- 7 Mayıs 2017
- 2.052
- 2.587
Söylemeyin toplu imza yapıp itiraz edin talep edin. Halen apartman pesindeler. Söyledikleri Özden korktum. Bizim bina da kayalık ustunde ve iki daireli 5 katlı. Bizimkini kpeder yaptırdı hep de ustalarla kavga ede ede yapmış. Dogru düzgün calismiyrolarmis mesela demir uçlarını baglamiyolarmis. Betonu düzgün atmiyolarmis. Ama yine de korkuyorum.Devlet demişki 1senede modern binalar inşa edicez bizimkilerde toplanıl dediler biz artık bina mina istemiyoruz bu saatten sonra kim binada yasar herkese mezar oldu bizler mustakil isterse 2 odalı olsun evler istiyoruz falan ama izin vermemiisler. Bizim evde yıkıldı borcunuyeni ödemiştik ve esim hataydan ev almak istemiyordu ben zorla aldırttım bak hatay ucuz evler ucuz diye 3+1 i topraktan 255 e aldık kayalık zemindi bide evin zemini. Kolonlar patlamıs agır hasarlıydı 6.4lük depremdede komple yıkıldı.Kayalık zemin olan apartmanlar bile yıkıldı. tokiler annemler yasıyordu içi yerle bir oldu dısında bişey yok ama içi enkaz. Yeni evleri birbirine yapısık ve 2 3 katlı yapacaklarmıs. Ve dikdörtgen gibi yapacaklarmıs 1 katta 2 daire varsa simdi 1 kata 4 daire yapacaklarmıs. Sehri dag yaamclarına dogru inşa edeceklermiş 1 yılda bunlar nasıl mumkun olacak bilmiyorum ama elazıg depreminn izmir depreminin evlerini bile nerdeyse yeni teslim ettiler. Bunda yeni sehir kurulacak bakalım ne kadar sürer. Dediginiz gibi mustakil evler olsa hem daha az masraf daha kısa zamanda biterdi. Geriye kalan bahce mahce işlerini vatandas kendisi istedgi gibi yapar döşerdi yeterki bina olmasın diyoruz.
Rabbim tez vakitte yardımcınız olsun.