• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyon ve anksiyete

Hiç bisey yapmıyorum çünkü ne yapmam gerektiğini bilmiyorum..
Araştırın tabi ki hanımefendi. Depresyona girdiğimden haberim bile yoktu etrafıma sinir nöbetleri yayarken... Daha sonra ilerleyince farkettim. Stres hayatımızın her yerinde var tabi fakat bunlarla başa çıkmamız ve insan ilişkilerimizi bozmamamız gerekir...

Insallah iyi ki varsinizz smdi disari ckcam kabullenmek zor
Sen de iyi ki varsın 😇 unutma bol bol güneşle, yürüyüş spor şart, arkadaşlarınla ailenle vakit geçir, bol bol gülmeye çalış (serotonin hormonu salgılarsın..) zihnini meşgul edecek şeyler yap. Düşünmeye başladığında kendini hemen başka işe ver. Beynimiz çok boş kaldığında da tuhaf tuhaf şeyler düşünür felaket senaryoları üretir... O yüzden boş kalmamak lazım (altın kural🥇) her şey yavaş yavaş geçecek..

Araştırın tabi ki hanımefendi. Depresyona girdiğimden haberim bile yoktu etrafıma sinir nöbetleri yayarken... Daha sonra ilerleyince farkettim. Stres hayatımızın her yerinde var tabi fakat bunlarla başa çıkmamız ve insan ilişkilerimizi bozmamamız gerekir...
Biraz tek kalmaya ihtiyacım ben kendimi dinlemeye

Sen de iyi ki varsın 😇 unutma bol bol güneşle, yürüyüş spor şart, arkadaşlarınla ailenle vakit geçir, bol bol gülmeye çalış (serotonin hormonu salgılarsın..) zihnini meşgul edecek şeyler yap. Düşünmeye başladığında kendini hemen başka işe ver. Beynimiz çok boş kaldığında da tuhaf tuhaf şeyler düşünür felaket senaryoları üretir... O yüzden boş kalmamak lazım (altın kural🥇) her şey yavaş yavaş geçecek..
:)) sizde gunde kac kere oluyorduu??

:)) sizde gunde kac kere oluyorduu??
Her gün 3-4 hatta daha fazla atak oluyordu ve ağlama nöbetleri... Ruhum çekilmiş gibiydim iki aydır. Hiçbir şey yapamıyor, uyuyamıyor bu yüzden de odaklanma ve konuşma sorunu yaşıyordum. Kısaca ağır geçiriyordum. Ama sonra buna dur demenin vakti geldiğini hissettim çünkü kendimi güçlü biri olarak tanımlardım ve böyle bir çöküşü asla kendime yakıştıramamıştım. Kendime güvendim. Daha çok kendimi meşgul ettim. Sevdiğim insanlarla vakit geçirdim. Kafamı hep bir yere verdim asla boş kalmadım. Sonra farklı bir şehirde bir psikoloğa gittim. Orada yeni edindiğim arkadaşlarım bu sürecimi bilmeseler de bana yakınlıklarıyla çok yardımcı oldular. Hala arada atak gelir ama rüzgar gibi geçer.. Umrumda olmaz çünkü ben bunu kabul ediyorum, bundan korkmuyorum. Herkesin başına gelebilecek bir şey bu ve aslında vücudumuzun sadece kendini koruma mekanızması bozuldu o kadar ve iyileşebilir bu çok doğal bir şey.

Her gün 3-4 hatta daha fazla atak oluyordu ve ağlama nöbetleri... Ruhum çekilmiş gibiydim iki aydır. Hiçbir şey yapamıyor, uyuyamıyor bu yüzden de odaklanma ve konuşma sorunu yaşıyordum. Kısaca ağır geçiriyordum. Ama sonra buna dur demenin vakti geldiğini hissettim çünkü kendimi güçlü biri olarak tanımlardım ve böyle bir çöküşü asla kendime yakıştıramamıştım. Kendime güvendim. Daha çok kendimi meşgul ettim. Sevdiğim insanlarla vakit geçirdim. Kafamı hep bir yere verdim asla boş kalmadım. Sonra farklı bir şehirde bir psikoloğa gittim. Orada yeni edindiğim arkadaşlarım bu sürecimi bilmeseler de bana yakınlıklarıyla çok yardımcı oldular. Hala arada atak gelir ama rüzgar gibi geçer.. Umrumda olmaz çünkü ben bunu kabul ediyorum, bundan korkmuyorum. Herkesin başına gelebilecek bir şey bu ve aslında vücudumuzun sadece kendini koruma mekanızması bozuldu o kadar ve iyileşebilir bu çok doğal bir şey.
Kalp agrisi oluyor muydu ne guzel anlatiyosunuz

Kalp agrisi oluyor muydu ne guzel anlatiyosunuz
Teşekkür ederim 😇

Tabi ki kalp ağrısı oluyordu. Göğsüm de sıkışıyormuş gibi hissederdim, düzenli nefes alamazdım. Ve dedim ya.. Ağlama nöbetleri, uyuyamama hali tüm düzenimi bir anda bozmuştu. Okuldan direkt eve gelirdim, dışarıda vakit geçirmeye tahammülüm yoktu.. Ama aslında dışarıda vakit geçirmek çok önemliymiş. İnsanlarla kaynaşma, güneş ışığı almak, yeni şeyler denemek ve hobiler edinmek size bağlı. Lütfen kendinize çok aşırı düşünerek ve bundan korkarak kötülük etmeyin.. Bu hastalık aslında size zarar vermeye çalışmıyor. Vücudumuzun mekanizması bozulduğu için böyle ve bunu düzeltmek de sizin ellerinizde ☺️🌼🌼

Teşekkür ederim 😇

Tabi ki kalp ağrısı oluyordu. Göğsüm de sıkışıyormuş gibi hissederdim, düzenli nefes alamazdım. Ve dedim ya.. Ağlama nöbetleri, uyuyamama hali tüm düzenimi bir anda bozmuştu. Okuldan direkt eve gelirdim, dışarıda vakit geçirmeye tahammülüm yoktu.. Ama aslında dışarıda vakit geçirmek çok önemliymiş. İnsanlarla kaynaşma, güneş ışığı almak, yeni şeyler denemek ve hobiler edinmek size bağlı. Lütfen kendinize çok aşırı düşünerek ve bundan korkarak kötülük etmeyin.. Bu hastalık aslında size zarar vermeye çalışmıyor. Vücudumuzun mekanizması bozulduğu için böyle ve bunu düzeltmek de sizin ellerinizde ☺🌼🌼
Ben de simdi disardayim daha iyiyim kahve bilr içiyorum düşün:)

Ben de simdi disardayim daha iyiyim kahve bilr içiyorum düşün:)
İçinizi ferah tutun ☺️ her şey geçiyor yavaşça.. Kahveyi seviyorsunuzdur ama rahatlığınıza gölge düşürmeden söylemek isterim, yoğun kahve tüketimi anksiyeteyi ve çarpıntıyı artırır. Biliyorsunuzdur bunu belki ben diyeyim yine de 😊 kahve tüketimime sınırlama getirdim ben şahsen, önceden her gün içerdim ama çarpıntı yapınca haftada 1 e indirdim.. Eğer sizde de çarpıntı yaparsa aklınızda bulunsun diye dedim 😇

İçinizi ferah tutun ☺ her şey geçiyor yavaşça.. Kahveyi seviyorsunuzdur ama rahatlığınıza gölge düşürmeden söylemek isterim, yoğun kahve tüketimi anksiyeteyi ve çarpıntıyı artırır. Biliyorsunuzdur bunu belki ben diyeyim yine de 😊 kahve tüketimime sınırlama getirdim ben şahsen, önceden her gün içerdim ama çarpıntı yapınca haftada 1 e indirdim.. Eğer sizde de çarpıntı yaparsa aklınızda bulunsun diye dedim 😇
Carpinti yok yok zaten 6 Ayda 1 iciorm o da 1 fincan daha 6 ay icmem :)

Daha iyi olcaz insallah doktora gitmedim bi daha ekg gerek yok diye dusundum

yi
Yanlis yazmisim ya insallahkimen
Genelde EKG çekiyorlar ama bir sıkıntı çıkmıyor, tamamen olmasa da kısmen psikolojiktir. Bilinçaltı teknikleri denemenizi tavsiye ederim hem internette kolayca bulabilirsiniz 🌼
kismen psikolojiktor dedin ya mesela baska ihtmaller var mi diye aklima taktm smdi :(

Helal olsun tabi.. Öyle laf mı olur. Ama şunu söylemeden edemeyeceğim. "Arayan bulur.. " bu yüzden çok aramamak, üstüne düşünmemek lazım. Yine de en iyisini kendiniz için siz bilirsiniz.

Back