- 14 Ekim 2016
- 144
- 43
-
- Konu Sahibi asabikaramel
Bende pek vermem nadir olarak oda gozumun onundeyse anca baska turlu vermem zaten.Cocugun eline cig havuc vermeyin sakin nefes borusuna kacma riski en yuksek olan gidalardan biridir.
Biri tavsiye etmis yazmak zorunda hissettim.
Depresyonunuz icin yorumum yok, kelin merhemi misali
İkinizde gerginsiniz ve bu çok normal.bu zor günleri hepimiz yaşadık. Kolay değil ki haklısınız.Mama sandalyesi var 5 dk ya duruyor ya durmuyor oturmuyor orda.Hergun abartisiz soyluyorum her Allahin gunu biseyden kavga cikiyor benimde bunaldigimi biliyor gidip ondan bosanacagimi düşünüyor.
Havucu ben yazmıştım ama dikkatli okursan haslanmis diye özellikle belirtmiştim. Boşuna panik olmussun:)Cocugun eline cig havuc vermeyin sakin nefes borusuna kacma riski en yuksek olan gidalardan biridir.
Biri tavsiye etmis yazmak zorunda hissettim.
Depresyonunuz icin yorumum yok, kelin merhemi misali
Gozunun onunde bile verme. Ben bilmiyordum ilk cocugumda artik mavilesti oyle cikarabildim. Bir elimde tel ambulans ariyorum bir elimde cocuk ilk yardim yapiyorum.Bende pek vermem nadir olarak oda gozumun onundeyse anca baska turlu vermem zaten.
Sanirim 2 hafta onceydi dediginizi yaptigimda agladim hüngür hungur bak yapma etme bana yardimci ol diye ama oyle anlayan biri degil.Hocbir zaman anlayisli biri olmadi zaten.İkinizde gerginsiniz ve bu çok normal.bu zor günleri hepimiz yaşadık. Kolay değil ki haklısınız.
Eşinizle bir gün tartışmadan ve onu suçlamadan oturun konuşun. Desteğe ve anlayışa ihtiyacınız olduğunu çok yorulduğunu ve bunaldiginizi ayrılmak için annenize gitmeye gerek olmadığını isterseniz bunu zaten yinede yapabileceğinizi ama bunu dusunmediginizi anlatın. Yani içinizi dokun iyice.hissetikletinizi paylaşın. Ağlamak istiyorsanız ağlayın. Bu çocuk ikinizin size destek olmak zorunda eşiniz.
Sizin yazdiginiza demedim. Eline havuc ver disini kasisin demis bir uye. Siz de bosuna ustunuze alinmissiniz.Havucu ben yazmıştım ama dikkatli okursan haslanmis diye özellikle belirtmiştim. Boşuna panik olmussun:)
Allah korusun ben zaten evhamliyim dikkat etmeye calisiyorum zaten.Gozunun onunde bile verme. Ben bilmiyordum ilk cocugumda artik mavilesti oyle cikarabildim. Bir elimde tel ambulans ariyorum bir elimde cocuk ilk yardim yapiyorum.
Haslayip oyle verin.
Anladım eşten hayır yok yani.o zaman onu dinleme.al çocuğunu git annene kafanı dinle biraz.boşanmak için değil dinlenmek için gittiginide şöyle. Bu ne ya adama bak sen onun esirimisin?Sanirim 2 hafta onceydi dediginizi yaptigimda agladim hüngür hungur bak yapma etme bana yardimci ol diye ama oyle anlayan biri degil.Hocbir zaman anlayisli biri olmadi zaten.
Hadi ya görmedim ben o yorumu:))Sizin yazdiginiza demedim. Eline havuc ver disini kasisin demis bir uye. Siz de bosuna ustunuze alinmissiniz.
Onemli degil yorum irdelenmis oldu boylece daha fazla anne bilinclenebilir :)Hadi ya görmedim ben o yorumu:))
Havuçla diş kaşınırmı tabiki çok tehlikeli çiğ havuç..Ay iyiki yazmışsın o zaman kusura bakma tatlım bana yazdın sandım ben:)
Aynen farkına varmadan tekrar yaptik:)Onemli degil yorum irdelenmis oldu boylece daha fazla anne bilinclenebilir :)
Eski konularınıza baktım da eşiniz baştan beri böyleymiş,maddi sıkıntılarınız varmış üstüne bir de çocuk yapmışsınız.Boşanamıyosunuz çalışamıyosunuz.Ne gibi bi tavsiye istiyorsunuz peki
Ben bu evin neyiyim bana erkek oldugumu hissettiriyorsun eger bu evi ben gecindiriyorsam benim dedigin olacak diye bir cumle kullandi gecen gun.Ne desem anlamiyor.Eşin çok hödük ve saygısız bir tip. Aileni ziyaret etmek hakkın , bu adamın rıza verip vermeme lüksü yok bu konu ona düşmez. Git ailene istediğin gibi kocan da haddini bilsin biraz bu nedir okurken daraldım.
Ben bu evin neyiyim bana erkek oldugumu hissettiriyorsun eger bu evi ben gecindiriyorsam benim dedigin olacak diye bir cumle kullandi gecen gun.Ne desem anlamiyor.
Sutum yok gibi cok az ben her firsatta emzirmeye calisiyorum ama doymuyor onunla yemegide reddediyir butun gun mizmiz bi sekilde dolaniyor yads biberonda sut iciyor basks yediği ictigi yok resmen.Esim olacak sahisa gelince guzel bi dille soyluyorum yok bagiriyorum yok anlayisi kit.Dedigim dedik caldigik duduk misali.14 aylık bebeğe en çok yarayan şey anne sütü değil midir hala?
Bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın.
Bence istediği kadar doya doya emsin, ek gıdalar için de sevdiği menülere sevmediği faydalalı şeyleri
çaktırmadan katmaya çalışın.
Normal kaşığı sevmiyorsa kaşıkları değiştirin.
Porselen kaşık deneyin mesela.
Ya da seveceği güzel bir çocuk kaşığı bulmasına yardımcı olun :)
Artık deneye deneye yapacak bir şey yok.
En azından gündüzleri uyuduğunda siz de onunla uyuyun.
Eşinizin ihtiyaçlarını boşverin.
Böyle bencil birinin ihtiyaçlarını önemsemek anlamsız ve gereksiz bence.
Anne değilim ben bebek konusunda çok yardımcı olamayacağım maalesef..
Ama depresyonun dibinde hissetmenin nasıl bir şey olduğunu iyi bilirim.
Mantıksız kısıtlamalara, yasaklara yüz vermemelisiniz.
Mesela ben anneme gitmek istiyorum, ihtiyacım var dönüş biletimi de al şu güne derseniz.
Dönmeyi düşünerek gittiğinizi bilmek onu rahatlatabilir.
Yok yine de hayır diyorsa, izin almıyorum ki gitmek istiyorum ve gideceğim.
İstersen dönüş biletimi de al sen gönder.
İstersen bana bırak kafama göre takılayım.
Böyle net ve sert olmak lazım.
Anlaşamadığınız konularda kulaklarını tıka ve bildiğini oku ciddiyim.
Bir çene iki çene üç çene. Alışır o düzene.
Kavgaları sizi yıldırmasın.