Bizim binamızda sağlamdı kolon tuttu ama duvarlar üstümüze yıkıldı. Bunu korkmanız için söylemiyorum lütfen yanlış anlamayınDeprem öldürmez bina öldürür sözü çok doğru. Bugün deprem esnasında çok sağlam ve sağlamlığı belgelenmiş bir binadaydim içim çok rahattı korktum ama içim rahattı. Evini sağlamsa korkmayın öldürmez Allah'ın izniyle
Hangi yakadasinizDeprem öldürmez bina öldürür sözü çok doğru. Bugün deprem esnasında çok sağlam ve sağlamlığı belgelenmiş bir binadaydim içim çok rahattı korktum ama içim rahattı. Evini sağlamsa korkmayın öldürmez Allah'ın izniyle
Tabi haklısınız ama karton gibi evlerdense en azından kimin yaptığını ve ne malzeme kullandığını bildiğim bir binadaydim yapanı tanıyorum lakin takdiri ilahi tabikide hicbirsey güven olamiyor bu coğrafyadaBizim binamızda sağlamdı kolon tuttu ama duvarlar üstümüze yıkıldı. Bunu korkmanız için söylemiyorum lütfen yanlış anlamayınBina sağlamsa yine de kendinizi sağlama alın. Bir de bina yana doğru yatabiliyor.
Karşı binayıda bizim ev sahibi yaptırmıştı o mesela yan yattı ama tamamen değil. Bunları dememin sebebi canınız yanmasın, kimse zarar görmesin diye
Malesef sağlamlık konusunda henüz Japonya'daki evlere yetişemedik. Adamlar çok rahat çünkü ev her türlü sağlam.
Ben avrupadayim ki sahile çok yakın bir bolgedeyim dolayısıyla fay hattı dibimde malesefHangi yakadasiniz
Bende Anadolu yakasındayim, Allah'a emanetiz çok geçmiş olsunBen avrupadayim ki sahile çok yakın bir bolgedeyim dolayısıyla fay hattı dibimde malesef
Doğru.Hatay depremi yaşamış ve sağ kalmış birisi olarak yazıyorum. İstediğin kadar tedbir al, oturduğun bina sağlam değilse boş. Tatbikat, güvenli alan falan hikaye yani.
Çocuklarım başka odadayken hadi tedbir al bakalım. Depremin öğrettikleri ise
-Asla telefonunun şarjını ekside bırakma
-Yatarken yanına çocuklar dahil 5 lt. Su koy
-Telefonu uzağa bırakma
-Sağ kaldıysan, bina yıkılmadıysa önceden hazırlamış olduğun çantayı al ve çık. Çantada paketli gıda, su, powerbank, fener, ağrı kesici, bireylerin ihtiyacına göre anı kurtaracak kıyafet, ve çok lazım olan şeyler.
Biz de pek işe yaramadı ama nakit para olabilir. Çünkü kullanacak yer yoktu.
Geçmiş olsun İstanbul, Allah bir daha kimseye yaşatmasın.
Diyelimki öyle ne yapacaksınızDepremin altında kalmaktan çok korkuyorum. Ölmek daha iyi değil mi?
depremler gündüz vaktiydiHerkes binasının sağlam olduğundan bahsetmiş fakat depreme misafirlikte veya tatilde yakalanma durumunuda göz önünde bulundurmak lazım malesefki Kahramanmaraş depremindede çok sayıda şehir veya ülke dışından gelip depreme yakalanan insanlar vardı
Hatay'da polis kızıydı ve annesinden dinlemiştim. Yüreğimi halen parçalar Gözlerindeki acıyı hiç unutamıyorumdepremler gündüz vaktiydi
insan gündüz vakti her yerde olabilir işyerinde hastanedene sokakta, çarşıda, misafirlikte. İstanbul herkesin gezmeye işe bişeye illa ki gittiği bir şehir zaten
bir de binamız sağlam da önümüz arkamız hepsi mi sağlam? binalar çoğu yerde dip dibe bizimki sağlam yandaki geldi yattı bizimkinin üstüne, karşıdaki yıkıldı bizim üsümüze çöktü. ne bileceğiz ki. Maraştaydı sanırım kızın biri evden çıkmış kafasına karşı binadan su deposu düşmüş de ölmüştü.
bilmiyorum istanbulda yaşamıyorum bana hiçbir yerinden tutulup da kurtarılacak hali yok İstanbulun gibi geliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?