Deprem olsa öldürür mü?

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşlar . İstanbul da yaşayan tüm arkadaşlara geçmiş olsun. Başka şehirde yaşasanız da önceden ağır deprem atlatmış olanların da korkuları uyandı haklı olarak .sizlere de geçmiş olsun.
Bir kere bu tarz durumlara baktığımızda
Alınan önlemler ölüm oranlarını düşürüyor . Ama asıl önlem bina sağlamlığı ve düzgün şehirleşme tarzı önlemler .
Bunun için ise çok geç gibi geliyor bana . Bizim toplum bilimsel düşünen bir yapıya sahip değildir .
Herşeyin bilimi vardır ona göre hareket etmez .

Şiddetli bir deprem olmama ihtimali yok mu? Bazı bilimciler öyle diyor, bazıları olmayacak diyor.

Bende bir süredir İstanbulda yaşamıyorum ama ailemi ziyarete gelip kaldığım dönemlerde depreme yakalanmaktan çok korkuyorum yada ben İstanbulda olmasam bile ailem orada işte....

Depremin altında kalmaktan çok korkuyorum. Ölmek daha iyi değil mi
Önceki depremi yaşadım Allah kimse birdaha yaşatmasın
Sağlandığı an hiçbir duygu hissetmedim sadece kız kardeşimin üzerinde durdum en çokta kafa tarafını korudum gerisi pek umrumda olmadı

99 depremini Sakarya'da yasadım 2 ay sonra Düzce depremi oldu 6 yasında iki büyük deprem gördüm.2022 de Düzce depremini yasadım Sakarya'nin en dogusundayim ayni siddette hissettim günlerce uyuyamadim ise giderken kizimla hic görüsmeyecekmis gibi aglayarak ayrildim psikolojim bozulmustu.Carsamba günü olan depremi Istanbul kadar olmasa da hissettim en sonki depremden sonra terapi almıstım cok ise yaradi deprem aninda panik olmuyorum artık panikle binalardan atlayanlar ya da bagiranlar sogukkanli olmayanlar ne yazık ki kendine yapiyorlar aşılmasi gerek bunun deprem bizim gercegimiz ben mesela halihazirda cocuklarim icin aniden evden cikacakmisiz gibi portmantomuza sirt cantami hazirlayip koydum cocuklara birer kat esya,bebek bezi,fener ve ıslak mendil koydum leblebi ve kraker koydum suluk zaten var duruyor depremde yanginda her turlu durumda al cik kendim icin de eski gözlüğümü koydum 4 numara miyop ve astigmat var bozuk gözlerim cünkü gözlüksüz yürüyemiyorum diye.Tedbir bizden takdir Allahtan inanin o anin sokuyla hic eve girip uyuyamayacakmissiniz gibi geliyor eninde sonunda alisiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…