• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdime bir çare KK

Bak iste hersey duzgun de abin yanlis yapti degil. Zaten konu bastan hatali. Oyuzden abine cok seyapma biyerde insan dama diyor canicigeri de olsa cekilmiyor. Hata burda aile buyuklerinde birazbalik batmis yan gidiyo duzeltemezsin. Sen kendin dedin cehalet . bosver ne olrsa olsn bi abi bi yenge vr kmseyle dusman olma. Sen durumu kendi tarafindan duzeltmye calis. Snrada mesafeni koy
peki ben bu durumda nasıl çözüm yolu bulabilirim annem arada kalıyo hep

Anasının babasının eviymiş annesi abisiyle yaşamadı gerektiğini düşünüyormuş hiç ayrı ev düşüncesi oluşmamış konu sahibinde de burda söylenenlere de kapalı abim bana bakmak zorunda kafasında galiba
hayır öyle düşünmüyorum ayrı yaşamak isteyebilir bu gayet doğal ama babamın evinde beni istememesi zoruma giden

şu at gözlüklerinizi çıkarıp olayı tekrar değerlendirin derim
At gözlüğü mü :KK70: İşim gücüm yok senin olayını yeniden mi değerlendireceğim. At gözlüklerimi çıkarırsam söyleyeceklerim daha da hoşuna gitmez hiç o kısma girme derim. :KK70: Allah sülalene sabır versin hece sevdalısı kardeş. :KK53:

Değil mi ya

Bide şu var insan evladına ev verdi diye gün boyu yanında mı oturacak gelinin
Yatmadan yatmaya ayrılıyorlar nerde özel hayat
Ee o da ailenin yuzsuzlugu. Illa nefret ettirene kadar yapisacaklar. Buna da gelenek derler. Rahat isimize geldi demek zor gelir tabi. Konu sahibi hala gelin kina yaksin modunda. Ne kinasi havai fisek attirsa yeridir.

hele şükür ya cidden şuan ki durum tam anlattığınız gibi evi ayrı olsa zaten bişey diyemem demeye hakkım da yok
Evi ayrı döşenmiş zaten siz onlardasınız bunu ayırın
Ev verdiniz diye gelin hanım köle gibi sabah akşam hizmet mi edecek
Gidecek olsa annem babam ayırmaz evleri diyorsunuz
Gelini ve abinizi buna mecbur eden aileniz bunu bi görün

Bide annenize sorun sizide aynı düzene gelin eder mi sabab akşam kv kp görümce ile bir yaşamaya sınırsız hizmet etmeye...

hayır öyle düşünmüyorum ayrı yaşamak isteyebilir bu gayet doğal ama babamın evinde beni istememesi zoruma giden

babasının evinde istememek değil olay. abin eşiyle biraz ayrı takılmak istiyor. ev hayatı olsun dışarısı olsun. sen kalırsan mecbur onlarda olucaksın. biraz anlayış gösterin bu konuda

Merhaba KK nın birbirinden zeki hanımları,
Biz abimlerle altlı üstlü oturuyoruz abim evli gündüz abimlere iniyoruz hep yeme içme bir sadece yatmaya yukarı çıkıyoruz annem babam ve ben
Sorunum şu ki babamın emekliliğine az kaldı emekli olunca annemle babam köye yerleşecekler
Arada da köydeki evi tadilat yaptırmak için gidip geliyolar
Abim anneme 1 ay önce benim için burda kalamaz al onuda köye götür demiş bunu annem bana söyledi
Nasıl zoruma gitti anlatamam
O günden beri aşağıya inmiyorum hep yukardayım acıktıgım zaman dışardan yiyorum yukarda mutfak faaliyette değil çünkü
Anneme benim artık abim yok bundan sonra kesinlikle muhatap olmam alsın evi başlarına çalsınlar dedim yengem ve abim için
Aşağıya inmemem annemi çok üzüyor dert ediyor hep ama benim kararımdan cayma gibi bi niyetım yok
Abimede bişey demiyor benide ikna etmeye çalışıyor.
Abim gelip dediği laftan dolayı pişman olduğunu söylese affedebilirdim ama öyle bişeyde olmadı demek ki halinden memnun
Annem üzüldüğü için arada kaldım ama
Zaten bende annemler köye gittiğinde abimlerle yaşamaya yanaşmıyorum yukarda yemegimi yapıp yerim olur biter herkesin özel hayatı var sonucta
Ama annemle babam yaza kadar burdalar ve aşağıya inmiyorum herkesten uzaklaştım diye yakınıyorlar bana yükleniyorlar sürekli
Sizce ne yapmalıyım?
Merhaba.Böyle durumlarda empati yaparım genellikle.Şimdi kendini evli düşün.Kayınvalide,kayınpeder ve görümceden oluşan bir aile.İstermiydin görümceni.Ben kendi adıma sağlık sorunu varsa,başka seçeneği yoksa istemesemde mecbur kabul ederdim.Ama senin durumunda bir mecburiyet yok anladığım kadarıyla.Buna alınmak yerine abinden önce sen düşünmeliydin.

ben sizi anladım..Eğer çalışıyorsanız ve evde tek yaşayabilirseniz gitmenize gerek yok..Ama sanırım çalışmıyorsunuz ki aile sizi de götürmek istiyor..O zaman gitmeyecekseniz işe girin çalışın, hazır ev var zaten abiyle yiyip içmeye gerek yok arada inersiniz yine.Ama özet olarak ayrı yaşamanız şartıyla köye gitmeyebilirsiniz aksi takdirde ev ev üstüne olmaz dedikleri olay doğru.Nereye kadar beraber yaşayacaktınız ki?

Evi ayrı döşenmiş zaten siz onlardasınız bunu ayırın
Ev verdiniz diye gelin hanım köle gibi sabah akşam hizmet mi edecek
Gidecek olsa annem babam ayırmaz evleri diyorsunuz
Gelini ve abinizi buna mecbur eden aileniz bunu bi görün

Bide annenize sorun sizide aynı düzene gelin eder mi sabab akşam kv kp görümce ile bir yaşamaya sınırsız hizmet etmeye...
:KK9:

Geleneksel yapıda bir aile madem yerin anne babanın yanı abi ve yengenin bi sorumluluğu yok ev ayırma planlanırken senin onlarda yaşayacağın konusu geçti mi hiç sanmıyorum.

Kovmak değil bu farklı bir yapın var yanlış anlama ama kız kardeşim olsan senin sorumluluğunu ben alamazdım ki abi evde yok çalışacak seninle iletişimi olmayacak yenge mesul kalacak olacaklardan.

En temizi ayrı ev ki bunun için abine rest çekmenin aksine yanına alman lazım destek için ailen istemeyecek bu çok belli. Abim yok demen çare değil ki bu sözü hakedecek bişeyi yok adamın.

Babamin evi işte senin degil ki ....sen niye bu kadar evi sahiplendin ki....
Keske babaniz o evi vermeseydide yengeniz 10 yıl katlanmak zorunda kalmasaydi...
Ne evmis arkadaş.. ben olsam alin evinizi verin huzurumu derdim..

Babanızın iki evi var. Biri onların biri sizin gibi düşünün.
Kendi alanında istememiş sizi.
Kendi ailesi ile yaşayacak orada.
Alt tarafı bir mutfak yaptırım yaşayın sizde üst katta.

Ne hayal ettiniz tam olarak?
Anneniz-babanız köye gidecek, gelin her gün siz işten döndüğünüzde önünüze yemeğinizi koyacak, siz de yiyip için yatmaya gideceksiniz. Sabah kalkacaksınız kahvaltını hazır olacak, köleniz, pardon gelininiz çayınızı önünüze koyacak...
Siz de iki tabak kaldırdınız diye aferin bekleyeceksiniz.

Onun yerine anneniz aç kaldınız diye dert edeceğine alın tek göz bir Ocakla ofis tipi buzdolabı, mutfak yaptırana kadar başlayın yemeye içmeye o evde.
Annenize de biraz bakayım bu duzen oluyor mu deneyeyim falan diyin.
Arada da çaya falan inçin aşağı kadın da üzülmesin.
Abinize trip atacak bir durum yok ortada.
Ne zaman kocanızın ailesi ile 10 yıl yaşarsınız, o zaman tekrar düşünürsünüz...
aile cahil, ailenin yaptığı yanlış, gencecik, üniversite mezunu eğitimli kadın yanlıştan daha büyük yanlış yapıyor...
Abim de artık çekirdek ailesi ile kalsın diyeceğine, fitne çıkarıyor.

hele şükür ya cidden şuan ki durum tam anlattığınız gibi evi ayrı olsa zaten bişey diyemem demeye hakkım da yok
Burada böyle gorumceysen her türlü haksızsın. mutfak alt katta gelin yemek yapıyor denir ama oh ne güzel on yıldır kira derdi olmadan, ev sahibi tribi çekmeden yaşamışlar denmez.

Neyse, benim tavsiyem yukarıda mutfağı yaptırın, kalmaya devam edin. Aşağı kata da mümkün olduğunca az inersiniz.

Babamin evi işte senin degil ki ....sen niye bu kadae evi sahiplendin ki....
Keske babaniz o evi vermeseydide yengeniz 10 yıl katlanmak zorunda kalmasaydi...
Ne evmis arkadaş.. ben olsam alin evinizi verin huzurumu derdim..
Aynen yaa
O evi verdiyse oturun diye babamın evi denmeyecek
Eğer babamın evi diyorsa da ev işlerine zaten yardım ediyordum diye lütuf gösterisi yapmayacak

Aynen yaa
Eğer babamın evi diyorsa da ev işlerine zaten yardım ediyordum diye lütuf gösterisi yapmayacak
Valla forumun çogu gelin olduğu için olaya biraz taraflı bakıyor diye düşünür oldum bazılarınız hiç objektif değilsiniz ne yazık ki

Aynen yaa
Bide onun değil babasının evi mazallah kendi evini vermiş olsaydi abisine düşünemiyorum ;)

Konu sahibi senin soruna da cevap vereyim anne baban gittiğinde iki gözlü elektrikli ocak ve küçük bi buzdolabı işi çözer hatta şimdi al dışardan yiyorum diye söylenme annenede
Belki evde yemek pişince abin ve yengende arada başbaşa kalır

Back