sağol canım cevabın için.evet ameliyatı son çare olarak düşünüyorum ben ama eşimi ikna etmem lazım.ALLAH hepimiz için hayırlısını versin inşallah.akşam tv izlerken eşimin elleri titremeye başladı hemen şekerini ölçtüm 56 ya düşmüş.bişeyler yedi hemen, 1 saat sonra filan tekrar ölçtüm bu kez de 226 ya çıkmış.bu günümüze şükür yine de beterin beteri var ama zor çok zor...ona belli etmemeye çalışıyorum ama ne olacak böyle bilmiyorum.1 ay olmuştur ilişki olmayalı bebek istemesem cinsel sorunları pek takmam ama işte onun içinde başta düzenli bir ilişki gerekiyor.bide çevre beni çok bunaltıyor.2-3 kilo almışım bu aralar hemen onu farkedip aa bebek mi geliyor?bebek var mı?diye sorup duruyorlar.terslicem olmayacak!...ALLAH'ım bize bu imtihandan alnımızın akıyla çıkmayı nasip etsin ne diyeyim hepimiz için hayırlısı.
Ah canım yaaaa, neler çekmişsin....Demekki bu bir gerçek şeker hastalarının cinsel performansı düşük oluyor...Senin eşinde tip 1 diyabet mi var? Ben senin gibi değilim canım, cinselliğide çok takıyorum, daha ilk sorunlarım başladığında anneme söylemiştim bir anda aşırı tepki vermişti, "evlilikte cinsellik çok önemli, gençliğini güzelliğini onamı vereceksin boşan" diye, o kadar etkilenmiştimki, yeni evliydim eşime deli gibi aşıktım ve biranda cinsellik az diye boşanmam istenildi, hatta annem hemen babama söylemiş o bile ayrılmamı istemiş düşünün artık...O ara psikolojim çok bozuldu, sonra kendimi toparladım, fakat eşimle ömür boyu kardeş kardeş yaşamak istemiyorum..O yüzden çözüm bulmak istiyorum, şeker hastalığıyla yıllar yılı sağlıklı yaşayan ve enerji dolu olan bir sürü Holywood yıldızı var, belki bizde başarabiliriz arkadaşlar,canım sana diyeceğim şey, varikosel ameliyatı olsun eşin....Benim eşimde tip 2 diyabet ve burundan ameliyat oldu kemik eğriliği için...Eğer eşinin şekeri çok ileri düzeyde değilse ameliyatını yapar doktorlar...Çünkü forumda birkaç kişiden okudum varikosel sorunu hamile kalmada büyük engel, eşi ameliyat olanlar hemen hamile kalmış...Bu arada dün okudum kombu çayı varmış, şeker hastaları içinde çok iyiymiş, mayalı çay yani, ben o işi araştırmaktayım,kullananların öyle güzel yorumları varki, kefirde iyi, balık yağı tabletleride vermeyi unutma eşine...Eşin ilaçları attığına göre psikolojik bunalımda, ona yardım etmelisin, en önemli şey kendine güvenini kaybetmesin, ona hep gözünde en güçlü, en sayıdeğer erkeğin o olduğunu hissettir...Birde diyabetliler depresyona girmeye ve sinirli olmaya daha meyilli oluyorlarmış... Allah beterini vermesin ama cidden zor birşey....sevgiler...