• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdime bir çare KK

Valla forumun çogu gelin olduğu için olaya biraz taraflı bakıyor diye düşünür oldum bazılarınız hiç objektif değilsiniz ne yazık ki

Yok valla ben tam bir kvalide taraftariyimdir su forumda bilen de bilir.. ama kvalidem bizim evimiz diye 10 yil yemegi bende yemeye kalksa daha ilk haftadan kvalideyi mutfaga, gorumceyi de temizlige sokar ne de olsa sizin eviniz sevabina yapin da yiyelim, temizleyin oturalim derdim.. yok oyle tikinmaya gelince gelinin evi, sahiplenmeye gelince benim evim ayagi.. gelin cok saf cok..

Valla forumun çogu gelin olduğu için olaya biraz taraflı bakıyor diye düşünür oldum bazılarınız hiç objektif değilsiniz ne yazık ki

Ben görümceyim.
Babamın kardeşime verdiği eve 4 yılda 3-4 kere gittim.
Orası onların yaşam alanı. Onların evi. Alt tarafı 4 duvar bir ev verdi diye de kimseden köle olmasını beklemem.

Aynı durumda olsam, abimle konuşurdum,

merak etmeyin, durumun farkındayım. İşim gücüm burada olduğu için üst katta yaşamaya devam edeceğim ama aynı duzen devam etmeyecek. Yukarıda mutfağı hallediyorum zaten ben, derdim...

Çekirdek ailelerine saygı duyduğumu, onlara hak verdiğimi de bilirdi böylece.
Madem yanlış olduğunu düşünüyorsunuz bu duruma cahillik diyorsunuz, karakterli olun da menfaatiniz dusuncenizin önüne geçmesin.

İyi de canım burada senin derdine nasıl bir çare bulabiliriz ki? Bir karar vermişsin onu uyguluyorsun aslında.

Bekarım, gelin olmakla alakam yok, ama vicdanım var ve insanlara yük olmaktan haz etmeyen biriyim. Hiç mi hatanızı görmüyorsunuz şu konuda, şaka gibi.

Sende gelin olacaksın bence şimdiden çok asıp kesme sözlerinle
Çok büyük konuşan gördüm dediklerini misliyle yaşayan

Bizimde gelinimiz var baştan dedik gelini ayrı indirin diye dinlemediler dayım büyük konuşırdu ANAMJN DİZİNİN DİBİNDE OTURACAK DİYE ama olmadı işte :)) olmuyor
Yanş hem gelin hemde görümce kızı olarak yazıyorum
Önemli olan olaya dışardan bakıp empati yapmak ben yemgemlede görümcemlede iyiyim mesafeli ilişkimiz var herkes mutlu artık
Sizede tavsiye ederim

Burada böyle gorumceysen her türlü haksızsın. mutfak alt katta gelin yemek yapıyor denir ama oh ne güzel on yıldır kira derdi olmadan, ev sahibi tribi çekmeden yaşamışlar denmez.

Neyse, benim tavsiyem yukarıda mutfağı yaptırın, kalmaya devam edin. Aşağı kata da mümkün olduğunca az inersiniz.
Orası babamın evi demeyi biliyor. Konu sahibinin çökme hakkı varsa abisinin de var. Ama hep elin oğlu evimize çöktü ben de her şeylerine konarım kafasında.

Sende gelin olacaksın bence şimdiden çok asıp kesme sözlerinle
Çok büyük konuşan gördüm dediklerini misliyle yaşayan

Bizimde gelinimiz var baştan dedik gelini ayrı indirin diye dinlemediler dayım büyük konuşırdu ANAMJN DİZİNİN DİBİNDE OTURACAK DİYE ama olmadı işte :)) olmuyor
Yanş hem gelin hemde görümce kızı olarak yazıyorum
Önemli olan olaya dışardan bakıp empati yapmak ben yemgemlede görümcemlede iyiyim mesafeli ilişkimiz var herkes mutlu artık
Sizede tavsiye ederim

O gelin olamayacak.
Ev-le-ne-mi-yor
Çünkü o a-dam o-na don-mu-yor
Muhtemelen gelinin ahını falan aldı. Geriye dönül 5-6 aylık konusunda 4-5 ayrı aday var ama cıks...

Ben hem gelin hem de görümceyim . 30 yaşında gayet aklı başında bir kadınım. Tıpkı burda aklı başında diğer kadınlar gibi . Bizler ne abinizi ne yengenizi ne de sizi tanıyoruz ? Neden taraflı yorum yapalım anlamadım ? Ama bence sizde bir empati yoksunluğu var. Siz gelini hizmetçi diye aldınız sanıyorum ? O gelinde de ne sabır varmış her gün kaynana -kayınpeder yetmiyor bir de görümceyle uğraş . Bence siz o geline şimdiye kadar yapmadığınız bir iyilik yapın ve küs kalın mümkünse . Benim yengem dünyalar tatlısı iyi bir kadındır, ama biz her gün çökelim bakalım kadının başına o zaman da o kadar bal olacak mı ? Şahsen ben olamam .
Yengenizi sabrından dolayı , abinizi de açıksözlülüğünden dolayı tebrik ederim :KK66:
En kötü küçük bir buzdolabı alırsınız bide ocak. Hem yemek yapmayı öğrenmiş olursunuz , bakarsınız sizin evleneğiniz ailede her gün gelir sizde yer,içer . Yapmanız gerek sonuçta , öyle alıştınız.
Şimdiden Pratik olmuş olur size de :kk77:

O gelin olamayacak.
Ev-le-ne-mi-yor
Muhtemelen gelinin ahını falan aldı. Geriye dönül 5-6 aylık konusunda 4-5 ayrı aday var ama cıks...
Biz de şimdi "sen gelin olamadığın için gelininizin halinden anlamıyorsun" desek hoş olur mu?
Kendisi söyleyince sorun yok çünkü! :işsiz::kahve:

Neden bu kadar üstüne gidildiğini anlamadım konu sahibinin . İlla inecem yanında yicem demiyor . E evde bir tek abisinin değil sonuçta kendi yemeğini yapıp yedikten sonra abisine de halt etmek düşer.

Kaynanamla alt ust oturuyoruz
Ilk evlendıgınızde ocagımız yoktu asagı ınıp yemek yapıyor yukarı cıkarıyordum .. kaynanam cok ıyıdır ama benım evım var neden zırt pırt orda yıyeyım ? Baktım olmuyor yapamıyorum sonucta esımle bır aıleyız ama kaynanama muhtac gıbıydık bır ocak alamıcaksak neden evlendık , evdekı altınların durmasının ne anlamı var evımde yrmek pisıremedıkten sonra? Gıttım bozdurdum ve ocak aldım buz dolabımı calıstırdım misler gıbıde yemek yapmasını ogrendım .. suan altınım var mı ? Yok ama evımdeyım dolabım var ocagım var bunlar o altınlarla oldu ben suan cok ıyı mukemmel esyaları olmayan altın bır evde yasayorum anlatabıldım mi ? Calısıyormussun maasın var pekı mutfagınız nerde ? ( camasır makınamı bıle 2 yıl sonra alabıldık neden pekı ? Kaynanam bızım camasırlarımızı hormek zorunda mı ?) suan benım ona yapmak ıstemedıklerımı o bana yapıyor buzdolabını bır kullsnıyoz makınesı varken camasırlarını ya elıyle ya benım makınede yıkamak ıstıyor .. vs eskısı kadar olmasa da devam yanı bunlar )

Öyle tabiki de işte koca pısırık olmayacak, gelin de sırf evlenmek için her şeyi göze almayacak, baştan kabul etmemeliydi.
Kv kp istemiştir böyle olmasını ama görümce dememişdir birlik oturalım diye, daha doğrusu onun istemesiyle olacak bir şey değil.
Nicin okuyoruz biz? Yalnizca para kazanacagimiz bir meslegimiz olsun diye mi? Anne babamizin dusuncesinden farkli bir dusuncemiz olmayacaksa, bir adim ileri gidemeyeceksek neden okuyoruz? Bize arti degerler katmayacaksa neden okuyoruz? Bu liste uzar gider. Ortada kotu bir sey varsa ve birileri suclanacaksa, once bu kotulugu yapani suclarim. Kotuluge ses cikarmayan ya da cikar-a-mayani degil.

Son düzenleme:
O gelin olamayacak.
Ev-le-ne-mi-yor
Dilin kemiği yok malesef
Kınadığı kızdığı güldüğü herşey başına gelir insanoğlunun
Biraz düşünmek biraz empati biraz dili tutmak iyi gelir..

Yo canım ben bi görumce olarak yazıyorum. asla keyfim için gelinimize hiç yük olmadım doğuma evine gitmek yerine memleketimize çağırıp güller gibi baktık şimdi 2 çocukla zorlaniyo diye 1 haftalığına gidip kış temizliğine yardıma gidicem. hatta daha yük olmayayım diye kışlık yiyeceklerini bile annemle el birliğiyle hazırladık götürmek için. bence gelin diye sırf her hizmeti ondan beklemek gerekmiyor diye düşünüyorum.

Bir de şu var babamın evi mantığı kör cahillik ailene cahil diyorsun ama bu daha beter. Baban aldıysa ister alır ister verir senin ev alınırken maddi desteğin var mı? Sanki abin evrakta sahtecilikle evi altından almış tavrındasın.

Eski konuların da çok vahim ayrıca uzman yardımı alarak kendi hayatını kurmanın zamanı çoktan geçmiş (evlilikten bahsetmiyorum).

Hem git kendine ayri ev acamayan bi adamla evlen hem git ailesinin evine kurul hem evin asil sahibi gorumceyi evden gonder oh ne alaymis ya
Allah askina bu konuda madur nasil gelin oldu?
Kim kimin evine çökmüş herkes bi mantikli dusunsun bence oncelikle
Bende anlamadım :işsiz:

Hem git kendine ayri ev acamayan bi adamla evlen hem git ailesinin evine kurul hem evin asil sahibi gorumceyi evden gonder oh ne alaymis ya
Allah askina bu konuda madur nasil gelin oldu?
Sırf size ev verdiler diye sabah akşam 10 yıldır evinize kurulan ve lütfeder gibi yardım ediyorum zaten diyen görümceniz olsa ne düşünürdünüz?
Ve abisigil ayrı bir yere taşınmazlarMIŞ annesigilin tek oğluymuş

Evet gelin kölelikten şikayet etmemeli "ev verdiler"

Back