• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim bocek:(

Benim domateslerimin üzerinde de var bunlardan heralde domatesleri yiyorlarmı napıyolar anlamadım onların yüzünden kocaman olgunlaşmıs domateslerimi toplayamıyorum sonra çürüyorlar toplasamda yiyemem zaten.. İnsanlara baska ne zararları var bimiyorum ama insan tiksiniyor
Meyve ağaçlarına zarar verdiklerine göre onlara da zarar veriyorlar demek ki 🙄

Meyve ağaçlarına zarar verdiklerine göre onlara da zarar veriyorlar demek ki 🙄

Evet maalesef. Başta hiç yoktular çok güzel oldu domateslerim ne çürüyorlardı ne birşey hatta çoğu kişinin domatesleri olmamış bu sene hep kurumuşlar biz kaç kere topladık birşeylerde yaptım hatta. Sonradan baktım domatesler çürümeye kurumaya başladı çürükleri toplıyım ataym derken bi dikkat ettim mesela büyük bir domatesin üstünde belki 5 6 tane diğerlerinde de ufaklarda 1 2 tane yazık oldu tabi

Merhabalar böceğin adı kahverengi kokarca böceği. İnternette bu böcekle ilgili çok haber görebilirsiniz hatta bir ara tv haberlerine de çıkmıştı. Allah yardımcınız olsun.

Merhabalar böceğin adı kahverengi kokarca böceği. İnternette bu böcekle ilgili çok haber görebilirsiniz hatta bir ara tv haberlerine de çıkmıştı. Allah yardımcınız olsun.
Niye TV lere çıkmıştı Allah yardımcınız olsun dedin .korkunç bişey var gibi kalbim gumledi🤣

Arkadaslar cildiracagim internetten aradim bulamadim bu bocegi bilen varmi 1 haftadir arada bir buluyorum evdeEki Görüntüle 2704535
bunun adı kalkan böceği. biz de bundan çok muzdarip olduğumuz için uzun uğraşlar sonucu öğrendik. bu böcekler dışarıdan geliyor. ilk etapta sineklik yaptırmak sizi kurtaracaktır. onun dışında belediyeler bu böcekler için ilaçlama yapmıyor. ülkenin üzerine helikopterle mi saldılar anlamadım bunları ya. beton yığınının içinde yaşıyoruz, yine de bana mısın demiyor uyuz hayvanlar. kısaca biz 3 yıldır çözüm bulamadık :sinirli:

Benimde bildiğim kımıl zararlısı isimleri buğdayların içinden çıkarmış
Bende evde perdede gördüm aldık attık
Ertesi gün yine aynı yerde perdede gördüm onuda attım
Dışardan geliyor cam açıksa hava soğuk olduğu için kendilerini evlere atıyorlar
Dışarda çamaşır asıyorsanız onlarda geliyorlar
Bende çözüm bulamadım
Bulan varsa yazabilirse çok sevinirim

Osuruk böceği ele değdiğinde leş gibi kokutur ışığın etrafında hayvani dönüşüde cabası her an çarpacakmış gibi. Böceklerin her türüne fobim var evi üzerine yapar kaçarım genelde ailemdende azar yerim 😁😁😁
O bocek yesil oluyor diye biliyorum .benim gördüklerim hep yeşil

Arkadaslar cildiracagim internetten aradim bulamadim bu bocegi bilen varmi 1 haftadir arada bir buluyorum evdeEki Görüntüle 2704535
Osuruk boceginin siyaji buda onun turunden bende yazin gordum cam acik oldugu zaman girerdi eve lamba etrafinda fir donerdi pat pat diye arada birde camasirlarkn uzerinde eve girerdi simdilik gormedim kisin gidiyodur belkide 🤷‍♀️ benim sutenin etrafida cimenlik hep ayda 2 kez kesiliyo ama yinede yazin gelmislerdi elleyince koku veriyo tabi ben oldurmemeye calisiyorum oda can diye yakalyip atiyorum

Isign etrafinda dondugunu gormedim bir yere yapisip salak salak duruyo bunlar ama evi sarmis degiller 1 haftada 5 6 tane fln buldm insallah cogalmaz
Bunlae genelde tarım alanlarında olur burda bugday böcegı denıyo ,tabı cesıtlerı vardr mahkkak gıdıp bı tarm ılacı satan yerlerı sorsanz onlar yardmcı olur bence . ama bo zararı yok dıye bılıyrm pencere avık olursa surekli girecektr dıye düşünyrm kapı ve penverelere sineklik cözüm olur bence 😊

Dut ağaçlarında vs çok olur. Öyle zararlı bir şey değil. Hamam böceği tarzı değil. Keşke benim evime giren de bunlar olsa. Bir aydır hamam böcekleriyle boğuşuyorum. Kullanmadığım ilaç kalmadı. Psikolojim bozuldu.

Tam ismini bilmiyorum ancak ağaç böceği bu. Sık ağaçlık, ormanlık alana yakın bir yerde oturuyorsanız ağaçlardan geliyorlar. Dedemin bahçesinde meyve ağaçlarında sık sık görürdük, ağaçları ilaçlayarak kurtulurduk. Kapı balkon pencere açık buldukları yerden giriyorlar. Önerim ağaçlığa ormanlığa bakan cephelerin pencerelerini kapalı tutmanız, balkon kapılarının altından da giriyor olabilirler eve

ucuyor bunlar ve yesıllık toprak alanı cok olan bolgede oluyor
bızım cam balkon ve sıneklıklerımıze takılıp duruyor koftehor
elımle cama veya sıneklıge bır vuruyorum kendını fuze gıb uzaya fırlatırcasına gıdıverıyor
pıs bır hayvan degıl agac bocegı

Back
X