Aileler ister istemez kız evladını koruma içgüdüsüyle yaklaşıyorlar. benim babam hafız olmamı sitiyordu o yüzden imam hatipe verecem diyordu ben okumam kaçarım istemiyorum deyince mecbur kaldı normal okula yazdırdı. sonra hemşirelik için zorlamaya başladılar sınavına bile girmedim. meslek lisesini kazandım birincilikle bitirdim. üniv için öğretenlik istiyordum kılpayı kaçırdım bizim zamanımızda puanlar yüksekti. dershaneye göndermesini istedim göndermedi arkadaşları göndermişte ne olmuş yine kazanamamışlar. ben o kızlarla birmiydim? abinle ikinizide okutamam dedi tamam dedim boyun eğdim gittim konfeksiyonda çalıştım. bu kezde başka şehre göndermem dedi babam. bende 2 yıllık okumak zorunda kaldım. yine birincilikle bitirdim ama ne fayda. üniv evimize yakın olduğunad bazı kızları görüyorlardı ve benimde öyle olacağımdan korkuyorlardı. işe başladım çalıştım alnıma leke sürdürmedim. şimdi babam çok pişman keşke keşke.... deyip duruyor ama iş işten geçti bir kere. yinede şükür memur oldum hayatımı bir anlamda kurtardım ama bu azimle dahada yukarılarda olabilirdim. şimdi tek amacım eğer evladım olursa onun için çalışıp iyi bir yerlere gelmesi için çabalamak. hayatta yaşanılan birer tecrübe.
ben bu başlığı durumundan şikayetçi olan okuma şansı varken başka yönlere kayan cahillik eden arkadasların ne kadar sanslı oldugunu anlamaları için açıyorum...
şuan 21 yaşındayım babam çok çok geri kafalı biriydi..
annemle evlendiklerinde anneme bi çok kısıtlamalar yapmış şuraya gitmek yok buraya gitmek yok diye çok sorunlar yaşatmış anlat anlat bitmez...
annem hep dua etmiş inşallah kızım olmaz diye :1no2:
ama oldu allah benim bunları yasamamı direncimi ölçmek istedi..
her ne olursa her ne yasarsam yasayıp sabredebilecekmiyim diye bana bi sınav yaptı..
ilkokulu bitirdim babam beni ortaokula göndermicekti ama zorunlu oldu şansımdan ve ben ortaokulu büyük bi basarıyla bitirdim.
lise sınavları vardı anadolu lisesi sağlık meslek vs. annem bosuna yorma kendini kızım baban yollamayacak seni dedi
yok yaa dedim ben kazanayımda bakalım nasıl göndermiyo dedim ee 14 yaşındayım ne bilicem bu derece inat olundugunu :1no2:
abimde liseye gidiyordu onla gider gelirim dedim sınavlarımı kazandım baya iyi bi notla sonra bu sonuclar ev adresine geldi ve babam kıyamet kopardı ben sınavlara ondan gizli girmiştim senağlama
bizim mahallede de o dönem lisedeki kızların basına gelmeyen kalmamıstı onlar yüzünden ben yandım senağlama
her neyse baya bi kavga ettim baba lütfen dedim kızım yapma dedi inadım bu konuda okumuyacaksın dedi ağladım zırladım kıyameti kopardım
annem kahroldu babamla bir süre konusmadım baska bi şehre ananemlerin yanına gittim arkadaslarım okula basladıklarında görüpte kahrolmak istemedim neyse sadece okumak degil arkadaslarımlada tek basına gezmeye gidemiyordum ne işiniz var 2 kız falan abinle git annenle git
bu 18 yasıma kadar sürdü benim içimde hala bi heves okumak için sonra açık ögretime yazıldım ki benim 4 sene nasıl bir psikolojide oldugumuda düşünün bir insanın hayattan hiç bir beklentisi olmaması ne kötü GELECEĞıM BıLE YOK..
neyse ehliyet sınavlarına giricem dedim girdim 100 alarak gectim
açık ögretim sınavlarınında hepsini veriyorum
sabrettim bigün olsun babama yeterr demedim babamdır dedim sustum
ve gecen ocaktaki sınavımdan babamla dönerken bana kızım seni çok üzdüm dedi senağlama
canın sağolsun baba dedim geç olsada ben yine okuyorum dedim
bana lise diplomanı al öss ye de gir dersanenede yollarım kızım seni oku yavrum dedi üniversiteyide bitir dedi içimden ah babam dedim :1hug::teselli:
yani kısacası ben o cahillikle evide terkedebilirdim biriyle de kaçabilirdim vs bunları yapan cok kız var ama ben Allahıma sükürler olsun öyle aklıbaşında biriymişimki ki bunu babamda anladı ve vicdan azabı çekiyo sabrettim ve geçte olsa muradıma eriyorum Allahımın bana yaptıgı bu küçük sınavdan başarıyla gecçigimi düşünüyorum...
YANı ŞUAN LıSEDE OLAN VEYA OKUMA ŞANSI OLAN ARKADAşLARIM NE OLUR AMA NE OLUR ıMKANINIZ VARKEN OKUYUNNa.s.
:enbuyukkk:
(bunları asla duygu sömürüsü veya ona benzer bişi gibi algılamayın arkadaslar, ben sadece bazı arkadaslarımıza tavsiyede bulunmak amacıyla açtım doğruyu görmeleri açısından sevgiler a.s.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?