• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

28 haftalık doğum yapanlar

İlk 15 gün kritiktir erken doğumda bebek bir iyi olur kilo alır bir bakmışsınız bi kaka yapar hepsini verir. Önemli olan ciğerleri iyi güçlü olsun. Şimdi ona anne karnındaki ortamı vermeye çalışıyorlar ama o hala sizin karnınızda hissediyor. O yüzden stresinizi azaltın güzel hayaller kurun bakın günler geçiyor zor da olsa Allah sabrını veriyor. Eliniz kalbinizde bekliyorsunuz biliyorum ama gerçekten kucağınıza gelince hepsini unutacaksınız 🥰
Stres azaltiyorum elimden geldiğince inşallah herşey gececek

O kadar iyi geldiki bu yazdıklarınız size ne kadar teşekkür etsem az Allah razı olsun inşallah bebeğinizle hep mutlu olun bende kurban kestirdim sürekli dua ediyorum iNSallah alıp gideceğim günlerinde görürüm ♥️
Sizdende rabbim razi olsun, Allah yardimciniz olsun inşallah 😊😊 ben sizi tanimiyorum ama inaniyorum ,inşallah bu sinavida kazanacaksiniz. Bana biri demisti önce saatleri sayacaksiniz (vallahi saydim tek tek) , sonra günleri (halen sayıyorum) sonra aylari gün gelecek inşallah yillari sayacagiz bizde ve sizde , inşallah yaṣiyacaklar ,uzun güzel sağlıklı hayırlı bi ömürleri olsun hepsinin. Ben hiç böyle yazan biri deildim ,yorum yazanda biri olmadim hiç,burda çenem düṣtü ama insan paylasmak istiyo.sizde bol bol yazin paylaşın vakit buldukca.birbirimizede dua edelim inşallah iyi olcak hersey

Sizdende rabbim razi olsun, Allah yardimciniz olsun inşallah 😊😊 ben sizi tanimiyorum ama inaniyorum ,inşallah bu sinavida kazanacaksiniz. Bana biri demisti önce saatleri sayacaksiniz (vallahi saydim tek tek) , sonra günleri (halen sayıyorum) sonra aylari gün gelecek inşallah yillari sayacagiz bizde ve sizde , inşallah yaṣiyacaklar ,uzun güzel sağlıklı hayırlı bi ömürleri olsun hepsinin. Ben hiç böyle yazan biri deildim ,yorum yazanda biri olmadim hiç,burda çenem düṣtü ama insan paylasmak istiyo.sizde bol bol yazin paylaşın vakit buldukca.birbirimizede dua edelim inşallah iyi olcak hersey
Sizin sayenizde daha çok moral topladım çok saolun bebek gün geçtikçe iyiye gidiyor gözlerinde kenarlarında hafif kızarıklık vardı inşallah göz konusunda bir sıkıntı yaşamayız

Sizin sayenizde daha çok moral topladım çok saolun bebek gün geçtikçe iyiye gidiyor gözlerinde kenarlarında hafif kızarıklık vardı inşallah göz konusunda bir sıkıntı yaşamayız
Muayeneden dolayı olabilir gerçi daha var sanki rop muayenelerine ama ışıktan da olabilir bir sıkıntı olursa söylerler size

😊 bizdede vardi o , göz kapagi bi gün hele çok acayip kizarmisti, 1-2 gün içinde geçti. Ara ara oldu göz cevresi kizarikligi ṣuan hic kalmadi 31. Gün.Sizdede gececektir o.Bizdede göz muayenesi olmadi henüz , doktorla görüṣecez bugun yarin soracam göz muayenesinide, ṣuan iṣiga tepki veriyo gayet net veriyo hemde . Büyük ihtimal henuz kararti olarak görüyodur ama elimi fln oynatinca tepki veriyo bakislari ile. Halen normal diyolar ama yeni yanindan geldim arada kalp atımlari iyice yavasliyo , kirmizi oluyo gosterge, 70lere kadar düṣüyor ama mudahale gerektirmeden kendi kendine tekrar topluyo 150lere cikiyo.normal diyolar ama endise ediyo insan ya. Bakalim inşallah oda düzene binecektir. Entube galiba halen sizinki? Hic dikkat ettinizmi oksijeni kaçta? Bizde %70-80 lerden basladi , hedefleri %21 e kadar indirmekti yani normal bebek duzeyi ve 21. Gün %25 lere kadar indirdiler sonra entubeden çikti , ṣuan oksijen maskesini o seviyelere indirmeye çalisiyolar %25-30 civariydi bu akṣam , ama arada sirada yetmedigi oluyo oksijen degeri azaliyo o zamanda %32 ler falan kurtariyo. Bize dedikleri entubede ne kadar basinc coksa ilk basda cigerine , maskedede gözlerine etki edebiliyo dediler yani ben öyle anladim. Tabi yanlis anlamayin kesin etki edecek diye bisey yok, etme ihtimali olabiliyo. Ben foto ekleyim bizimkinin oksijen cihazinin , entube cihazi farkliydi.bu farkli %26 daydi bu akṣam

Eklentiler

• 1000038773.jpg
    1000038773.jpg
    67,8 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
İnşallah çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Cihazları çok inceledim oksijen yazan kisimi bulamadım hemşirelerde asla bilgi vermiyor 5 dakika kucağıma verdiler onda zorlamak istemememisler hemen aldılar dokror bebek büyümeye başladı artık şu anlikda bir sorunu yok diyor ara ara tansiyonu düşüyormuş konuşurlarken duydum yanına gidince sürekli uyuyor onu orda bırakıp çıkarken on yaş birden yaşlanıyorum Allah ikimizede güç versin

Cihazları çok inceledim oksijen yazan kisimi bulamadım hemşirelerde asla bilgi vermiyor 5 dakika kucağıma verdiler onda zorlamak istemememisler hemen aldılar dokror bebek büyümeye başladı artık şu anlikda bir sorunu yok diyor ara ara tansiyonu düşüyormuş konuşurlarken duydum yanına gidince sürekli uyuyor onu orda bırakıp çıkarken on yaş birden yaşlanıyorum Allah ikimizede güç versin
🥹🥹🥹 amin inşallah, ben hayatimda bu kadar üzülmedim ayni anda bu kadarda sevinmedim,hiç bu kadar aglamadim,hiç böyle gunlerce aglaya aglaya dua etmedim,sonu guzel olsun,merak etme toparlar tansiyonunuda inşallah, uyusun büyüsün sagliklica inşallah.Yakinda tuz da verirler ona kilo yapmasi için, tansiyonda normal arada inisler çikislar oluyo ama hayati deil caresi var inşallah.biz gibi tansiyonu duzelince bu seferde baska bisey gorecen ama onuda atlatacak sonra tekrar baska bisey ama hepsini atlatacak inşallah.Beyin kanamasi yok elhamdülillah, sütüde az az hazmetmeye baslamis elhamdülillah, cigerleride toparladimi ohhhh mis gibi olur sizinki inşallah😊

🥹🥹🥹 amin inşallah, ben hayatimda bu kadar üzülmedim ayni anda bu kadarda sevinmedim,hiç bu kadar aglamadim,hiç böyle gunlerce aglaya aglaya dua etmedim,sonu guzel olsun,merak etme toparlar tansiyonunuda inşallah, uyusun büyüsün sagliklica inşallah.Yakinda tuz da verirler ona kilo yapmasi için, tansiyonda normal arada inisler çikislar oluyo ama hayati deil caresi var inşallah.biz gibi tansiyonu duzelince bu seferde baska bisey gorecen ama onuda atlatacak sonra tekrar baska bisey ama hepsini atlatacak inşallah.Beyin kanamasi yok elhamdülillah, sütüde az az hazmetmeye baslamis elhamdülillah, cigerleride toparladimi ohhhh mis gibi olur sizinki inşallah😊
İnşallah bugün kucağıma verdiler mosmor oldu resmen zavallim dayanamadı makinesiz hemen saturasyonu düştü ilk başlarda sizdede oldu mu ne zaman çıkacak acaba ağzındaki boru sürekli eli orda rahatsız oluyor ciğerleri hala gelisemedi

İnşallah bugün kucağıma verdiler mosmor oldu resmen zavallim dayanamadı makinesiz hemen saturasyonu düştü ilk başlarda sizdede oldu mu ne zaman çıkacak acaba ağzındaki boru sürekli eli orda rahatsız oluyor ciğerleri hala gelisemedi
(Biz yurtdisindayiz,gurbetci) Yaa bize 1 saat gogsumuze koyuyolar orda uyuyor ama her hangi bi cihazdan yada hortumdan cikarmiyolar. Küvezin yanina koltuk getiriyolar geriye yatan bide paravan. Bi hemsire kizimizi aliyo diger hemsire hortum ve kablolari tutuyo , öyle yatıriyolar. Üste kücük battaniyeleri onun üstünede sicak torbalar üṣümemesi için ve aradada gelip atesini ölçuyolar.zaten cihazlar bagli olunca biliyoz ne oluyo.(foto atarim ekranin)Ilk hafta yapmadilar sonra baṣladik bugun 31gün oldu 1 aylik.1 gün anne 1 gün baba yapiyodu ama simdi resmen baski yapiyolar bu ilaçlardan daha yararli diyerek çok fazla teṣvik ediyolar, ilk haftadan beri böyle çok inaniyolar ṣifali olduguna.her gün mumkunse 1.5 saat anne , 1.5 saat baba istiyolar.illaki morarma oluyo burnunu,bogazini temizlemek icin, cektirmek için her 4 saatte bir burnuna hortum sokuyolar , o icerdeki salyayi cekiyo daha iyi nefes alsin diye, sana bana yapsalar bizimde rengimiz degisir çok rahatsiz ediyo o. Ama onun iyiligi içinki normal dogan bebeklerede anne baba evde yaptigi oluyo. 1 aylik oldu halen saturasyonlar oluyo cihaza bagliyken bile oluyo , azicik basincini yükseltiyolar oksijenin duzene biniyo. Yani çok normal daha cigerleri gelismedi ,benimkinin sesi yoktu bile daha yeni yeni ince ince kedi yavrusu gibi ses gelmeye basladi

1000038772.jpg
bu fotografi cektigimde biraz huysuzdu. Yeṣil olan kalp atıṣlari 120-180 arasi iyi dediler bize ama bazen 70 lere kadar düṣtügü oluyo bakimlarini yaparken. Mavi olan spO2 yani oksijen oda 88-96 arasi iyi , bizimkinde cok defa dususler oldu sizdede olacak ,cigerleri buyudukce toparliyacak , azcik dusunce zaten alarm ötüyo gelip direk mudahale ediliyo oksijen basinci artirmak gibi. Onemli olan yavas yavas gün gün o basinci indirmeleri ve bebegin tolere etmesi , sizin dediginiz agizdaki kablo direk cigere gidiyo, bi kez denediler kaldiramadi bizimki sonra tekrar 1 hafta sonra bi daha denediler kaldirdi 21. Gün o agizdan hortumdan kurtuldu ama bu sefer maske oksijen basliyo burundan😔. Normal yani.
3. Beyaz olan numara yani 64 dakikada nefes alis verisi normalde bizimki genelde 25 lerde ama ben foto cekerken biraz cok çikmis. 20 ile 40 arasi çok iyi demislerdi ,yanlis hatirlamiyosam. Sol allta parantez icindeki yer varya , tansiyon ölçünce orda yaziyo artik bizimkini her dakka bakmiyolar sorun yok diye. Unutma bebegin kalp atislari bize göre daha hizli ama tansiyonu ve ṣekeri çok daha düṣüktür.
bide önceden 1.1 mavi yazan yerin altinda ,kandaki karbondioksit ölceri vardi artik entubeden cikali bakmiyolar,bizde o yuksek cikiyodu mesela o kadar korkttukki agladik ama bi anda kendiliginden kayboldu, hatta bize demediler bile ,ama onlar bize soylerken korkutucu gibi soylediler.
Bi kare var 73-185-97 yazan o bizim bebek deil hemen yanindaki bebegin verisi ,bizim bebege bakarken o bebegide takip etti onun icin acti hemsire

Saturasyon oluyo ya ne yazikki anliyacaginiz , bizim servisdeki her bebekte oluyo ,bazisinda her 5 dakikada bazisinda saatte 1 bazisinda 2 saat hic olmuyo. Ya kucuk cocuklar bile bazen korktuklarinda, bi yerlerini acittikmarinda aglayamayip hemen nefesi kesilip rengi degisiyo,normal. Benim gorduklerimden yanilabilirim yanlis anlayabilirim belki ama öyle gördüm, bende hic birsey bilmiyodum hic birsey ama zamanla baka baka ogreniyosun, sende ogrenecen zamanla. O saturasyonlar yani oksijen azalmasi entubeden ciktiktan sonra daha fazla oluyo, ama ola ola ola alisacak ogrencek, bizimki nefes almayi bilmiyoduki beynine sinyal bile gitmiyodu 660 gram, 15 gün sürdü ogrenmesi,normal

Ya yeni dikkatimi çekti siz agızdan demiṣnizin, ben direk burnu anlatim oksijen için. Hep oksijeni anlattim bende agızdan yazmiṣip hep. Kusura bakma benim kafamda allak bullak ,bide biz hep ciğere ondaklandik hep ,ondan hersey kafamda oksijen oksijen oksijen, gozlerimi kapatinca bile gozumun onune ekran geliyo oksijen seviyesi geliyo, makinalarin dıd dıd ötmesini duyuyorum😟😟. Agizdan olan besin gidiyo midesine direk, ondada bizde ṣu sekil oldu , süt once 1ml sonra 4ml sonra 7ml olarak yavas yavas cikardilar aradada ṣiṣkinlik ṣupesi olunca dusurdukleride oldu. Ṣuan entubeden cikinca yani burnunda boru olmayinca , agizdakinide tutup assıliyo diye onu burnundan midesine gonderdiler yani agizda bisey yok ṣuan ve 27ml süt veriyolar her 4 saatte , 32.gün bugun. 950 gram. Bide 1ml olarak her 4 saatte agizdan ṣiringa ileydi , bugun biberonu agzina verdiler hemsire biberonun ucuna yavas yavas siringayla süt verdi ilk defa biberonla emmiṣ oldu. Benim anladigim artik yavas yavas agizdan verdiklerini çogaltacaklar ,tamamen agiz alisinca o besin borusundanda kurtulacak inşallah. Bide dün göz muayenesi oldu bugun doktoru ile konustuk haftaya bi daha bakacaklar olumlu yada olumsuz bisey goremzmisler, merak etmeyin lazer tedavisi var teknoloji gelisti bisey olsa bile çare bulunabilir dedi.biz hep bugune kadar cigerine ve kanama olmamasina ugrastik , hiç kilosuna fln bakmadik cunku oncelik cigerdi ama bugünden itibarek kilosu çok az kilo almasina agirlik verecez, tuzu artiracaz fln dedi. Inşallah bi kilo alirda iyice bizde rahatlariz. 32 günde 300 gram anca aldi🥹

(Biz yurtdisindayiz,gurbetci) Yaa bize 1 saat gogsumuze koyuyolar orda uyuyor ama her hangi bi cihazdan yada hortumdan cikarmiyolar. Küvezin yanina koltuk getiriyolar geriye yatan bide paravan. Bi hemsire kizimizi aliyo diger hemsire hortum ve kablolari tutuyo , öyle yatıriyolar. Üste kücük battaniyeleri onun üstünede sicak torbalar üṣümemesi için ve aradada gelip atesini ölçuyolar.zaten cihazlar bagli olunca biliyoz ne oluyo.(foto atarim ekranin)Ilk hafta yapmadilar sonra baṣladik bugun 31gün oldu 1 aylik.1 gün anne 1 gün baba yapiyodu ama simdi resmen baski yapiyolar bu ilaçlardan daha yararli diyerek çok fazla teṣvik ediyolar, ilk haftadan beri böyle çok inaniyolar ṣifali olduguna.her gün mumkunse 1.5 saat anne , 1.5 saat baba istiyolar.illaki morarma oluyo burnunu,bogazini temizlemek icin, cektirmek için her 4 saatte bir burnuna hortum sokuyolar , o icerdeki salyayi cekiyo daha iyi nefes alsin diye, sana bana yapsalar bizimde rengimiz degisir çok rahatsiz ediyo o. Ama onun iyiligi içinki normal dogan bebeklerede anne baba evde yaptigi oluyo. 1 aylik oldu halen saturasyonlar oluyo cihaza bagliyken bile oluyo , azicik basincini yükseltiyolar oksijenin duzene biniyo. Yani çok normal daha cigerleri gelismedi ,benimkinin sesi yoktu bile daha yeni yeni ince ince kedi yavrusu gibi ses gelmeye basladi
Malesef burda kucağa almak için makineden cikamalari gerekiyor o zaman da nefessiz kalıyor size ne desem bilmiyorum bana doktorlardan daha çok şey öğrettiniz bebeğimin sesini bile duyamadım bugün kan nakli oldu kilo verdi yorgun gözüküyor onu öyle görmek mahvediyor beni sürekli eller delik deşik ayakları anne karnında uyumak varken burda neler çekiyor sürecimiz çok zor beni sizden başkası anlamaz yavaş yavaş büyüyecek inşallah sizede dua ediyorum sizde bana edin

Ya yeni dikkatimi çekti siz agızdan demiṣnizin, ben direk burnu anlatim oksijen için. Hep oksijeni anlattim bende agızdan yazmiṣip hep. Kusura bakma benim kafamda allak bullak ,bide biz hep ciğere ondaklandik hep ,ondan hersey kafamda oksijen oksijen oksijen, gozlerimi kapatinca bile gozumun onune ekran geliyo oksijen seviyesi geliyo, makinalarin dıd dıd ötmesini duyuyorum😟😟. Agizdan olan besin gidiyo midesine direk, ondada bizde ṣu sekil oldu , süt once 1ml sonra 4ml sonra 7ml olarak yavas yavas cikardilar aradada ṣiṣkinlik ṣupesi olunca dusurdukleride oldu. Ṣuan entubeden cikinca yani burnunda boru olmayinca , agizdakinide tutup assıliyo diye onu burnundan midesine gonderdiler yani agizda bisey yok ṣuan ve 27ml süt veriyolar her 4 saatte , 32.gün bugun. 950 gram. Bide 1ml olarak her 4 saatte agizdan ṣiringa ileydi , bugun biberonu agzina verdiler hemsire biberonun ucuna yavas yavas siringayla süt verdi ilk defa biberonla emmiṣ oldu. Benim anladigim artik yavas yavas agizdan verdiklerini çogaltacaklar ,tamamen agiz alisinca o besin borusundanda kurtulacak inşallah. Bide dün göz muayenesi oldu bugun doktoru ile konustuk haftaya bi daha bakacaklar olumlu yada olumsuz bisey goremzmisler, merak etmeyin lazer tedavisi var teknoloji gelisti bisey olsa bile çare bulunabilir dedi.biz hep bugune kadar cigerine ve kanama olmamasina ugrastik , hiç kilosuna fln bakmadik cunku oncelik cigerdi ama bugünden itibarek kilosu çok az kilo almasina agirlik verecez, tuzu artiracaz fln dedi. Inşallah bi kilo alirda iyice bizde rahatlariz. 32 günde 300 gram anca aldi🥹
Benimde gece uyurken kafamda makine sesleri susmuyor sizi anliyorum ve çok teşekkür ederim yazdıklarınız için beni rahatlatıyor ve bilgilendiriyor benim bebeğimde bir kilo alıyor bir veriyor sütü bir tolere etti diyorlar bir etmedi diyorlar onuncu gundeyim tahmini iki üç hafta sonra o borudan kurtulur muyuz xok rahatsiz ediyor sizde kan takviyesi aldınız mı hakkinzda hayırlısı olsun bebeğiniz inşallah sağlıcakla kucağınuzq alın

Back