevin haline gelmiştir , Allah razı olsun denmez 10 yıl için .. ama 10 gün yapmadığın için Allah belanı versin derler

Aile demek ki kızı yalnız bırakmıyor. En başta dense ki mutfak yapılsın (10 senedir yapılmayan mutfak bir anda nasıl yapılacaksa) kız kendi evinde işinde gücünde olsun, kimse rahatsız olmazdı. Ama bu aile yapısının kızı tek bir evde yalnız bırakacağını sanmıyorum. Abisigile yıkacaklardı onlar da istemedi. Kendi evinde olan insanı kimsenin kovduğu yok. Tersine başkasının evine çöreklenmek kendini yıkmak isteyen insanı engellemek var. Çok belli. Ve siz bence çook iyimser bakıyorsunuz. Cidden 10 yıldır geline çöreklenen bu görümcenin mutfağı yaptırıp, abisigile yük olmayacağını mı düşünüyorsunuz?

muhtemelen konuşulmuş zaten. abi o yüzden annesine köye giderken burada bırakmayın demiş.
yetti gari bizi bize bırakın artık demek istemiş bence:)

colincim tamam ben de onu diyorum, birlikte oturmak isteyen kv kp. Yani görümce değildir heralde diye düşünüyorum. Konu sahibi ben de bu halimizden memnun değildim ama annem babam böyle istedi diyor. Napsın ailesi böyle istedi gelinleri abisi kabul ettiyse.

10 yildir sesini cikarmayan ya saftir ya da halinden memnundur
Hakkini arayamayan koca kadina ben vicdan yapacak degilim
Yazik kadina 10 yildir bi kere basbasa yemek yiyememis kocasina romantik sofra kuramamis diye durumu ajite edemiyorum
Akli varsa fikri varsa ses cikarsaydi niye cikarmamis diyorum
Her seyin bi yolu yordami var ne diye boyle bi seyi kabul etmis ya bi durun siz napiyosunuz diye kocasina rest cekmemis diyorum
Konu sahibini hakli buluyorum ayy kiyamam evinden gondermeye calisiyolar demiyorum
Neden bunun baska yollari daha kolay yollari varken kadini evden gondermeyi seciyolar diyorum
Ortada madur goremiyorum herkes birbirinden beter herkes birbirinden suclu
10 yildir mutfagini yaptirmayan anne baba, buna ses cikarmayan gorumce, herkesin hizmetini yapan gelin, karisiyla ailesi arasinda dengeyi kuramayip karisini hizmetci gibi kullandiran, ayri ev acamayip evlenmeyi bilen abi

Hic mutfaksiz ev oldugunu duymamistim , bunu da bdv 'de duydum ilk defa
Koskoca bir aile 10 sene mutfaksiz nasil yasar yahu???
Hic mi arkadasiniz gelmiyor evinize , hic mi caniniz bir kahve yapip icmek istemiyor , ne biliyim en azindan insan yaz gecesi susayinca soguk su icmek ister , gecenin bi vakti alt kata mi iniyorsunuz su icmeye
Aklim basmadi
Insanlar evrimleseli cok uzun zaman oldu yahu

Yoo konu sahibi de 10 yıldır onlarla yemek yiyormuş. Ne zaman abisi bizle kalamaz demiş o sıra trip atmak için yukarda yemeye başlamış. Kendisi düşünüp, kendisi bu duruma dur demek için değil yani. Üstelik annesi rahatsızmış sürekli gel in ye diyormuş. Abisi böyle demese yukarda yiyeceği yok. Hatta abisi gelse gönlünü alsa yeniden aşağıda yemeye devam edecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…