• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim kariyer..

Buradaki kadınların en büyük hatası anne oldu diye işi bırakmak. Annelerimiz ben ettim sen etme oku kızım derken hem de buradakilere de annenin yeri evi çocuğunun başıdır diyorlar..
Babamın maddi durumuna rağmen annem işini hiç bırakmadı ben de ondan öğrendim. Ben de evlendim anne oldum ve işimi bırakmadım..
Ama konun çok hoşuma gitti canım, inşallah en iyi yerlere gelirsin kimseye muhtaç olmazsın... Evlenince de aynen devam kimseyi maaşına karıştırtma hesabını verme paranın :KK66:

+1
İşdünyasında 25-35 yaş arası kadınlar nerdeyse yok , sayıca çok az gerçekten. Kadınlar toplumdan da, işhayatından da çekilmemeli (bence).

Lisedeyken bir dizi izliyordum, The Practice mi neydi adı avukatlar ölümüne karizma, sonra baba oğul problemli tipli bir avukat dizisi derken....avukat=karizma oldu bende :deli: lakin şu da var ki ben takım elbiseye fitim, benim bu dizilere bayılma sebebim de zaten herkesin takım elbise giymesi:bicak::bicak: bir daha dünyaya gelirsem takım elbise giyilen mesleklerden birini yapıcam:-)
Ben erkek olsam hep takım elbise giyerdim herhalde :D Erkeklerde özellikle takım elbise olsun diye ısrarcı biri değilim benim için giyilenin yakışması önemli ama eskiden beri ben de sempati duyuyorum yani o ceketlere, kravatlara falan. Benim babamın işi serbest meslek, e onlar da hep serbest giyiniyorlar. Hep vitrinlerden takım elbise bakardım babam için, sana bunu alalım şunu alalım falan diye, manyak gibi :D Alsak adam onu nerede giyecek yani... Öte yandna kadınlarda da takım elbiseyi seviyorum ama kadınların biraz daha standardın ve alışılmışın dışına çıkıp daha daha şık olma imkanı var. Benim bankacılık kariyeri yapma imkanım var mesela, eğer bankacı olursam hep takım giyerim :KK53: İşe uygun yani. Belki de benimkisi "bişey sanmak", belki de iki kere giydikten sonra sıkılacağım... :D

Hukuk konusunda hiç bilgili değilim ama babamın maddi durumu çok iyi. Çalışmasam eşimden yine 5 kuruş almam. Her ay bana düzenli para yatırır babam. Eşim desen çok şükür işleri iyi. Ama her sabah 5te kalkıyorum akşam 8de evde oluyorum. Ağır bir işim var. 500 erkeğin arasında çalışıyorum söz geçirmeye çalışıyorum çok naif bir yapım olmasına rağmen. Zorlanıyorum. hırpalanıyorum. Ağlıyorum. Yıpranıyorum. Doktora yapıyorum. Evde otursam kafayı yerim. Her şey para değil. Çalışmasam eşim bana maddi manevi şiddet uygulamaz öyle bir karakteri yok. Ve onun çalışma şartları gereği çalışmasam daha mutlu bir ev hayatımız olur. Ama o zaman ben bitermişim gibi geliyor. Arkamda çok güçlü ve baskın karakterde bi babam var. İnsan hayatta bir şeylere elini sürmek izini bırakmak istiyor. Boşa yaşamak istemiyosun. :)

Lisedeyken bir dizi izliyordum, The Practice mi neydi adı avukatlar ölümüne karizma, sonra baba oğul problemli tipli bir avukat dizisi derken....avukat=karizma oldu bende :deli: lakin şu da var ki ben takım elbiseye fitim, benim bu dizilere bayılma sebebim de zaten herkesin takım elbise giymesi:bicak::bicak: bir daha dünyaya gelirsem takım elbise giyilen mesleklerden birini yapıcam:-)

ya onlar eskidendi

nem ankarada iken takım elbise vs giyilirdi

sonra bursa ya geldim

öyle giyinince neden böyle giyindin ki diye sorarlardı

fazla laçka giyiniyordu burada insanlar

şimdi bir grup kotlu takılıyor bir grup da düğüne gider gibi makyaj ve giyim

ortası yok bunun

ben şehrin en büyük patronu ile salopet ile toplantı yaptığımı bilirim, 3 yaş çocuğu kıvamında

bizim patron bana toplantıyı söylememiş, cumartesi adliye yok diye cozuturduk büroda haber vermeden toplantı koymuşşşş

adama bile açıklama yaptı bugün free de bu nedenle böyle diye

Buradaki kadınların en büyük hatası anne oldu diye işi bırakmak. Annelerimiz ben ettim sen etme oku kızım derken hem de buradakiler de annenin yeri evi çocuğunun başıdır diyorlar..
Babamın maddi durumuna rağmen annem işini hiç bırakmadı ben de ondan öğrendim. Ben de evlendim anne oldum ve işimi bırakmadım..
Ama konun çok hoşuma gitti canım, inşallah en iyi yerlere gelirsin kimseye muhtaç olmazsın... Evlenince de aynen devam kimseyi maaşına karıştırtma hesabını verme paranın :KK66:

:KK52:işte bu:rapci:

Hukuk konusunda hiç bilgili değilim ama babamın maddi durumu çok iyi. Çalışmasam eşimden yine 5 kuruş almam. Her ay bana düzenli para yatırır babam. Eşim desen çok şükür işleri iyi. Ama her sabah 5te kalkıyorum akşam 8de evde oluyorum. Ağır bir işim var. 500 erkeğin arasında çalışıyorum söz geçirmeye çalışıyorum çok naif bir yapım olmasına rağmen. Zorlanıyorum. hırpalanıyorum. Ağlıyorum. Yıpranıyorum. Doktora yapıyorum. Evde otursam kafayı yerim. Her şey para değil. Çalışmasam eşim bana maddi manevi şiddet uygulamaz öyle bir karakteri yok. Ve onun çalışma şartları gereği çalışmasam daha mutlu bir ev hayatımız olur. Ama o zaman ben bitermişim gibi geliyor. Arkamda çok güçlü ve baskın karakterde bi babam var. İnsan hayatta bir şeylere elini sürmek izini bırakmak istiyor. Boşa yaşamak istemiyosun. :)
babamın maddi durumu çok iyi olsa maaşı alır gene çalışırım :D

ama değil:) her halükarda çalışmam gerek:)

eş açısından da kesin bana ayı biri düşer. daha sevgililik aşamasında evleninxe paraları birleştiricez sadece ihtiyaçlarımızı alıcaz kozmetiğe parfüme harcamak yok diyen bi ayıyı gördü bu bünye.

şanslıymışsın allah ağzının tadını bozmasın

Belki de içinizde dolaşıyorumdur... :KK70:
Olivia-Dunham-3-olivia-dunham-30247339-400-600.jpg

!!!!!!! :D

Hanımlar çok uzun olacak. Af buyrun.. İçimi dökeceğim önce.. Sonra da sizden hayallerime giden yolda bana akıl vermenizi isteyeceğim..

---

Hep imrendim çoook iyi yerlere gelen kadınlara. Kadının tek silahı kendine olan güveni, kariyeri çünkü. Ne baba evinden fayda görüyor bazen, ne de eline baktığı kocadan.. Sakın yanlış anlamayın bunu benim ev hanımı olan anneciğim de söyler. Kimsenin eline bakma, kendi cüzdanına güven der. Bunun küslüğü dargınlığı var, aranızda para sorun olmasa da bunlar sorun olur der. Haklı da aslında. Tüm anneler..

Boşanması ya da ne bileyim bir mecliste söz sahibi olması var. Övülen eltiler, üstün tutulup methedilen görümceler var. Ben yaşamadım bunları bekarım. Ama arkadaşlarımdan yaşayan çok oldu.

İnsan illa ki başına gelmesini beklememeli. Yarın öbür gün benim de güveneceğim yer kalmayabilir. Ki şimdi bile babasından para almayı gururuna yediremeyen biriyim. İlerde kime sığınırım? Tüm kadınlar kendi ayakları üzerinde durmalı. Yedisinden yetmişine tüm kadınlar..

Süpürge edilen saçların kıymeti bilinmez oldu. Ev hanımlığı en nankör meslek. Sakın kızmayın hanımlar öpüyorum emektar ellerinizden. Ama tüm büyüklerim bana bunları öğretti. "Kariyer her şeydir ben pişmanım sen olma." "Benim gibi olmak istemiyorsan oku."

Kadın diyorum.. Kadın "bıktım senden ne bitmez isteklerin varmış" diyen kocasına karşı kendi imkanlarıyla konuşmalı. Hep "boşanırsam naparım"lar yüzünden tahammül edilmiyor mu döven kocalara bile. Allah yardımcıları olsun.. Baba evinden sahip çıkan olmayınca kalıveriyor kadıncağızlar ortada.. Bdv de birkaç arkadaşımız var ailem de sahip çıkmıyor diyen.. Allah yardımcıları olsun..

Kariyer kariyer diyorum ya.. Bundan idari kadroları, senelerce okunan okulları anlamayın yalnızca..

Kim milyoner olmak ister yarışmasına katılan bir teyze vardı. Evde turşu yapıp, reçel yapıp satıyormuş. Benim için öss birincilerinden daha alkışlanasıydı. Kendine bir yol çizmiş, ayakları yere sapasağlam basmış.

Ben kariyeriyle anılan biri olmak istedim hep. Hep uğraştım kendimi geliştirmek için. Nerde okuduğumla ilgili vs bilgi vermeyeyim.. Kısaca hayallerimden bahsedip yol çizmeme yardımcı olmanızı rica edeceğim.

Hukukta kariyer yapmak istiyorum. Özellikle Ceza Hukukuna ilgi duyuyorum. Bu konudan ayaküstü bahsettiğimde, hocam muhakkak Almanca bilmem gerektiğini söyledi. Akademisyen olmak istiyorum.

İlk adımı attım. Almanca derslerim başlayacak yakında. İngilizceyi de hatırlamak ve ilerletmek için elimden geleni yapıcam.

Ve bunlardan da önemlisi bu yıl Hukuk Fakültesi için üniversite sınavına yeniden giricem. (Şuan bir ünide okuyorum zaten. Bölüm okul vs sormazsanız sevinirim.. Ama zaten bu alanda çalışmayacağım. Yani kariyer planım için önem arz etmiyor..)

Ne sınavlarıyla ne de akademisyenliğe dair diğer gerekli hususlarla ilgili bilgi sahibiyim.

Ygs-lys için de hala organize edemedim ders programımı. Disiplin sağlayamıyorum.

Başta üni sınavları için motive etmenize, sonra da beni yönlendirmenize çok ihtiyacım var.

Benim derdim iyi bir hayat kurmak; güçlü bir kadın ve işini en iyi şekilde yapan, kariyeriyle anılan biri olmak. Çünkü kariyer en büyük silah. Ben bunun örneğini çok gördüm..

Evet ideallerimi tercih ederim ama parasız da yaşanmıyor. İyileşmek için alınan ilaçtan, ilacı yazacak doktora gidebilmeye kadar her şey para.

İyi bir evim olsun, sevdiklerimi rahat rahat geçindireyim istiyorum. Hukukçu olduğumda zaten sevdiğim ve istediğim işi yapıyor olacağım. Peki aynı zamanda çok iyi paralar da kazanmak için neler yapmalıyım?

Mesela uluslararası hukukun maddi getirisi yüksek diyorlar. Nasıl müvekkil bulacağımı bi an düşündüm, kestiremedim..

Bir de uluslararası ceza hukuku vardı yanılmıyorsam. Bu alanlara da ilgi duyuyorum.

Her dert devasız olacak değil. Benim derdim de büyük adam olmak işte.

Hanımlar yirmi küsür yaşındaki kariyer aşığı birine, bu yolda yardım eder misiniz..
Önce hayalinizin ilk adımını gerçekleştirin(hukuk fakültesini kazanın)
Da sonra uluslararası hukuk mu ceza hukuku mu vs. Diye düşünürsünüz.

+1 yapayım cherry gibi..

Benzer koşullarda, benzer standartlara sahip olmama rağmen, eş ve baba yönünden maddiyat açısından Türkiye ortalamasının üstünde olmama rağmen, işimi sevsem de kurumumu hiç sevmememe rağmen çalışıyorum ve bir yandan doktora ile uğraşıyorum.

Dış görünüşüne, kilosuna, süsüne püsüne de takan bir kadınım.. Bunlar da emek istiyor.

Mükemmeliyetçiyim. Bu evin düzeni Nasıl olursa olsun diyemiyorum.

Sonuç; Çok yoruluyorum. Gözlerimin feri gitti. Vakit darlığından, ertelediğim çok şey olduğunun farkındayım. Ama asla ve asla çalışmadan durabileceğimi sanmıyorum.

Eşim en azından ıkı sene ücretsiz izin alabilirsin;sonuçta buna hak tanıyan bir kurumun var, diyor. Ona da yanaşmıyorum.

Pek çok insan nesine güveniyor da çalışmıyor gercekten anlamıyorum. Çalışmasa bile meslekleri olmalı kadınların ya..

+1 yapayım cherry gibi..

Benzer koşullarda, benzer standartlara sahip olmama rağmen, eş ve baba yönünden maddiyat açısından Türkiye ortalamasının üstünde olmama rağmen, işimi sevsem de kurumumu hiç sevmememe rağmen çalışıyorum ve bir yandan doktora ile uğraşıyorum.

Dış görünüşüne, kilosuna, süsüne püsüne de takan bir kadınım.. Bunlar da emek istiyor.

Sonuç; Çok yoruluyorum. Gözlerimin feri gitti. Vakit darlığından, ertelediğim çok şey olduğunun farkındayım. Ama asla ve asla çalışmadan durabileceğimi sanmıyorum.

Eşim en azından ıkı sene ücretsiz izin alabilirsin;sonuçta buna hak tanıyan bir kurumun var, diyor. Ona da yanaşmıyorum.

Pek çok insan nesine güveniyor da çalışmıyor gercekten anlamıyorum. Çalışmasa bile meslekleri olmalı kadınların ya..

Catharsis sen ben misin yoksa :p

Zaten çok çalışıyorum ama beni asıl yoran şey galiba vücuduma çok takmak. Tartılmam ama benim ölçütüm karın, karnımda 1 mg fazla yağ varsa acımam yakarım :)

3-4 gün spor yapıyorum haftada, sporun ertesi gün bacaklarım haliyle ağrıyor. Sürekli kafa yorgun+vücut yorgun haldeyim .

babamın maddi durumu çok iyi olsa maaşı alır gene çalışırım :KK70:

ama değil:) her halükarda çalışmam gerek:)

eş açısından da kesin bana ayı biri düşer. daha sevgililik aşamasında evleninxe paraları birleştiricez sadece ihtiyaçlarımızı alıcaz kozmetiğe parfüme harcamak yok diyen bi ayıyı gördü bu bünye.

şanslıymışsın allah ağzının tadını bozmasın

Öyle olmuyor işte şanslı olmuyorsun. Böyle bir bünyeye sahip olmak bile şanssızlık bence. Senin için de aynısı geçerli :D Neden rahat olmayı seçemiyorum bilmiyorum. Ağzımın tadı çok yerinde değil. İş yerme bayılmıyorum. İş yüzünden eşimle beraber değiliz ne yazık ki. Ama bırakamam. Kariyerim için çok önemli bi yerdeyim. 19 mayısta bile çalıştım millet tatil fotoğrafları paylaşırken.

Mesela bakıyosun bazı kızlar var. OkumAmış çalışmıyor az parası olan kociş buluyor geziyor tozuyor sürekli bodrum çeşme italya amerika. Sürekli mutluluk pozları. Lan diyorum çalışmayan daha mutlu. Ama ben çalışmasam ölürüm. Nasıl oluyor bu iş? :D

+1 yapayım cherry gibi..

Ya okuyacağım kitaplar dağ oldu okuyamıyorum. 28 yaşımdayım kaz ayaklarım çıktı. Geçen gün onlara bakıp bakıp ağladım. Bu hayatta ne gördünüz ey gözlerim dedim. Sürekli hırs yaptım. Çalıştım. Okudum. Hep içimi kemiren bir şeyler oldu. Hiç rahat olmadım. Oh çekemedim hala. 35imde kucağımda bebeğimle kendimi şöyle ücretsiz izin almış evde oturuyor hayal ediyorum ben de. Şu an yapamam ama ücretsiz izini aynı senin gibi. Dursun kenarda o hak :)

Öyle olmuyor işte şanslı olmuyorsun. Böyle bir bünyeye sahip olmak bile şanssızlık bence. Senin için de aynısı geçerli :KK70: Neden rahat olmayı seçemiyorum bilmiyorum. Ağzımın tadı çok yerinde değil. İş yerme bayılmıyorum. İş yüzünden eşimle beraber değiliz ne yazık ki. Ama bırakamam. Kariyerim için çok önemli bi yerdeyim. 19 mayısta bile çalıştım millet tatil fotoğrafları paylaşırken.

Mesela bakıyosun bazı kızlar var. OkumAmış çalışmıyor az parası olan kociş buluyor geziyor tozuyor sürekli bodrum çeşme italya amerika. Sürekli mutluluk pozları. Lan diyorum çalışmayan daha mutlu. Ama ben çalışmasam ölürüm. Nasıl oluyor bu iş? :KK70:
Çalışmayan daha mutlu değil, evde eş eline bakıyorlar, ses çıkarma, dönüp gitme şansları yok arkalarında aileleri yoksa. Nolursa olsun susup oturmak zorundalar. E napsınlar mutluluk pozu vericekler sosyal medyada. Kaç konu okuyoruz burada her gün.

Back