- 13 Ağustos 2022
- 8.621
- 4.397
- 31
Tedbir önemli ama ölümden kaçmakta abes.Sinop sakin şehir olarak seçilmişti. Deprem riskini bilmemekle birlikte oyum Sinop'a.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tedbir önemli ama ölümden kaçmakta abes.Sinop sakin şehir olarak seçilmişti. Deprem riskini bilmemekle birlikte oyum Sinop'a.
Tedbir önemli ama ölümden kaçmakta abes.
Tedbir önemli ama ölümden kaçmakta abes.
kahve pembe bu aklı değişik zaten.Sen kaçma sen bile bile lades de
kahve pembe bu aklı değişik zaten.
Afetzede başka ile gittiğinde afetzede haklarından faydalanabilmesi için bir yere başvurması gerekiyor mu?Daha önceki konumda deprem bölgesinden başka bir ile gitme kararı almıştık onu yazmıştım fakat bazı durumlardan gidemedik. Hâlâ dışarda bir yerlerde kalıyoruz ramazandan önce en azından 1-2 aylık ramazanı güzel geçirelim ve kafamızı toplayalim diye iki şehir seçtik fakat neresi daha güvenli bilemiyorum Zonguldak ve Sinop düşünüyoruz ama hak verirsiniz ki o deprem korkusu içimizden bir an gitmiyor ve burdan kaçarken gittiğimiz yerde de depreme yakalanmak istemiyoruz.. bu şehirlerde yaşayanlar yardımcı olabilir mi hem deprem konusunda hem de insanları çevresi nasıl hangisinde daha iyi kafa dinleyebiliriz fikir verir misiniz ? Karadeniz taraflarinda veya başka yerde önerebilir misiniz şuan aklımızda sadece o iki yer var
Ben samsun ve Çorum'dan fay hattinin gectifini biliyorum yanlış değilse. Bu durumda Sinop da Zonguldak da tehlikeli. En kafanızın rahat olacağı yer Artvin olabilir. Ama bu kadar uc sehirlerde ne yapacaksınız. Neden müstakil evler yapillmiyor ki şu sehirlere. PoffDaha önceki konumda deprem bölgesinden başka bir ile gitme kararı almıştık onu yazmıştım fakat bazı durumlardan gidemedik. Hâlâ dışarda bir yerlerde kalıyoruz ramazandan önce en azından 1-2 aylık ramazanı güzel geçirelim ve kafamızı toplayalim diye iki şehir seçtik fakat neresi daha güvenli bilemiyorum Zonguldak ve Sinop düşünüyoruz ama hak verirsiniz ki o deprem korkusu içimizden bir an gitmiyor ve burdan kaçarken gittiğimiz yerde de depreme yakalanmak istemiyoruz.. bu şehirlerde yaşayanlar yardımcı olabilir mi hem deprem konusunda hem de insanları çevresi nasıl hangisinde daha iyi kafa dinleyebiliriz fikir verir misiniz ? Karadeniz taraflarinda veya başka yerde önerebilir misiniz şuan aklımızda sadece o iki yer var
kaymamakanliga başvuracak yardimlar adresine gelicek bildirilecek.diye biliyorum komşumlar öyle yaptı.Afetzede başka ile gittiğinde afetzede haklarından faydalanabilmesi için bir yere başvurması gerekiyor mu?
toprak kaldımı ki yapılsın. bende gecekondu tipi olsa isterim şahsen.Ben samsun ve Çorum'dan fay hattinin gectifini biliyorum yanlış değilse. Bu durumda Sinop da Zonguldak da tehlikeli. En kafanızın rahat olacağı yer Artvin olabilir. Ama bu kadar uc sehirlerde ne yapacaksınız. Neden müstakil evler yapillmiyor ki şu sehirlere. Poff
Mersinliyim, keşke bir tane daha evi olsa da gelin burda düzeninizi kurun rahat yaşayın diyebilsem. Yok olmadığı gibi kiralık daire bile bulamazsınız bulsanız kiralar almış başını gidiyor. 8 10 binden aşağı kiralık daire yok. Ev almak hayal zaten. Ve artık mersin kendi nufüsunu bile barındıramaz hale geldi, suriyeliler zaptetti nerdeyse her yeri o zaten ayrı bi konu. Yani rabbim yardımcınız olsun ama yanılıp şaşıp mersine gelmeyin gelenler kiralık daire bulmadı burda da çadırda kalıyorlar zatenDaha önceki konumda deprem bölgesinden başka bir ile gitme kararı almıştık onu yazmıştım fakat bazı durumlardan gidemedik. Hâlâ dışarda bir yerlerde kalıyoruz ramazandan önce en azından 1-2 aylık ramazanı güzel geçirelim ve kafamızı toplayalim diye iki şehir seçtik fakat neresi daha güvenli bilemiyorum Zonguldak ve Sinop düşünüyoruz ama hak verirsiniz ki o deprem korkusu içimizden bir an gitmiyor ve burdan kaçarken gittiğimiz yerde de depreme yakalanmak istemiyoruz.. bu şehirlerde yaşayanlar yardımcı olabilir mi hem deprem konusunda hem de insanları çevresi nasıl hangisinde daha iyi kafa dinleyebiliriz fikir verir misiniz ? Karadeniz taraflarinda veya başka yerde önerebilir misiniz şuan aklımızda sadece o iki yer var
Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'nin nüfusu her aile için müstakil yaşama musaitmis. Konya Karaman kadar yer kapliyormus.toprak kaldımı ki yapılsın. bende gecekondu tipi olsa isterim şahsen.
O eskidendi ya doğal gaz geldi artıkBen Sinop'u seçerdim. Zonguldak için kışın beyaz giy siyah çıkarsın diyorlardı hep. Ama deprem açısından bilemiyorum. Ayrıca çok geçmiş olsun. İnşallah kayıplarınız yoktur. her şey gönlünüzce olsun bundan sonraki hayatınızda.
Devlet demişki 1senede modern binalar inşa edicez bizimkilerde toplanıl dediler biz artık bina mina istemiyoruz bu saatten sonra kim binada yasar herkese mezar oldu bizler mustakil isterse 2 odalı olsun evler istiyoruz falan ama izin vermemiisler. Bizim evde yıkıldı borcunuyeni ödemiştik ve esim hataydan ev almak istemiyordu ben zorla aldırttım bak hatay ucuz evler ucuz diye 3+1 i topraktan 255 e aldık kayalık zemindi bide evin zemini. Kolonlar patlamıs agır hasarlıydı 6.4lük depremdede komple yıkıldı.Kayalık zemin olan apartmanlar bile yıkıldı. tokiler annemler yasıyordu içi yerle bir oldu dısında bişey yok ama içi enkaz. Yeni evleri birbirine yapısık ve 2 3 katlı yapacaklarmıs. Ve dikdörtgen gibi yapacaklarmıs 1 katta 2 daire varsa simdi 1 kata 4 daire yapacaklarmıs. Sehri dag yaamclarına dogru inşa edeceklermiş 1 yılda bunlar nasıl mumkun olacak bilmiyorum ama elazıg depreminn izmir depreminin evlerini bile nerdeyse yeni teslim ettiler. Bunda yeni sehir kurulacak bakalım ne kadar sürer. Dediginiz gibi mustakil evler olsa hem daha az masraf daha kısa zamanda biterdi. Geriye kalan bahce mahce işlerini vatandas kendisi istedgi gibi yapar döşerdi yeterki bina olmasın diyoruz.Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'nin nüfusu her aile için müstakil yaşama musaitmis. Konya Karaman
Gerçekten müstakil yapmayız mı demişler?Devlet demişki 1senede modern binalar inşa edicez bizimkilerde toplanıl dediler biz artık bina mina istemiyoruz bu saatten sonra kim binada yasar herkese mezar oldu bizler mustakil isterse 2 odalı olsun evler istiyoruz falan ama izin vermemiisler. Bizim evde yıkıldı borcunuyeni ödemiştik ve esim hataydan ev almak istemiyordu ben zorla aldırttım bak hatay ucuz evler ucuz diye 3+1 i topraktan 255 e aldık kayalık zemindi bide evin zemini. Kolonlar patlamıs agır hasarlıydı 6.4lük depremdede komple yıkıldı.Kayalık zemin olan apartmanlar bile yıkıldı. tokiler annemler yasıyordu içi yerle bir oldu dısında bişey yok ama içi enkaz. Yeni evleri birbirine yapısık ve 2 3 katlı yapacaklarmıs. Ve dikdörtgen gibi yapacaklarmıs 1 katta 2 daire varsa simdi 1 kata 4 daire yapacaklarmıs. Sehri dag yaamclarına dogru inşa edeceklermiş 1 yılda bunlar nasıl mumkun olacak bilmiyorum ama elazıg depreminn izmir depreminin evlerini bile nerdeyse yeni teslim ettiler. Bunda yeni sehir kurulacak bakalım ne kadar sürer. Dediginiz gibi mustakil evler olsa hem daha az masraf daha kısa zamanda biterdi. Geriye kalan bahce mahce işlerini vatandas kendisi istedgi gibi yapar döşerdi yeterki bina olmasın diyoruz.
Köylere falan mustakil yapılır muhtemelen köylerde de cok yıkım var cunku ama sehir merkezine mustakil olmuyormus. Tek mimari olacakmıs. Yani mesela hataya yapılscak konutlar ile,,marasa yapılacakların modeli farklı olacakmıs heryere tek düze degil. Kayalık zeminlere 3 4 katlıysa,yumusak zemine 2 3 katlı ve birleşik yanyana olacakmış. Cok detay bilmiyorum ama biz gercekten 1 seneye yetişsin istiyruz. Birde sunu merak ediyorum bizim evin yanında ozpınar apartmanı yıkıldı 5 katlı ve eskiydi baya 10 aile oturyordu orada sag kurtulan kimse olmamıs 12 gun boyunca herkesi cıkarmıslar sadexe 10 yasnda bir cocuk sag cıkmıs onunda akıbeti bilinmiyor apartmandan kimse kalmayınca hangi hastaneye gpturuldu falan bulamadı akrabaları muhtemelen yogun bakımda bilinci kapalı hala. Şimdi o apartmanda kimse sag cıkmayınca yerine yenisi yapılacak mı yapılacaksa teslim edecekleri ev sahipleri yok yasamıyor. Bunun gibi birsürü bina var acaba sag cıkan olmayınca o binaların yerine yenisi yapılacakmı ne olacak onu merak ediyorum allahtan rahmet dilerim tabi o ayrı bir acıGerçekten müstakil yapmayız mı demişler?
Gerçekten o kadar karman çorman bir durum ki.Köyle
Köylere falan mustakil yapılır muhtemelen köylerde de cok yıkım var cunku ama sehir merkezine mustakil olmuyormus. Tek mimari olacakmıs. Yani mesela hataya yapılscak konutlar ile,,marasa yapılacakların modeli farklı olacakmıs heryere tek düze degil. Kayalık zeminlere 3 4 katlıysa,yumusak zemine 2 3 katlı ve birleşik yanyana olacakmış. Cok detay bilmiyorum ama biz gercekten 1 seneye yetişsin istiyruz. Birde sunu merak ediyorum bizim evin yanında ozpınar apartmanı yıkıldı 5 katlı ve eskiydi baya 10 aile oturyordu orada sag kurtulan kimse olmamıs 12 gun boyunca herkesi cıkarmıslar sadexe 10 yasnda bir cocuk sag cıkmıs onunda akıbeti bilinmiyor apartmandan kimse kalmayınca hangi hastaneye gpturuldu falan bulamadı akrabaları muhtemelen yogun bakımda bilinci kapalı hala. Şimdi o apartmanda kimse sag cıkmayınca yerine yenisi yapılacak mı yapılacaksa teslim edecekleri ev sahipleri yok yasamıyor. Bunun gibi birsürü bina var acaba sag cıkan olmayınca o binaların yerine yenisi yapılacakmı ne olacak onu merak ediyorum allahtan rahmet dilerim tabi o ayrı bir acı