ben adanalıyım ailem depremde adanadaydı evleri yıkılmadı ama kolonlarda hasar varmış o günden beridir eve gidemiyorlar,adananın durumu farklı oldu bu depremde,diğer illerde yıkım oldu çok fazla,yakın çevre illerde az hasar meydana geldi ama adanadaki binaların nerdeyse yarısından fazlası orta hasarlı,otursan oturulmaz yeni bir yer arasan bulunmaz bulunsa sağlammıdır bilinmez,herkes şuanda çadırda ve 2 ay oldu,deprem bölgelerinde bile normale dönmeye başlandı ama adanada hala çadırda insanlar var çok tuhaf bir durum oldu,cunkü deprem bekleniyormuş bide öyle deniliyor insanlar korktu tabi, adanada kiralar cok pahalı ve yıllık istiyorlar,bunun için adanadaki vatandaslara yardım edilmesi gerekiyor en azından kira bedelleri karşılanmalı ve fiyatların kontrol edilmesi gerekiyor,öyle cadir yada konteynirda fln kalınmaz uzun süreli şimdi gerçekçi olmak gerekiyor,mersinden ev tutup geliş gidiş yapabilirsiniz,araçla yada trenle,benim arkadaşlarım orada çalışıp adanada oturuyor simdilik böyle bir çozum bulabilirsiniz,mersinde evler daha ucuz,c.tesi,pazar deniz kenarında gezin yani belki saçma gelecek ama adanalılar bilir cidden adanada yada mersinde oturup gidip gelen çok, yoksa bu sekilde adanada ev bulmanız zor,benim ailem bütün sülalem orada cidden ev yok,ailemde bi süre bende kaldı sonrada kardeşime gittiler ama eve giremiyorlar...