• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

28 haftalık doğum yapanlar

İnşallah bizim servis ;3 saatte bir gidip görmeme izin veriyorlar gidince bir saat kalıyorum benim geldiğimi hissediyor saçlarını okşuyorum elini tutuyorum bir defa göğsüme aldım gün geçtikçe toparlıyor inşallah burdan çıktığımız günlerinde görürüz şu an çok küçük bir hastalığı olmasin bir tarafı eksik kalmasın Allah çocuklarımızı bize bağışlasın entubeden bende şu an çıkarmalarını hiç istemem çünkü kaldiramiyor şu an daha gülümsemesini tanık olmadım ağlama sesini bile tam duyamadım bugün 11. Günüm ve her geçen gün tükendiğimi hissediyorum
Bizde ayniydik ama bir gün güneṣ açacak inşallah bizim içinde, sizin içinde.Mevlam neylerse güzel eyler..yaaa çok zor çok, bana sabır diyenlere bile kiziyodum siz beni nasil anliyacaksiniz diye icimden.ama az kaldi hiç bir sıkınti olmaz inşallah 10 gün sonra yavas yavaş gulumsemeye basliyacaksiniz emin olun, her gecen gün umut cogaliyo, her atlattigi gün gelisiyo, bakin sizde büyük bi sorun olmadi ṣu gecen 11 gün, olanlarin hepsi normal her bebek yasiyo bunlari. Aman sütünüze dikkat edin ,ona cok ihtiyaci olacak,kendinizi üzmeyin. Demesi kolay biliyorum ama ben mesela o kaplo boru nefret ediyo nefret,çok rahatsiz ediyordu ,hele kontrollerde çok kötü oluyodu ama kendimi ṣununla tesselli ettim demekki refleksleri gelisiyo ,beyni calisiyo tepki veriyo, algiliyo. Ṣimdi hemṣire elini götürürken anliyo zaten,direk gözlerini sıkıyo , üzücü ama bi yandanda elhamdülillah elhamdülillah anliyo diyip ṣükür ediyoruz.her gün görebilmeniz dokunabilmeniz sizin içinde onun icinde buyuk nimet ,hiç goremeyen anneler var, haftada 1 kez 15 dakika ,bide onlari dusunun.Allahim bize sabr versin inşallah, çabucak sıkıntısiz buyusunler inşallah. Ama tükendim kelimesini lügatinizdan çikarin , sizde bebeginizde tükenmiyecek yakinda o size güç verecek goreceksiniz

Ahhhhh kızım ahhh benimde içim yaniyo yaniyo kavruluyo amma yapcak bisey yok, 🥺🥺🥹 takdiri ilahi kizim diyorum, onlar elini koy üstüne güç ver diyo,bende nerdeeee güç, bense kizima diyomki,beni affet kizim ben sana güç veremiyom ama Allah sahidim kizim asil bana güç veren sensin, seni veren mevlama binlerce kez şükürler olsun diyom, oyyyy kızımm oyyyy canim canim canim benim , kucucuk kuzum benim , hic aglamayan baba tuvalete banyoya girip saatlerce agliyo ,anne odada agliyo, baba anneyi daha uzmesin diye disarlarda gidip agliyo, bilmemmi bilirim tabii, hep gözler ṣiṣ , demek evlat böyle biseymis demek anne babalik buymus, bunu bize taddiran mevlama ŝükurler olsun ,kizimdanda Allah razi olsun ne diyim ne edeyim bilemiyorum Allahim acilarini gostermesin hayirli hep mutlu huzurlu olsunlar bidaha cekmesinler inşallah

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🙏 ben 30. Haftada doğum yaptım. 45 gün yoğun bakımda kaldı ve yaşamadığımız şey kalmadı diyebilirim. Çok zor bir süreç. Sizi yaşamayan anlayamaz. Ama sabırlı olun. Erken doğan bebekler çok güçlü oluyorlar. İnanamazsınız buna. Sizden benden herkesten daha güçlüler. Bebeğim şu an yanımda. 5. Ayı bitirdik ama düzeltilmiş 3 buçuk aylık civarıyız ❤ hastane kontrollerimiz devam ediyor. Bunları aksatmamak çok önemli eve geldiğinde. Ve lütfen lütfen lütfen aile akraba komşu arkadaş kimseyi eve almayın 😢 biz aylar oldu evimize kimseyi almadık. Doktor bunu söyledi bize ve bizde katı bir şekilde bu kurala uyduk. Çok hassaslar. Bir kaç sene pamuklara sarmamız gerekiyor onları. En ufak bir hastalık maalesef geri hastaneye yatış gerektirebiliyor. Yaşamış biri olarak söylüyorum. Sonrası güzellik. Her şey çok güzel oluyor hepsini unutuyorsunuz. Bebeğimin daha küçük minik yoğun bakımda ki hallerini hatırlamıyorum şu an mesela çünkü canıma okuyor artık 🤣🤣🤣
Bu arada bir haftada entübede kaldı. Hiç korkmayın. Hepsi geçiyor ❤🙏
Oksijen desteginden ne zaman ayrildi hatırliyormusunuz, gununu ve kilosunu?aklinizda ne kaldiysa paylasabilirmisin lutfen?süreç nasildi?benim anladigim ilk entube ,sonra maske burnunu saran , sonra burna ufleyen serum gibi burnun altina yapistirilan boru gibi ,ismini bilmiyorum , sonra kuveze verilen oksijen sonra oksijen desteksiz olarak,sonrada taburcu? Dogrumu anlamisim acaba

Oksijen desteginden ne zaman ayrildi hatırliyormusunuz, gununu ve kilosunu?aklinizda ne kaldiysa paylasabilirmisin lutfen?süreç nasildi?benim anladigim ilk entube ,sonra maske burnunu saran , sonra burna ufleyen serum gibi burnun altina yapistirilan boru gibi ,ismini bilmiyorum , sonra kuveze verilen oksijen sonra oksijen desteksiz olarak,sonrada taburcu? Dogrumu anlamisim acaba
Şimdi şöyle Öncelikle bebeğim ile ilgileniyorum O yüzden konuşarak yazıyorum anlamışsınızdır umarım noktalama işaretlerini pek yapamayacağım şu anda önce Entübe oldu 7. günde maske ile o hortum burnunun altında olan onunla oksijen desteği verildi bir 20 gün kadar o şekilde gitti sonra küveze oksijen verilmeye başladı 40 gün yanlış hatırlamıyorsam O da havasına geçildi 45 günde zaten taburcu oldu 🙏

Şimdi şöyle Öncelikle bebeğim ile ilgileniyorum O yüzden konuşarak yazıyorum anlamışsınızdır umarım noktalama işaretlerini pek yapamayacağım şu anda önce Entübe oldu 7. günde maske ile o hortum burnunun altında olan onunla oksijen desteği verildi bir 20 gün kadar o şekilde gitti sonra küveze oksijen verilmeye başladı 40 gün yanlış hatırlamıyorsam O da havasına geçildi 45 günde zaten taburcu oldu 🙏
Oksijen desteklerinden ayrıldığındaki kilolarını hatırlamıyorum bir buçuk kilo doğdu 2.800'e kadar çıktı ama hortum çıkarılıp biberona geçildiğinde bir kilo kaybı yaşadı 2.450 ile eve geldi Şu anda 5 kilo Doktorlar kilo alımına İyi diyorlar
Şunu da söylemem lazım benim bebeğim ciğerleri gelişmediği için çok ağır kortizonlu ilaç tedavisi aldı Ondan sonra kendi kendine nefes almaya başladı

Oksijen desteklerinden ayrıldığındaki kilolarını hatırlamıyorum bir buçuk kilo doğdu 2.800'e kadar çıktı ama hortum çıkarılıp biberona geçildiğinde bir kilo kaybı yaşadı 2.450 ile eve geldi Şu anda 5 kilo Doktorlar kilo alımına İyi diyorlar
Şunu da söylemem lazım benim bebeğim ciğerleri gelişmediği için çok ağır kortizonlu ilaç tedavisi aldı Ondan sonra kendi kendine nefes almaya başladı

Massallah ya,massallah. 45 günde bide 1kilo300 gram almis.Çok sevindim sizin adiniza ,bizimki 660 gramda 950 gram oldu daha 32 günde.heralde bizim bi en az 50günümuz var yani asagi yukari normal dogum tarihini bulacakki 9 hafta var ona.inşallah bizde hayirlisi ile sapa saglam,saglikli mutlu cikariz bu süreçten, tessekkur ederim saolun

Massallah ya,massallah. 45 günde bide 1kilo300 gram almis.Çok sevindim sizin adiniza ,bizimki 660 gramda 950 gram oldu daha 32 günde.heralde bizim bi en az 50günümuz var yani asagi yukari normal dogum tarihini bulacakki 9 hafta var ona.inşallah bizde hayirlisi ile sapa saglam,saglikli mutlu cikariz bu süreçten, tessekkur ederim saolun
İnşallah sağlıkla atlatırsınız bu süreci sizin de çok güzel gidiyor maşallah hiç korkmayın onlar çok güçlüler yanınıza bir an önce gelmek için büyüyorlar😍😍❤❤

Back