- 24 Aralık 2014
- 5.048
- 6.792
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
süt ürünleri haricinde her şeyi yiyorum yani yasak olmayınca doğal olarak.çok sağolunOy kuzum benim geçmiş olsun kıyamam ya şey yapsanız birde yediklerinizi not alsanız ikilemde kalmazsınız gözden geçirme şansınız olur hiç değilse birde cildiye doktoruna görünebilirsiniz
Evet yaklaşık 10 yaşıma kadar hergun ağladım sebepsiz yere. Annem nasil sabretmis bana bilmiyorum yazık kadınageçmiş olsun bebekliğinizde huysuzluğunuz var mıymış ? deri testi de yapıldı mı ?
İşte bunu bilemiyorsunuz tam olarak çocuğunuzu en iyi siz bilirsiniz ne yediğinizde azıyor bu kızarıklıkları.süt ürünleri haricinde her şeyi yiyorum yani yasak olmayınca doğal olarak.çok sağolun
Ne kadar tatlı bır bebek .Rabbım saglıklı buyutmeyı nasıp etsın.Bu ara bende alerjı mevsımındeyım.Polene ,yumurtaya alerjım var .Gecen kasıntıdan kafayı yedım.Bal yedım bır tatlı kasıgı her yanım attı.Ama onun oncesındede delı gıbı kasınıodum.Yarın tekrar gıtmeyı dusunuorum hastaneye.Bı kanıma baksınkar .Hanımlar hayırlı ramazanlar kızımın süt ve süt ürünlerine karşı alerjisi var emzirdiğim için uzun bir süredir diyetteyim. Şu an 6 ayına yaklaştı,diyete arada sırada farkında olmadan olan kaçaklar haricinde sadığım her şeye çok dikkat ediyorum.10 gün kadar önce yüzünde fotoğrafını attığım döküntüler çıktı diyete rağmen doktora gittik kızımın doktoru diyeti tam uygulasan da arada dalgalanmalar olur ya da anlamadan kaçak yapmışsın atopik dermatit olmuş ekgıdaya geçtikten 15 gün sonra gel kandan alerji testi yapalım dedi.Neyse dedik herhalde kaçak yaptım.Dün akşam duş aldırdım giydirirken dirseklerinde bu döküntüleri gördüm doktora yazdım hocam böyle böyle diye yine aynılarını söyledi kakada kan ve aşırı kusma olursa kontrolü bekleme hemenEki Görüntüle 2834434 Eki Görüntüle 2834436 gel dedi kafam patlayacak artık ben başka şeylere de alerjisi olduğunu düşünüyorum ama doktor o ihtimal üzerine durmuyor başına gelen var mı ve bu döküntüler sizce birbirinden farklı değil mi ? Giydirdiğim yelek o an doktora gitmek için dışarı çıkarken giydirdiğim evde falan yelekle tutmuyorum egzamasını tetiklemesin diye
Ben yumurtadan.şüpheleniyorum doktor ısrarla yumurta değil olsa baştan belli olurdu diyor kontrole gidince yumurta üzerine tekrar konuşacağımİşte bunu bilemiyorsunuz tam olarak çocuğunuzu en iyi siz bilirsiniz ne yediğinizde azıyor bu kızarıklıkları.
teşekkür ederim çok zor hani diyeti yapmanın zorluğu bir yana diyete rağmen döküntü ve huzursuzlukla karşılaşmak çok sinir bozucusıfır kaçakla kaç ay diyet yaptım off ki sorma yediğim ekmek zeytin patates ekmeği de kendim yapardım ama yine de geçmezdi kaka da boncuk gibi hep kan arardım testlerde alerji çıkmamıştı ama bariz vardı herşeye alerjisi salatalık tan tut elmaya havuca kadar. yarım elma yesem sabaha kadar uyumazdı ıkınır dururdu. gastroenteroloji druna havuç dokunuyor çocuga derdim inanmazdı ama yaşadık yani.
1 ay erken doğduğu için 8. ayda ek gıdaya başladım ve o an bıçak gibi kesildi sanki alerjisi en aza indi diyelim çünkü hep aşırı yaşadık. bir buçuk yaş civarında da Dr gözetiminde hastane de süt ürünlerini denedik.
çocuk Dr bebe yağı önermişti ve bize mükemmel iyi gelmişti sürdüğüm de geçiriyordu kızarıklıkları sayesinde rahat bir nefes almıştı çocuğum çok zor bir süreç Allah yardımcınız olsun. adı aklıma gelmedi şuan hatırlayınca yazarım yasak değilse.
hayır vitiligo çok başka birşey..gul hastalığı stres e bağlı ve bağışıklığı düşmüş kişilerde görülen bir cilt hastaligi..ama bir bebekte stres durumunu çok bilemedim .bir uzman dermatolog size yardımcı olacaktır eminim..hatta direkt olarak bu rahatsızlığı bildiğimizi ve o olup olamayacağını sorun derim..tekrar geçmiş olsun..yaa evet sizin yorumunuzu okuyunca baktım gerçekten de benziyor peki bu vitiligo gibi bir rahatsızlık mı ? Doktor olarak sadece cildiye doktoru mu anlar çocuk alerji doktoru anlamaz mı ?
Teşekkür ederim çok sağolun size de geçmiş olsunNe kadar tatlı bır bebek .Rabbım saglıklı buyutmeyı nasıp etsın.Bu ara bende alerjı mevsımındeyım.Polene ,yumurtaya alerjım var .Gecen kasıntıdan kafayı yedım.Bal yedım bır tatlı kasıgı her yanım attı.Ama onun oncesındede delı gıbı kasınıodum.Yarın tekrar gıtmeyı dusunuorum hastaneye.Bı kanıma baksınkar .
Çok geçmiş olsun.Hanımlar hayırlı ramazanlar kızımın süt ve süt ürünlerine karşı alerjisi var emzirdiğim için uzun bir süredir diyetteyim. Şu an 6 ayına yaklaştı,diyete arada sırada farkında olmadan olan kaçaklar haricinde sadığım her şeye çok dikkat ediyorum.10 gün kadar önce yüzünde fotoğrafını attığım döküntüler çıktı diyete rağmen doktora gittik kızımın doktoru diyeti tam uygulasan da arada dalgalanmalar olur ya da anlamadan kaçak yapmışsın atopik dermatit olmuş ekgıdaya geçtikten 15 gün sonra gel kandan alerji testi yapalım dedi.Neyse dedik herhalde kaçak yaptım.Dün akşam duş aldırdım giydirirken dirseklerinde bu döküntüleri gördüm doktora yazdım hocam böyle böyle diye yine aynılarını söyledi kakada kan ve aşırı kusma olursa kontrolü bekleme hemenEki Görüntüle 2834434 Eki Görüntüle 2834436 gel dedi kafam patlayacak artık ben başka şeylere de alerjisi olduğunu düşünüyorum ama doktor o ihtimal üzerine durmuyor başına gelen var mı ve bu döküntüler sizce birbirinden farklı değil mi ? Giydirdiğim yelek o an doktora gitmek için dışarı çıkarken giydirdiğim evde falan yelekle tutmuyorum egzamasını tetiklemesin diye
Kandan goruyorlar degılmı ne alerjı yapmış vs.Yoksa alerjı testımı yaptırdınızTeşekkür ederim çok sağolun size de geçmiş olsun
ona bakarsan testler alerji yok dedi bnm oğluma da ben bu konu da dru dinlemedim ve yemedim.Ben yumurtadan.şüpheleniyorum doktor ısrarla yumurta değil olsa baştan belli olurdu diyor kontrole gidince yumurta üzerine tekrar konuşacağım
Hangı kuruyemısler.Bende çok cekıorum.Delı gıbı kaşımıorumona bakarsan testler alerji yok dedi bnm oğluma da ben bu konu da dru dinlemedim ve yemedim.
eğer hazır paket ürünleri tüketiyorsanız onlarda da süt VS bulaş riski de olabiliyor
kuruyemişler özellikle alerji deposu
fıstıkHangı kuruyemısler.Bende çok cekıorum.Delı gıbı kaşımıorum
Neyden kasınıorum bılmıorum .Cildiye psıkolojık dıo.Sanmıorum psıkolojık oldunu.Tabı etkısı vardır ama bu ole bısey deıl .Perısan ettı beni.fıstık
ve susam yazacaktım kuruyemişler yazdım.
Bebekligimde yogun imiş durumu fark edene kadar .Tabi şu an 30 yaşındayım yılı tahmin edersiniz o dönem testler ,tanılar da çok yetersizmis .Beş yaşlarımi hatırlıyorum kasinirdim bazen ama genel olarak 7 8 yaşlarında seyrelmisti çok . Öyle beni zorlayan bir durum olmadı dikkat ederdik .İnek sütü yerine keçi -koyun yoğurdu verirlerdi onu hatirliyorum çocukluğuma dair .Çok büyük yaşlarımdan sonra başka gıdalara alerjim çıktı .Herkeste farklı seyrediyor bu durumlar.Abimin oğlu da benim gbi inek sütü konusunda ama o şu an 8 yaşında çok şükür bı sıkıntısı yok .Geçmiş olsun peki çocukluk çağınızda nasıl seyretti alerjiniz ?
Canım cok gecmis olsun.Benim oglumunda alerjisi vardı.Muhallebi yedirirken muhallebi degdigi kısımlar kızarırdı.Hanımlar hayırlı ramazanlar kızımın süt ve süt ürünlerine karşı alerjisi var emzirdiğim için uzun bir süredir diyetteyim. Şu an 6 ayına yaklaştı,diyete arada sırada farkında olmadan olan kaçaklar haricinde sadığım her şeye çok dikkat ediyorum.10 gün kadar önce yüzünde fotoğrafını attığım döküntüler çıktı diyete rağmen doktora gittik kızımın doktoru diyeti tam uygulasan da arada dalgalanmalar olur ya da anlamadan kaçak yapmışsın atopik dermatit olmuş ekgıdaya geçtikten 15 gün sonra gel kandan alerji testi yapalım dedi.Neyse dedik herhalde kaçak yaptım.Dün akşam duş aldırdım giydirirken dirseklerinde bu döküntüleri gördüm doktora yazdım hocam böyle böyle diye yine aynılarını söyledi kakada kan ve aşırı kusma olursa kontrolü bekleme hemenEki Görüntüle 2834434 Eki Görüntüle 2834436 gel dedi kafam patlayacak artık ben başka şeylere de alerjisi olduğunu düşünüyorum ama doktor o ihtimal üzerine durmuyor başına gelen var mı ve bu döküntüler sizce birbirinden farklı değil mi ? Giydirdiğim yelek o an doktora gitmek için dışarı çıkarken giydirdiğim evde falan yelekle tutmuyorum egzamasını tetiklemesin diye
Mesela oğlumun yediği bir domates ona alerji yaptı başka yediği domates yapmadı ne yediğimiz belli ne içtiğimiz.Neyden kasınıorum bılmıorum .Cildiye psıkolojık dıo.Sanmıorum psıkolojık oldunu.Tabı etkısı vardır ama bu ole bısey deıl .Perısan ettı beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?