- 24 Aralık 2014
- 5.151
- 6.943
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Aradan yıllar da geçse o korku unutulmuyorAynı durumdayim aynı... Bende yaşadım ikisini de ve o korkulu günleri de . şuan sürekli tetikteyim gece uyuyamıyorum. Ya olursa ? Ya bizde göçük altında kalırsak ?
Çok üzgün ve kaygılıyım çok korkuyorum.
Amin gerçekten bu öyle bir şey ki gencinden yaşlısına herkes mahvolduResmen ülkece travma yaşıyoruz. Allah tekrarını yaşatmasın dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir insana.
Amin gerçekten bu öyle bir şey ki gencinden yaşlısına herkes mahvoldu
Gecen gunku depreme ben de avm de yakalandim canim bizimki cevre il ama nasil sallabdik besik gibi Allahim Elazığ a kardeslerimize yardim etsin sen dua et Allaha sığın ölüm yeter ki gelmek istesin heryerde gelir oyle dusun rabbim ölümünde hayirlisini versin onlar Şehitlikmertebesindeler bize de hayirli olum versin Allahim ama dedigim gibi pozitif olmaya calis olacak olsa sana o depremlerde de olabilirdi canimSon günlerde başımıza gelenler malum ülkecek çok üzüldük.Elazığ ya da çevresinde değilim orada yaşamıyorum.Ama aklıma 17 ağustos Gölcük ve 12 kasım Düzce depremleri geliyor 2 depremi 2 ay arayla yaşadım 6 yaşındaydım gözlerimin önünde bir cami yerle bir oldu.Arkadaşım öldü hamile komşumuz öldü evimiz yıkıldı herşeyimizi kaybettik aylarca çadırda yaşadık. Hele ki yerden gelen o uğultuyu asla unutamıyorum hatırladıkça ağlıyorum.O sene okula başlamıştım korkudan ne okumayı sökebildim ne de hastalıktan düzelebildim çok etkilenmiştim.Şimdi deprem bölgesinde olanları gördükçe uyuyamaz oldum gece uyurken soba deprem olur da devrilir mi ya uykuda yakalanırsak da tavan üstümüze çökerse ya duştayken yakalanırsak gibi korkularım var ağlama krizine giriyorum wc ye bile girerken düşünüyorum.Ben 20 yıl önce olanlardan bile böyle etkileniyorsam Elazığ Malatya'dakileri düşünemiyorum Rabbim yardımcıları olsun çok zor bu korkularla nasıl başedebilirim ? Eşim işe gitti evde yalnızdan resmen titriyorum dertleşelim mi biraz
Ben Diyarbakırdayım,Elazığ depreminde biz de çok sarsıldık,duvarlardan çatır çatır ses geldi,yıkıldı yıkılacak gibiydi,mutfağımda terek var o zangır zangır ses çıkardı ikiz çocuklarım var 2,5 yaşında,eşimle çay içiyorduk onlarda farklı yerlerde oyun oynuyordu, o esnada eşim dondu hiçbir şey demeden hareket etmeden bekledi 3-5 sn,ben panikle onları almaya ve çıkmaya çalıştım (sakin kalmak ve güvenli bi yere geçmek aklımıza asla gelmedi maalesef) 4.katta oturuyoruz ve çıplak ayak dışarıya koştuk,dışarısı mahşer yeri gibiydi,30 dk kadar bekledik geri çıktık,çocuklarım hasta olacaktı yoksa,çünkü hiçbir şey alamadık,ki artık Allah korusun tekrarlasa da çıkmayı düşünmüyorum güvenli bir yer buluruz eşimle buna karar verdik çünkü uzmanlar kaçmanın faydası olmadığı gibi merdiven boşluklarının en tehlikeli yerler olduğunu söylüyor...Son günlerde başımıza gelenler malum ülkecek çok üzüldük.Elazığ ya da çevresinde değilim orada yaşamıyorum.Ama aklıma 17 ağustos Gölcük ve 12 kasım Düzce depremleri geliyor 2 depremi 2 ay arayla yaşadım 6 yaşındaydım gözlerimin önünde bir cami yerle bir oldu.Arkadaşım öldü hamile komşumuz öldü evimiz yıkıldı herşeyimizi kaybettik aylarca çadırda yaşadık. Hele ki yerden gelen o uğultuyu asla unutamıyorum hatırladıkça ağlıyorum.O sene okula başlamıştım korkudan ne okumayı sökebildim ne de hastalıktan düzelebildim çok etkilenmiştim.Şimdi deprem bölgesinde olanları gördükçe uyuyamaz oldum gece uyurken soba deprem olur da devrilir mi ya uykuda yakalanırsak da tavan üstümüze çökerse ya duştayken yakalanırsak gibi korkularım var ağlama krizine giriyorum wc ye bile girerken düşünüyorum.Ben 20 yıl önce olanlardan bile böyle etkileniyorsam Elazığ Malatya'dakileri düşünemiyorum Rabbim yardımcıları olsun çok zor bu korkularla nasıl başedebilirim ? Eşim işe gitti evde yalnızdan resmen titriyorum dertleşelim mi biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?