• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim cok esmer olmak ve bununla dalga gecilmesi

Ayda yilda bir goruyorum. Wp uzerinden ya da sosyal medyadan yazismiyorum bile ablamla. Ama biraz once geldi catti o ayda yilda bir gorusme. Ve bana soyledigi sey bu. Bir tek boyuna posuna bakmadan mi soyluyorsun bunu diyebildim. Yarim dunya olmussun demiyorum durup dururken mesela ben. Cok ofkeliyim gercekten aile baglari olmasa uzunca bir sure ayni ortamda bile bulunmam
Bazı insanlar kendi mutsuzluğunu başkalarının moralini bozarak gidermeye çalışıyor ne yazıkki. Üzmeyin kendinizi..

Mesela nasil esmersin.esmersen o saclari bir kere ya belde kullanmalisin yada dumduz kut bir kesim.kesinlikle seftali tonlari allik.ve kirmizi bir ruj.kiyafet secimin genelde beyazdan yana olmali yada krem siyaj bile harika olurmsaks mavisi kirmizi.cirkin kadin yoktur bakimsiz kadin vardir.
Acikcasi bakimli gorunen bir esmer degilim. Bakım elbette makyaj fln degil ama ben hic makyaj yapmadigim icin ne kadar şık giyinsem de makyajsiz oldugum icin gorunmuyor. Rahatsiz miyim bundan. Bazen. Ama makyaj yapmamaktan hic rahatsiz degilim. Genc gosteriyo olmak hosuma gidiyor. Ama bundan sonra yapica. Biraz olsun. Bu arada saclarim boyali gibi siyaha yakin koyuluktadir. Aslinda sanirim ben ozelliklerimi one cikaramiyorum

Ayy bir anımi anlatacıgim :))
Ben esmerim ama kumrala dönük. Kücüklugumden beri cılız kara gibi ithamlar alirdim. Bu ben de komplekse dönusmustu. Lise son siniftayiz . Sağlik lisesin de okuyoruz. Arkadaslarla tuvalete gittik.
5 tuvalet var. 4u bos 1 tanesi dolu.
Neyse aynalarda sacimizi yapiyoruz ben konusuyorum yine. Dedim ki ya ben şu hemsirelikte ki emine kadar esmer degilim demi? Kızlar yok degilsin ya ne alaka falan dediler tam o sirada o dolu olan tuvaletten hemsirelikte ki emine cıkti :bicak: :bicak: :bicak:

Ay ben şok ama nasıl şok komalıgım resmwn :KK53:

Kiz gecti aynanin karsisina ne varmis dedi herkes esmer olmaya calisiyor herkes gunesleniyor solaryuma giriyor kendini de beyaz zannetme gayet esmersin dedi :silah::KK57:
Ben dahil hic bir arkadasim cevap veremedik ki o sırada yerin dibine girmekle mesgulduk :KK48::KK48:

Ergenligi atlatinca ciddi anlam da esmerligin tadini cikardim hatta yazın inadina yaniyorum.
2 dogum yaptim. Bacaklarim boydan boya catlak. Inadina kisa etek sort giyiyorum. Seviyorum kendimi ya. Catlaklarim cirkin gozukuyor biliyorum ama ben mutluyum ya varlar yani hic problem yapmiyorum.
Cok tatlisiniz :)
Benim de cok anim var ama gulerek degil uzulerek aklima geliyolar. Dedigim gibi biraz algi meselesi.
Hatta bir tanesini hic unutnutmuyorum. Cok unlu bir psikolog bu. Su an herkes bilir. Beni istemeye gelen kisiyi ailem bana yakistirmamisti. Bende onun dis gorunusunden bahsederken sana da mesela cok esmersin diyolar mi tarzinda bir soru sormustu. Yani ben karsi tarafin olumsuz bir ozelliginden bahsediyorken bana bu ornegi verdi. Cok bozulmustum. Ama diyememistim bir sey. Boyle cok anim var:)

Guzellik ten rengi, saç rengiyle alakali birsey degil. Kaşin, gozun, burnun, agzin, bunlarin birbirine orantisi, uyumu ve şekilleri, yüzünün şekli bunlar guzelse, estetikse tenin ne renk olursa olsun güzel gorunursun.

Kimse sirf esmer diye veya sirf sarisin diye guzel degil.
Saç rengi, ten rengi, goz rengi ayni olan iki insani yan yana koysak biri o kadar guzel degilken, öteki cok daha guzel gorunuyor olabilir.

Esmer olan herkes bir Rihanna degil mesela ama rihanna esmer ve guzel. 😊

Benim ablam da çok esmerdir. Yapacak bir şey yok.
yapacak bişey yok demek ahahahahahahaha
sanırsın ölümcül hastalığa teselli veriyor
bebeniz ablanıza benzerse yapacak bişey yok diye nenni söylersiniz :KK53::KK53:

Son düzenleme:
Cok tatlisiniz :)
Benim de cok anim var ama gulerek degil uzulerek aklima geliyolar. Dedigim gibi biraz algi meselesi.
Hatta bir tanesini hic unutnutmuyorum. Cok unlu bir psikolog bu. Su an herkes bilir. Beni istemeye gelen kisiyi ailem bana yakistirmamisti. Bende onun dis gorunusunden bahsederken sana da mesela cok esmersin diyolar mi tarzinda bir soru sormustu. Yani ben karsi tarafin olumsuz bir ozelliginden bahsediyorken bana bu ornegi verdi. Cok bozulmustum. Ama diyememistim bir sey. Boyle cok anim var:)
Ya cok esmer olmak kotu degil ki. Belki de biraz ozguven problemi yaratti bu sen de. Ne bileyim enerjin pozitif olsa insanlarin sana karsi algisi da cok degisir. Nasilsin normak hayatta ?

Sen alındığını belli edıyorsan ondan yapıyolardır.
Ya durup dururken insan niye bundan bahseder ki. Bana yegenin tvde birini sana benzetti diye girdi lafa. Tvde ariyorlar bana gostercek. Ben de guzel mi cirkin mi dedim yegenime takilarak. O da bilmiyorum ama sana cok benziyodu dedi. Tarif ettirmeye calisiyorum anladim halbuki. Sonra yegenim dedi ki esmer degildi siyahtı. Annem teyzene benzemiyor mu dedi izlerken benziyor dedim dedi. Bir de esmer degilmis siyahiymis. Ablamda boyle gulerek tan tarif edemiyorum mahcup olurmus gibi bir ifade takindi. Yani benzettigi kisi afrikali bir siyahi flndi bence. Ve bu konusmayi ablamin baslatmis olmasi...enistemin yaninda. Niye yapar ki bir insan bunu. Su an dusununce ablamdan buz gibi sogudum. Zaten samimiyetim yok. Ama yabanci gibi geliyor

Esmersen 1-0 öndesin demektir. Cildin çabuk kırışmaz, ufak lekeler, kusurlar görünmez. İnsanlar esmer olabilmek için neler yapıyor, siz üzülüyorsunuz. Tatilde sabahtan akşama kadar güneşlenip bronzlaşmaya çalışıyorum o da birkaç ay için. Solaryumdan kanser yapar diye korkuyorum açıkcası. Daha geçen gün beyazım diye konu açan vardı. Kimse halinden memnun değil. Şükredin halinize, beğenmeyen beğenmesin. Dalga geçenlere de bütün ünlüler, sosyeteler benim ten renginden olabilmek için uğraşıyor de.

Valla ben sarışın ve yeşil gözlüyüm. Bunu yazınca bana vaooovv çekecek olanlar olur, Türkiye'deyiz çünkü. Ama gözlerimin yeşili çok açık bir yeşil ve net ölü balık gibi bakıyorum. O yüzden ela renk lens takıyorum ve keşke doğuştan ela gözlü olsaydım diye ağlıyorum hsjsjs. Şaka bir yana yani demek istediğim, esmerim çirkinim ya da sarışınım güzelim diye bir şey olamaz. Çok seviyorum esmerleri, yazın hele her şey yakışıyor, bronz bacaklarına çekiyorlar şortları, tiril tiril elbiseleri geziyorlar. Kendinizi çok silik buluyorsanız saçlarınız koyu renkse üzerine biraz ışıltı attırın, doğal dalga yapın. Tesettürlü değilseniz giyinin tiril tiril elbiselerinizi, sandaletlerinizi. Bir bakan bir daha bakar eminim. Ahh ahh keşke bronzlaşabilsem. İnsanların ne söylediğine de aldırmayın. Kardeş kıskançlıkları olur, belki sizi kıskanıyordur, o yüzden yapıyordur sizin üzüldüğünüzü gördükçe.

Bunu mu kafaya taktin yas kac demeyin. Zira ergen falan degilim yetiskin biriyim
ama evet derdim bu
Zihnimde esmerligime laf edilince alt metnini cirkinsin olarak yorumluyorum.
Ilginc ki ne kadar esmer oldugumu bilmiyorum. Yani esmerim ama demekki ayirt edici bir ozellik olacak kadar esmerim. Bu kadar lafi yapildigina gore ya da dalga gecildigine gore.
Bu yasima kadar epeyce laf duydum. Laf derken hakaret demeliyim belki. Irkci ve asagilayici soylemler. Yani iltifat etmek icin soylenmedigi cok acik.
Daha biraz once ana baba bir yani kardes denilen kisi tarafindan dalgaya maruz birakildim. Abla degil dusman gibi bana. Bu yasa kadar surekli kusurlarimi yuzume vuran surekli eksik arayan biri oldu. Abla gibi hissetmiyorum. Su an gercek manada icimden nefret duygusu yukseliyor.
Ozguvenimse yerle bir...
Yalnizsam begenilmiyorsam bundan heralde diye dusunuyorum artik.
Maksat sadece icimi dökmek. Kalbim cok kirildi sanirim
Esmer olmak ayrıcalık bence günümüzde millet o kadar para verip bronzlaşmaya gider denize gider havlu üstünde saatlerce güneşleniyor.. madem ten rengin esmer bunu değiştiremeyiz ama saç rengini saç modelini değiştirebilirsin örn. Esmerlere kıvırcık saçı yakıştırırım mesela göz makyajın keza öyke bi eyeliner ile çok güzel görünürsün değiştiremeyeceğimiz seyler üzerine üzülmek yerine değiştirilebilir seylere odaklanmak herşeyden önce kendini sevmen lazım. Sen kendini seversen kimse dalga geçme değil laf Atma teşebbüsünde bulunamaz bence

Sizin esmerliğinizle alakalı bir probleminiz yok insanların söylemleriyle alakalı sorununuz. Ben bu insanları da anlayamıyorum gerçekten. Karşımdaki incinir mi üzülür mü diye hiç düşünce yok öyle gevşek gevşek komuşmalar yapıyorlar ki seviye yerlerde. Siz üzülmeyin.

Korelilerin cilt beyazlatici urunleri var bir de surekli gunes kremi ve makyaj sayesinde bayagi beyazlasabiliyorlar. Ama aslinda hicbirinin ten rengi beyaz degil plaja gittigimde buna tanik oldum. Bir tane bugday tenli italyan kiz 1000 korelinin icinde 10 metre oteden bembeyaz siritiyordu. Ama gunluk hayatlarinda koreli kadinlar kendilerini beyaz tenli gostermenin yolunu bulmuslar. Yuzlerini kremlerle maskelerle beyazlatiyorlar ve gunesten koruyorlar hep. Bunlar denenebilir. Ama ben esmer ve ince kadinlari daha havali buluyorum.

Hıc uzulme canım o lafı edenler esmerlesmek ıcın saatlerce gunes altında yatıyorlar
Ben esmer degılım ama cok begenırım esmer kadınları

Annenizi cok iyi anliyorum. Bu alginin oldugunu dusunuyorum beyaz tenli olmak guzel olmak demekken esmer olmak cirkin olmak ya da ne bileyim cok da hosa giden bir durumda olmamak demek.
Ben mesela esimin sarisin olmasini istiyorum galiba. Ki cocuklarimin beyas tenli olma ihtimali olsun en azindan diye:) cok komik ama oyle. Hele bir de hic alakasiz yorum yapilmasi yok mu
Esmer olmak da sarışın olmak da güzeldir. Bir de bunların arası var(ben gibi kumral saç, sarı beniz.) Mesela ben esmerleşmek için günlerce güneş altında yatabilirim, böyle bronzlaşınca çok beğeniyorum. Eminim siz çok da güzelsinizdir, ablanız muhtemelen sizi gıcık etmek istemiştir.

Alakasız yorumlara gelince, ağzı olan konuşuyor işte, mutlu olmanın birinci koşulu çevreye kulaklarını tıkayabilmektir.

Back