• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim Pire

Ocimum basilicum

👶💚
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2018
2.224
En iyi cevaplar
1
3.824
83
İyi akşamlar kızlar;
eşimle kayınvalidemin yanına köye gittik geldik, bir hafta kaldık.. Daha dün gece geldik kendi evimize..
Oradayken aniden kaşınmaya başladım; alerji gibi heryerim küçük küçük kırmızı kabarcıklarla doldu. Çikolata, ceviz, fındık fıstık vs alerji yapar. Öyle birşey sanmıştım.
Ama üzerimden küçük bir böcek zıpladı. Eşime gösterdim pire bu dedi. Öldürdü. Köydeki sorduğum herkes pire ısırığı geçer dediler. Pek önemsemediler fikir verende olmadı. Sonra orada kaldığım sürece hep duş aldım, kıyafetlerimi tekrar yıkadım filan .
Ama geçmiyor bu lanet şey. :KK43: daha da artıyor kabarcıklar. Kaşınmaktan uyuyamıyorum bile. Kanattım heryerimi. Bir haftadır böyle. Bu arada hamişim de. Çok gerildim. Nasıl geçer bu kaşıntılar ilaçsız kremsiz? Önerisi olan var mı? Doktora gitmeli miyim yine de?

Eve donduyseniz kirli temiz demeden her kıyafeti makineye atın kendiniz de banyonuzu yapın. O zaman kalmaz büyük ihtimalle eski ısırdığı yerler siz kaşidikca tekrar hararetle kaşınıyor . Köye yeri kümes , ahir vs. Yerlerde oluyor . Ev sahipleri genelde evin etrafını ilaçlar köylerde . Tabi yinede bulaşan biri gelip bırakıp gider pis bir hayvan

Eve donduyseniz kirli temiz demeden her kıyafeti makineye atın kendiniz de banyonuzu yapın. O zaman kalmaz büyük ihtimalle eski ısırdığı yerler siz kaşidikca tekrar hararetle kaşınıyor . Köye yeri kümes , ahir vs. Yerlerde oluyor . Ev sahipleri genelde evin etrafını ilaçlar köylerde . Tabi yinede bulaşan biri gelip bırakıp gider pis bir hayvan
Valiz ayakkabılar da dahil yıkadım. Bugün 3 posta çamaşır attım makineye. :(
Niye sadece beni ısırdı onu da anlamış değilim. Ne pis birşeymiş ya. Sanki binlercesi hala üzerimde geziniyor. Kıpır kıpır tüm vücudum. :(

Valiz ayakkabılar da dahil yıkadım. Bugün 3 posta çamaşır attım makineye. :KK43:
Niye sadece beni ısırdı onu da anlamış değilim. Ne pis birşeymiş ya. Sanki binlercesi hala üzerimde geziniyor. Kıpır kıpır tüm vücudum. :KK43:
Sivrisinek bazılarını çok ısırır bazısına hiç gitmez ya pire de öyle işte.. birde oranın insanı alışıyor isirsada takmaz . Siz kaşidikca kafaya taktiniz ondan :)

İyi akşamlar kızlar;
eşimle kayınvalidemin yanına köye gittik geldik, bir hafta kaldık.. Daha dün gece geldik kendi evimize..
Oradayken aniden kaşınmaya başladım; alerji gibi heryerim küçük küçük kırmızı kabarcıklarla doldu. Çikolata, ceviz, fındık fıstık vs alerji yapar. Öyle birşey sanmıştım.
Ama üzerimden küçük bir böcek zıpladı. Eşime gösterdim pire bu dedi. Öldürdü. Köydeki sorduğum herkes pire ısırığı geçer dediler. Pek önemsemediler fikir verende olmadı. Sonra orada kaldığım sürece hep duş aldım, kıyafetlerimi tekrar yıkadım filan .
Ama geçmiyor bu lanet şey. :KK43: daha da artıyor kabarcıklar. Kaşınmaktan uyuyamıyorum bile. Kanattım heryerimi. Bir haftadır böyle. Bu arada hamişim de. Çok gerildim. Nasıl geçer bu kaşıntılar ilaçsız kremsiz? Önerisi olan var mı? Doktora gitmeli miyim yine de?
Canım köylerde en çok da hayvancılık yapan evlerde kişilerde bunlar bulunur. Valizinize pire ilaçları var sıkın sprey şeklinde başınıza bit ilacı kullanın ama doktorunuzdan bilgi alın kullanmadan evvel hamiş olduğunuz için. Eşyalarınızı makinada 100 derecede yıkayın. 90 derece de olur ama uzun süreli programlarda yıkayın. Eve sıçrarsa sıkıntı olur ama çok sıkmayın kendinizi gerginliğe gerek yok.

Merhaba
Öncelikle tüm yastık kılıfı çarşaf örtü işte o günden beri kullandığın yıkabileceğin ne varsa her şeyi yüksek derecede makineye at
Sonra boy aynasının karşısına geç yere bir beyaz çarşaf ser tamamen soyun
Pireler daha çok dizden aşağısına gelecekler ve üstünde varsa mutlaka göreceksin
Yakalayıp öldürebilirsin böylece
Çok geçmiş olsun

Kıyafetlerinizi, çamaşır selenizi, halıları falan iyice inceleyin. Öyle yıkamayla ölmez. İyice ezip öldüreceksiniz. Geçer öldürünce onları. Endişelenmeyin.

Halılarda çok ürüyorlarmış tozlu ortamlarda da toz piresi ise ürerler diye biliyorum
Sık sık halı süpürmek lazım galiba

Bana kömürlükten gelmişlerdi
Bi hafta falan uğraştım çok fena zıplıyolar ya :)

Valiz ayakkabılar da dahil yıkadım. Bugün 3 posta çamaşır attım makineye. :KK43:
Niye sadece beni ısırdı onu da anlamış değilim. Ne pis birşeymiş ya. Sanki binlercesi hala üzerimde geziniyor. Kıpır kıpır tüm vücudum. :KK43:
Ya siz hamilesiniz sakın gebelik kolestazı olmasın? Hemen kadın doğum doktorunuza gidin sakın ihmal etmeyin. Arayın ve kaşındığınızı söyleyin. Yaralar çıktığını söyleyin ve asla ihmal etmeyin.

Back