- 1 Ekim 2019
- 1.160
- 1.266
- 53
- Konu Sahibi abiyekuzu26
-
Ardanın mutfağı, refikanin mutfağı gibi net tam ölçü veren kanallardan bakarak öğrenebilirsin. Önce ne yemek yapacaksın ona karar ver, sonra eksik olanları alıp öyle başla.Evet ablalarım tavsiye vermek isteyenlerden ciddi tavsiye püf noktaladirı bekliyorum. Çünkü gerçekten ne yapacağım hakkında bileğim yok.
Ben çocukken ve gençliğimde yalnız büyüdüm annem hep çalıştı ananemde beni istemezdi evde. Hep kenarda köşede sessiz sedasız büyüdüm. Şimdi memurum uzun süredir yalnız yaşıyorum. Ama yemek yapamıyorum sanırım bu iş temelden biraz olsun öğrenmek lazım. İnanın evde hiç mutfağa sokmadılar beni. Soğan doğra deseniz önce bi düşünürüm nasıl keseyim diye.
Bu durumdan bıkıp tarif menülerine bakarak bir süre yapmaya çalıştım. Ya yaktım ya tatsız tuzsuz oldu.
Olmuyor yapamıyorum. Markete gitsem yemeklik ne alınır diye öyle bakınıyorum. Ama artık yapmam gerekiyor. Sağlıklı beslenmem lazım.
Nereden başlamalıyım ne yapmam lazım. Yardım bekliyorum.
Ben de 26 yaşında evlendim ve evlenmeden önce hiç yemek yapmamıştım. Dediğin gibi annem hiç mutfağa sokmadı, o kıyamıyordu sözde ama istemeden bana kötülük etmiş oldu. 2 yılı aşkın süredir evliyim, evlendiğimden beri nefis yemek tarifleri uygulamasıyla yemek yapıyorum. Oradaki tariflerin çoğu denenmiş ve birebir tutan tarifler, hemen hemen hepsinde yorumlar var. Tariflerde genelde tuz oranı yazmadığı için başta yaptığım yemekler ya tuzlu ya tuzsuz oluyordu ama tuz miktarına yaptıkça elin alışacaktır. Pişme süreleri ve ocağın nasıl yanması gerektiği falan da hep yazıyor tariflerde. Yani hemen pes etme kendine şans ver, olmadığı yerleri gördükçe bir dahakine zaten daha dikkatli oluyorsun. Ben bu konuda çok beceriksiz olduğumu düşünürdüm ama şu an yapamadığım hiç bir yemek yok. Kendine güven zamanla elinin ayarı ve lezzeti oturacaktır.Evet ablalarım tavsiye vermek isteyenlerden ciddi tavsiye püf noktaladirı bekliyorum. Çünkü gerçekten ne yapacağım hakkında bileğim yok.
Ben çocukken ve gençliğimde yalnız büyüdüm annem hep çalıştı ananemde beni istemezdi evde. Hep kenarda köşede sessiz sedasız büyüdüm. Şimdi memurum uzun süredir yalnız yaşıyorum. Ama yemek yapamıyorum sanırım bu iş temelden biraz olsun öğrenmek lazım. İnanın evde hiç mutfağa sokmadılar beni. Soğan doğra deseniz önce bi düşünürüm nasıl keseyim diye.
Bu durumdan bıkıp tarif menülerine bakarak bir süre yapmaya çalıştım. Ya yaktım ya tatsız tuzsuz oldu.
Olmuyor yapamıyorum. Markete gitsem yemeklik ne alınır diye öyle bakınıyorum. Ama artık yapmam gerekiyor. Sağlıklı beslenmem lazım.
Öncelikle basit şeylerden başlayın.
Basit olanlar düdüklü tencere, sulu yemeklerdir.
Size sulu yemek tarifi vereyim.
Soğanları küp küp doğrayın, baktınız olmuyor rondodan geçirin sulandırmadan o da olur:)
Üzerine sıvıyağ(ben zeytinyağı kullanırım genelde) , soğanların çoğu yağın içinde kalacak ölçüde, 10 dk kavurun.
Sonra ya 1 yemek kaşığı salça ya da yazlık dolapta olan domates sularından ekleyip kavurun.
Ha etli ya da kıymalı isterseniz bu sürede onu da ekleyin kavurun ve ne yemeği ise onu dökün.
Üzerine ılık su, malzemeleri 3 parmak geçene kadar.
Tuz karabiber, pul biber ve düdüklüyü kapatın.
Bu kadar:)
Düdüklüde ortalama 30 dk da her yemek pişer.
Nohut, fasulye, türlü vs her şeye olur bu tarif:)
Market alışverişini nasıl yapıyorsunuz yapacağınız yemeğe göre miBen de 26 yaşında evlendim ve evlenmeden önce hiç yemek yapmamıştım. Dediğin gibi annem hiç mutfağa sokmadı, o kıyamıyordu sözde ama istemeden bana kötülük etmiş oldu. 2 yılı aşkın süredir evliyim, evlendiğimden beri nefis yemek tarifleri uygulamasıyla yemek yapıyorum. Oradaki tariflerin çoğu denenmiş ve birebir tutan tarifler, hemen hemen hepsinde yorumlar var. Tariflerde genelde tuz oranı yazmadığı için başta yaptığım yemekler ya tuzlu ya tuzsuz oluyordu ama tuz miktarına yaptıkça elin alışacaktır. Pişme süreleri ve ocağın nasıl yanması gerektiği falan da hep yazıyor tariflerde. Yani hemen pes etme kendine şans ver, olmadığı yerleri gördükçe bir dahakine zaten daha dikkatli oluyorsun. Ben bu konuda çok beceriksiz olduğumu düşünürdüm ama şu an yapamadığım hiç bir yemek yok. Kendine güven zamanla elinin ayarı ve lezzeti oturacaktır.
ben bu işin en çok ilgi ve merakla olacağına inanıyorum. eğer mutfakta çalışmak hoşunuza gidiyorsa deneye deneye en sonunda damak tadınıza uygun yemek yaparsınız. sadece pratik önemli.
bence youtubedan izlerken yapmak hem keyifli hem öğretici. aynı zamanda nasıl kestiğini falan da görebiliyorsunuz çünkü.
tuz, baharat konusu tamamen damak tadı ile alakalı. size göre tuzsuz başkasına göre tuzlu olabilir, o kısma takılmayın. kendi yemeğinizi yiyip damağınız ona evrildikçe elinizin ayarı da alışır.
Meyve sebzeyi haftalık alıyorum. Patates soğanı da genelde 15-20 günde bir alıyorum çok alınca bozuluyor çünkü.Market alışverişini nasıl yapıyorsunuz yapacağınız yemeğe göre mi
kolay yemeklerden başlayınEvet ablalarım tavsiye vermek isteyenlerden ciddi tavsiye püf noktaladirı bekliyorum. Çünkü gerçekten ne yapacağım hakkında bileğim yok.
Halk eğitim merkezlerinde aşçılık kursları var yemek yapıyorlar uygulamalı bu tür kurslara yazılabilirsiniz. Ben 22 yaşımdayım. Beni de annem mutfağa sokmazdı ders çalışayım diye.Fakat annem evden giderdi mantı açardım koyardım buzluğa. Yani benim ilgim, becerim merakım hep mutfağa yönelikti ve kendimi bu yönde geliştirdim.Şimdi 3 yıllık evliyim. Kafama göre mutfağımda baklavadan pastaya her şeyi yapıyorum. Yani kendimi övmek falan değil amacım. Demek istediğim ilginiz alakanız olmalı. Merak edip araştırıp uygulamalısınız.İsterdimki memur olayım amaaan yemek yapamasam da olur. Meslek her şey. Özellikle kadın için.Ama yardım edebileceğim bir tarif olursa yardım edebilirim.Evet ablalarım tavsiye vermek isteyenlerden ciddi tavsiye püf noktaladirı bekliyorum. Çünkü gerçekten ne yapacağım hakkında bileğim yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?