• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim Pire

Ya siz hamilesiniz sakın gebelik kolestazı olmasın? Hemen kadın doğum doktorunuza gidin sakın ihmal etmeyin.

2 ay kadar önce gece bir uyandım bacaklarımda kollarımda koca koca kızarıklıklar var kaşıntılı
Ama nasıl büyük ve 8-10 yerimde var.
Kolestazı okudum intenette
bir de kurdeşen oluyomuş hamilelikte
Dedim kesin bunlardan birinden oldum
Kaşın kaşın mahvoldum sabaha kadar
Sonra sızmışım sabah kalktığımda ufacık kalmışlardı o koca kırmızılıklar
Meğer beni sivrisinek ısırmış :D

2 ay kadar önce gece bir uyandım bacaklarımda kollarımda koca koca kızarıklıklar var kaşıntılı
Ama nasıl büyük ve 8-10 yerimde var.
Kolestazı okudum intenette
bir de kurdeşen oluyomuş hamilelikte
Dedim kesin bunlardan birinden oldum
Kaşın kaşın mahvoldum sabaha kadar
Sonra sızmışım sabah kalktığımda ufacık kalmışlardı o koca kırmızılıklar
Meğer beni sivrisinek ısırmış :KK70:
Ya :)) kolestaz sürekli kaşıntı durumu. Bir seferlik değil. Bu seneki sivrisinekler çok pisti ya. Adamı mahvediyorlar :)

Halılarda vs saklanmış olabilir. Kolay kolay ölmez kabuklu olduğu için o yüzden bulduğunuz anda iki parmağınızla yakalayın ve bir kovaya su doldurun hemen içine atın. Suda hemen boğulup ölüyor. Kıyafetleri de çok yüksek derecede yıkamanıza gerek yok su olsun yeter hemen boğuluyor.

Pireden kolay kurtulamazsiniz gordugunuzde yakalayip suya tutun herseyi yikayin muhtemelen evinizde hala var butun kiyafetlerinizi yikayin carsaf nevresim yerleri de sirkeli suyla silin insallah kurtulursunuz

Bence baya bi pireyle dönmüşsünz arinmaniz lazım. HAMİLE olmasaydınz heryere pire tozu dökün yada ilaclayn derdm

Isırıklar hala devam ediyorsa evinize kadar gelmiştir. Evinizin bi odasını sabaha kadar kapalı tutun ve hiç açmayın sabahta altınıza beyaz sort giyin ve odanın işne girin ayagınızda çorap dahi olmasın eger pireler varsa üzerinize atlarlar ozamn bütün evi ilaçlatmabız gerekebilir. Halılarınızı yıkatmaya gönderin koltuklarınıZı heryeri köşe bucak süpürün vileda kovasına deterjan yerine sirke dökün. Çok zor pire bende sokakta yaralı köpeği evime almıştım iyileştirip salıcaktım benimde bı köpeğim var. Tabi köpek pireliymiş benim bütün evimi sardı 2 ay boyunca evi günde 4 5 kere süpürüm siliyordum halılarımı kaldırdım. Benim evden uzaklaşmam zor du o yuzden ilaçlatamadım. En sonunda temizlendi ama ben oerişan olmuştum.

Gecer korkmayin benimde basima geldi kv ziyarete memlekete gittigimizde olmustu dus alip kiyafetler yikaninca gecmesi lazim yeni yerler isirilmiyorsa bitmis demek ama eski yerleri kaşiyip tekrar tekrar yara yapmayin cok pis bisey acayip tatli kaşinir sivrisinek isirigindan on kat fazla kasinir ne yazikki halilariniza yikatmaya verin gecmezse sirkeli suda etkili olabilir gecmis olsun

Pire alerji yapmış olabilir .Lavanta yağını suyla karıştırıp ya da kuru lavantayı suyla kaynatıp sprey şişesine doldurur hali koltuk vs arada sıkarsanız Hem ortam dezenfekte olur Hem varsa uzaklaşırlar .Hem de miss gibi lavanta kokar heryer:)Bir de sirkeyi sevmiyorlar ;)

Bnm de başıma gelmişti kucuk ken köye gittiğimde berbat bi durum.ayni yerler mi kasiniyor yoksa artiyomu kirmiziliklar siz çamaşır valiz vs yikamadan eve gecmiste olabilir :KK43: bi soğan soyup rendeleyip suyunu cikarin limon sıkın icine ve kaşınan bolgeye surun biraz yakiyo ama kaşıntıyı hem aliyo hmde tedavi ediyo

Back