Deprem sonrası yaşayabileceğim bir şehir arıyorum :(

Deprem sonrası yaşayabileceğim bir şehir arıyorum :(

• Ankete Katılan
    170
Daha önceki konumda deprem bölgesinden başka bir ile gitme kararı almıştık onu yazmıştım fakat bazı durumlardan gidemedik. Hâlâ dışarda bir yerlerde kalıyoruz ramazandan önce en azından 1-2 aylık ramazanı güzel geçirelim ve kafamızı toplayalim diye iki şehir seçtik fakat neresi daha güvenli bilemiyorum Zonguldak ve Sinop düşünüyoruz ama hak verirsiniz ki o deprem korkusu içimizden bir an gitmiyor ve burdan kaçarken gittiğimiz yerde de depreme yakalanmak istemiyoruz.. bu şehirlerde yaşayanlar yardımcı olabilir mi hem deprem konusunda hem de insanları çevresi nasıl hangisinde daha iyi kafa dinleyebiliriz fikir verir misiniz ? Karadeniz taraflarinda veya başka yerde önerebilir misiniz şuan aklımızda sadece o iki yer var
Mardine gelin mardine burası çok güvenli bir şehir çok da sakin tatlı küçük memleketim benm ya

Rabbim yardımcımz olsn inşallah

Ben orduyu beğenmiştim. Ama 1-2 ay diyorsunuz imkanlar dahilinde karar verin

Daha önceki konumda deprem bölgesinden başka bir ile gitme kararı almıştık onu yazmıştım fakat bazı durumlardan gidemedik. Hâlâ dışarda bir yerlerde kalıyoruz ramazandan önce en azından 1-2 aylık ramazanı güzel geçirelim ve kafamızı toplayalim diye iki şehir seçtik fakat neresi daha güvenli bilemiyorum Zonguldak ve Sinop düşünüyoruz ama hak verirsiniz ki o deprem korkusu içimizden bir an gitmiyor ve burdan kaçarken gittiğimiz yerde de depreme yakalanmak istemiyoruz.. bu şehirlerde yaşayanlar yardımcı olabilir mi hem deprem konusunda hem de insanları çevresi nasıl hangisinde daha iyi kafa dinleyebiliriz fikir verir misiniz ? Karadeniz taraflarinda veya başka yerde önerebilir misiniz şuan aklımızda sadece o iki yer var
Zonguldak’ta üniversite okudum küçük güzel bir şehir
Deniz manzarası da çok güzel
Bazı zeminleri kayalık ve kayalık zeminler deprem için daha güvenli ama neresi daha uygun ve sağlam kimse bunun garantisini veremez
Zonguldak için ben de veremem. Şehir olarak güzel bence

Öncelikle çok geçmiş olsun. Kaybınız varsa başınız sağolsun. Sinop güzel bir il, deprem konusunu bilemem. Ama yaşanılır bir şehir. Gidip gezmiştim.Arada yorumlara baktım Ordu yazanlar var. Ordu çok güzel. Perşembe ilçesine gitmiştim ben.Harika bir şehir. Eşimde Ordulu.Eğer iş olmasaydı Ordu'ya yerleşirdik.Lakin bu depremler de Ordu'da da hissedilenler var. Neresi güvenli olur bilemicem. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Tekrar geçmiş olsun

İki sehirede gitmedim. Ama bir bilimciden dinlemistim zonguldak deprem icin güvenli sehirler arasındaymıs. Sinopun cok güzel oldugunu söylüyorlar lakin sel riskinin yüksek oldugu bir alan orası.

Geçmiş olsun..

Zonguldak li değilim ama 20 yılım geçti artık oralı oldum diyebiliyorum güzel sahilleri ve piknik yerleri vardır yazın canınız sıkılmaz ama kışın kasvetlidir kömür kokusu ve is heryeri kaplar genel olarak işçi kesim yaşar emek şehridir madenci çoktur insanı iyidir ama duzceye yakındır Aralık ayında Düzce de 6 büyüklüğün de deprem olduğunda zonguldakta da çok hissedildi hatta ereglide boş bir bina yikildiydi diye hatırlıyorum..Sinop hakkında bir fikrim yok hiç gitmek nasip olmadı

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun öncelikle.

Deprem bölgesi olmasa da, aktif fay hattı olmasa da neredeyse her ilin yakınından bir fay geçiyor. O yüzden Maraş depremi gibi büyük yıkım olmasa da deprem oralardan da hissedilir diye düşünüyorum, onu bilerek gidin bence.

İkisi arasında Sinop daha sıcak geliyor bana duyduklarım kadarıyla.

Umarım en kısa sürede toparlarsınız 🙏🏿

Annemin Kdz.Ereğli'de bir arkadasi var Düzce'deki en son depremde çok sallanmıslar uykularından uyanmıslar okullar falan orada da tatil edilmis hatta o yüzden Zonguldak'ı tavsiye etmem.Sinop daha güvenli gibi duruyor ama ben imkanım olsa Rize ya da Artvin tercih ederdim

Ankara veya edirne gitme şansınz varsa iyi olur aslında bu iki şehir ve diğer şehirler 4 ve 5.ci gurupta deprem sıramalasında .. ama bu iki yer ailemize yakın derseniz ben sinopu tercih ederim

Aksaray da deprem olma ihtimali cok düşük eger yerleşicekseniz düşünebilirsiniz ama zonguldak sinop hakkinda bilgim yok

Konya Ilgın'da tam şehir merkezinde, en nezih mahallede 2 katlı müstakil bahçeli evim var. Evi satılığa çıkarmıştım ama siz kendinizi hazır hissedene kadar satmam. Zaten satış için de çok gönülsüzüm.

Kaymakamlığa evi depremzedelere tahsis etmesi için dilekçe vermiştim, dilediğiniz zaman gelip yerleşebilirsiniz.

Ev 2 katlı ama 2 ayrı girişi olan altlı üstlü 2 daire. Alt katı maalesef kiracı yakıp yıkmış ama üst katta daha düne kadar teyze yaşıyordu..

Kaymakamlığa anahtarları teslim ettim, belki birileri yerleşmiş bile olabilir. Bu sebeple mutlaka öncesinde oradan bilgi almalıyım, anahtar şu anda bende olmadığı için oturan olup olmadığını bilmiyorum.

hiç bir kira talep ETMİYORUM, tek isteğim ata evinin bacası tütsün, sizler de mağdur olmayın.

Evler betonarme min 150 m2 sıcak suyu olan sobalı evlerdir. Konya ovası deprem konusunda güvenli kabul ediliyor.

Bu önerim tüm depremzedeler için geçerlidir.

Helal olsun 👏👏👏

Mardine gelin mardine burası çok güvenli bir şehir çok da sakin tatlı küçük memleketim benm ya

Rabbim yardımcımz olsn inşallah
Avrupa'da Erasmus öğrencisiyken 35 civarı şehir gezdim. Türkiye'de de elimden geldiğince gezdim. Mardin mi Paris mi desen Mardin derim, o kadar çok sevdim. Çok şanslısınız 💕

Bir sinoplu olarak aölüyorum deprem riskinin olmadığı bir şehir sakin mutlu bir şehir fakat ordada 2 3 yıldır sel felaketleri ve heyelanlar oluyor bilginiz olsun yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın

X