Merhaba kız kardeşlerim. Bu soruyu yazmak benim için o kadar zor oldu ki… Ama konuşabileceğim kimsem olmadığı için ve tanımadığım insanların bana tarafsız yaklaşabileceğini düşündüğüm için bir cesaret aranıza kayıt oldum. Ben 32 yaşında bir kadınım. Şu an çalışmıyorum. Çalışmamamın sebebi yaşadığım psikolojik buhranlar. Aslına bakarsanız ben küçükken de böyleydim. Ailem bana elinden gelen tüm imkanları sağlamasına rağmen, ki kimi zaman yemeyip yedirmişlerdir haklarını yiyemem; ben hep bu hayatta kendimi yalnız hissettim. Küçükken herkes benim dikkafalı olduğumu düşündüğü için, çoğu şeyi inatla yaptığıma inanıyorlardı. Onlar için klasik çocuk şımarıklığıydı. Psikolojik yardım alma konusunda soru sorma hakkım bile olmadı. Ailem gayet modern olmasına rağmen, ne yazık ki psikoloğa gitmenin delirmeyle bir bağı olduğuna inanır. Velhasıl kelam ben bu yaşa kadar hep rol yaparak geldim. Hep iyiymişim gibi yaptım. Ta ki bu yaşa kadar. Şu an sürekli her şeye ağlayan birine dönüştüm. Konuşacak bir arkadaşım da yok. En son sevgilim de bana hasar verdi. Ona karşı hep iyi biri olmama rağmen, benim iyi bir anne olamayacağımı söyledi ve benden başkasına gitti. Anlayacağınız bir darbe de oradan yedim ve bu hayatta ben hiç bir şey olamadım ve olamayacağım düşüncesi her sabah uyandığımda bana günaydın diyen ilk düşünce. Zaten mesleğimden de memnun değilim. Herkes başka bir üniversite okumak için yaşımın geçtiğini ifade ediyor. Bir yandan akrabaların ne zaman evleneceksin baskısı. Gerçekten yıldım. Bu düşüncelerin toplamıyla banyo yapmaya bile mecalim kalmadı. Saçımı taradıysam benim için büyük gelişme. Bu arada ben tek çocuğum. Ailemi kaybedince bu dünyada yapayalnız kalacağım. Ve her şeye geç kaldım. Hiç bir şeye halim yok. Hobim yok, beni keyiflendiren bir şey yok. İştahım da azaldı. Kafam dağılsın diye dizi ya da film izlemeye çalışırken sıkılıp kapatıyorum. Sanki tek dostum uyku gibi. Bu arada terapiye ve psikiyatriye gittim. Bir fayda göremedim. Doktorun suçu değildi. İyileşmeyi ilaçlardan bekleyemeyiz, bizim de adımlar atmamız gerekli. Ama atamıyorum işte. Depresyon geçiren insanlar varsa aramızda, bana bundan nasıl kurtuldukları hakkında fikir verebilirlerse dua edeceğim. Lütfen bunu okuyan kişiler sadece okuyup geçmeyin. Hayatta hiç bir işe yaramıyorum düşüncesi ve yalnızlıkla her gün mücadele etmekten yoruldum.