Çok çok geçmiş olsun. Depresyonu ben de birkaç kez yaşadım ne yazık ki. Çok zor.
Öncelikle gereken serotonin akışını sağlamak için doğru ilacı bulana kadar çabalayın. Çabalayamıyor musunuz, gücünüz yok mu, yanınızda en güvendiğinizle doktor doktor hastane hastane gezin. Sonunda bulacaksınız, doğru doktoru da, ilacı da.
Bu süreç sancılı ve bazen uzun olabiliyor. Ama sonunda mutlaka galip siz oluyorsunuz. İlacı bulduktan sonra geriye biraz çaba, dua ve sabretmek geliyor. Başka bişey yok. Yemeklerinizi ihmal etmeyin. Gün ışığı çok önemli. Biliyorum yataktan bile kalkamayacak haldesiniz belki ama 5 dk bile olsa dışarı çıkın, yürüyün. Hiç olmadı parkta oturun. Dışarı bile çıkamayacak halde misniz? Evde yürüyün. Mutfakta annenize yardım edin. Bir tabak kaldırın masadan.
Ve şunu asla aklınızdan çıkarmayın: bu saydıklarımı yapabilecek güçtesiniz, sadece yapana dek beyniniz ve vücudunuz buna inanmıyor.
Zaman içinde çok daha iyi olacak, bir kaç ay içinde ise tamamen düzeleceksiniz. Eskisinden daha da iyi şekilde.
Pozitif insanlarla, terapistlerle mümkünse iletişimi kesmeyin.
Böyle böyle geç de olsa tam anlamıyla 6 ayda toparladım ben.
Bana her zaman yazabilirsiniz♥
Bir ilacın en erken etki süresi 2 haftadır.