• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim cok esmer olmak ve bununla dalga gecilmesi

Herkes bronzlasmak icin yazin sicakta on ton yaniyor. Kisin solaryuma giriyor. Siz buna dertleniyorsunuz. Bence gayet de cekici oluyorlar. Bosverin insanlari. Ablaniz bile olsa bosverin. Kendinizi sevin. Baskalarina kulak asmayin. Karsi taraf caninizi yaktikca daha cok soyler. Ama takmadiginizi gorunce hic ugrasmazlar. Hayat kisa kendinizi sevin.

Ya tatlım bebeğim şekerim ben de esmerim ve iyiki esmerim herkes esmerligimi beğenir evdekiler arada takılır Kara kız diye ama hiçbir art niyetleri yoktur ablanla arandaki ilişkiyi bilmiyorum ama ablalar bitanedir ben de bir ara çok kötüydüm onunla sonra düzeldi ve arkamda hep her konuda güveniyorum kendisine ve iyiki bir ablam var diyorum yani demek istediğim affedilmeyecek şeyler yasamadiysaniz aranız iyi olsun bir de seni de elbet beğenecek biri olacaktır esmerligini önce sen sevmeli begenmelisin ama

Esmerliğin de kademeleri var. Kumralın birkaç tık koyusu ve -asla ırk ayrımı yapan biri değilim sadece ayırıcı özellik olarak görüyorum- Hindistan esmerliği diye birşey var. Kürt’ler ve çingenelerde de bu esmerlikten var. Sizinki hangi kategoriye giriyor?

Bende esmerim.Hatta esmer güzeli olduğumu söylerler.Gel gorki kaynanamin güzellik anlayışı beyaz ten 😂 Birinden güzel diye bahsedecekse ilk kurduğu cümle şu"ne güzel kadın,bembeyaz"..yada "nasıl güzel bi çocuk maşallah bembeyaz " 😂 Masus yapıyor ama umurumda mı değil

Bende çok beyazim.benlede çok dalga geçtiler ruh gibisin un çuvalı amin düştüm hastamisin falan da falanda umrumda değil artık sağlıklıyım ya çok şükür insanlara yaranamazsin yazın güneş koruyucu kullan düzenli 50 faktör tavsiyem

Ben de çok beyazım yıllarım bronzlaşmayı için solaryumlarda geçti. Elbise giyeceksem öncesinde mutlaka solaryuma girmeliydim çünkü bacaklarım aşırı derecede beyaz yani bana çirkin geliyordu mesela. Şimdi kendimle gayet barışığım üstelik yüzümü daha da beyazlatmak için neler yapıyorum ;) Bence esmer olmanın da beyaz olmanın da güzel yönleri var. Kimisi esmer olmak için uğraşır kimisi beyaz tenli olmak için.

Kız kardeşim de esmerdir ve çocukluğunda onunla da dalga geçilirdi, kara kız, çingene vs birçok lakap takarlardı. Hatta bir keresinde yakın bir akrabamız bir arkadaşının yanında kardeşime ağır bir laf etmişti de baya ağlatmıştı.

Bizim Türk toplumunda özellikle bizden önceki nesillerde beyazlığa karşı bir hayranlık vardır, eskiden bir kızdan bahsederken bile "etli butlu, akça pakça, pek güzel kız" diye bahsederlermiş.

Bana kalırsa esmerlik çok güzel. Kardeşimin ten rengine de, kıvır kıvır saçlarına da bayılırım ben mesela. Dünyanın en güzel kadınları genelde hep Latinlerden, melezlerden çıkar. Bakınız Rihanna, Shakira, Naomi Campbell...

Çok çok esmer dediğin kişiler bile yanımda beyaz gibi kalıyor ama mutluyum ..
Saclarimin rengini ufacık acsam renk katsam roman kızlarına benziyorum 😁😁
Biraz göz makyajımi koyu yapsam zencilere dönüyorum ..😗
Evet okul dönemlerinde çok takiliyordum ama bazı şeylerin bana ne kadar yakıştığını anladım zamanla tabiki .
Kendimle barisik bir insan olmayı öğrendim aslında evet hala dalga geçer gibi ten rengime laf söyleyenler tabiyki var ama gülüyorum onlarla umrumda olmamaya başladı insanların ne dediği ne düşündüğü
Bazı arkadaşlarım var sarışın saç sarı sürekli makyaj istiyor diye yakınıyorlar misal herseyimizle kendimizi sevdigimizde insanlar cenelerini kapaticaklar merak etmeye 🥰🥰

Hic dert etmeyin onlara "millet para veriyor bu ten rengini bulmak için solaryumlara gidiyor güneş katlaniyor Rabbim bana has vermiş ne kadar şanslıyım kıskanmayın lütfen " de ve gül geç... Sal gitsin... :KK54: :KK69:

Esmerlik cirkinlik mi oluyormuş hajaja buna kicimla gulerim VS Mankenlerinde neden bronz tenliler var yada esmer. Ayrica esmer sarisin kumral farketmez guzel kadin guzeldir. Bana karabocek diyolardi kucukken simdi owwwww... 😂 buarada bugday tenliyim aslinda

Sende sahip olman gereken özgüven yok o yüzden sıkıntı çekiyorsun.Yani biri sana esmerliğinden dolayı çirkinsin dese içinden birde sen onaylayıp kendini 2.kez kırıyorsun.Seninle dalga geçen kim olursa olsun sor ona "çok mu komik, kalbimin kırılması seni mutlu mu ediyor, sen gülüyorsun ama ben üzgünüm.Şu an insaniyetini sorguluyorum."
Şunu unutma her insan güzeldir kıymetlidir ama her insanın güvenini kıran beğenmediği bir şeyide vardır. %100 mükemmel tek insan yok.Elin kolun sağlammı ona şükret.
Sen kendini beğenmediğin(kibirden bahsetmiyorum) kendinden memnun olmadığın sürece tüm dünya sana beğenerek baksa bile sen kötü baktıklarını zannedersin.
En güzel ve en çok kim tebessüm ediyorsa
Yine en güzel odur.

Kendinizle barısın. Millet esmer olabilmek icin paralar döküyor solaryumlara.. bence eminim cok da guzelsinizdir. Etrafinizdakiler sizi çekemedikleri icin sizinle bu sekilde konusuyo olabilirler. Veya rahatsiz oldugunuzu bilip bilerek yapiyo olabilirler. Susmayin cevabinizi verin millet ne paralar dokuyor benimki allah vergisi deyin kalatin cenelerini. Size laf edenleri bilin ki cahil insanlardır. Öpüyorum yanaklarinizdan 😘

Penelope cruz da esmerdi ama javier bardem gibi yakışıklı bir adami kapti😌 esmerlik eger itici bisey olsaydi solaryum icat olmazdi. Bence dezavantaj sandiginiz seyi avantajiniz haline getirin. En basiti bir dugune gittiniz. Kirmizi bir elbise icinde uzun saclarini savuran esmer bir kadin hangi erkege cekici gelmez ki😏
Öyle bir elbise giyip saçlarımı sanırsam insanlar hakkımda kötü şeyler düşünür gibi gelir bana.
Konu ile alakası yok Ama
Birkere kolları detaylı açık yani askılı gbi tişört giymiştim. Benm için kız arkadaşımın hoşlandığı çocuk çocuk demişki kaşar demiş daha tanımadan
☹ ki öyle biri değilim.

Sırf giyimden karaktere not vermiş

Kıyafete bakıyor insanlar 😩😤
Bende aşırı basit giyiniyorum
O günden sonra hep normal kot tişört ve spor ayakkabı giyerim.

Düğünlerde uzun etek,ceket

Esmer olmak cirkinlik demek degildir ki
Esmerliginizin derecesini bilmiyorum fakat melez onca guzel varken hic takilmayin buna. Aksine teninize gidecek sac rengi ve makyajla esmerliginizi daha da ön plana cikarabilirsiniz👌
Arnavutlar beyaz ten hastasıdır. Ben buğday tenliyim. Kaynanam bu hep bir kusurmuş gibi yüzüme vurur. Bugday tenlisin der aşağılar gibi hissederim . Olumlu şeyler hissetmem

Ya durup dururken insan niye bundan bahseder ki. Bana yegenin tvde birini sana benzetti diye girdi lafa. Tvde ariyorlar bana gostercek. Ben de guzel mi cirkin mi dedim yegenime takilarak. O da bilmiyorum ama sana cok benziyodu dedi. Tarif ettirmeye calisiyorum anladim halbuki. Sonra yegenim dedi ki esmer degildi siyahtı. Annem teyzene benzemiyor mu dedi izlerken benziyor dedim dedi. Bir de esmer degilmis siyahiymis. Ablamda boyle gulerek tan tarif edemiyorum mahcup olurmus gibi bir ifade takindi. Yani benzettigi kisi afrikali bir siyahi flndi bence. Ve bu konusmayi ablamin baslatmis olmasi...enistemin yaninda. Niye yapar ki bir insan bunu. Su an dusununce ablamdan buz gibi sogudum. Zaten samimiyetim yok. Ama yabanci gibi geliyor
Öz ablanız... Çok mu beyazzzz?

Bunu mu kafaya taktin yas kac demeyin. Zira ergen falan degilim yetiskin biriyim
ama evet derdim bu
Zihnimde esmerligime laf edilince alt metnini cirkinsin olarak yorumluyorum.
Ilginc ki ne kadar esmer oldugumu bilmiyorum. Yani esmerim ama demekki ayirt edici bir ozellik olacak kadar esmerim. Bu kadar lafi yapildigina gore ya da dalga gecildigine gore.
Bu yasima kadar epeyce laf duydum. Laf derken hakaret demeliyim belki. Irkci ve asagilayici soylemler. Yani iltifat etmek icin soylenmedigi cok acik.
Daha biraz once ana baba bir yani kardes denilen kisi tarafindan dalgaya maruz birakildim. Abla degil dusman gibi bana. Bu yasa kadar surekli kusurlarimi yuzume vuran surekli eksik arayan biri oldu. Abla gibi hissetmiyorum. Su an gercek manada icimden nefret duygusu yukseliyor.
Ozguvenimse yerle bir...
Yalnizsam begenilmiyorsam bundan heralde diye dusunuyorum artik.
Maksat sadece icimi dökmek. Kalbim cok kirildi sanirim
Herkes esmer olmak için uğraşıyo ya dalga gecenlere. Söyleyin sizde beni çekemiyosun çok güzelim deyin belliki sizin ten renginize sahip olmak isteten Kişiler bu yorumları yapıyor size

Bunu mu kafaya taktin yas kac demeyin. Zira ergen falan degilim yetiskin biriyim
ama evet derdim bu
Zihnimde esmerligime laf edilince alt metnini cirkinsin olarak yorumluyorum.
Ilginc ki ne kadar esmer oldugumu bilmiyorum. Yani esmerim ama demekki ayirt edici bir ozellik olacak kadar esmerim. Bu kadar lafi yapildigina gore ya da dalga gecildigine gore.
Bu yasima kadar epeyce laf duydum. Laf derken hakaret demeliyim belki. Irkci ve asagilayici soylemler. Yani iltifat etmek icin soylenmedigi cok acik.
Daha biraz once ana baba bir yani kardes denilen kisi tarafindan dalgaya maruz birakildim. Abla degil dusman gibi bana. Bu yasa kadar surekli kusurlarimi yuzume vuran surekli eksik arayan biri oldu. Abla gibi hissetmiyorum. Su an gercek manada icimden nefret duygusu yukseliyor.
Ozguvenimse yerle bir...
Yalnizsam begenilmiyorsam bundan heralde diye dusunuyorum artik.
Maksat sadece icimi dökmek. Kalbim cok kirildi sanirim
Canım sen bir psilolojik destek al bana kalırsa öGüven konusunda, kendini böyle boşuna yıpratma. Bende esmerim hatta en yakın arkadaşımda esmer bunun sorun edilecek nesi var insanlar bronzlaşmak için para döküyor ve ciltleri zarar görüyor maalesef! Aşırı rahatsızsan renk açıcı kremler filan var dermatoloğa gidip danışabilirsin ama ablandan niye nefret edeceksin senin kanın canın değil mi? Keşke bir kardeşim olsaydı tek çocuğum ben. Eminim gayette güzelsin ama hassas olduğundan öz güvenin yok bak mesela ben esmerim yazın hatta aşırı kararırım çocuklarla yaz boyu deniz kenarında ben ve arkadaşım bizi kardeş sanıp nerelisin dedklerinde suriyeli deriz biraz daha yanınca afrikalı olacağız deriz, roman kızıyız deriz eğlenir güleriz.esmerler avantajlıdır daima 50+ koruyucu gerekmez, güneşte ciğer gibi olmazsın. Sevdiğim çok arkadaşım var beyaz teninden kumral teninden muzdarip esmer olmaz gibisi yok diyen. Ne renk giysen yakışır yaz kış farketmez. Her kadın güzeldir her insanın saçı teni kaşı gözü kendine özeldir lütfen kendinle barış böyle şeylere hiç gerek yok yazık yok yere kendini üzüyorsun canım ya...

Valla bacım eşim de esmer...
Baya zenciden 2 ton açık bile denebilir...
Ama bence acayip güzel esmer erkek kadın..
Ben severim yani...
Ki hep kumral eşim olsun istedim...
Esmer sarışın gelmez bana dedim...
Şimdi mesela kıskanıyorum esimi sokakta sağda solda...
Esmer seven baya çokmuş çünkü 😁

Back