Canım sabrın ve azmin için tebrikler
bende köyde yetiştiğim için babannemim yüzüne zar zor liseyi bitirebildim bırak ileriyi okumayı sınavlara bile giremedim ama çok şükür ne yapayım yinede çalışıyorum işte
hani, insanın içinde olacak, derler ya... en güzel örneklerden birisin. senin de dediğin gibi nice imkanlar içinde, ellerindekinin değerini bilmeyenler... bir de imkansızlıklar içinde kendi imkanlarını yaratanlar.
sen, gülsüm sultan ve lame olmak üzere, azmeden, inat eden, direnen tüm hemcinslerime alkışlarımı gönderiyorum.
ama mesajları okurken aklımdan geçen bazı "keşke"leri de sizlerle paylaşmak istiyorum.
keşke anne-babalar çocuklarının okumasının kötü değil, çok iyi bir şey olduğunu anlasa;
keşke okuma konusunda sorun tek taraflı olsa, yani büyükler çocuğu motive etmeye çalışsa, çocuklar büyükleri kendilerini okula göndermek için ikna etmek zorunda kalmasa;
keşke bu sorunlar geçmişte kalmış olsa,
keşke 2009 yılında belki bizim sokağımızda değil, ama ülkemizin birçok yerinde, kız çocuklarına "okyup da ne olucan!" denmese,
keşke çocuklarını okula göndermekte zorlanan ailelerin tek sıkıntısı maddiyat olsa,
keşke ülkemde artık bu olaylar yaşanmasa da bizden sonraki nesiller için içimiz rahat olsa,
keşke ülkemdeki nice beyinler, sadece okula gidemekleri için çürümek yerine, gerekli eğitimleri alabilse, göğsümüzü kabartsa;
keşke ben bu "keşke"leri düşünemesem... :1no2:
ama
iyi ki, burada paylaşımda bulunan arkadaşlar gibi şartlara direnenler var :hooray:, yoksa durum gerçekten ümitsiz olacaktı. a.s a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?