• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim cok esmer olmak ve bununla dalga gecilmesi

Bunu mu kafaya taktin yas kac demeyin. Zira ergen falan degilim yetiskin biriyim
ama evet derdim bu
Zihnimde esmerligime laf edilince alt metnini cirkinsin olarak yorumluyorum.
Ilginc ki ne kadar esmer oldugumu bilmiyorum. Yani esmerim ama demekki ayirt edici bir ozellik olacak kadar esmerim. Bu kadar lafi yapildigina gore ya da dalga gecildigine gore.
Bu yasima kadar epeyce laf duydum. Laf derken hakaret demeliyim belki. Irkci ve asagilayici soylemler. Yani iltifat etmek icin soylenmedigi cok acik.
Daha biraz once ana baba bir yani kardes denilen kisi tarafindan dalgaya maruz birakildim. Abla degil dusman gibi bana. Bu yasa kadar surekli kusurlarimi yuzume vuran surekli eksik arayan biri oldu. Abla gibi hissetmiyorum. Su an gercek manada icimden nefret duygusu yukseliyor.
Ozguvenimse yerle bir...
Yalnizsam begenilmiyorsam bundan heralde diye dusunuyorum artik.
Maksat sadece icimi dökmek. Kalbim cok kirildi sanirim
Kendini sev fondöten renk acıcı kozmetik kullansan

Simdi profilinize baktim da, Antalyada yasayip bunu dert etmeniz hele hic olmamis😀
Doguda olsaniz hadi bir parca anlayacagim. Cunku oradaki arkadaslarim bana "sen beyaz tenlisin, guzelsin"derlerdi. Yani onlar icin tek kriter beyazlikti😀 ki ben kumralim beyaz tenli bile degilim🤣
Antalya’da da benzer durum. Kumralım beyaz tenliyim. Antalyalılara sorarsan sarışınımdır 😂. Konu sahibi ben güneşe çıkmayı sevmem benimle de beyaz peynir gibisin, vampir misin, hasta mısın vs dalga geçiliyor. İnsanları mutlu etmenin hiç bir yolu yok.

benim tenim senin kalbinin karaligiyla yarışamaz beybisi de git. üzülüp kafana taktiğini bildiği için yapiyodur.

esmerlik güzel bişey bence. bide benim gibiler var mesela. hep giyindigi açıklıkta esmer duran güneş görmeyen yerler beyaz. pijama giymiş eşek gibi :D yaz kış ten rengi farkıyla yaşıyorum. açık renk ten çorap alirsam çok komik duruyo elbiseyle. mecbur koyu ten rengi alıyorum anca esitleniyo kol bacak :D

İnsan kendisinde hissetmediği bir duyguyu karşısında bulamaz. İçinin çirkinliğidir. Affet onu, ve enerjini böylesini emen insanlardan uzaklaş kuzum. Görmedim seni ama eminim çok güzelsindir, ben bayılıyorum inanki:)
Ayda yilda bir goruyorum. Wp uzerinden ya da sosyal medyadan yazismiyorum bile ablamla. Ama biraz once geldi catti o ayda yilda bir gorusme. Ve bana soyledigi sey bu. Bir tek boyuna posuna bakmadan mi soyluyorsun bunu diyebildim. Yarim dunya olmussun demiyorum durup dururken mesela ben. Cok ofkeliyim gercekten aile baglari olmasa uzunca bir sure ayni ortamda bile bulunmam

Ayda yilda bir goruyorum. Wp uzerinden ya da sosyal medyadan yazismiyorum bile ablamla. Ama biraz once geldi catti o ayda yilda bir gorusme. Ve bana soyledigi sey bu. Bir tek boyuna posuna bakmadan mi soyluyorsun bunu diyebildim. Yarim dunya olmussun demiyorum durup dururken mesela ben. Cok ofkeliyim gercekten aile baglari olmasa uzunca bir sure ayni ortamda bile bulunmam
İçindekini yansıt o böyle yapıyor

Bunu mu kafaya taktin yas kac demeyin. Zira ergen falan degilim yetiskin biriyim
ama evet derdim bu
Ilginc ki ne kadar esmer oldugumu bilmiyorum. Yani esmerim ama demekki ayirt edici bir ozellik olacak kadar esmerim. Bu kadar lafi yapildigina gore ya da dalga gecildigine gore.
Bu yasima kadar epeyce laf duydum. Laf derken hakaret demeliyim belki. Irkci ve asagilayici soylemler. Yani iltifat etmek icin soylenmedigi cok acik.
Daha biraz once ana baba bir yani kardes denilen kisi tarafindan dalgaya maruz birakildim. Abla degil dusman gibi bana. Bu yasa kadar surekli kusurlarimi yuzume vuran surekli eksik arayan biri oldu. Abla gibi hissetmiyorum. Su an gercek manada icimden nefret duygusu yukseliyor.
Ozguvenimse yerle bir...
Bende esmerim ve bunu çok seviyorum sizde sevin çünkü herkesin kendine has özellikleri var esmer olmak farklılık değil güzellik çirkinlik belirtisi hiç değil onun bunun lafinada takilmayn küçükken benimle de dalga gecerlerdi üzülürdum o Zamanlar şimdi ise bayılıyorum tenime 😂

Annenizi cok iyi anliyorum. Bu alginin oldugunu dusunuyorum beyaz tenli olmak guzel olmak demekken esmer olmak cirkin olmak ya da ne bileyim cok da hosa giden bir durumda olmamak demek.
Ben mesela esimin sarisin olmasini istiyorum galiba. Ki cocuklarimin beyas tenli olma ihtimali olsun en azindan diye:) cok komik ama oyle. Hele bir de hic alakasiz yorum yapilmasi yok mu
Aslında eminim çok güzelsinizdir. Annem de çok güzel bir kadındır, hele gençliğinde şuan çok ünlü olan bir isim bile annemle evlenmek istemiş de vermemişler. Sırf insanların şu kendileri gibi boş yorumları böyle hissettiriyor. Geçenlerde farmasi kataloğuna bakıyorum. Annem cilt rengini açacak krem var mı bakar mısın diye soruyor. Dünya güzeli kadını bile bana benzemediğini söyleye söyleye bu hale getirdiler. Dillerini koparmak istiyorum densizlerin. Böyle insanların laflarına itimat etmeyin işte. Ben beyaz tenli olmanın ne faydasını gördüm sürüyle cilt problemim var.

Kendi kaşına acımayın, madem o size durup dururken diyebiliyorsa sizde söyleyin. Onu onun silahıyla vurun.

Yani simdi her esmer güzel degil elbet. Esmerlik var esmerlik var. Bronz ben de begenirim cok ama sarı alt tonlu esmerler isli gibi duruyor yalan yok. Cildin alt tonu önemli. Kardesim mesela sari alt tonlu esmer acikcasi biraz pis gibi duruyo normalde pek sevmiorum o görünümü kardesim erkek bu arada. Ama yanınca güzel oluo teni. Siz de biraz yanmayi deneyin. Solgun bi esmersiniz muhtemelen. Ya da teninize gidecek bi kirmizi tonda ruj edinin mesela ruj degil ama niveanin kirazlisi bu dedigim grubu baya canli gosterio. Gozlerini de ön plana cikarin eminim kirpikleriniz saclariniz falan gürdür. Yüzünüze beyazlatici bi nemlendirici edinin ya da pirinç suyu sürün haftada 1-2 defa. Abla kardesine böyle yapmamali ablanizla da fazla muhatap olmayin. Her düşünülen herkese soylenmez. Ablam bile boyle diosa demek ki ben hakkaten cirkinim alt metni veriosunuz beyninize. Gerek yok bence sizi cekemio. Yoksa niye yapar ki bi insan bunu canı gibi gördüğü kardesine.

ama evet derdim bu
Ozguvenimse yerle bir...
Belki de Ablanız sizi acayip kıskanıyor ve kıskançlığını hassas olduğunuz noktanızdan yapıyor ;)

Dalga konusu esmerligi mi mi. Pek sanmiyorum. Asagilamak ya da yermek icin soyleniyor bence

Antalya'nın yerlisi olan arkadaslarim var ve hepsi gayet esmerler. ama çok guzel bi koyuluklari var. harika duruyo bence.

dalga gecme nedenleri aşağılık kompleksi olmalari. ama senin canını yakacaklari yeri bildiklerinden diyolardir. bilmeyen de patavatsizliktan der.

ben bugday tenliyim. herkes kara der esmer der. bazen beyaz diyolar. kumral diyen var :KK70:
kaynanam beyaz tenin üstünlük ve kutsallık belirtisi olduğuna inaniyo kendi beyaz tenli olduğu için. o yüzden bana sürekli toplum içinde kara esmer falan der. takmıyorum . takmadikca sesi içine kaçıyo.

kendini sevmeyi ogrenmelisin bence :) kafana takma esmerlik güzel şey😍

Mesela nasil esmersin.esmersen o saclari bir kere ya belde kullanmalisin yada dumduz kut bir kesim.kesinlikle seftali tonlari allik.ve kirmizi bir ruj.kiyafet secimin genelde beyazdan yana olmali yada krem siyaj bile harika olurmsaks mavisi kirmizi.cirkin kadin yoktur bakimsiz kadin vardir.

Ayy bir anımi anlatacıgim :))
Ben esmerim ama kumrala dönük. Kücüklugumden beri cılız kara gibi ithamlar alirdim. Bu ben de komplekse dönusmustu. Lise son siniftayiz . Sağlik lisesin de okuyoruz. Arkadaslarla tuvalete gittik.
5 tuvalet var. 4u bos 1 tanesi dolu.
Neyse aynalarda sacimizi yapiyoruz ben konusuyorum yine. Dedim ki ya ben şu hemsirelikte ki emine kadar esmer degilim demi? Kızlar yok degilsin ya ne alaka falan dediler tam o sirada o dolu olan tuvaletten hemsirelikte ki emine cıkti :bicak: :bicak: :bicak:

Ay ben şok ama nasıl şok komalıgım resmwn :KK53:

Kiz gecti aynanin karsisina ne varmis dedi herkes esmer olmaya calisiyor herkes gunesleniyor solaryuma giriyor kendini de beyaz zannetme gayet esmersin dedi :silah::KK57:
Ben dahil hic bir arkadasim cevap veremedik ki o sırada yerin dibine girmekle mesgulduk :KK48::KK48:

Ergenligi atlatinca ciddi anlam da esmerligin tadini cikardim hatta yazın inadina yaniyorum.
2 dogum yaptim. Bacaklarim boydan boya catlak. Inadina kisa etek sort giyiyorum. Seviyorum kendimi ya. Catlaklarim cirkin gozukuyor biliyorum ama ben mutluyum ya varlar yani hic problem yapmiyorum.

Antalyada yasamiyorum aslinda. Bir de bu var tabi. Dogulu sanilmam. Memleketimi söylediğimde oralilara hic benzemiyorsun denmesi...ve benim yine cirkinlik ya da olumsuz bir durum icinde oldugum algisinin tetiklenmesi. Bunu iltifat olarak soylemiyor kimse eminim
1.60 olursun bucur derler (ki uuniversitede duymuslugum var🤣), 175 olursun leylek
zayif olursun ye biraz ac mi birakiyorlar derler, sisman olursun yemis yemis s..mamis derler(cok afedersin)
Yani insanlarin standartina ne yaparsan yap ulasamazsin. Kimseye kendini begendiremezsin. O yuzden kendinle barisik yasamayi ogrenmek en guzeli

Yuzumde bir kusur var dogustan. Eskiden hic dillendiremezdim bu konuyu cunku öz teyzelerim bile bundan dolayi dalga gecerdi cocuklugumda. Lisede arkadaslarim lakaplar takardi. Artik o kusurumu ben dillendiriyorum. Farketmeyene bak benim suram da soyle diyorum. cunku biliyorum ki benim yaradılışım bu. Beni Yaradan boyle uygun gormus boyle guzel bulmus. Gerisine elestirmek dusmez😉
Siz de gulerek cevaplarini yapistirin apışıp kalsinlar 🤗

Esmer olan kuzenime iltifat edeceğim diye lafın ayarını bozan az buçuk sapik esnafın sözlerini aktarıyorum size hemen:

"Ay maşallah ne kadar güzelsin. Tenin çok güzel. Her giydiğin çok güzel oluyor. Esmer tene heŕ sey gidiyor . Cok güzelsin. Zaten esmerler çok güzel oluyor. Bu beyaz bluz esmer tenine çok gitti."

Sonra döndü kenarda oturan bana dedi ki

Sen de lütfen beyaz tenli olduğun için kendini kötü hissetme hissetme.

😱

Şok olmuştum. Ama güzel bir anı bıraktı bana. Esmerlikten üzülenlere kapak yapıyorum 🤣

Back