derdim teyzem

Ben pek akrabadan hayır görmedim. Siz de görmezsiniz bu kadar yıl sonra. Yardımcı olmuşsunuz zaten ama bunun sonu yok dediğiniz gibi. Kazık kadar 27 yaşında adamın çalışıp bir işin ucundan tutması lazım. Yoksa her ay para göndermeniz lazım o evin dönmesi için. Kendiniz söylediniz emekli maaşıyla olacak şey değil.

Sizin para gondermenizle olacak is degil onlarinki. Mecbur kendi yollarini bir sekilde bulmalari lazim. Zengin insanlarmissiniz gibi baska bir ailenin daha yuklerini kaldirabileceginizi nasil dusunuyorlar ya bu insanlarin komsunun tavugunu kaz diye gormelerine sinir oluyorum. Belediye yardimlari vs ne var ne yok basvursunlar. Oglu calissin. Tabii sizi ilgilendirmez bunlar ama akıl verirsiniz. Siz de fitre vs verilecegi zaman onlara verirsiniz. Baska da zorlamayin kendinizi. Annenize bu tarz mesajlar gelince o gormeden silin gitsin. Bahsetmeyin ona. Uzak tutun tutabileceginiz kadar.

bir de aklıma takılan bu kadar uzun zamandır nasıl zaman aşımından dahi boşanmamış olmaları ? ihbar etmeyi düşündüm ama kesin bizden bilirler.

zamanaşımı ne alaka?
teyzeniz boşanma davası açmalı. devlet ne bilsin ayrı yaşıyorlar hadi bildi diyelim kimse talep etmeden kafasına göre nasıl boşasın? neyi ihbar edeceksiniz?
yardım kısmına gelince zor bir durum niyet etmişsiniz dediğinizi yapın.
boşanmasına yardım edin asıl. anane dededen maaş yok mu? onu bari alır.

Evlilikte zamanaşımı olmaz ki, ihbar etseniz de ayrı yasiyolar diye bosanmis sayilmazlar. Kayıp durumuyla karistirdiniz sanırım, eslerden birinden belirli bir süre haber alinamamissa boyle bir hak ortaya çıkıyor.

Yardim konusunda da yapacak bir sey yok annenizi ikna etmeniz lazim. Babanin kazanci da eklendigine göre anneniz elindeki avucundakini verirse, babanizla iliskilerinde de sorunlar çıkabilir, olan sizin ailenin huzuruna olur ve bu tip parazit insanlara asla yaranılmaz. Ben yardim isteyen birinin hic caba gostermedigini ve saygisiz oldugunu gordugumde asla icimden yardim etmek gelmez keske ben de gönlü büyük bi insan olup yardim isteyenin bu tavrini hic gormesem diye düşünürüm belki dogru olan elinden gelenin fazlasini yapmaktir bilemiyorum.

Bence şu mübarek günde elinden geldiğince teyzene yardım et bütün tanıdıklarından yardım iste, hem annen de mutlu olur, bundan daha fazlası sanırım elinden gelmez,
Allah yaptığın bu iyiliği bir yere yazar, teyzenin oğulları babalarına çekmiş soya çekim derler, bu tür oğul olupta etrafta çok anneyi babayı perişan eden, allah evladında hayırlısını versin
Sen annene bol teselli et, yannında ol sanırım bundan ötesi elinden gelmez

Öncelikle boşanmasına vs karışmayın bunca yıldır boşanmadıysa öyle ihbarla falan boşanmaz. Ben mesaja şaşırdım ne demek 2 bin daha yollayın. Annenizin babanızın emekli olduğunu bilmiyorlar heralde. Burada aslında bütün mesele annenizde bitiyor sizin ya da başka birinizin söylemesi ile olmaz. Koskoca oğlu çalışmıyor dayınız hiç çalışmamız garip durumlar bunlar. Engelli vs.ler ise de yardım kuruluşlarına , belediyelere başvurmaları lazım.

cevap yazan herkese teşekkür ederim öncelikle..
zamanaşımı nı şöyle biliyorum 5 yıl üzerinde aynı evde yaşamayınca ve bu araştırılınca diye biliyordum. yanılmış olabilirim.
diğer konu tabi ki elimizden geleni yaparız yaptık da ama annemin üzülmesiydi.. teyze dediğim kişi ramazan gibi günde anneme iftarını açmasını için bir lokma ekmek vermemiş insandır. anlatsam sayfalar yetmez gerçekten ama vicdan işte. bana göre dışardaki bir insandan farkları yok ama annem öyle demiyor.
çeşitli yardımlara başvurun dedi annem de öyle ellerinden bir iş de gelmedikleri için mi bilmiyorum artık vermiyorlar çıkmıyor falan demiş. eğer çıkmıyorsa benim düşüncem şuan evli gözüktüğü için kocasının geliri de görünüyordur o dur. başka bir bilgim yok

bir üstteki mesaj da yazdım yanlış biliyorum sanırım. dededen maaş var bekar olan teyzenin aldığı nasıl olur bilmiyorum ama boşansa daha faydalı olacak kesin..

Herkesin ayrı evi yeri cocugu var...bu devirde herkes anca kendi evine yetiyo acıkcası...öncelik kendi evim ve cocuklarımdır.ha zenginsem yardm ederim ama yok kendi kendime yetiosam kardesimde olsa kim olursa olsun yardm edemem....anneniz yardım etmesin eger durumunuz yoksa bu kadar basit kimse kimseyi zorlayamaz

bir üstteki mesaj da yazdım yanlış biliyorum sanırım. dededen maaş var bekar olan teyzenin aldığı nasıl olur bilmiyorum ama boşansa daha faydalı olacak kesin..

tamam işte babasından maaş alabilir boşanınca.
anneniz boşanması konusunda ikna etsin bence.

Aileniz 27 yasindaki delikanliyi alip konusacak.
Biz oldugunca destek olduk ama bizden bu kadar, sen is isten gecmeden bi is tut diye.
Akrabaya destek olunur. Cok destek oldum bana da destek olundu zamaninda. Ama muhtaclik varken destek olunur. 27 yasinda koca adam evde yatarken degil.

Annene o lafı diyen kadına annen oğlun bi iş bulup çalışsın demiyor mu?
Onlar kusura bakmayın da sizi baya zengin sanmışlar yağlı kapı bulmuşlar birazda baskı uygulayıp duygu sömürüsü hiç samimi gelmedi bu durum.
notmal bi insan utana sıkıla söyler bu durumu bence engel olun

tamam işte babasından maaş alabilir boşanınca.
anneniz boşanması konusunda ikna etsin bence.
daha yeni görüşmeye başladık soramadım bu durum nereye kadar devam edecek ama konusacagım diyor bakalım
farklı şehirlerdeyiz. ve dediğim gibi normal bir insan değiller karşına alıp konusulabilsin nasıl anlatırım onu da bilmiyorum asosyallik hafif kalır. dayısı hasta oldugunda ambulansla annesi gidiyor telefonu evde unutuyor. 2 hafta hastane de yatmış adam telefon yok ulaşılamıyor alıp da telefonu götürmemiş annesine(ilçeden ile gidecek) ayrıca aramalara bile cevap vermiyor böyle dengesiz.
kesinlikle bizi yağlı kapı sanıyorlar. ve annem çok yumuşak yüzlü diye böyle yapıyor ama zaten annem benden habersiz gönderemez bu beni rahatlatıyor

Anneniz cok saf, para almak.icjn gorusuyorlar,ceksin kendini gorusmesin telefon numarasini degissin

Ben hem sosyoekonomik hem zihinsel düzeyi düşük bir teyze ve kuzen gördüm. Bu sırf yüzsüzlük ya da asosyallik diye açıklanamaz. Üstelik sürekli çok muhtaç olan insan, yüzsüzleşe de bilir. Bunu tuhaf karşılamam. Çaresizlik zayıf insanlara yapılmaması gereken şeyleri yaptırıyor. Borçlarını kapamaları için biraz daha yardım edilebilir. Aylık gıdalarına biraz katkı sağlanabilir. Ha baktınız ki borç kapayınca da istemeye devam ediyorlar, o zaman daha temkinli olursunuz. Kuzenin aklı yerinde olsa çalışmaz mı? Her yönüyle dipte bir aile demek ki.

düzgün sağlıklı bir aile hayatları olmadı. karı koca hiç anlaşmadı çeşitli sorunlardı var ve bu çocukların kişiliklerini çok fazla etkiledi. aslında çok zeki çocuklar gerçekten ama böyle oldu. dediğim gibi elimizden geldiğince destek olmaya çalışırız ama bitmeyecektir sonuçta benim anne babamın da durumu belli beni üzen de bu aslında çaresiz kalmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…