• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim ev alma konusu

Bir Eylul Aksami

Guru
Pro Üye
3 Şubat 2018
6.474
24.932
348
28
İyi akşamlar hanımlar

Eşimle bir miktar birikimimiz var bu nedenle gecikip para erimeden ev sahibi olmak istiyoruz. Ancak kafamız karıştı biraz. 2+1 olan 10-15 yıllık evler ile 3+1 olan 20-25 yıllık evler arasında kararsız kaldık. Bu ikisinin fiyatları aynı bantta gidiyor. Sizce daha az odalı olup yaşı daha yeni olan evler mi daha mantıklı yoksa yaşı daha eski olan ama oda olarak daha makul olan evler mi?

Bu arada şu anda çocuğumuz yok, önümüzdeki 2 sene içerisinde düşünmüyoruz sonrası için düşüncemiz var. Ama kredi çekeceğiz en az 10 yıl kadar kredi ödeyeceğiz sanırım. Yani kredi devam ederken çoluk çocuk durumları olabilir 2+1 evi bu nedenle sordum.

Şimdiden teşekkürler.

Not:şehir ankara

Bütçeniz ne kadar? Evler arasında ne kadar fark var? Bence ne olursa olsun eski evlere milyonlar vermek çok riskli. Deprem bölgesi olmasa bile ev ister istemez yaşlanıyor, zaten muntazam bi işçilik beton demir kalitesi yok.
0-5 senelik evlerde çok mu fiyat farkı çıkıyoe

Bütçeniz ne kadar? Evler arasında ne kadar fark var? Bence ne olursa olsun eski evlere milyonlar vermek çok riskli. Deprem bölgesi olmasa bile ev ister istemez yaşlanıyor, zaten muntazam bi işçilik beton demir kalitesi yok.
0-5 senelik evlerde çok mu fiyat farkı çıkıyoe
Haklısınız eski eve o nedenle gönlüm el vermiyor benim de. Bütçe olarak bu dediğim iki seçenek neredeyse eşit düzeyde. İki seçenek de aynı muhitte. 0-5 senelikler bizi aşıyor maalesef 😕

Ankara da ise 3+1 içi yapılı bir ev daha mantıklı sanki.. geçen ufak bir deprem oldu ama Ankara daha sağlamdır sanırım İstanbul a göre..
Öyle mi diyorsunuz içi yapılı evler de var ama bir 10 yıl kadar kredi ödesek bu sefer ev çok mu yaşlanır diye düşünmeden edemiyor insan. Tabii bir yandan 3+1 ev rahatlık her eşya rahat rahat sığar çocuk odası da yapılır ileride. Teşekkür ederim tavsiyeniz için 🙏🏻

2+1 de çocuk büyütülür eğer planı ve genişliği uygunsa tabi 2 çocuk istiyorsanız 3+1 uygun olur eski olup depreme dayanıklı evlerde var.

2 evin genişliği nasıl merkezi mi otopark asansör var mı site içimi yoksa normal apartman mi bunlar da önemli.

Haklısınız eski eve o nedenle gönlüm el vermiyor benim de. Bütçe olarak bu dediğim iki seçenek neredeyse eşit düzeyde. İki seçenek de aynı muhitte. 0-5 senelikler bizi aşıyor maalesef 😕
Zaten 10sene her türlü ödenecek biraz daha zorlayıp alınabilir mi diye dedim. Eski evlerin derdi bitmez zaten tayinci değilseniz yerleşik düzen kuracaksınız demektir, ev yenilemekte az buz paralar değil (şuan bazı değişiklikler yapıyoruz ateş pahası ustalarla uğraşmayı saymıyorum bile)
Bekarken hep büyük evlerde oturdum dubleks yada büyük metrekareli şuan evim kutu gibi ve bilerek böyle aldım, çalışıyorum minimalist az eşya seviyorum. Isınması, soğuması, temizliği her şeyi kolay oluyor.

Eski almayin bence ya gorumcem bundan bir kac sene önce eski bir eve 1 milyondan fazla verdi ve deprem icin kontrol edildiginde depremde yikilacak bina çikti evi hala oturuyor ödüyor. 🙄

Benim de içimdeki ses bunu söylüyor tek endişem ileride çocuk olursa sığar mıyız endişesi. Teşekkür ederim 🙏🏻
2 yıl çocuk düşünmüyorsanız çocuk doğana kadar da 1 yıl geçti diyelim, 2 yıl sizin odanızda yattı dersek 5 yılı geride bırakırsınız. Belki o süreçte birikiminiz artar daha büyük eve geçme imkanınız olur ya da oturma odasız bir hayata devam edersiniz.

Back