Nicin okuyoruz biz? Yalnizca para kazanacagimiz bir meslegimiz olsun diye mi? Anne babamizin dusuncesinden farkli bir dusuncemiz olmayacaksa, bir adim ileri gidemeyeceksek neden okuyoruz? Bize arti degerler katmayacaksa neden okuyoruz? Bu liste uzar gider. Ortada kotu bir sey varsa ve birileri suclanacaksa, once bu kotulugu yapani suclarim. Kotuluge ses cikarmayan ya da cikar-a-mayana degil.
+1
Ailemin yaptığı yanlış, cahiller diyip o yanlışı sürdürmek, hatta konuyu fitne haline getirmek daha büyük cahillik...
Hem git kendine ayri ev acamayan bi adamla evlen hem git ailesinin evine kurul hem evin asil sahibi gorumceyi evden gonder oh ne alaymis ya
Allah askina bu konuda madur nasil gelin oldu?
Kim kimin evine çökmüş herkes bi mantikli dusunsun bence oncelikle
Valla bende kimse kendine bakamayacaksa evlenmesinden yana değilim ama burada konu sahibinin orası babamın evi tavrı çok itici. Bu aileler de ev veriyor köle satın alıyor...
o kadar masum degil aile.
2 ayrı daire var ama nasıl oluyorsa mutfaklı olan geline verilmiş.
Çünkü mutfak zaruri. Oraya inmeleri için bahane.
Yani geline ev falan verilmiş de değil , 10 yıl hizmetçilik beklenmiş.
Ve yine nasıl oluyorsa 10 yıldır ust kata mutfak yapılmamış. 10 gün, 10 hafta degil. Koca 10 yıl.
Ve aile artık köye yerleşecek, yukarıda daire varken görümce onlara yama olmaya devam edecek...
neden? Yeterince bedel ödemediler mi sence?
Çok acımasızsınız cidden ah alacak birşey de yapmadım
Sen de öylesin. İnsanların çekirdek ailesi ile başbaşa kalma isteğine saygı duyacağına, trip atıp, huzursuzluk çıkarıp, fitne sokuyorsun.
Git konuş abinle.
Ben bu şekle zaten sıcak bakmıyorum, ama işim var ve köyde yaşamam mümkün degil, ama merak etmeyin, eski düzenin devam etmesini ben de istemiyorum. Kendim mutfağı halletmeye başladım bile, de.
Yada 3 yaşında çocuk gibi küs, annemi arada bırak, abini sil, annen dolduruşa gelsin, geline saydırsın, kimsede huzur bırakma.
Çok olgun gerçekten.