Depresyon

saire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2013
18
1
Merhabalar; 14 yıldır depresyondayım. İlaçlar ya fayda vermediği ya da yan etki yaptığı için tedavimi sürdüremedim. Bu yüzden doğal arayışlara girdim fakat onlardan da bir netice alamadım.Bazı bitkiler kısmen rahatlatıyor fakat en önemli sorun olan keyifsizlik ve isteksizliğe iyi gelmiyor.Canım hiç bir şey yapmak istemiyor, zombiden farkım kalmadı. Denenmiş doğal tedaviler biliyorsanız ve bana da söylerseniz duacınız olurum.Şimdiden teşekkürler...

benim 24 yasında kızımda 10 senedir depresyonda.antidepresan alıyor.psikiyatr artık iyisin yavaş yavaş kes demiş.
ama o da sizin gibi mutsuz.çalışıyor ama isteksiz gidiyor,işten çıksa hep yatıcak evde.
bence rahatlıktan eminim sizin de öyledir.bir şeylerle uğraşın ,iş harici spor yapın v.s.
DÜŞÜNCE GÜCÜYLE TEDAVİ diye bir kitap var onu alın okuyun.akşam yatarken istediğiniz şeyleri hayal edin olmuş gibi
görün öyle uyuyun.çünkü beyin siz uyusanızda çalışırmış.
dualara okuyun.estanbul diye bir site var oraya bakın.
kapalı dindar değilim,açığım namazımı kılıyorum dualara da çok inanıyorum.

Allah acil şifalar versin ablacım :KK43: Aslında böyle yazıları okuyunca çok üzülüyorum bende 1 senedir anksiyete çekiyorum tedavi oluyorum 6 aydır ama sonuç elde var 0 yani hiç iyileşemeyecek gibi hissediyorum kendimi :KK43:

merhaba dün akşam derdime derman ararken yazdıklaınızı okudum çok hüzünlendim çok üzüldüm ağlamama ramak kaldı:KK43:( çünki bu hastalıkları yaşayanları ancak aynı hastalığı yaşayan anlar.sairenin durumundan etkilendim bana çok benziyor.36 yasındayım şu an 15 yaşında yatılı okula gittim ailemden ayrıldım çok hassas duygusal bi insanım orda çok üzüntüden kapıldım bende bu depresyona ve 21yıl oldu denemediğim yol kalmadı nerdeyse çalmadığım kapı kalmadı bulamadım çaresini.benim durumum şöyle sanki rüyada yasıyor gibi hissizim yani hayatla aramda sanki bi manevi perde var. hayattan keyif alamama.hafıza zayıflıgı. konsantrasyon eksikliği. cok zekiydim zekanın çalışmasının azlığı yani mental kabiliyetlerde azalma.sorumsuzluk.uyuma isteği felan...hayatım istediğim gibi yönlendiremiyorum irademi kullanamıyorum hayattan zevk alamıyorum.istediğim işleri başaramıyorum.mesela evlenemiyorum bu yüzden.insan kendine olan güvenini kaybediyor.
-manevi bir rahatsızlıktır diye en kaliteli en samimi hocalara gittim türkiyenin bir çok yerinde çözüm bulamadım.bunu denemeyin çünki nerdeyse 10 hocaya giitm hepsi büyü var cin var dedi hiç bi düzelme yok.en son çok hoş muhterem biriyle görüştüm bunu yatılı okul yıllarından kalma psikiyatrik bir durum olduğunu söyledi. yani bu konular için lütfen hocalara gitmeyin .dua edin çünki duanın açamayacağı kapı yok.
-psikiyatri doktorlarına gittim proflara felan seroxat, fulsac, anafranil, lustral kullandırdılar aylarca neymiş bu ilaçların faydası uzun sürede olurmuş.beynimi uyuşturdu kilo yaptı ilaçlar o kadar zararı olduki anlatamam. çok pişmanı ilaç kullandığıma hayatımın en büyük pişmanlığı belkide. LÜTFEN İLAÇ KULLANMAYIN LÜTFEN. beyni uyutarak iyileştirmemi olur.
-en son bitkisel tedavi denemeye karar verdim..arkadaşlar okuyosanız cevap verirmisiniz bu kısmın faydası olabilir yazmaya devam edyim.

Benim bir arkadaşımında uzun süredir uğraştığı depresyon ne lanet bişeymiş. Gitmediği doktor kalmadı hepsi ilaç yazıp gönderiyor ama bir sonuç alamıyordu. 5 yıl ilaç tedavisi aldı ama hiç fayda sağlayamadı. Daha sonra hocalar bitkisel ilaçlar hiç kar etmedi. Sonra anladık ki bu biyolojik birşey değil psikolojik sorunlarını çözmesi gerekiyor ve Psikolog araştırmaya başladık. Çanakkale de gitmedi psikolog kalmadı sonra Çanakkale den bir arkadaşımız Bursa'da Psikolog Ayhan Beye gitmiş çok fayda görmüş onu önerdi bize. Bizde ulaştık kendisine hipnoterapi yapıyormuş. Bize çok yardımcı oldu evinden dışarı çıkmayan insan 2 ay içinde değişmeye başladı şuan bizlerle iletişimi güçlendirdi, sosyal olarak kendini geliştirdi. Yaşadığının farkına vardık kısacası Ayhan Beye çok teşekkür ediyoruz.
Arkadaşlar psikolojik bir sıkıntıysa Psikoloğa gitmenizi öneririm.

Merhabalar; 14 yıldır depresyondayım. İlaçlar ya fayda vermediği ya da yan etki yaptığı için tedavimi sürdüremedim. Bu yüzden doğal arayışlara girdim fakat onlardan da bir netice alamadım.Bazı bitkiler kısmen rahatlatıyor fakat en önemli sorun olan keyifsizlik ve isteksizliğe iyi gelmiyor.Canım hiç bir şey yapmak istemiyor, zombiden farkım kalmadı. Denenmiş doğal tedaviler biliyorsanız ve bana da söylerseniz duacınız olurum.Şimdiden teşekkürler...

merhaba dün akşam derdime derman ararken yazdıklaınızı okudum çok hüzünlendim çok üzüldüm ağlamama ramak kaldı:KK43:( çünki bu hastalıkları yaşayanları ancak aynı hastalığı yaşayan anlar.sairenin durumundan etkilendim bana çok benziyor.36 yasındayım şu an 15 yaşında yatılı okula gittim ailemden ayrıldım çok hassas duygusal bi insanım orda çok üzüntüden kapıldım bende bu depresyona ve 21yıl oldu denemediğim yol kalmadı nerdeyse çalmadığım kapı kalmadı bulamadım çaresini.benim durumum şöyle sanki rüyada yasıyor gibi hissizim yani hayatla aramda sanki bi manevi perde var. hayattan keyif alamama.hafıza zayıflıgı. konsantrasyon eksikliği. cok zekiydim zekanın çalışmasının azlığı yani mental kabiliyetlerde azalma.sorumsuzluk.uyuma isteği felan...hayatım istediğim gibi yönlendiremiyorum irademi kullanamıyorum hayattan zevk alamıyorum.istediğim işleri başaramıyorum.mesela evlenemiyorum bu yüzden.insan kendine olan güvenini kaybediyor.
-manevi bir rahatsızlıktır diye en kaliteli en samimi hocalara gittim türkiyenin bir çok yerinde çözüm bulamadım.bunu denemeyin çünki nerdeyse 10 hocaya giitm hepsi büyü var cin var dedi hiç bi düzelme yok.en son çok hoş muhterem biriyle görüştüm bunu yatılı okul yıllarından kalma psikiyatrik bir durum olduğunu söyledi. yani bu konular için lütfen hocalara gitmeyin .dua edin çünki duanın açamayacağı kapı yok.
-psikiyatri doktorlarına gittim proflara felan seroxat, fulsac, anafranil, lustral kullandırdılar aylarca neymiş bu ilaçların faydası uzun sürede olurmuş.beynimi uyuşturdu kilo yaptı ilaçlar o kadar zararı olduki anlatamam. çok pişmanı ilaç kullandığıma hayatımın en büyük pişmanlığı belkide. LÜTFEN İLAÇ KULLANMAYIN LÜTFEN. beyni uyutarak iyileştirmemi olur.
-en son bitkisel tedavi denemeye karar verdim..arkadaşlar okuyosanız cevap verirmisiniz bu kısmın faydası olabilir yazmaya devam edyim.

AHH Kızlar sizi bulduğuma çok sevindim. benim gibi birileri çöldeki su gibi oldunuz bana. bende 3-4 senedir depresyondayım.daha 25yaşındayım. ve daha da geçmişime bakınca, sanki doğuştan depresyon hastasıymışım da son yıllarda ağırlaşarak aralıksız devam etmeye başlamış gibi geliyor. 2 seneye yakın ilaç kullandım. ama arada 6 ay ara verdim. çok kilo almıştım hormonlarım bozuldu. kendime güvenim kalmadı. en son bir buçuk ay önce bıraktım tekrar ilacı. ilaç kullanırken ve şimdiki ruh halim arasındaki farklar. daha çabuk sinirleniyorum içim sıkılıyor daralıyorum evlenmek üzereyim ama çok umutsuzum mutsuzum hissizim. sevdiğim adamın hayatını karartmak üzereyim ben. ben bu haldeyken onu nasıl mutlu ediyim çok korkuyorum.
kızlar size bişey sormak istiyorum. aileniz yani anne babanız kardeşiniz büyüğünüz size nasıl yaklaşıyorlar. bana sen kendin yapıyorsun dedi ablam zaten bitmiş bir haldeydim yıktı beni. evde, işte sokakta hep iyi gözükmeye çalışıyorum. ama çok kötüyüm bazı zamanlar. ne olucak bize böyle napıcaz biz

benim 24 yasında kızımda 10 senedir depresyonda.antidepresan alıyor.psikiyatr artık iyisin yavaş yavaş kes demiş.
ama o da sizin gibi mutsuz.çalışıyor ama isteksiz gidiyor,işten çıksa hep yatıcak evde.
bence rahatlıktan eminim sizin de öyledir.bir şeylerle uğraşın ,iş harici spor yapın v.s.
DÜŞÜNCE GÜCÜYLE TEDAVİ diye bir kitap var onu alın okuyun.akşam yatarken istediğiniz şeyleri hayal edin olmuş gibi
görün öyle uyuyun.çünkü beyin siz uyusanızda çalışırmış.
dualara okuyun.estanbul diye bir site var oraya bakın.
kapalı dindar değilim,açığım namazımı kılıyorum dualara da çok inanıyorum.

rahatlıktan ne demek rahatlıktan mı biz bu acıyı çekiyoruz? siz bu insanlar neler yaşadı da böle oldu biliyor musunuz?
kızınızında mutlaka farketmediğiniz yada size söylemediği yaraları vardır ki böyle olmuştur. bizler hassas ve çok düşünceliyiz. bu yüzden sizin üzülüp hasta olmadığınız yerde biz hasta olabiliyoruz. ama kim anlayacak. güzel öğütler vermişsiniz gerçekten. ama rahatlık tan demeniz çok yanlış yanlışşşş

değerli arkadaşlarıma kaldığım yerden devam ediyim belki bir damla su olur...

1-şimdi aile nasıl davranıyor diye soran arkadaşım aileler diyorki ---
-- ya sen neyi kafaya takıyonki ?
--aslında senin hiç bişeyin yok.
--büyütme ya sende
-- git gez toz spor yap geçer
--o senin anlattığın bizdede var

bu gibi cevaplar veriyolar sıkıntınızı anlattığınız zaman yani anlayamazlar .
-- nasrettin hoca eşekten düşmüş doktor çağıralım demişler o da yok bana eşekten düşeni çağırın demiş.

2- spor meşguliyet terapi eğlence bunlar ancak geçici çözüm oluyor sadece rahatlatıyor.

3- çok önemli bişey diyeyim bu tip hastalıklar kesinlikle İYİ İNSAN HASTALIKLARIDIR...
çünki hep duygusal empati kuran başkalarını düşünen hassas insanlar bu hastalıklara yakalanırlar.

4- bitkisel olarak ben-- polen--b vitamini --folik asit--balık yağı omega 3 yani--doğal süt--çörek otu--kedi otu latincesi valerian root--sarı kantaron diğer adı st. johns worth --melisa oğul otu diyolar.

5- AFYE diye eczanelerde satılıyor bitkisel destek ürünleri satan türk firması var ürünleri kaliteli ve fiyatları gnc ve solgara göre aynı kalitede olmasına rağmen daha ucuz eczanelerde satıyorlar. internet sitelerinde telefon numaraları var veya mail atııyosununz onlar sizi arıyolar rahatsızlıklarınızı söylüyosunuz doktorla görüşüp size ona göre tavsiye ürün ismi söylüyolar yani ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyorlar.bana bunu tavsiye ettiler aradım durumum anlattım onlar kedi otu kullanmamı tavsiye ettiler. normalde internet sitelerindi kedi otu yani valerian root uyku problemi olanlara veriliyor. bana bu güne kadar bu kedi otu kadar yarayan başka birşey olmadı. insanı antidepresanlar gibi zombi gibi yapmıyor tam tersi hareketli ve neşeli oluyorsunuz . çok eski unuttuğum şeyler ilginç bi şekilde aklıma gelmeye başlıyor etrafa şakalar yapıyorum. ama tam anlamıyla cözmüyor buda tam manada yetmiyor . yan etkisi sadece kas gevşetici özelliği var biraz pamuk gibi oluyonuz birde sizi hassas bi insan yapıyor biraz yani duygularınız daha canlı oluyor.

6- birde sarı kantaron st. johns worth tavsiye ediyorlar bu ama daha ağır bi ürün insana unutkanlık yapıyor.güclendiriyor. ama bazı faydalarıda var boş bi bitki değil. şimdiki planım sarı kantaron ve kedi otunu birleştirmek.bunu kullanmak. bu bitki herkese yaramayabilir dediğim gibi biraz ağır olduğu için bazı insanlarda sıkıntı yapabilir. birde bu bitki kullanınca güneşe karşı hassasiyet artıyor.

ama bu kedi otu bi abla yazmış yukarda anksiyeteye çok iyi geliyor bilginiz olsun. kedi otunu kullanmanızı tavsiye ederim.aktarlarda kedi otu kökü diye satılıyor paket içerisinde 5 tl fiyatı var onu alıp 5 dakika kaynatıp sonra içebilirsiniz hele akşam içerseniz çok güzel uyursunuz ve sabah çok rahat kalkarsınız. diğeride ekstakt diyolar hani tablet gibi oluylor onlardanda bu afye marka30 tl gnc ve solgar 40 lira civarı bu markalar kalitelidir alacaksanız bunlardan alın deneyin. bu ekstraktlar bitkinin özü olduğundan daha etkilidir. yani en son kedi otu valerian rootu tavsiye ederim. ancak ben sütün ve tereyağınında beni rahatlattığını biliyorum.
-- bide magnetik uyarım tedavisi var tmu ama bunun tam bilimsel olarak tedavi ettiği kesinleşmemiş. 15 seans diyolar bi seans 150 tl felan, diyolarki insan psikiyatrik rahatsazlıklarda beyindeki manyetik dalgalar bozuluyor bizde bu cihazla beyne magnetik dalga veriyoruz o dalgalar normalleşiyor ve insan iyileşiyor açıkcası bu tam ispatlanmadığından tavsiye etmiyorum.

- birde ben AKUPUNKTUR tedavisi yaptırdım her seanz 70 tl 15 seans yaptırıyolar hiçbir faydası olmuyor bilginiz olsun.

bir sürü şey denedim aklıma gelince yazarım çokkk geçmiş olsun herkesin rabbim yardımcısı olsun şifa versin inşaallah ...

sevdiğim adamın hayatını karartmak üzereyim ben. ben bu haldeyken onu nasıl mutlu ediyim çok korkuyorum.

-- işte iyi insan hastalığı diyorum ya bu yukardaki cümleleri iyi bi insan kurar dert eder başkasını mutlu edemezsem diye.
birincisi bunu böyle dert eden bir insan inşaallah kocasını mutlu eder zaten o yüzden hiç dert edinme.
karşındaki insana söyle anlat biraz paylaş kabul edecektir hatta yardım edecektir. ben bekarım ama evlenme durumlarım oldu anlattım karşımdakiler beraber atlatırız
uzmanlar iyi bir evliliğin anlayışlı bir kocanın bu hastalılkların tedavisinde çok etkili olduğunu söylüyorlar.
kesinlikle korkma evlilikten ve vazgeçme bu defada onu dert edersin kendine.
inşaallah mutlu bir evliliğin olur.

ilaçlar şu yan etkileri yapıyor
- insanın beynini uyuşturuyor
--unutkanlık yapıyor
-- bazi ilaçlar aşırı cesaret veriyor.
--hormonal dengeyi bozabiliyor
-- cinsel rahatsızlıklar meydana getirebiliyor
--böbrek ve karaciğere zarar veriyor
-- kilo yapıyor.

sevdiğim adamın hayatını karartmak üzereyim ben. ben bu haldeyken onu nasıl mutlu ediyim çok korkuyorum.

-- işte iyi insan hastalığı diyorum ya bu yukardaki cümleleri iyi bi insan kurar dert eder başkasını mutlu edemezsem diye.
birincisi bunu böyle dert eden bir insan inşaallah kocasını mutlu eder zaten o yüzden hiç dert edinme.
karşındaki insana söyle anlat biraz paylaş kabul edecektir hatta yardım edecektir. ben bekarım ama evlenme durumlarım oldu anlattım karşımdakiler beraber atlatırız
uzmanlar iyi bir evliliğin anlayışlı bir kocanın bu hastalılkların tedavisinde çok etkili olduğunu söylüyorlar.
kesinlikle korkma evlilikten ve vazgeçme bu defada onu dert edersin kendine.
inşaallah mutlu bir evliliğin olur.

çok çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun. şuan iş yerinde ağlıyorum içimde tarif edilemez bir duygu var. Rabbim bizi böyle bir hastalıkla sınıyor. derdi veren Allahım dermanını da verir inşallah. tüm hastalarımıza.
nişanlına söyle demişsin. ben nişanlımla aynı yerde çalışıyorum ve 5 yıldır görüşüyoruz. o askere giderken kötüydüm biliyordu durumumu. geldiğinde daha kötüydüm hep yanımda olmaya çalıştı Allah razı olsun ondan. tek o var destek olan yardım eden. ailemi hiç sorma gitsin. nişanlım böyle olmasına rağmen ben bir türlü düzelemiyorum. ona acıyorum ne yapsa beni mutlu edemiyor. kendim acı çekiyorum ona da çektiriyorum anlayacağın. bazen ne olursa olsun böyle mutsuz kalacağım gibi geliyor. evlenmezsem yine mutsuz umutsuz, ailemle yaşamak istemiyorum zaten sevdiğim olmadan yapamam diyorum. onunlaykende ona acıyorum mutsuzluğumu ona da yaşattığım için(çok kırıyorum onu sonra öyle pişman oluyorum ki derdime dert ekleniyor)
rabbim hayırlısını versin cümlemize. sadece Allaha sığındım artık. korkmamaya çalışıyorum evlenicem geri dönüşü yok herşey düzelmese bile daha iyi olacaktır diyorum kendime öylelikle düğüne kadar sabretmeye çalışıyorum. çok zor karmakarışık bir durum düze çıkmak istiyorum. anksiyete yaşıyorum aşırı derecede. şu düğün olsun bitsin biraz daha iyi olurum demi?. korkularım azalmış olur yeni hayatıma alışmaya çalışırım. zamanla alışırım ve yine zamanla daha iyi olurum demi?

öncelikli olarak şunu söyliyim bu sıkıntılarınız var ve siz 5 yıldır bir ilişki yürütmüşsünüz bu çok güzel bir başarı yani bence.
bence karşımdakini çok üzüyorum gibi bir şey diyosunuz bence abartıyosunuz bunu biraz zaten bu hastalık sahipleri böyle düşünür.
inşaallah çok güzel bir evlilik yaparsınız bir kere bu kadar başkasını düşünen bir insanın karşısındakini mutlu etmeme şansı yok bence inşaallah.onu bu kadar üzseniz zaten sizinle yapamaz bilginiz olsun. bu kadar acımayın kimseyi siz ne üzüyosunuz ne yük oluyosunuz.
kendinize haksızlık ediyosunuz. dışarda ne kızlar var bazı erkekler neler çekiyor ahhh ahhh. haliniz çok iyi sizin büyütmeyin bence şükredin allaha.
iki şey tavsiye ediyim uygularsanız.
1- bizim çok güzel bir rabbimiz var. şefkati sonsuz bize merhametle davranıyor. düşünün allah rahmetinin merhametinin şefkatinin % 1 ini dünyaya vermiş yani bütün insanların hayvanlırın tüm canlıların gelmiş geçmiş içlerindeki merhamet rabbimin merhametinin kaçta kaçı. isteyeceğini allahtan isteyen mahrum kalmaz. çünki bizim ve herşeyin sahibi o ve çok merhametli seviyor bizleri. dua öyle mükemmel bişeyki. canı sıkılan allaha çokca secde etmeli diye bir söz var. hatta duayı belki allaha secde ederek yapmalı öyle istemeli. öyle kapılar açarkı rabbim inşaallah nasipsiz kalmayız hiçbirimiz.
2-bu kediotu kökü dedim diğer adı valerian root biraz kullanın bitkisel olduğundan yan tesiri yok faydası olur inşaallah. aktar lardan 5 liraya alın çayını demleyin biraz uygulayın bunu bi bakın kendinize.

doğru söylüyorsun yaratanımız öyle güzel öyle merhametli ki. insan dua ederken bile rahatlıyor. bu arada teşekkür ederim yazdıklarınız için tekrar. önerilerinizi deniycem. siz çalışıyor musunuz? ne işle meşgulsünüz.
bende sizlere yardımcı olabilmek adına bazı doğal ilaçlar hakkında bilgi vericem. şuan yazamıyorum ama pazartesi işe gittiğimde paylaşıcam burdan.

çok çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun. şuan iş yerinde ağlıyorum içimde tarif edilemez bir duygu var. Rabbim bizi böyle bir hastalıkla sınıyor. derdi veren Allahım dermanını da verir inşallah. tüm hastalarımıza.
nişanlına söyle demişsin. ben nişanlımla aynı yerde çalışıyorum ve 5 yıldır görüşüyoruz. o askere giderken kötüydüm biliyordu durumumu. geldiğinde daha kötüydüm hep yanımda olmaya çalıştı Allah razı olsun ondan. tek o var destek olan yardım eden. ailemi hiç sorma gitsin. nişanlım böyle olmasına rağmen ben bir türlü düzelemiyorum. ona acıyorum ne yapsa beni mutlu edemiyor. kendim acı çekiyorum ona da çektiriyorum anlayacağın. bazen ne olursa olsun böyle mutsuz kalacağım gibi geliyor. evlenmezsem yine mutsuz umutsuz, ailemle yaşamak istemiyorum zaten sevdiğim olmadan yapamam diyorum. onunlaykende ona acıyorum mutsuzluğumu ona da yaşattığım için(çok kırıyorum onu sonra öyle pişman oluyorum ki derdime dert ekleniyor)
rabbim hayırlısını versin cümlemize. sadece Allaha sığındım artık. korkmamaya çalışıyorum evlenicem geri dönüşü yok herşey düzelmese bile daha iyi olacaktır diyorum kendime öylelikle düğüne kadar sabretmeye çalışıyorum. çok zor karmakarışık bir durum düze çıkmak istiyorum. anksiyete yaşıyorum aşırı derecede. şu düğün olsun bitsin biraz daha iyi olurum demi?. korkularım azalmış olur yeni hayatıma alışmaya çalışırım. zamanla alışırım ve yine zamanla daha iyi olurum demi?

eğer nişanlınızı gerçekten seviyor ve seviliyor iseniz sakın evlililikten korkmayın şu anki halinizden eser kalmayacak emin olun yeni ev yeni eşylar yeni bir düzen tabi ayrı oturmalısınız ailenizden kesinlikle ama eğer nişanlınızı sevdiğinizden emin değilseniz sakın evlenmeyin hem onu hemde kendinizi daha mutsuz edersiniz..zaten düğün öncesi böyle bunalımlar çok oluyor düğünle berbaer hepsi geçio

eğer nişanlınızı gerçekten seviyor ve seviliyor iseniz sakın evlililikten korkmayın şu anki halinizden eser kalmayacak emin olun yeni ev yeni eşylar yeni bir düzen tabi ayrı oturmalısınız ailenizden kesinlikle ama eğer nişanlınızı sevdiğinizden emin değilseniz sakın evlenmeyin hem onu hemde kendinizi daha mutsuz edersiniz..zaten düğün öncesi böyle bunalımlar çok oluyor düğünle berbaer hepsi geçio

merhaba arkadaşım içime biraz olsun su serptin Allah senden razı olsun. ben nişanlımı seviyorum. sevmiyor soğumuşum gibi değişik duygulara kapılıyorum bazen hatta ben ne yapıyorum diyorum soru ve düşünce geçiyor aklımdan. ama geçiyor. bu duygulara kapılınca bile vicdan azabı çekiyorum. ne kadar doğru bilmiyorum inandığım şey ama sevdiğime inanıyorum. bu illet hastalık insanın kimliğini bile değiştiriyor sanki. evlilik stresi evlilikten önce oluşan bunalımlar herkeste olabiliyor dediğin gibi. bende sadece fazla ya da ağır geçiyor. uzun süredir depresyon yaşıyorum. ve her baharda psikolojik olarak kendimi daha kötü hissederim. üzerine evlilik sendromu gibi bişey gelince çok zorluyor. dediğiniz gibi kendime herşey geçicek diyerek telkinlerde bulunuyorum. rabbime dua ediyorum. sizlerde dua edin ne olur bana. rabbim herkesin gönlüne kalbine göre versin en başta sağlık versin

nasılsınız kızlar? inşallah iyisinizdir.
ben eczanede çalışıyorum. bildiğim bitkisel ilaçlar hakkında birazcık daha bilgi edindim. bakın

5HTP (L- HİDROKSİTRİPTOFAN) bu madde seratonine dönüşümü gerçekleştiriyor
VALERİAN (kedi otu kökü)
BİTAMİN B6
MAGNEZYUM. bu 4 maddeden oluşan bir ilaç. markası solgar internetten araştırabilirsiniz.

st johns wort (sarı kantaron). buda solgar. bunu mutlaka biliyorsunuz zaten.

melissa bitkisi var biliyorsunuz ama bununda melissa ve valerian karışımı olanı var. markası Orion.

bende önce sizin denediklerinizden denemeye karar verdim.

ve bi dr un depresyon hakkında verdiği bilgiler neticesinde düzenli beslenmenin çok etkili olduğuna en sonunda inandım.
hamur işi tatlı tuzlu fark etmiyor. Uzak durmak ya da minimum tüketmek gerekiyor. Aşırı tatlıdan şekerden uzak durmak. Balık tüketmek (balık yağı kapsülüne başladım bende) bol su içmek en başta dikkat edilmesi gereken önemli unsurlar dedi. Bence ciddi anlamda kontrol edip denemekte fayda var bunları. Bununla beraber bitkisel tedaviyle de destek verelim. Ayrıca kandaki tüm vitamin ve mineral değerlerini öğren dedi . bizim buradaki hastaneler buna bakmıyor özel labaro. Olması lazım. Oda burada yok baktırabilirseniz mutlaka baktırın derim tüm değerlerinize.
bu bitkisel ilaçları hatta daha fazlasını kullanıpta fayda görülmemişse bence 2 şeye bağlı. 1. kandaki tüm değerlerimiz normal değildir. 2. yaşadığımız sıkıntı ve streslerin etkisi. kötü olayların kalıntılarıdır.
ben adet olmak üzereyim günüm yine gecikti. olup bitsin 1. sıradaki ilaca başlamayı düşünüyorum. getirtim depodan. Yediklerime de daha fazla dikkat edicem. Omega 3 içiyorum. bol su(belki kilo vermeme de faydası olur) ama hep dua hep dua hepimiz için her gece rabbim yar ve yardımcımız olsun.
Yasemininpenceresi seninde dediğin gibi spor ve hobile gibi değişik şeyler rahatlamamızı sağlıyor geçici olarak.

merhaba arkadaşım içime biraz olsun su serptin Allah senden razı olsun. ben nişanlımı seviyorum. sevmiyor soğumuşum gibi değişik duygulara kapılıyorum bazen hatta ben ne yapıyorum diyorum soru ve düşünce geçiyor aklımdan. ama geçiyor. bu duygulara kapılınca bile vicdan azabı çekiyorum. ne kadar doğru bilmiyorum inandığım şey ama sevdiğime inanıyorum. bu illet hastalık insanın kimliğini bile değiştiriyor sanki. evlilik stresi evlilikten önce oluşan bunalımlar herkeste olabiliyor dediğin gibi. bende sadece fazla ya da ağır geçiyor. uzun süredir depresyon yaşıyorum. ve her baharda psikolojik olarak kendimi daha kötü hissederim. üzerine evlilik sendromu gibi bişey gelince çok zorluyor. dediğiniz gibi kendime herşey geçicek diyerek telkinlerde bulunuyorum. rabbime dua ediyorum. sizlerde dua edin ne olur bana. rabbim herkesin gönlüne kalbine göre versin en başta sağlık versin

bende uzun süredir depresyondayım arkadaşım üstelik çalışamıyorumda bu yüzden çünkü kafam çok dağınık kafamı işe veremiyorum evliyimde üstelik ama çocuğum yok olmuyor tek çare tüp bebek ama onuda istiyormuyum bilemiyrum çocuk düşüncesi bile beni korkutuyor ama sıkıntılarımın sebebi çocuk değil hayttan zevk almıorum hiç bir şeyden mutlu olmaıorum evlenmeden önce bende de evlililik bunalımı olmuştu ama evlenince bir çok şey değişmiş düzelmişti ..şimdi bir kaç aydır çok depresyondayım şu an anlatmamda mümkün değil kendimi sevmiyorum ölmek istiorum hep devamlı uyuyorum düşüncelereden kutulmak için ilaç alıorum ama faydası yok gibi..alllah yardım etsin hepimize

bende uzun süredir depresyondayım arkadaşım üstelik çalışamıyorumda bu yüzden çünkü kafam çok dağınık kafamı işe veremiyorum evliyimde üstelik ama çocuğum yok olmuyor tek çare tüp bebek ama onuda istiyormuyum bilemiyrum çocuk düşüncesi bile beni korkutuyor ama sıkıntılarımın sebebi çocuk değil hayttan zevk almıorum hiç bir şeyden mutlu olmaıorum evlenmeden önce bende de evlililik bunalımı olmuştu ama evlenince bir çok şey değişmiş düzelmişti ..şimdi bir kaç aydır çok depresyondayım şu an anlatmamda mümkün değil kendimi sevmiyorum ölmek istiorum hep devamlı uyuyorum düşüncelereden kutulmak için ilaç alıorum ama faydası yok gibi..alllah yardım etsin hepimize

canım ne zamandır ilaç kullanıyorsun ilaçların etki etmesi 1 ayı buluyor. bende kullandım 2 buçuk sene. bendede hiç bir işe yaramadı sadece koyver gitsin dedim acılarımı görmemezlikten geldim bide şiştim de şiştim. içmeseydim belki daha kötü olurdum ölmeyi istiyordum çünkü 2 ay geceleri 1 ya da 2 saat uykuyla yaşadım 10 kg verdim. yani çok alevli majör bir depresyondu. ilaç şart böyle durumlarda rabbim kimseyi düşürmesin o hale. hayattan bende hiçç zevk almıyorum şuan. neden yaşıyoruz ki boş boş diyorum. çünkü içimde güzel hiç bir duygu kalmadı. hep kötü hissediyorum ya da nötrüm boşum. çalışıyorum sözde ama son 2 yılı geçmiştir ki sorumluluklarımı hiç yerine getiremiyorum. hayat mecburiyet iş mecburiyet. herşeyi yarım değil çeyreğini bile yapamıyorum. odaklanamıyorum hemen sıkılıyorum. çok sinirliyim. bende çok uyuyordum ama şu bir haftadır uyku düzenim yine bozuldu. kendimi sevmiyorum demişsin ya bende öyleyim.
demem o ki benzer şeyler yaşıyoruz. kendine seni neyin mutsuz ettiğini sor acaba çocuğu mu kafaya taktın başta biraz. depresyona girdin girince de gözün çocuk falan görmüyordur. mutsuzluğa kapılmışsındır bu yüzden. kaç yaşındasın kocanla aran nasıl hayatının analizini yapıp şükredecek bir şeyler bulursan belki rahatlamana yardımcı olur. biz bu hastalıktan dolayı güzel olanı görmüyoruz hep kötüyü görüyoruz çünkü. arkadaşların akrabaların varsa yardım iste en azından seninle vakit geçirebilirler bişeyler paylaşabilirsiniz. ben yanlızım ne arkadaşım var ne dostum nede ailemde beni anlayan biri. tek nişanlım var. birileri olsa eminim daha iyi oluruz. burdan yaz bana olur mu Allah yardımcın olsun canım

Arkadaşlar merhaba,
Allah hepinizin yardımcısı olsun öncelikle, gerçekten zor... Bende yaşadım , çok zor süreçlerdi çok şükür atlattım ama inan insanın uzerınde etkisi kalıyor inş bir daha tekrarlamaz, bazen karamsarlıga kapılıyorum inanın o anda aklım gidiyor ya yine eskisi gibi olursam, bende doktor taraftarıyım ilaç kullandım paxil, şuan iim ama dedıgım gibi en ufak olumsuzlukta korkuyorum eskisi gibi olmaktan.... o kadar zorki anlatılmaz yaşayan bilir...Başınız agrısa agrı kesici alırsınız veya baska yerınız agrısı ilacı var ama bu hastalıkların çaresi yok gibi geliyor insana. ilaç alıyorsunuz yok en az 1 ay sonra etkisini gösterıyor deniliyor aldıgınız gibi içinizde yanıp bitenler, beyninizi kavuran o düşünceler gitmiyor gitmiyor! Gerçekten cok cok zor. ben kendıme 4444 kere salavatı tefrıcıye okumuştum,duaların gücüne inanıyorum gerçekten dua edin , ümidinizi kaybetmeyin...inş sizde en yakın zamanda atlatrınız
Bi arkadas iyi insanların hastalıgı demiş. ben hem karsımdaki insanlardan aynı hasasiyeti bekleye bekleye böle oldu ve koca bir boşluga düştüm. bu boşluk bana hayatı anlamsızlaştırdı koca bir hiç yaptı ölmek istedim yaşamak saçma geldı. ilk baslarda pollayanacılık oynadım ama bi yerden sonra patladı düzenli olarak psıkıatrıye gıttım , Allahtan ii bi doktora denk geldım beni dinliyordu, çözüm önerileri sunuyordu düzenli olarak ilaçlarımıda kullandım. kendıme sözler verdım Bu yaşadıklarımdan sonra beni en ufak bir noktada üzen , kıran zarar veren her ne olduysa hayatımdan cıkardım,karsımdaki insanın bana karsı ne verdıyse hem o kadarını verdım artık fazlası olmamalıydı hayatımda!sizde kendinize sözler verin ve uygulayın!inanın faydası cok oluyor. Kısacası artık bencilim sadece kendimi düşünüyorum.
umarım herkesi bian önce atlatır normal sosyal yaşantısına döner, saygılar ve sevgiler

X