• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdime bir çare KK

yahu bende başından beri karşıyım bu düzene ama aile büyüklerine anlatılamıyo bu malesef
Anlatilmayacak ne var? Kolundan tutup zorla mi goturuyorlar asagi kata? Bak simdi küsmüşsun, seni zorla goturuyorlar mi? Kendin yana yakila bahane ariyorsun gitmeye. Geldin burda da konu actin ,sana hak verip "tabiki gideceksin abinle yengen de kim oluyormus" diyecegimizi sanarak. Hala yalan soyluyorsun burda ben de karsiyim bu duzene falan diyerek. :ukala::ukala::ukala:

Orası babamın evi demeyi biliyor. Konu sahibinin çökme hakkı varsa abisinin de var. Ama hep elin oğlu evimize çöktü ben de her şeylerine konarım kafasında.
Hah ben de onu diyorum aslında konu sahibinin çökme hakkı varsa, abisinin de var abisinin varsa konu sahibinin de hakkı var. Ama abi daha anne baba gitmeden kızın da gitmesi için yol yapmış.

Hah ben de onu diyorum aslında konu sahibinin çökme hakkı varsa, abisinin de var abisinin varsa konu sahibinin de hakkı var. Ama abi daha anne baba gitmeden kızın da gitmesi için yol yapmış.
Sorumluluk almak zor gelmiştir bence
İstemezsede sorun yok diye düşünüyorum neticede herkesin yaşamı farklı nefes almak abisinindd hakkı

Merhaba KK nın birbirinden zeki hanımları,
Biz abimlerle altlı üstlü oturuyoruz abim evli gündüz abimlere iniyoruz hep yeme içme bir sadece yatmaya yukarı çıkıyoruz annem babam ve ben
Sorunum şu ki babamın emekliliğine az kaldı emekli olunca annemle babam köye yerleşecekler
Arada da köydeki evi tadilat yaptırmak için gidip geliyolar
Abim anneme 1 ay önce benim için burda kalamaz al onuda köye götür demiş bunu annem bana söyledi
Nasıl zoruma gitti anlatamam
O günden beri aşağıya inmiyorum hep yukardayım acıktıgım zaman dışardan yiyorum yukarda mutfak faaliyette değil çünkü
Anneme benim artık abim yok bundan sonra kesinlikle muhatap olmam alsın evi başlarına çalsınlar dedim yengem ve abim için
Aşağıya inmemem annemi çok üzüyor dert ediyor hep ama benim kararımdan cayma gibi bi niyetım yok
Abimede bişey demiyor benide ikna etmeye çalışıyor.
Abim gelip dediği laftan dolayı pişman olduğunu söylese affedebilirdim ama öyle bişeyde olmadı demek ki halinden memnun
Annem üzüldüğü için arada kaldım ama
Zaten bende annemler köye gittiğinde abimlerle yaşamaya yanaşmıyorum yukarda yemegimi yapıp yerim olur biter herkesin özel hayatı var sonucta
Ama annemle babam yaza kadar burdalar ve aşağıya inmiyorum herkesten uzaklaştım diye yakınıyorlar bana yükleniyorlar sürekli
Sizce ne yapmalıyım?
Yaş kaç? Siz de ilerde gelin olunca anlarsınız kolay değil,insan yalnz kalmak ister,hergün kv kp yemeğe insin kolay değil.Kendinizi onun yerine koyıun,abim yok diyecek kadar büyütülecek bi olay değil.Mutfak aşağıda faaliyettse bigün siz girin bakalım,kolaymıymıs onca kişiye yemek yapmak?

Hem git kendine ayri ev acamayan bi adamla evlen hem git ailesinin evine kurul hem evin asil sahibi gorumceyi evden gonder oh ne alaymis ya
Allah askina bu konuda madur nasil gelin oldu?
Kim kimin evine çökmüş herkes bi mantikli dusunsun bence oncelikle
Evin asıl sahibi baba. Görümce değil. Ayrıca oğullarının da hakkı var evde, nasıl sadece kızın evi olabilir?
Kadın 10 yıldır hepsine yemek yapıyormuş. Ev verdiler diye "sadece yatmak için" evden çıkmaları normal bir durum mu?
Azıcık bile özel hayat bırakmamışlar ki ikisine.

Sırf size ev verdiler diye sabah akşam 10 yıldır evinize kurulan ve lütfeder gibi yardım ediyorum zaten diyen görümceniz olsa ne düşünürdünüz?
Ve abisigil ayrı bir yere taşınmazlarMIŞ annesigilin tek oğluymuş

Evet gelin kölelikten şikayet etmemeli "ev verdiler"
Yahu farkli binadan bahsetmiyoruz alt ustten bahsediyoruz. Eve kurulan kisi gorumce degil gelin once bunu kabul edin. Duzenin boyle oldugunu en basindan biliyomus niye evlenmis? Ben bu duzene normal demiyorum bakin, asla normal kabul etmem ama boyle biriyle evlenirsem de (ki mumkun degil) o zaman agzimi acip laf etmem.
Konu sahibi ille de asagi incem bana hizmet etcek mi diyor lutfen bi daha okuyun

Burdaki kadinlarin problemi konuyu oldugu gibi anlamak degil de kendi yasadiklarini ekleyerek sekillendirip hirs cikarmaya calismak bence.

Abinize küsmeye hakkınız yok. Tavır yapması gereken biri varsa o da yengeniz... Ama on sene alttan almış sizi. 25 yaşındaysanız hala çocuk gibi abinizden beklenti duymanız çok garip. Küsüp dışardan yemek söylemek falan 15 yaşında birinin yapacağı hareket.

Belki bu devirde tek basina kalamayacagini soylemek istemistir ha gidio gitmemene karisamaz kucuk tup al hallet isini

Evin asıl sahibi baba. Görümce değil. Ayrıca oğullarının da hakkı var evde, nasıl sadece kızın evi olabilir?
Kadın 10 yıldır hepsine yemek yapıyormuş. Ev verdiler diye "sadece yatmak için" evden çıkmaları normal bir durum mu?
Azıcık bile özel hayat bırakmamışlar ki ikisine.
Yahu kiz sadece benim evim mi diyor? Bugune kadar duzen oyleymis asagida yenilmis icilmis bunu gorumce mi yapmis? Anne babanin hatta en basinda gelinin sucu degil mi bunu boyle kabul etmek?
Kadin 10 yildir hepsine yemek yapiyormus. Evet aynen en buyuk problem de bu. Kadin 10 yildir neden hepsine yemek yapiyormus? Ozel hayat isteyen annesinin dizinin dibinden ayrilmayan erkek bulmayacak arkadasim boyleyken boyle.
Evlenirken kabul et ondan sonra gorumceyi evden gondermeye calis bu ne demek yahu?
Konu sahibi ben asagi incem o da esek gibi hizmetimi yapacak demiyor farkindaysaniz, butun yorumlar sanki olay boyleymis gibi yazilmis.
Zaten uzun zamandir size tepkili olan, yemege bile asagi inmeyen, kendi evinden cikmayan kadini sen keyfin icin koye gonderemezsin, bu kadar basit.

Yahu farkli binadan bahsetmiyoruz alt ustten bahsediyoruz. Eve kurulan kisi gorumce degil gelin once bunu kabul edin. Duzenin boyle oldugunu en basindan biliyomus niye evlenmis? Ben bu duzene normal demiyorum bakin, asla normal kabul etmem ama boyle biriyle evlenirsem de (ki mumkun degil) o zaman agzimi acip laf etmem.
Konu sahibi ille de asagi incem bana hizmet etcek mi diyor lutfen bi daha okuyun

Burdaki kadinlarin problemi konuyu oldugu gibi anlamak degil de kendi yasadiklarini ekleyerek sekillendirip hirs cikarmaya calismak bence.
Evlenmissin ,belki bastan bi süreliğine dendi?Baktı gelin o süre bitmiyor.Bizim Türk aile yapısı seviyor,altlı üstlü oturalım.E peki oturalım.3 gün sonra e yemeği de beraber yiyelim.Altlı üstlü oturan gelinlerin kaderi bu.Ya kardeşim yemicem ben.Kocamla basbasa yicem.Kadın da baktı kimse oralı olmuyor,görümceden baslıyım demiştir:)

Siz evli mısınız?

Evlenmissin ,belki bastan bi süreliğine dendi?Baktı gelin o süre bitmiyor.Bizim Türk aile yapısı seviyor,altlı üstlü oturalım.E peki oturalım.3 gün sonra e yemeği de beraber yiyelim.Altlı üstlü oturan gelinlerin kaderi bu.Ya kardeşim yemicem ben.Kocamla basbasa yicem.Kadın da baktı kimse oralı olmuyor,görümceden baslıyım demiştir:)
Ben de ondan bahsediyorum işte. Altli ustlu ya da ayni evde oturmayi kabul edene benim saygim olmuyor maalesef. Surenin uzuyacagini, basina gelecekleri az cok kestirebilcek akli selimlikte olmali degil mi insan?
İşte dediginiz gibi kaderi bu, kendi seciyor yani ben simdi niye buna uzuleyim :)
Ben evlenir miyim boyle bi adamla boyle sartlarda, ASLA.
Evlensem gorumcemi kendi oturdugu kattan bile kovup koye gondermeye hakkim var mi ona da ASLA.

Nicin okuyoruz biz? Yalnizca para kazanacagimiz bir meslegimiz olsun diye mi? Anne babamizin dusuncesinden farkli bir dusuncemiz olmayacaksa, bir adim ileri gidemeyeceksek neden okuyoruz? Bize arti degerler katmayacaksa neden okuyoruz? Bu liste uzar gider. Ortada kotu bir sey varsa ve birileri suclanacaksa, once bu kotulugu yapani suclarim. Kotuluge ses cikarmayan ya da cikar-a-mayana degil.

+1
Ailemin yaptığı yanlış, cahiller diyip o yanlışı sürdürmek, hatta konuyu fitne haline getirmek daha büyük cahillik...

Hem git kendine ayri ev acamayan bi adamla evlen hem git ailesinin evine kurul hem evin asil sahibi gorumceyi evden gonder oh ne alaymis ya
Allah askina bu konuda madur nasil gelin oldu?
Kim kimin evine çökmüş herkes bi mantikli dusunsun bence oncelikle

Valla bende kimse kendine bakamayacaksa evlenmesinden yana değilim ama burada konu sahibinin orası babamın evi tavrı çok itici. Bu aileler de ev veriyor köle satın alıyor...

o kadar masum degil aile.
2 ayrı daire var ama nasıl oluyorsa mutfaklı olan geline verilmiş.
Çünkü mutfak zaruri. Oraya inmeleri için bahane.
Yani geline ev falan verilmiş de değil , 10 yıl hizmetçilik beklenmiş.
Ve yine nasıl oluyorsa 10 yıldır ust kata mutfak yapılmamış. 10 gün, 10 hafta degil. Koca 10 yıl.
Ve aile artık köye yerleşecek, yukarıda daire varken görümce onlara yama olmaya devam edecek...
neden? Yeterince bedel ödemediler mi sence?

Çok acımasızsınız cidden ah alacak birşey de yapmadım

Sen de öylesin. İnsanların çekirdek ailesi ile başbaşa kalma isteğine saygı duyacağına, trip atıp, huzursuzluk çıkarıp, fitne sokuyorsun.
Git konuş abinle.

Ben bu şekle zaten sıcak bakmıyorum, ama işim var ve köyde yaşamam mümkün degil, ama merak etmeyin, eski düzenin devam etmesini ben de istemiyorum. Kendim mutfağı halletmeye başladım bile, de.

Yada 3 yaşında çocuk gibi küs, annemi arada bırak, abini sil, annen dolduruşa gelsin, geline saydırsın, kimsede huzur bırakma.
Çok olgun gerçekten.

Back