Derdim saçlarım

miss_cix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2009
233
5
118
Saçlarım yüzünden agladığım kadar hiç birşey için ağlamadım herhalde sürekli döklülüyor bir yıldır aşırı bir dökülme her elimi attığımda bir avuç saç elimde kalıyor 2 yıl once belime kadar gür saçlarım vardı o kadar gürdü ki toplanmıyord bile şimdi ise bildiginiz kelim tepesi açıldı bir avuç saçım kaldı bana bir yol bir yöntem söyleyin kızlar yaz da geldi şimdi deniz güneş derken kalan 2 tel saçımıda kaybetmekten korkyorum :43::43::43::43:

Doğum falan yapmadın değilmi doğumdan sonra saç kaybı olur eğer değilse hemen git kan testi ver vitaminlerine baktır saç dökülmesiin sebebi vitamin eksikliği de olabilir

yok doğum yapmadım vitamin ilacı mı verirler ?

benim doğumdan sonra dökülmeye başladı kilo da kaybediyordum yakın zamanda gittim b 12 ve demir eksikmiş şu an ilaç ve iğne kullanıyorum ihmal etme doğum yapmamış olsan da değerlerin düşmüş olabilir

canım doktora göründünmü? belli dönemlerde saçlarımızda aşırı dökülme oluyor, mevsimsel, stresten olabilir

benim doğumdan sonra dökülmeye başladı kilo da kaybediyordum yakın zamanda gittim b 12 ve demir eksikmiş şu an ilaç ve iğne kullanıyorum ihmal etme doğum yapmamış olsan da değerlerin düşmüş olabilir

çok uzun süredir boyle yemin ederim ağlamktan helak ooldum artık ok azalmıyo yeni çıkan minik saçlar bile elimi atınca dökülüyor hastaneye hangi bölüme gitmeliyim pek hastaneye gitmeyi sevmediğim için bilmiyorum bu işleri

çok uzun süredir boyle yemin ederim ağlamktan helak ooldum artık ok azalmıyo yeni çıkan minik saçlar bile elimi atınca dökülüyor hastaneye hangi bölüme gitmeliyim pek hastaneye gitmeyi sevmediğim için bilmiyorum bu işleri

Dermatolojiye gitmelisin kuzum, demir eksikligi, B12 eksikligi vs. olabilir, hormon ve kan testi yaptirmayi ihmal etme.

keşke bu kadar beklemeden dr. gıtseydın... belkı bu kadar azalmazdı... kulaktan dolma bılgılerle deıl bılımsel gerçeklerle hareket et hemen bı dr görün... gecmıs olsun...

Saçlarım yüzünden agladığım kadar hiç birşey için ağlamadım herhalde sürekli döklülüyor bir yıldır aşırı bir dökülme her elimi attığımda bir avuç saç elimde kalıyor 2 yıl once belime kadar gür saçlarım vardı o kadar gürdü ki toplanmıyord bile şimdi ise bildiginiz kelim tepesi açıldı bir avuç saçım kaldı bana bir yol bir yöntem söyleyin kızlar yaz da geldi şimdi deniz güneş derken kalan 2 tel saçımıda kaybetmekten korkyorum :43::43::43::43:

Lütfen ağlamayın, kendinizi üzdükçe saçınız daha da dökülecek bu birinci yapmanız gereken. Saçlarınızın dökülmesine odaklanmışsınız. Bu mevsimsel bile olsa, geçici bile olsa siz kendinizi üzerek daha da dökülmesini sağlıyorsunuz. Stres ve üzüntü tüm sağlığımızı etkiler.

Yaşınızı bilmiyorum ama kayınvalidemde troit (ya çok hızlı ya çok yavaş, onu tam bilmiyorum) problemi var. O yüzden saç derisi neredeyse ortadaymış gibi saçları dökülür. Ona ramen saç boyamakta falan geri kalmıyor, bazen kızıyoruz saçında beyaz falan da yok, niye boyuyorsun diye. O da Amerikadan (internet yoluyla) rogain getirtir hep (burdaki rogaine ler etkisiz malesef işe yaramaz, boşuna almayın) Ama rogaine türü ilaçlar bir ömür boyu kullanılmak zorunda hiç o işe girmenizi tavsiye etmem.

En iyisi doktordan dökülmenin nedenini öğrenmeniz. Belki mevsimsel geçici bir durum diyecek ve üzüntünüzü geçirecek. Böylelikle siz sıkıntı yapmadığınız için saçlarınız da dökülmeyecek. Sorununuz başka birşeyse yine tedavisi ilacı doktor verecek.

Sizin sadece yapmanız gereken, saç boyamalarından, haşin taramaktan ve saçları gerdirerek toplamalardan kaçınmak olabilir.

Bir de GNC eczanelerine danışın orda güzel vitaminler oluyor bunun için. Fakat ben yine sizin ilk doktora görünmenizi tavsiye ederim.

bencede bi doktora görün..
ciddi sebepleride olabiliyo saç dökülmesinin...

Seni o kadar iyi anliyorum ki ayni sıkıntıyı ben de yasa dim. Gecen yil bu zamanlar saçlarım asiri dokulmeye basladiondan once piril piril ve capcanliydilar mevsim gecisi stres dediler iki uc ay bekledim kendi kendime sampuanimi degistirdim yok durduramadim. Ekim ayinda cildiyeye gorundum vitaminlerim iyi çıktı ama devam ediyor du dökülmem. Artık gormezden geleyim dedim ve azicik bir sacim kaldi oyle uzuluyordum ki... denemedim ürün kalmadi cok para döktüm.
Bundan iki ay once baska nedenlerden dolayi kadin doğuma gorundun ve evet hormonlarim birbirine girmis. Tiroid hormonum özellikle. Doktorum sac dokulmen halsizligin kilo alman var mi diye sordu hatta ve tedaviye basladik. Suan iki ay oldu o kadar rahatim ki saçlarım dokulmesi azaldi halsizligim kalmadi uyanamazdim sabahları kolum kalkmazdi yerinden. Göğsümde ağrım olurdu o da sihir gibi kayboldu. Diyecegim su ki illa hormonel bozukluktan olmasa da dokulmenin altinda baska nedenler olabilir mutlaka uzmana görün bekleme gecer diye.

Geçenlerde burda bir yerde okuyup bir yere kaydetmiştim denemedim fakat çok işe yaradığı yazıyordu aynen kopyalıyorum umarım işinize yarar.

bir tutam sinemaki, 8-10 karanfil, bir tutam çörek otunu cezvede bir taşım kaynatıp üstünü kapatıyorum demlenmeye bırakıyorum, ılıyınca süzerek spreyli şişeye koyuyorum ve içine bir kaç damla zeytin yağı damlatıyorum, sonra da saç diplerime sıkıyorum, saçımın boy ve ucuna da saç maskesi yapıp topuz halinde yarım saat bekliyorum.

benimde 6 senedir dokulme var.. hormonsel dokulme.. dogum hapini kulaniyorum 2 senedir + minoxidil. dokulmem durdu allah sukur yeni saclar cikti.. gecmis olsun. acilen dermo doktoruna git hic uzulup bekleme zaman kaybetme..

Şuan aynı durumdayım bende 1 yıldır rahat avuç avuç dökülüyor saçlarım
yaz geldi kış geldi havadan mevsimden dedim dedim
sağlık ocağına gittim kan değerlerime baktırdım.
Tiroid bezim çalışmıyormuş demirin çok çok düşükmüş
Keşke daha önce gitseymişim
Şİmdi hem tiroid için hem demir için ilaç içiyorum kalan saçlarımı kurtarmanın derdindeyim
hastaneye gidersen cildiye bölümüne randevu alırsın sağlık ocaklarıda bakıyor
Ben şimdi cildiye ye aldım randevu çinko biotin eksikliğide dökülme yapıyormuş
Bir tek bunlar kaldı baktırmadığım
Kesinlikle önce kan değerlerine baktırmanı tavsiye ederim

Bence önce git bir doktora kan hormon testi bakacaktır, ha hersey normalse benim saç dökülme olayını şampuanıma kattığım çam terebentin yağı çözdü, bilemiyorum sende aynı etkiyi gösterir mi:6:

benimde memlekete taşındığımdan beri böyle bir sorunum çıktı.istanbuldayken hiç yoktu.yaklaşık 7-8 yıldız aynen bahsettiğiniz gibi dökülüyor.denemediğim hiiiiiç birşey kalmadı desem yeridir.bioxsini denemenizi tavsiye ederim.dökülmeyi kesmesede bi nevi iyi geliyor.ayrıca zeytinyağı ve bitkisel yağların karışımı satılan yerler var onlarda az bi etkisi görülüyor.bide kına da biraz iyi geliyor.saçınızı geniş aralıklı olan tarakları almanızı tavsiye ederim.oda etkili

bende aynı dertten yanıyorum eskiden şampuan reklamları teklif bile gelmesini beklerdim ki o derece mükemmel saçlarım vardı gürdü ama bnm saç tellerim çok ince ve kuru yapısı var.. işte lisede başladı dökülmeye ve daha da durmadı.. eskiden saçımda fön bile durmazdı dalgalı olurdu hemen saçlarım hep kabarıktı ama şimdi ördüğüm zaman bile o kdr incecikki anlatamam kafamın şekli belli olmaya başladı saçszlıktan fare kuyruğu gibi kaldı resmen bende çok taktım kafaya bu hafta dermatoloğa gidcem bende dmir eksikliği var galiba kansızlıkda bunun için dökülüyo çünkü artık stres mevsimsel felan geçtim ben onları başka bişi var bu işte :18:

Back
X