Deprem olacak diye uyuyamıyorum 😢

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.151
6.943
398
Son günlerde başımıza gelenler malum ülkecek çok üzüldük.Elazığ ya da çevresinde değilim orada yaşamıyorum.Ama aklıma 17 ağustos Gölcük ve 12 kasım Düzce depremleri geliyor 2 depremi 2 ay arayla yaşadım 6 yaşındaydım gözlerimin önünde bir cami yerle bir oldu.Arkadaşım öldü hamile komşumuz öldü evimiz yıkıldı herşeyimizi kaybettik aylarca çadırda yaşadık. Hele ki yerden gelen o uğultuyu asla unutamıyorum hatırladıkça ağlıyorum.O sene okula başlamıştım korkudan ne okumayı sökebildim ne de hastalıktan düzelebildim çok etkilenmiştim.Şimdi deprem bölgesinde olanları gördükçe uyuyamaz oldum gece uyurken soba deprem olur da devrilir mi ya uykuda yakalanırsak da tavan üstümüze çökerse ya duştayken yakalanırsak gibi korkularım var ağlama krizine giriyorum wc ye bile girerken düşünüyorum.Ben 20 yıl önce olanlardan bile böyle etkileniyorsam Elazığ Malatya'dakileri düşünemiyorum Rabbim yardımcıları olsun çok zor bu korkularla nasıl başedebilirim ? Eşim işe gitti evde yalnızdan resmen titriyorum dertleşelim mi biraz

Aynı durumdayim aynı... Bende yaşadım ikisini de ve o korkulu günleri de . şuan sürekli tetikteyim gece uyuyamıyorum. Ya olursa ? Ya bizde göçük altında kalırsak ?
Çok üzgün ve kaygılıyım çok korkuyorum.

Aradan yıllar da geçse o korku unutulmuyor O yardıma muhtaç insanları gördükçe acılarım tazelendi sanki biz de öyleydik aynı öyle muhtaçtık ayağımızda çorabımız bile yoktu yardım gelene kadar

Amin gerçekten bu öyle bir şey ki gencinden yaşlısına herkes mahvoldu

Ben 99 depremini pek bilemedim, 5 yaşındaydım çünkü ama sonrasında okuduklarım izlediklerim yüzünden deprem fobisi oluştu. Yanımda biri ayağını sallasa oturduğum yeri sallasa delirecek gibi oluyorum. Bir de bunu siz yakından yaşamışsınız kim bilir ne zorluklar çektiniz. Ama tedavi olmanız şart bunu atlatmak zorundasınız böyle yaşanmaz çünkü

Birebir yaşamasam ben de hatırlamazdım tv den ne gördüysem onu hatırlardım.Ama birebir yaşamak Allahım hatırlamak düşünmek bile istemiyorum.Aslında aklımda kötü bir anı olarak kalmıştı ama Elazığ'da enkaz altından çıkarılanları ve depremin sesini duyunca sanki baştan yaşamış gibi oldum o çocukların yerine koydum kendimi

Ben de 98 Adana depremini yaşadım çocukken. Evimiz yıkılmadı ama yıkılacak sandım. 1. kattaydık ve yerden gelen sesleri hala dün gibi hatırlıyorum. Günlerce sürdü artçılar. Annem bana sakinleştirici verirmiş, o kadar paniklemişim ki. Ben de çok korkuyorum. Panik atak oldum resmen. Kalp çarpıntım gitmiyor. Her saniye korkuyla yaşıyorum. Psikiyatriste bile gittim 2 kere.. İlaç verdi. Umarım İstanbul için bir an önce deprem seferberliği başlar. Bir an önce eski binaların yıkılması lazım.

biz elaziga yakiniz iki gundur surekli gozum lambada.o kadar sallandik ki hayatimin en kotu aniydi.olume hic bu kadar yaklastigimi hatirlamiyorum resmen gozumun onunde hersey bitti tamam bu sefer bitti gidiyoruz dedim.allahim nasil zor bi 40 saniyeydi olmek istemiyorum diye bagirip agladim.7.katta oldugumuz ici daha da sallandik butun kapilar pencereler acildi.elim ayagim o kadar titriyodu ki tek hatirladigim kizimi alip kacmam oldu

Ben hiç deprem yaşamadım 5 yıl önce bursaya geldim ve depremin sarsıntısını burda yaşadım buna rağmen bende o kadar etkilemdim ki 2 buçuk yaşındaki çocuğun enkazdan çıkarılışı çıkınca anne baba demesi, 2 gündür gözüm avizelerde deprem mi oluyor acaba diye, evde sütyen takmıyorum ya deprem olursa diye takmaya başladım ya banyoda olursa o halde enkazdan çıkarsam diye, Rabbim yardımcıları olsun inşallah yapılan yardımlar bi an önce ulaşır yakınlarını kaybedenlere sabır versin Allahım bidaha yaşatmasın inşallah

aynı durumdayim düşündükçe uykularım kaçıyor .gölcük depreminde ben 5 yaşındaydım çocuk aklı işte çadırlarda kalmak eğlenceli geliyordu. şimdi ise kocam yataktan bi taraftan bi tarafa dönünce aha deprem diye korkarak uyanıyorum

Adanada deprem olmustu siddetli bir onu biliyorum. Unuttum gitti ama deprem hafif bir olunca yeniden hatirlatiyor o korkulari. Ben cok ayrintili dusunmuyorum en buyuk endisem kedilerim var evde onlari koruyabilir miyim korkusu. En son olan Istanbul depreminde de eve kostura kostura gitmistim camli dolap var dustu mu kediler uzerine basmistir filan diye.

Önlem almak mı ? Sinirden kahkaha atasım geldi.Şu an oturduğum ev 2 katlı ama inanır mısınız yoldan araba geçsin evim deprem olur gibi sallanıyor.Az hızlı yürüsem avizelerim sallanıyor.2 katlı ev diyip güvenemiyorum bile tavanlarımın alçıları düşüyor kamyon geçse sarsıntıdan bizim milletimiz ders almıyor maalesef almıyor.Ucuza mâletmek için demirden eksilt kolon kes derken sonucunda masum günahsız insanlar ölüyor

Gecen gunku depreme ben de avm de yakalandim canim bizimki cevre il ama nasil sallabdik besik gibi Allahim Elazığ a kardeslerimize yardim etsin sen dua et Allaha sığın ölüm yeter ki gelmek istesin heryerde gelir oyle dusun rabbim ölümünde hayirlisini versin onlar Şehitlikmertebesindeler bize de hayirli olum versin Allahim ama dedigim gibi pozitif olmaya calis olacak olsa sana o depremlerde de olabilirdi canim

Psikolojimiz bozulmus resmen bende sıyırdım sıyırcam işin kötüsü nereye gidersen git kaçamıyorsun. Çoğu bölge riskli simdi. Uykum var deli gibi ama uyuyamıyorum

Ben Diyarbakırdayım,Elazığ depreminde biz de çok sarsıldık,duvarlardan çatır çatır ses geldi,yıkıldı yıkılacak gibiydi,mutfağımda terek var o zangır zangır ses çıkardı ikiz çocuklarım var 2,5 yaşında,eşimle çay içiyorduk onlarda farklı yerlerde oyun oynuyordu, o esnada eşim dondu hiçbir şey demeden hareket etmeden bekledi 3-5 sn,ben panikle onları almaya ve çıkmaya çalıştım (sakin kalmak ve güvenli bi yere geçmek aklımıza asla gelmedi maalesef) 4.katta oturuyoruz ve çıplak ayak dışarıya koştuk,dışarısı mahşer yeri gibiydi,30 dk kadar bekledik geri çıktık,çocuklarım hasta olacaktı yoksa,çünkü hiçbir şey alamadık,ki artık Allah korusun tekrarlasa da çıkmayı düşünmüyorum güvenli bir yer buluruz eşimle buna karar verdik çünkü uzmanlar kaçmanın faydası olmadığı gibi merdiven boşluklarının en tehlikeli yerler olduğunu söylüyor...
o an sadece Kelime-i şehadet geldi aklıma, yine olur mu diye korkum var ama sizinki kadar değil,siz daha önce daha ağır vakalara şahit olmuşsunuz bence ondan,biz de birebir sallandık ölümün eşiğinde gibi de hissettim ama geçti yani sürekli aklımda ya olursa fikri yok..Kendimi çocuklarımı boşuna yıpratırım bana katkısı yok bunun,aksine bi daha olursa ne yapmalıyız ile ilgili bikaç video izledim kendimi hazırmışIm gibi hissettirdi nedense. ..Siz de yardım alın bence ya da kafanızı meşgul edecek bişeylerle uğraşın.

Son düzenleme:
Ya nasil bu kadar korkabiliyorsunuz ben hayret ediyorum.ya ben de yasadim 99 depremini.evet korkunc bi sey deprem.ama yapabilecegini yap ve dusunme.deprem olsa bi defa gocuk altinda kalirsiniz.siz boyle korkarak kendinizi resmen her gun o gocugun altina sokuyorsunuz.boyle yasanir mi ya sizler cocuk yetistiriyorsunuz bu psikolojiyle mi ? Al onlemini hayatina bak.bu basit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…