- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Merhabalar, aynı dönemden bende geçtim üzülmeyin geçecek biraz zor Bi süreç yumurta beyaz et kırmızı eti de kesin Bi süre öyle gözlemleyin yapılan alerji testlerinde maalesef tam net sonuç çıkmıyor belirtilerine daha çok bakıyorlar eğer istanbuldaysaniz cerrahpasadan randevu almanızı öneririm ve paketli gıdalar da tüketmeyin sağlıcakla kalınHanımlar hayırlı ramazanlar kızımın süt ve süt ürünlerine karşı alerjisi var emzirdiğim için uzun bir süredir diyetteyim. Şu an 6 ayına yaklaştı,diyete arada sırada farkında olmadan olan kaçaklar haricinde sadığım her şeye çok dikkat ediyorum.10 gün kadar önce yüzünde fotoğrafını attığım döküntüler çıktı diyete rağmen doktora gittik kızımın doktoru diyeti tam uygulasan da arada dalgalanmalar olur ya da anlamadan kaçak yapmışsın atopik dermatit olmuş ekgıdaya geçtikten 15 gün sonra gel kandan alerji testi yapalım dedi.Neyse dedik herhalde kaçak yaptım.Dün akşam duş aldırdım giydirirken dirseklerinde bu döküntüleri gördüm doktora yazdım hocam böyle böyle diye yine aynılarını söyledi kakada kan ve aşırı kusma olursa kontrolü bekleme hemenEki Görüntüle 2834434 Eki Görüntüle 2834436 gel dedi kafam patlayacak artık ben başka şeylere de alerjisi olduğunu düşünüyorum ama doktor o ihtimal üzerine durmuyor başına gelen var mı ve bu döküntüler sizce birbirinden farklı değil mi ? Giydirdiğim yelek o an doktora gitmek için dışarı çıkarken giydirdiğim evde falan yelekle tutmuyorum egzamasını tetiklemesin diye
Şu dönemde çok hormonlular özellikle.Yemeseniz daha iyi olur.Kızım çok sever geçen yemesine müsaade ettim 3 yaşında bu arada geçmiştir diyerekten koydum önüne yanaklarda azda olsa kızarıklık çıkınca almaktan vazgeçtimçilek mevsimi malum,çilek yemiştim ay yoksa sütümden geçti de o mu yaptı acaba ben hep süt ürünlerine odaklanıyorum zira yasak olmayan her şeyi yiyorum
Fıstık demişken aklıma geleni yazayım hani şu fındık fıstık ezmeleri varya kahvaltıda yediklerimiz onlar iki katı alerji sebebi aklınızda bulunsun.Kahvaltıda benim yememe rağmen kızımın yanakları en çok ondan kızarırdıfıstık
ve susam yazacaktım kuruyemişler yazdım.
Benim kizimHanımlar hayırlı ramazanlar kızımın süt ve süt ürünlerine karşı alerjisi var emzirdiğim için uzun bir süredir diyetteyim. Şu an 6 ayına yaklaştı,diyete arada sırada farkında olmadan olan kaçaklar haricinde sadığım her şeye çok dikkat ediyorum.10 gün kadar önce yüzünde fotoğrafını attığım döküntüler çıktı diyete rağmen doktora gittik kızımın doktoru diyeti tam uygulasan da arada dalgalanmalar olur ya da anlamadan kaçak yapmışsın atopik dermatit olmuş ekgıdaya geçtikten 15 gün sonra gel kandan alerji testi yapalım dedi.Neyse dedik herhalde kaçak yaptım.Dün akşam duş aldırdım giydirirken dirseklerinde bu döküntüleri gördüm doktora yazdım hocam böyle böyle diye yine aynılarını söyledi kakada kan ve aşırı kusma olursa kontrolü bekleme hemenEki Görüntüle 2834434 Eki Görüntüle 2834436 gel dedi kafam patlayacak artık ben başka şeylere de alerjisi olduğunu düşünüyorum ama doktor o ihtimal üzerine durmuyor başına gelen var mı ve bu döküntüler sizce birbirinden farklı değil mi ? Giydirdiğim yelek o an doktora gitmek için dışarı çıkarken giydirdiğim evde falan yelekle tutmuyorum egzamasını tetiklemesin diye
Benim kiziminda bacaklari ve yuzu boyle oldu. 15 aylikken cikti. Kortizonlu krem verdiler gecti sonra tekrar etti. İnek sutunden oluyor ben icersem sutumden ona geciyor. Kestim sut icmeyi. Yogurt yiyor inek sutu alerjisi olsa yogurtta da olmaz mi sastim kaldim bende.Hanımlar hayırlı ramazanlar kızımın süt ve süt ürünlerine karşı alerjisi var emzirdiğim için uzun bir süredir diyetteyim. Şu an 6 ayına yaklaştı,diyete arada sırada farkında olmadan olan kaçaklar haricinde sadığım her şeye çok dikkat ediyorum.10 gün kadar önce yüzünde fotoğrafını attığım döküntüler çıktı diyete rağmen doktora gittik kızımın doktoru diyeti tam uygulasan da arada dalgalanmalar olur ya da anlamadan kaçak yapmışsın atopik dermatit olmuş ekgıdaya geçtikten 15 gün sonra gel kandan alerji testi yapalım dedi.Neyse dedik herhalde kaçak yaptım.Dün akşam duş aldırdım giydirirken dirseklerinde bu döküntüleri gördüm doktora yazdım hocam böyle böyle diye yine aynılarını söyledi kakada kan ve aşırı kusma olursa kontrolü bekleme hemenEki Görüntüle 2834434 Eki Görüntüle 2834436 gel dedi kafam patlayacak artık ben başka şeylere de alerjisi olduğunu düşünüyorum ama doktor o ihtimal üzerine durmuyor başına gelen var mı ve bu döküntüler sizce birbirinden farklı değil mi ? Giydirdiğim yelek o an doktora gitmek için dışarı çıkarken giydirdiğim evde falan yelekle tutmuyorum egzamasını tetiklemesin diye
marka vermek yasak mı bilmiyorum ama m ile başlayan atopik ciltler içim şampuan kullanıyoruz nemlendirmek için de klasik bepanthol önerdiAh canım benim kıyamam ben ona. Şampuanını, kremini kontrol ettiniz mi? Bizim de aynı sorunumuz oldu, ilk yoğurt verdiğimiz hali görseydiniz... Bizim doktorumuz atopik ciltler için nemlendirici ve şampuan tavsiye etti. Hem süt ürünü diyeti hem de ılık suyla bol nemlendirmeli banyonun çok faydasını gördük. Yasak değilse isim de verebilirim.
teşekkür ederim dikkat edeceğim onlara daBende 2 yıl çok katı diyet yaptım
Çoklu gida alerjisiydi kizımın ki
Patatese bile tepki veriyordu
Bazen sadece zeytin ekmek yeşillik yedigimi biliyorum
Sizde yumurta akı ,çilek ,kırmizi renk olan sebze meyve, paketli gıdalar, mercimek vs aklima gelenler bunlar
Bunlarida diyet listesine ekleyin
Ve tabi kullandiginiz deterjan yumuşatici şampuan bebe yagı vs bunlarda tetiklemiş olabilir
Cok gecmis olsun
oy ne güzel yüreğiniz var sağolunÇok geçmiş olsun.
Hiç bir fikrim yok. Bak yanaklı kızınızı görünce dayanamadım yazayım dedim. Maşallah Allah bağışlasın.
evet muhtemelen çıkar biz deride alerji testi yaptırmadık henüzKandan goruyorlar degılmı ne alerjı yapmış vs.Yoksa alerjı testımı yaptırdınız
onları da bıraktım ramazan pidemi bile evde yapıyorum o dereceona bakarsan testler alerji yok dedi bnm oğluma da ben bu konu da dru dinlemedim ve yemedim.
eğer hazır paket ürünleri tüketiyorsanız onlarda da süt VS bulaş riski de olabiliyor
kuruyemişler özellikle alerji deposu
ya bebekken ben de çok huzursuzmuşum belli bir yaşa kadar egzama bende de vardı siz yeğenimde de vardı diyince genetik mi acaba sorusu geçti zihnimden nedenseBebekligimde yogun imiş durumu fark edene kadar .Tabi şu an 30 yaşındayım yılı tahmin edersiniz o dönem testler ,tanılar da çok yetersizmis .Beş yaşlarımi hatırlıyorum kasinirdim bazen ama genel olarak 7 8 yaşlarında seyrelmisti çok . Öyle beni zorlayan bir durum olmadı dikkat ederdik .İnek sütü yerine keçi -koyun yoğurdu verirlerdi onu hatirliyorum çocukluğuma dair .Çok büyük yaşlarımdan sonra başka gıdalara alerjim çıktı .Herkeste farklı seyrediyor bu durumlar.Abimin oğlu da benim gbi inek sütü konusunda ama o şu an 8 yaşında çok şükür bı sıkıntısı yok .
teşekkür ederim ne yazık ki istanbulda değilim ama çare bulamazsam giderimCanım cok gecmis olsun.Benim oglumunda alerjisi vardı.Muhallebi yedirirken muhallebi degdigi kısımlar kızarırdı.
Cildinde de boynunda ve kollarinda ayni bu sekilde cıkardı.Alerji testlerinin hepsi yapıldı doktorumuz 2 yastan sonra tekrarlariz suan kücük oldugu icin belli olmuyor dedi.
Alerjik astımımız da vardı 3 yasa kadar.3 yasından sonra hepsi bitti sukur. 8 yasında suan canını hic sıkma gelip geciyor istanbulda isen sana bir profesor onerebilirim uzerine tanımam doktorun.
teşekkür ederim istanbulda değilim ama burada derman bulamazsam giderimMerhabalar, aynı dönemden bende geçtim üzülmeyin geçecek biraz zor Bi süreç yumurta beyaz et kırmızı eti de kesin Bi süre öyle gözlemleyin yapılan alerji testlerinde maalesef tam net sonuç çıkmıyor belirtilerine daha çok bakıyorlar eğer istanbuldaysaniz cerrahpasadan randevu almanızı öneririm ve paketli gıdalar da tüketmeyin sağlıcakla kalın
bundan sonra onu da listeme ekleyeceğim teşekkür ederimŞu dönemde çok hormonlular özellikle.Yemeseniz daha iyi olur.Kızım çok sever geçen yemesine müsaade ettim 3 yaşında bu arada geçmiştir diyerekten koydum önüne yanaklarda azda olsa kızarıklık çıkınca almaktan vazgeçtim
amin çok teşekkür ederizOy kuzum kurbanolurum o yanaklarına Rabbim şifa versin çok geçmiş olsun❤
amin çok teşekkür ederizOy kuzum kurbanolurum o yanaklarına Rabbim şifa versin çok geçmiş olsun❤
Yoğurtta da tepki verirdi ben yanlışlıkla margarinli helva yiyip farkedince ağzımdan çıkarmama rağmen kızım 1 hafta uyumadı ki margarinde ne kadar süt ürünü var tartışılır alerjisi olsa yoğurda da tepki verirdi benceBenim kizim
Benim kiziminda bacaklari ve yuzu boyle oldu. 15 aylikken cikti. Kortizonlu krem verdiler gecti sonra tekrar etti. İnek sutunden oluyor ben icersem sutumden ona geciyor. Kestim sut icmeyi. Yogurt yiyor inek sutu alerjisi olsa yogurtta da olmaz mi sastim kaldim bende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?